HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 02:45

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 0:30

Átolvastam a fórumot, és ezért is tudom, hogy nem épp jó vagy nehezen értelmezhető a következő kérdés, no meg senki sem szívesen válaszol -érthető módon- erre egyértelműen. Szóval előre is szori. No de a lényeg. Azt is olvastam, hogy megérzi az ember, hogy mikor van az, hogy nem kerülhető el, hogy a fegyver előkerüljön. :-) Mégis, tapasztalatok és elvek, vélekedések alapján, mik lehetne az erre utaló jelek, helyzetek? Mondom, nem Rambóskodni akarok, csak megvédeni magam vagy azt aki számomra fontos akkor, ha már tényleg meleg a helyzet.

Elsődleges dolog, ha valakinél Veled, vagy hozzád tartozó illetővel szemben, valószínűleg támadási célzattal előkerül egy fegyver, kés, boxer, stb. Ekkor merülhet fel Benned, hogy ugye tele van a tár és vajon durranó, vagy szagos töltény az első.
Ha rád mozdul (és innentől kétségtelenek a szándékai, azonnal veheted elő és használhatod a fegyvert. Mert a támadásra irányuló kísérlet esetén már megáll a jogos önvédelem esete.

Sajnos azt is fel kell mérni, hogy hány fő támadóval szemben állsz.
Mert 1 db gázfegyver 1-2 embernél több ellen nem igazán hatásos. Már csak amiatt sem, mert viszonylag lokális a hatás. Ha nagyon nem beszarósak a többiek, akkor elképzelhető, hogy menekülés helyett bosszút akarnak állni Rajtad. Ha nincs semmi probláma a fegyvereddel, akkor esetleg ellenük is használhatod, de számítani lehet akár arra is, hogy megpróbálják elvenni Tőled.

Nem lehet igazán univerzális ötletet adni, hiszen esete válogatja, mi, hogyan történik.

Egyetlen univerzális dolog van, amit FELTÉTLENÜL tudni kell!!!

Drog hatása alatt álló emberre és erősen ittasra NE lőj gázzal. Mert teljesen hatástalan, csak felbőszíted vele.
Az éles fegyver se mindig hat ezekre, csak ha az agytörzsbe lőnek.

Ja és a végén az állatok.
Kutyára ne lőj gázzal, mert az állat halálos ítéletét írod alá vele. Pontosan ugyanúgy megijed a riasztótól is, a gáztól viszont szétmegy a szaglása örökre, és ez végzetes egy kutyánál. Én túlságosan szeretem ahhoz az állatokat, hogy megöljek egyet is közülük, főleg nem egy kutyát.
De ha nincs más választás, akkor nincs mit tenni.
Létezik direkt kutya ellen használható lőszer is (mondjuk én eddig csak Németországban láttam ilyet, de régen foglalkoztam a témával). A baj csak az, hogy otthon van idő rendszerezni a lőszereket, de éles helyzetben lősz azzal, ami következik.
Ha tudod, milyen sorrendben van a tárban, akkor még csak-csak megodható, hogy ráhúzod a szánt 1x, 2x, hogy kidobja a nem kívánt lőszereket, majd összeszeded utána őket. De ha nincs idő rángatn ia fegyvert, akkor jön, ami következik.
Gondolkoztál már ma?

#482 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 10:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 2:45

Drog hatása alatt álló emberre és erősen ittasra NE lőj gázzal. Mert teljesen hatástalan, csak felbőszíted vele.
Az éles fegyver se mindig hat ezekre, csak ha az agytörzsbe lőnek.

Kutyára ne lőj gázzal, mert az állat halálos ítéletét írod alá vele. Pontosan ugyanúgy megijed a riasztótól is, a gáztól viszont szétmegy a szaglása örökre, és ez végzetes egy kutyánál. Én túlságosan szeretem ahhoz az állatokat, hogy megöljek egyet is közülük, főleg nem egy kutyát.
De ha nincs más választás, akkor nincs mit tenni.

