Idézet: P22 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 0:30

Elsődleges dolog, ha valakinél Veled, vagy hozzád tartozó illetővel szemben, valószínűleg támadási célzattal előkerül egy fegyver, kés, boxer, stb. Ekkor merülhet fel Benned, hogy ugye tele van a tár és vajon durranó, vagy szagos töltény az első.
Ha rád mozdul (és innentől kétségtelenek a szándékai, azonnal veheted elő és használhatod a fegyvert. Mert a támadásra irányuló kísérlet esetén már megáll a jogos önvédelem esete.
Sajnos azt is fel kell mérni, hogy hány fő támadóval szemben állsz.
Mert 1 db gázfegyver 1-2 embernél több ellen nem igazán hatásos. Már csak amiatt sem, mert viszonylag lokális a hatás. Ha nagyon nem beszarósak a többiek, akkor elképzelhető, hogy menekülés helyett bosszút akarnak állni Rajtad. Ha nincs semmi probláma a fegyvereddel, akkor esetleg ellenük is használhatod, de számítani lehet akár arra is, hogy megpróbálják elvenni Tőled.
Nem lehet igazán univerzális ötletet adni, hiszen esete válogatja, mi, hogyan történik.
Egyetlen univerzális dolog van, amit FELTÉTLENÜL tudni kell!!!
Drog hatása alatt álló emberre és erősen ittasra NE lőj gázzal. Mert teljesen hatástalan, csak felbőszíted vele.
Az éles fegyver se mindig hat ezekre, csak ha az agytörzsbe lőnek.
Ja és a végén az állatok.
Kutyára ne lőj gázzal, mert az állat halálos ítéletét írod alá vele. Pontosan ugyanúgy megijed a riasztótól is, a gáztól viszont szétmegy a szaglása örökre, és ez végzetes egy kutyánál. Én túlságosan szeretem ahhoz az állatokat, hogy megöljek egyet is közülük, főleg nem egy kutyát.
De ha nincs más választás, akkor nincs mit tenni.
Létezik direkt kutya ellen használható lőszer is (mondjuk én eddig csak Németországban láttam ilyet, de régen foglalkoztam a témával). A baj csak az, hogy otthon van idő rendszerezni a lőszereket, de éles helyzetben lősz azzal, ami következik.
Ha tudod, milyen sorrendben van a tárban, akkor még csak-csak megodható, hogy ráhúzod a szánt 1x, 2x, hogy kidobja a nem kívánt lőszereket, majd összeszeded utána őket. De ha nincs idő rángatn ia fegyvert, akkor jön, ami következik.