izé. ha már ilyesmiről van szó, eltérek egy kicsit én is a témától (erre kijelölt helyen már feltettem a fórumbna, de nem sok választ kaptam), szóval több szem többet lát.
szóval az lenne a problémám, h ha panscennelem a filmet (pc/ativga/tvout), akkor ugye automatice nagyítja a feliratot vele együtt, így a 1,85 alatt sokszor nem lehet látni normálisan (power dvd alatt másodlagos felirattal még arállag elmegy, de oldalt van h abból is kilóg). viszont láttam olyat asztaliban, ami nem foglalkozott azzal h én pölö a dvd labban milyen paraméterekkel állítottam be a feliratot (fontméret, azaz nagyság és elhelyezés), hanem egy adott, állandó méretben tolta egy helyre a képen a feliratot, akkor is ha 2x nagyítás nyomtak rá ( volt ami az dvd labban beállított mérettel és beállításal jáccotta le és a nagyításnál is akkora maradt, és volt olyan asztali is ami tökúgy viselkedett mint a pc lejáccó). valami ilyesmit szeretnék elérni én is csak pc alatt, ha panscennelek, akkor maradjon má meg a felirat akkorának, ne nagyítsa azt is. régebben találtam egy olyan free lejáccót, amivel meg lehetett oldani, h a feliratot ide-oda helyezgetem (mint a bs playerben pölö, csak dvd-n) de ezt leszámítva meglehetősen szar és bugos program volt, le is zúztam). a Sonic CinePlayer nevű lejáccóval most azt meg tudom azt oldani, h a feliratot kinagyítja (4:3 letterbox), valahogy úgy működhet, mintha csak a feliratot nyomnám panscanbe a kép meg marad változatlan méretű. csak hát ugye nekem valami fordított dolog kellene. bár már nem nagyon bízom benne, h lesz valami megoldás. de sajnos asztalim nincs, gépről megy minden.
Szerkesztette: avman 2005. 06. 29. 13:30 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.