HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 15:55

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 14:28

Nem a pénzről van szó. Kb. u.ennyiért kapok Verbát is. Arról van szó, hogy HA tényleg TY, akkor inkább ezt venném, mert a Taiyo az Taiyo, mint tudjuk. Szimplán ennyi.

Vegyél Verbát (vagy Plextort, az TY)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#232 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:49

Mellesleg fikázni én is tudok gyakorlatilag bárkit bármiért, de szerintem ennek a fórumnak nem erről kellene szólnia. Feltettem egy szvsz értelmes kérdést, és remélem válaszolni fog rá vki akinek van rálátása/tapasztalata a problémára/-val kapcsolatban.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#233 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 17. 11:24

Szóval... Rendelt már valaki Ricoh 8x DVD+R-t az itmedia.sk-tól? :rolleyes: (Értsd: lopott vagy hamis?)

#234 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 13:09

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 12:24

Szóval... Rendelt már valaki Ricoh 8x DVD+R-t az itmedia.sk-tól? :rolleyes: (Értsd: lopott vagy hamis?)

Nem hamis (pláne nem lopott; a jogdíjak miatt olcsók). Egyébként Made in India.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#235 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 17. 15:11

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:09

Nem hamis (pláne nem lopott; a jogdíjak miatt olcsók). Egyébként Made in India.

Hát... remélem, egyszer megértem, hogy tudják feleannyiért adni a terméket, mint a gyártó, ráadásul úgy, hogy nekik is megérje. :think: Ha megértettem, majd rendelhettek tőlem is. ;)

#236 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:06

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 16:11

Hát... remélem, egyszer megértem, hogy tudják feleannyiért adni a terméket, mint a gyártó, ráadásul úgy, hogy nekik is megérje. :think: Ha megértettem, majd rendelhettek tőlem is. ;)

Ha gyártótól veszed (persze nagy tételben), akkor 40 Ft körül van a DVD, csak szólok.

#237 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 17. 16:32

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 17:06

Ha gyártótól veszed (persze nagy tételben), akkor 40 Ft körül van a DVD, csak szólok.

Hm... köszönöm az információt. Tudtam, hogy az unbranded, kilós termék ilyen árban van, de hogy a hengeres Ricoh is, az újdonság. Láttam a Ricoh oldalán, hogy saját értékesítésben 16,70€ a 25 darabos henger egységára, nem gondoltam, hogy ilyen nagy lehet az árrés.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 06. 17. 16:33 -kor

#238 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:38

Csak megjegyzésképpen: ugyan nem rossz az a Ricoh lemez, de mivel ugyanott a 16x Verbatim is ugyanannyiba kerül, inkább azt venném. Sajnos a Ricoh eddigi tapasztalataim szerint az R00 és R01 kiváló lemezei óta egyre gyengusabb lemezeket csinál. Ami nem azt jelenti, hogy ezek a lemezek rosszak, csak éppen van jobb... 
42

#239 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 23:19

Sziasztok!

Nemsokára szeretnék venni egy Pio 109 XLA írót, hosszas utánanézés után (versenyzők voltak: 3540A, 109, 109 XLA). Végül a pio győzött, de egy problémát véltem felfedezni a topicokban a vélemények között, többek között PP-től is. A 40 eres kábel ügyéről van szó, csak annyi derült ki nekem, hogy azzal valami bibi van, ha 80 eresre dugom rá. A helyzet, hogy a házamban van két Vantec 90 centis 80 eres csőkábel, nem igazán szeretnék másik kábelt venni (ez se volt occsó). Szóval a kérdésem az, hogy mi is ez a probléma, mennyire súlyos, mi az oka, és mennyire lenne gáz, ha maradna a 80 eres kábelem?
Mivel eddig nem derült ki számomra a lényeg, ezért kérdezem.
(Ja igen: eredeti audio CD grabbelésre mennyire alkalmas, illetve audio CD írásra mennyire alkalmas? ugyanis a DVD-k mellett ezt is szeretném elég sokat, és ha nagyon jó benne, akkor eladom a Toshiba 1712-esemet, meg a LG CD írómat... a minőség és pontosság a legfontosabb, az olvasási és írási sebesség mellékes számomra.)
Amúgy úgy néz ki, hogy Verbatim 8x DVD-R lenne jórészt vele etetve. Még marha kezdő vagyok a témában, bár már meglehetősen sokat olvastam utána. Szóval örülnék, ha valaki ebben a kábel ügyben felvilágosítana. Köszönöm.

