HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#251 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:19

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 22:16

Verbarim 4x-es +RW. Sajnos a firmware verziójáról nincs infóm.
Semmit nem találtam a neten erről az íróról.

Letörölte a lemezt, de amikor írni akarok rá, akkor " waiting to drive become ready" felirat van és nem lehet írási sebességet választani.

Nem lehet, hogy csak a 2.4x-es RW lemezekkel van barátságban?

#252 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 13:17

Sziasztok!

Mennyire lehet hinni a Toshiba 1912 PIE/PIF tesztjének?
Mit lehetne tennem, hogy azok a 19 körüli PIF-ek ne legyenek ott?

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Barnabi 2005. 06. 28. 13:17 -kor

The Sky Was Pink

#253 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:15

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:17

Sziasztok!

Mennyire lehet hinni a Toshiba 1912 PIE/PIF tesztjének?
Mit lehetne tennem, hogy azok a 19 körüli PIF-ek ne legyenek ott?

Megfelelő íróval ellenőrizni, vagy megfelelő íróval írni. ;)

#254 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:44

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:15

Megfelelő íróval ellenőrizni, vagy megfelelő íróval írni. ;)

Sajnos egyenlőre nem tudom mással ellenőrizni, és nem tudom más íróval írni sem!
The Sky Was Pink

#255 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 16:29

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:44

Sajnos egyenlőre nem tudom mással ellenőrizni, és nem tudom más íróval írni sem!

Akkor így jártál. A visszaolvasás az íróban és az olvasóban is hibátlan? Ez esetben felejtsd el az egészet.

#256 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:26

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 17:29

Akkor így jártál. A visszaolvasás az íróban és az olvasóban is hibátlan? Ez esetben felejtsd el az egészet.

A visszaolvasás az hibátlan! Bár a Toshiba 1912 nem a gyorsaságárol híres írott DVD-nél, de gondolom az is kidobná ha valami gond lenne az olvasással, de semmi gond nélkül olvassa és az LG is, az már azért jóval pörgösebben, de nincs sebesség visszaesés!

Csak azt nem értem pl. ha a lemez legnagyobb részét megtudja írni nagyobb PIF kiugrás nélkül, akkor itt is miért kell belecsesznie? Vagy ne foglakozzak vele?

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
The Sky Was Pink

#257 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 10:50

Hali!

Érdekes jelenséggel találkoztam nemrégiben. A dvdn a felirat stimmel, de ha leszedem és ujra akarom autholni az egészet akkor kb 2 perces csúszás jelentkezik, mindegy persze hogy maestro vagy scenarist, hiszen az autholonak nincs hatása az időzítésre. Ha megnyújtom subtitle workshopban pont annyira hogy a vége stimmeljen akkor a közepe nem stimmel, szóval a csúszás nem lineáris, de töréspontot nem találtam ahol ugrásszerűen mászott volna el a felirat. ifoedittel nézegetve a struktúrát sem találtam semmi érdekeset ami magyarázatot adna erre a jelenségre.

Ha tud valaki valami trükköt szoljon!

Üdv

#258 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 10:52

Idézet: Kilyan - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 11:50

Hali!

Érdekes jelenséggel találkoztam nemrégiben. A dvdn a felirat stimmel, de ha leszedem és ujra akarom autholni az egészet akkor kb 2 perces csúszás jelentkezik, mindegy persze hogy maestro vagy scenarist, hiszen az autholonak nincs hatása az időzítésre. Ha megnyújtom subtitle workshopban pont annyira hogy a vége stimmeljen akkor a közepe nem stimmel, szóval a csúszás nem lineáris, de töréspontot nem találtam ahol ugrásszerűen mászott volna el a felirat. ifoedittel nézegetve a struktúrát sem találtam semmi érdekeset ami magyarázatot adna erre a jelenségre.

Ha tud valaki valami trükköt szoljon!

Üdv

Valószínűleg több különálló egységből pakolták össze a filmet adó Title-t és a time code egy-két helyen nem folyamatos, ez meg behibbantja a rippelést.

#259 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 12:52

Megoldás?
:D  :D

üdv

#260 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 12:56

Idézet: Kilyan - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 13:52

Megoldás?
:D  :D

üdv

Biztos hogy van egy vagy kettő pont, ahol ugrásszerűen kezd elmészni a felirat, nézd meg a rétegváltás helyét is. Én nem szoktam ezzel sokat bíbelődni, Vobsub alakban addig finomítom a delay parancsokkal, amíg helyére nem kerül a felirat, aztán ha jó ,akkor abból export sst-be.