Ismét csak közi.
Drogos, részeges: ezzel újat mondtál, legalábbis ilyen általános formában. Én úgy tudtam, hogy drogoroskra csak a CS nem hat, mivel az szintetikus. Viszont a capsaicin/OC/pepper ami nem szintetikus és sokkal erősebb, az már hat rájuk. Ez akkor hülyeség, vagy csak részben igaz.

Kutya: valóban kerülendő, és itt merül fel a "mi legyen az első 1-2, durranós vagy gáz" kérdése. Persze mindkettőnek van előnye, hátránya. Tán ha az első még gáz is, az is ellen jól mellé lőne, a durranás akkor is hallatszik. Ha meg olyan a szitu, akkor meg nem mellé lőni. Jaj, dehogy akarok én állatra (magam is olykor mentek állatokat), de láttam már tényleg durva kutyatámadást. Most h ezért ki a felelős (állat vagy ember) abban direkt ne megyek bele, mert az messzire vinne, de ha már egy ilyen bekövetkezik, akkor magát a támadást kell elhárítani, az emberi élet megóvása érdekében.

Amúgy bennem is él az "örök kérdés": hw88 vs. p22. Oké, ez már itt ki lett tárgyalva, és mind el is olvastam. Csak úgy mondom. :-)

#483 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 23:14

1. Nem kezd ámokfutásba, mert nicns nála a fegyvere, mert NEM LEHET. Ha észreveszik/megtalálják nála, elkaszálják és örök életre bevonják az engedélyt. Megéri? Ugye nem?

És akkor miért kezdene ámokfutásba egy éles önvédelmivel? Csak mert nála van? Na ne már! Egy bankrablásra/utcai lövöldözésre ugyanúgy magával vihetné a sportfegyverét is vki, mégsincs ilyen. Sőt, GP-vel vagy gumibogyóssal sincsenek tömeges "utcai leszámolások".

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 23:14

2. Azért, mert itthon történelmi hagyománya van a magyar nyakasságnak. Ha kint Németországban (Amerikában) ki van írva, hogy ez vagy az tilos, akkor az az.
Itthon pedig felpezsdítő, ha valaki tilost csinál, jó fejnek számít. Lassan társadalmi szintre emelkedik, hogy az a tökös, bevállalós, jófej csávó/csaj, aki minél több szabályt mer megszegni.
Elég, ha megnézed, milyen a szabálytisztelet a németeknél, milyen az amerikaiaknál (de még mondhatnám a 'laza' olaszokat is) és milyen nálunk. Sajna siralmas.

Egy másik fórumban a lézeres látásjavító szemműtétről beszélgetünk, 7 éves a topic, valahogy olyan házigazda-szerűség lettem (mint 2000-ben műtött). Egyszer egy leányka jön és megkérdezi, hogy tudja, hogy tilos a műtét után fél évig a szolárium, de mégis mennyire tilos? Kicsit, vagy nagyon?

Érted, mire gondolok?

Értem h mire célzol, de ez csak általánosítás. Ez pont olyan, mintha azt mondanánk, hogy sorry, de nem kapsz jogsit, mert túl sok hülye autós van már az utakon. Ráadásul a magyar autósok még hülyébbek, mint a környező országokban élők és teljesen mindegy h te mennyire vagy józan/értelemes/stb... Ezek nem érvek, ilyen módon nem lehet megtagadni vmit.

Épp elég röhejes már így is a rendszer. Még egy sportfegyver megszerzése is marha nehéz (hatalmas rakás pénz és még több idő), de az önvédelmit még azok sem kapják meg manapság, akiknek tényleg szükségük lenne rá (kivéve persze ha van magas beosztású politikus/rendőri ismerősük).  :(

#484 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:28

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 1:45

A CS hatását csökkenti ha drogos illetve a részeg az illető, de az OC így is bőven hatásos, mások a fiziológiai hatásai (nagyon durván ingerli a hörgőket, kitágítja a kapiláris ereket ha szembe kerül, ...). Levegőért kapkodva, vakon elég nehéz bármit is csinálni, teljesen mindegy hogy drogos vagy sem a támadó.  :)

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 1:45

Kutyára ne lőj gázzal, mert az állat halálos ítéletét írod alá vele. Pontosan ugyanúgy megijed a riasztótól is, a gáztól viszont szétmegy a szaglása örökre, és ez végzetes egy kutyánál.