Üdv
YoungOld
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#240 Felhasználó inaktív   zseko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 18. 22:30

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 12:24

Ilyet nem, Arita-t rendeltem. De eddig még csak 4-et írtam meg. Asztali lejátszóban még nem próbáltam ki.

Egy kérdés: Nem mindegyik lemezt tudom megírni 8x-os sebességgel. 80-90%-nál elrontja. Olvastam olyat, hogy a tápegység miatt csinál(hat)ja. 1.8GHz AMD, LG GSA-4120, 120Gb Winyó, 300Wattos táp. Viszont havernak 200Wattos tápja van, hasonló géppel, csak az írója GSA-4160-as, és neki nincs ilyen gondja...?? A firmware-t frissíteni kellett (az enyémet), mert a 8x-os Traxdatákat csak 4x-esnek látta (bolti lemezek). A másik Winyót, és a DVD olvasót kihúztam, hátha, de így se sokkal jobb a helyzet.
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

#241 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 08:48

Idézet: YoungOld - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 0:19

Sziasztok!

Nemsokára szeretnék venni egy Pio 109 XLA írót, hosszas utánanézés után (versenyzők voltak: 3540A, 109, 109 XLA). Végül a pio győzött, de egy problémát véltem felfedezni a topicokban a vélemények között, többek között PP-től is. A 40 eres kábel ügyéről van szó, csak annyi derült ki nekem, hogy azzal valami bibi van, ha 80 eresre dugom rá. A helyzet, hogy a házamban van két Vantec 90 centis 80 eres csőkábel, nem igazán szeretnék másik kábelt venni (ez se volt occsó). Szóval a kérdésem az, hogy mi is ez a probléma, mennyire súlyos, mi az oka, és mennyire lenne gáz, ha maradna a 80 eres kábelem?
Mivel eddig nem derült ki számomra a lényeg, ezért kérdezem.
(Ja igen: eredeti audio CD grabbelésre mennyire alkalmas, illetve audio CD írásra mennyire alkalmas? ugyanis a DVD-k mellett ezt is szeretném elég sokat, és ha nagyon jó benne, akkor eladom a Toshiba 1712-esemet, meg a LG CD írómat... a minőség és pontosság a legfontosabb, az olvasási és írási sebesség mellékes számomra.)
Amúgy úgy néz ki, hogy Verbatim 8x DVD-R lenne jórészt vele etetve. Még marha kezdő vagyok a témában, bár már meglehetősen sokat olvastam utána. Szóval örülnék, ha valaki ebben a kábel ügyben felvilágosítana. Köszönöm.

Üdv
YoungOld

Próbáld ki az írót a 80 eres kábellel! Ha nincs gond a működéssel (stabilan, gyorsan olvas és ír), akkor maradhat, a kábel. Nem mindenkinél jelentett problémát a 80 eres drót. Csak ha instabil működést tapasztalsz, akkor kell a 40 erest kipróbálni.
Milyen állapotú a Toshiba 1712 olvasód? Megvenném, ha nem lestrapált! Beszéljül le priviben!

#242 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 14:01

Idézet: multibit - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 9:48

Próbáld ki az írót a 80 eres kábellel! Ha nincs gond a működéssel (stabilan, gyorsan olvas és ír), akkor maradhat, a kábel. Nem mindenkinél jelentett problémát a 80 eres drót. Csak ha instabil működést tapasztalsz, akkor kell a 40 erest kipróbálni.
Milyen állapotú a Toshiba 1712 olvasód? Megvenném, ha nem lestrapált! Beszéljül le priviben!

Köszi a választ, ment egy PÜ.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#243 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 11:51

Nem voltam megelégedve a Sony (LITE-ON  812s) íróm PIE értékeivel +8x-os Ricoh lemezeim esetén, és átflasheltem 832-vé. Szuperül sikerült az írás PIE-ileg, viszont kb. 10x több lett a PIF-ek száma.

Melyiket válasszam? Legyen alacsony PIE magasabb PIF mellett, vagy fordítva?

Ilyen az eredeti firmware-rel, és ilyen a 832-es firmwarrel.