Vagy megijed vagy nem.  :)  Egy megvadult kutyát nem biztos hogy érdekelni fog egy kis durrogás.

Szvsz nem ajánlott riogatót tárazni elsőnek. Gázzal is le lehet adni riasztólövést, ha esetleg vkit nagyon zavar a támadó kutyuli leendő egészségi állapota.

#485 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:43

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 9:03

Ismét csak közi.
Drogos, részeges: ezzel újat mondtál, legalábbis ilyen általános formában. Én úgy tudtam, hogy drogoroskra csak a CS nem hat, mivel az szintetikus. Viszont a capsaicin/OC/pepper ami nem szintetikus és sokkal erősebb, az már hat rájuk. Ez akkor hülyeség, vagy csak részben igaz.

Nem hülyeség. Próbáld ki, hogy beleszagolsz egy kicsit egy CS és egy OC felhőbe. A CS nagyon marja, csípi a szemet, légutakat meg az egész arcodat (és utána klafa kis fejfájásod lesz). Egy OC felhőben viszont egyszerűen nem kapsz levegőt (kicsit beleszippantasz és már jön is kifelé a levegő, ez független attól, h kinek mekkora a fájdalomküszöbe).
De ha nagyon zavar, akkor tárazz felváltva CS-OC-t.

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 9:03

Amúgy bennem is él az "örök kérdés": hw88 vs. p22. Oké, ez már itt ki lett tárgyalva, és mind el is olvastam. Csak úgy mondom. :-)

Ez azt hiszem nem kérdés. :)

#486 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:54

Idézet: conSalves - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 18:06

1. És akkor miért kezdene ámokfutásba egy éles önvédelmivel? Csak mert nála van? Na ne már! Egy bankrablásra/utcai lövöldözésre ugyanúgy magával vihetné a sportfegyverét is vki, mégsincs ilyen. Sőt, GP-vel vagy gumibogyóssal sincsenek tömeges "utcai leszámolások".

2. Értem h mire célzol, de ez csak általánosítás. Ez pont olyan, mintha azt mondanánk, hogy sorry, de nem kapsz jogsit, mert túl sok hülye autós van már az utakon. Ráadásul a magyar autósok még hülyébbek, mint a környező országokban élők és teljesen mindegy h te mennyire vagy józan/értelemes/stb... Ezek nem érvek, ilyen módon nem lehet megtagadni vmit.

3. Épp elég röhejes már így is a rendszer. Még egy sportfegyver megszerzése is marha nehéz (hatalmas rakás pénz és még több idő), de az önvédelmit még azok sem kapják meg manapság, akiknek tényleg szükségük lenne rá (kivéve persze ha van magas beosztású politikus/rendőri ismerősük).  :(

1. Nem én írtam le ilyen ámokfutásos dolgot.
Az biztos, hogy a sportfegyverrel rendelkezők egy része valódi sportlövő (12 éves korom óta, 1978 óta járok lőtérre/versenyekre, azaz 28 éve), akinek soha az életben nem jutna eszébe, hogy magával vigye esetlegesen önvédelmi célzatból a fegyverét.
A másik rész, aki a tiltás kijátszásának érdekében szerzett sportfegyver-tartásit, róluk nem írnék.

2. Sajnos annyira agresszív birka a nemzetünk, hogy ez az általánosítás simán ül, hidd el.

3. Nagyon helyes, hogy nehéz megszerezni a sportfegyvert. Aki gyerek/fiatal kora óta becsületesen, rendszeresen edz, annak nem nehéz megszerezni.
Aki divatból, netalán véletlen önvédelmi helyzet megoldása céljából szeretne sportfegyvert ál-edzések és megfelelő kapcsolatok mozgósításával, az meg megérdemli.
Nagyon helyesnek tartom, hogy szűkítették az alanyi jogon járó önvédelmi fegyverek számát is, mert a kivételezettek inkább veszélyt jelentettek mindenki számára. Mivel semmilyen gyakorlati tudás nem volt feltétele az engedély megszerzésének. Anélkül pedig egy olyan fegyver, amely képes olyan lövedék kilövésére, ami akár (lágy részen áthaladva) 3-4 embert is megsebesíthet, netalán megölhet, az potenciális veszélyforrást jelent.
Az éles lőfegyver még némely hatóság kezében is veszélyforrás, mert nem tudják rendesen használni. Jó példák erre a sajtóban sorozatosan felbukkanó szabálytalan, indokolatlan fegyverhasználatról tudósító hírek.
Gondolkoztál már ma?

#487 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:58

Idézet

Nem hülyeség. Próbáld ki, hogy beleszagolsz egy kicsit egy CS és egy OC felhőbe.

Lol,  persze hogy nem az! Csak pontot írtam de kérdőjelet akartam.  :D  :D
Szóval én is úgy tudom, hogy az OC drogosok ellen is jó. Mondjuk időben volt a cn (felejtős), utána cs és oc. Ha majd lesz, én csak oc-t veszek, ha már az a legjobb. Nem sorozatokat akarok vele lőni, és önvédelemnél a 30-50ft árkül nem számít.

Idézet

Ez azt hiszem nem kérdés. :)

Mint az orákulom mondta Neonak: "már eldöntötted mit fogsz választani".  :D  :D
A magam véleménye, izlése nomeg a fórum korábbi hozzászólásai alapján erősen a p22 felé hajlok. hw88-at még nem tartottam a kezemben  :( , majd megnézem azt is. De a p22 sem sz@r, sőt, és azért az a csőre rántás látványa, hangja, meg a szép markolat. Hmmm.... Nomeg nem h 200-300-at nem akarok lőni, de egy kis durrogatáson kívül remélem éles helyzetem nem is lesz. :-)

Szerkesztette: P22 2006. 06. 11. 19:01 -kor

#488 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 19:05

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 17:54

1. Nem én írtam le ilyen ámokfutásos dolgot.
Az biztos, hogy a sportfegyverrel rendelkezők egy része valódi sportlövő (12 éves korom óta, 1978 óta járok lőtérre/versenyekre, azaz 28 éve), akinek soha az életben nem jutna eszébe, hogy magával vigye esetlegesen önvédelmi célzatból a fegyverét.

Milyen sérülést lehet okozni emberre leadott sportfegyver-lövéssel?
Tudok esetről, hogy egy sportlövő így fenyegetett valakit.
Fére ne értsetek: *NEM* általánosítok, ezzel sugallni sem akarok semmit. Csak amiért ismerem a sértettet (szerencsére nem lőttek végül rá) érdekel, hogy mi lehetett volna.
A távolság: egy szobán belül.
A fegyver típusát nem tudom.
Javítok, h senkit ne bántsak meg: a srácnál sportfegyver volt, és volt rá engedélye. Persze ez még senkit nem tesz (max szigorúan JOGI értelemben) igazi sportemberré, sportlövővé....

Szerkesztette: P22 2006. 06. 11. 19:11 -kor

#489 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 20:01

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 20:05

Milyen sérülést lehet okozni emberre leadott sportfegyver-lövéssel?
Tudok esetről, hogy egy sportlövő így fenyegetett valakit.
Fére ne értsetek: *NEM* általánosítok, ezzel sugallni sem akarok semmit. Csak amiért ismerem a sértettet (szerencsére nem lőttek végül rá) érdekel, hogy mi lehetett volna.
A távolság: egy szobán belül.
A fegyver típusát nem tudom.
Javítok, h senkit ne bántsak meg: a srácnál sportfegyver volt, és volt rá engedélye. Persze ez még senkit nem tesz (max szigorúan JOGI értelemben) igazi sportemberré, sportlövővé....

Azt hiszem, kicsit félre vagy tájékoztatva, a sportfegyver az úgy van, mint a járműveknél, van ami teherautónak, van ami személyautónak van levizsgáztatva, de amúgy hóttugyanaz az autó.