Szerkesztette: Lucas Garas 2005. 06. 27. 11:57 -kor

#244 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:24

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 12:51

Nem voltam megelégedve a Sony (LITE-ON  812s) íróm PIE értékeivel +8x-os Ricoh lemezeim esetén, és átflasheltem 832-vé. Szuperül sikerült az írás PIE-ileg, viszont kb. 10x több lett a PIF-ek száma.

Melyiket válasszam? Legyen alacsony PIE magasabb PIF mellett, vagy fordítva?

Ilyen az eredeti firmware-rel, és ilyen a 832-es firmwarrel.

Elméletben az első jobb, de ne felejtsd el, hogy a 811 és a 832 között állítólag lényeges különbség van a hibaellenőrzésben is! Úgy kellene megnézned, hogy ugyanazzal a FW-rel scannelsz.

#245 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:53

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 13:24

Elméletben az első jobb, de ne felejtsd el, hogy a 811 és a 832 között állítólag lényeges különbség van a hibaellenőrzésben is! Úgy kellene megnézned, hogy ugyanazzal a FW-rel scannelsz.

Köszi a tippet!
Kiderült, hogy az eredeti firmware-rel jobb az írás, viszont úgy pontatlanabbul tesztel.  :reklamacio:
Itt van a 832-es teszt az eredeti firmware-es lemezről.
Akkor már csak annyi érdekelne, hogy a gyári Lite-ON 812-es firmware hogyan kezeli az író ledjét? Mert nagyon tetszik a 832-es kétszínű ledje, és akkor nem Sony-vá flashelném vissza, hanem 812-vé.
Remélem tudja vki a választ. Bár gyanús, hogy nem fogom bírni kivárni, és kipróbálom  ;)

#246 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 16:05

Máshogy oldom meg: eszembe jutott, hogy mintha omnipatcherben bármelyik firmware-t többszínű ledessé lehet tenni. És tényleg! :banana:
Nagyon bejön az OP...  :wub:  :Đ

#247 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 18:18

Sziasztok!

Ebben a forumban volt olyan, hogy írással kapcsolatos segítség?
Sehol nem találom....

Olyan problémám van, hogy csináltam egy DVD-t a "DVDlab11" programmal. Olyan gondom van, hogy van 3 almenü, jelenetválasztással. Ha az első két menüben bármelyik jelenetnél megnyomom a menü gombot a lejátszón akkor a jelenetválasztó menübe lép vissza... viszont ha a 3. menüben, akkor a főmenübe lép vissza. Használt vki. DVDLab programot, tud esetleg megoldást a dologra?

Előre is köszi,
Nimfas

#248 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 18:24

Vettem egy HP NX5000 típusú notebookot.
Ebben Teac DV-W24EP típusú DVD író van. Elvileg DVD+R/+RW.
Nosza, DVD-RW-t bele.
Olvassa. Na akkor töröljük. Simán letörölte.
Viszont írni már nem akarja.

Nekem valahogy ez gyanús. Ha nem tudja írni, akkor miért tudta letörölni (Nero gyors törlés), mikor az gyakorlatilag a TOC felülírása, nem?

Szerintetek van esély rá hogy normálisan irja a -R/-RW lemezeket?

#249 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:00

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 19:24

Vettem egy HP NX5000 típusú notebookot.
Ebben Teac DV-W24EP típusú DVD író van. Elvileg DVD+R/+RW.
Nosza, DVD-RW-t bele.
Olvassa. Na akkor töröljük. Simán letörölte.
Viszont írni már nem akarja.

Nekem valahogy ez gyanús. Ha nem tudja írni, akkor miért tudta letörölni (Nero gyors törlés), mikor az gyakorlatilag a TOC felülírása, nem?

Szerintetek van esély rá hogy normálisan irja a -R/-RW lemezeket?

Milyen sebességű lemez? Milyen firmware van az íróban?

#250 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:16

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 21:00

Milyen sebességű lemez? Milyen firmware van az íróban?

Verbarim 4x-es +RW. Sajnos a firmware verziójáról nincs infóm.
Semmit nem találtam a neten erről az íróról.

Letörölte a lemezt, de amikor írni akarok rá, akkor " waiting to drive become ready" felirat van és nem lehet írási sebességet választani.

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.