Na, tehát a fegyver az ugyanaz az éles fegyver, amihez vagy önvédelmi, vagy sportfegyver engedélyed van. De ugyanaz a lőszer, ugyanaz a fegyver az utolsó csavarig. Csak máshogy hívják, más papírok vannak hozzá, az egyiket hordhatod rejtve, a másikat pedig csak szétszerelve, töltetlenül, stb.
Gondolkoztál már ma?

#490 Felhasználó inaktív   Dzsánni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:29

Nincs valami oldal, ahol fegyvertokok vannak?Nem bírom kitalálni, hogyan lehetne egy Röhm RG96 ost hordani. :)
Nem mintha nekem lenne, de úgy nem veszek, h kiderül hordásra alkalmatlan. Akkor inkább P22, azt szeressük, meg sokan mások is.

Passz nem tom.Majd megálmodom vagy ...

#491 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 23:09

Idézet: Dzsánni - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 21:29

Nincs valami oldal, ahol fegyvertokok vannak?Nem bírom kitalálni, hogyan lehetne egy Röhm RG96 ost hordani. :)

Hát, van pár közismert hely, de rá is lehet keresni.
nimrodderringer.hu gunbox.axelero.net daisyfegyverbolt.hu
Vétel előtt: gazpisztoly.hu  nagyon hasznos, és hordhatóság is értékelve van.
Amúgy látom új vagy, én is. NEM kioktatásnak szánom, de szerintem olvasd el az egész fórumot. Nagyon hasznos, és alap is szerintem, ha akarsz gp-t.  :up:

#492 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 23:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 20:01

Azt hiszem, kicsit félre vagy tájékoztatva....

De már csak voltam.  ;)
Bár off, de azért kell ahhoz egy természet, hogy emberre fegyvert fogjak, pláne olyan céllal, hogy így hangsúlyozzam mondanivalóm, mikor ő nem is támad, nem durva stb, és persze fegyvertelen! Nem is a jogi része lep meg, hanem a morális/emberi gátlás hiánya.

Más: az, hogy csőre _rántani_ kell, és kézzel nem visszakisérni a szánt, annak oka, a pontatlan megmunkálás esélye? Magyarul, az esetlegesen sorlyás, nem jól illeszkedő alkatrészek egy nem elég határozott mozdulat esetén mechanikai ellenállást jelenthetnek?

Szerkesztette: P22 2006. 06. 11. 23:16 -kor

#493 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 00:01

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 0:15

De már csak voltam.  ;)
Bár off, de azért kell ahhoz egy természet, hogy emberre fegyvert fogjak, pláne olyan céllal, hogy így hangsúlyozzam mondanivalóm, mikor ő nem is támad, nem durva stb, és persze fegyvertelen! Nem is a jogi része lep meg, hanem a morális/emberi gátlás hiánya.

Más: az, hogy csőre _rántani_ kell, és kézzel nem visszakisérni a szánt, annak oka, a pontatlan megmunkálás esélye? Magyarul, az esetlegesen sorlyás, nem jól illeszkedő alkatrészek egy nem elég határozott mozdulat esetén mechanikai ellenállást jelenthetnek?

Az is lehet. Amikor töltetlen a fegyver.
De gondolj bele, milyen sebességgel működik a töltőautomatika egy lövés esetén!
Szerintem egyértelmű, hogy olyan erőkre van beállítva, emiatt kell hagyni, hogy csattanjon...
Gondolkoztál már ma?

#494 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 09:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 0:01

Az is lehet. Amikor töltetlen a fegyver.

Bízom benne ezt a szolid csőre húzásra írtad (azt lehet lassan is csinálni) és nem az emberre fogásra.  :D  :D

#495 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 17:57

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 10:45

Bízom benne ezt a szolid csőre húzásra írtad (azt lehet lassan is csinálni) és nem az emberre fogásra.  :D  :D

Igen, úgy értettem...
Gondolkoztál már ma?

#496 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:43

Az, hogy a fegyverboltok honlapjain ki kell jelenteni, hogy "szakmai célú látogató" vagyok, az műjogászkodás (mint a warez oldalaknál, hogy semmit nem tölthetek le, vagy ha mégis azt 24h-t belül le kell törölnöm) vagy valami előírás?
Egyáltalán, mi az a "szakmai célú látogató"? Számomra inkább a fegyverszakértő ill. fegyverkereskedő.
Nekem így elsőre úgy tűnik, egyvalaki elkezdte, aztán mindenki azt hitte, hogy így kell, és h ez kötelező...

#497 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 07:22

Hello
Szerintem ez a tárhelyszolgáltatónál lehet előírás. Pont mint az erotikus tartalom és 18-as korhatár feltüntetése. Az is kötelező.
SPM fokozat pajti!!!

#498 Felhasználó inaktív   Dzsánni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 08:01

Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 23:09

Hát, van pár közismert hely, de rá is lehet keresni.
nimrodderringer.hu   gunbox.axelero.net   daisyfegyverbolt.hu
Vétel előtt: gazpisztoly.hu  nagyon hasznos, és hordhatóság is értékelve van.
Amúgy látom új vagy, én is. NEM kioktatásnak szánom, de szerintem olvasd el az egész fórumot. Nagyon hasznos, és alap is szerintem, ha akarsz gp-t.  :up:

Igen, igen ezek jó oldalak, de sajna csak elméletbe segítenek. És azt most se tudom, h Egy RG96-ost, hogy lehetne hordani.
Tudod mivel nagy és nehéz,meg sötöbö..
De mivel megbízható,tartós,biztonságos, mellesleg jól néz ki, felfigyeltem rá. Már csak a hordhatóság elméleti megvalósításán gondolkozom. A gyakorlati majd akor derül ki, ha megvettem :cool:

Igen új vagyok, mivel nemrég kezdtem el, kutatgatni gp vásárlás úgyben.Most ott tartok, h hordhatóság.Aztán lesz ez még így se ;) 

#499 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 08:37

Idézet: Dzsánni - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 8:01

Igen új vagyok, mivel nemrég kezdtem el, kutatgatni gp vásárlás úgyben.Most ott tartok, h hordhatóság.Aztán lesz ez még így se ;) 

A méret (legyen böhöm nagy!) felől én már elozdultam a rejthetőség (és megbízhatóság) felé. Ok: böhöm nagy mutatósabb, de a gp nem fenyegetődzésre való. Csak akkor érdemes elővenni (ahogy itt és máshol tapasztalt felhasználóktól ezt tanultam) ha már nagyon meleg a helyzet, de akkor lőni is  kell. Nos egy nagy nem lő nagyobbat, viszont nehezebb és nehezebben rejthető, nehezebben elővehető. Rejteni kötelező, gyorsan elővenni tudni meg erősen ajánlott.  ;) Nem is olyan rég még kinevettem gp-kben jártas haverom a p22 láttán, ma meg "ő" a nagy álmom.  :up: és nemsokára lesz is egy ilyenem!  :respect:

#500 Felhasználó inaktív   P22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 08:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 17:57

Igen, úgy értettem...

A jogszabály (nem idézem be) úgy tudom azt mondja, önvédelmi gp (engedéllyel) használható önvédelemre, mások védelmére (látom szórakoznak egy terhes asszonnyal), vagy közvagyon védelmére (rongálják a hősök terén a szobrokat), persze a helyzetet fel kell mérni stb stb.
DE: használhatom e, ha látom a kocsim lopják ill lakásomba akarnak betörni?? Ha végignézem, amit ellopnak ma MO-on SOHA nem fog megkerülni. Ha odamegyek "mit csinál maga itt?!" akkor meg megagyalnak. Erre utalást nem találtam, de mi a vélekedés, tapasztalat? Oké, helyzetfelmérés itt is, mert ha két kölyök csak "piszkos" feliratot rajzol ujjal a szélvédőre az más, de most ne ilyenre gondolok.

Szerkesztette: P22 2006. 06. 13. 08:42 -kor

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.