#261 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:27

izé. ha már ilyesmiről van szó, eltérek egy kicsit én is a témától (erre kijelölt helyen már feltettem a fórumbna, de nem sok választ kaptam), szóval több szem többet lát.
szóval az lenne a problémám, h ha panscennelem a filmet (pc/ativga/tvout), akkor ugye automatice nagyítja a feliratot vele együtt, így a 1,85 alatt sokszor nem lehet látni normálisan (power dvd alatt másodlagos felirattal még arállag elmegy, de oldalt van h abból is kilóg). viszont láttam olyat asztaliban, ami nem foglalkozott azzal h én pölö a dvd labban milyen paraméterekkel állítottam be a feliratot (fontméret, azaz nagyság és elhelyezés), hanem egy adott, állandó méretben tolta egy helyre a képen a feliratot, akkor is ha 2x nagyítás nyomtak rá ( volt ami az dvd labban beállított mérettel és beállításal jáccotta le és a nagyításnál is akkora maradt, és volt olyan asztali is ami tökúgy viselkedett mint a pc lejáccó). valami ilyesmit szeretnék elérni én is csak pc alatt, ha panscennelek, akkor maradjon má meg a felirat akkorának, ne nagyítsa azt is. régebben találtam egy olyan free lejáccót, amivel meg lehetett oldani, h a feliratot ide-oda helyezgetem (mint a bs playerben pölö, csak dvd-n) de ezt leszámítva meglehetősen szar és bugos program volt, le is zúztam). a Sonic CinePlayer nevű lejáccóval most azt meg tudom azt oldani, h a feliratot kinagyítja (4:3 letterbox), valahogy úgy működhet, mintha csak a feliratot nyomnám panscanbe a kép meg marad változatlan méretű. csak hát ugye nekem valami fordított dolog kellene. bár már nem nagyon bízom benne, h lesz valami megoldás. de sajnos asztalim nincs, gépről megy minden.

Szerkesztette: avman 2005. 06. 29. 13:30 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#262 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 15:59

Sziasztok!

Ebben a forumban volt olyan, hogy írással kapcsolatos segítség?
Sehol nem találom....

Olyan problémám van, hogy csináltam egy DVD-t a "DVDlab11" programmal. Olyan gondom van, hogy van 3 almenü, jelenetválasztással. Ha az első két menüben bármelyik jelenetnél megnyomom a menü gombot a lejátszón akkor a jelenetválasztó menübe lép vissza... viszont ha a 3. menüben, akkor a főmenübe lép vissza. Használt vki. DVDLab programot, tud esetleg megoldást a dologra?

Előre is köszi,
Nimfas

Ps.: Erre a kérdésre nem tud válaszolni senki? PPéter? Help me valaki :-D

#263 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 06. 29. 16:20

Idézet: nimfas - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 16:59

Olyan problémám van, hogy csináltam egy DVD-t a "DVDlab11" programmal.

ez a mediachance féle dvd lab studio 1.1 lenne? mert a pro változatot használom ebből. lehet rosszul rendelted hozzá áthúzással a gombokhoz tartozó linkeket vagy nemtom. a proban van egy olyan h test compile én azzal szoktam leellenőrizni összerakás előtt. bár jobbára csak fömenüt meg egy jelenetválasztást (5/7 scene) teszek bele. minek agyonbonyolítani ha a lejátszóból is kit udja az ebmer választani a nyelvet/nahgsávot.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#264 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:24

Szia!

3 DV kazettáról van 3 film a dvd-n... nincs igazán túlbonyolítva. Van egy főmenü, abban 3 gomb, az 3 másik menüre mutat az 1-2-3 filmekhez, ebben a 3 menüben van 1-1 "film lejátszása" és 1-1 jelenetválaszó menü, mindegyiknél egy "vissza a főmenübe" gomb.

Az első 2-nél ha megy a film, és megnyomom az asztalin a menu-t, akkor a jelenetválasztáshoz megy vissza, viszont ha a 3. filmnél nyomom meg akkor pedig a főmenübe.

Ezt nem értem, hogy ha az első kettőnél jó, akkor a 3-nál miért nem???

Lehet vhol állítani, hogy melyik menünél ha megnyomom a menü gombot akkor hova lépjen? Én nem találtam ilyenre utalást a programban.

Ha tudsz segíteni megköszönném, anyám nyaggat... nyaralásos film van rajta :-D

#265 Felhasználó inaktív   TToto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 12:14

Sziasztok!

Valaki leírná nekem, hogy mi is a frimware és milyen változást tapasztalhatok ha frissítem.

Nekem egy LG GSA4040B íróm van 3.1-es Frimware verzióval.

Ha itt túl hosszú lenne a leírás, akkor küldjétek el e-mail-ben a tertam@t-online.hu címre!

Köszönöm!

#266 Felhasználó inaktív   tu_chi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 15:45

slim combo drivehoz (Toshiba Samsung SN M242) keresek olyan kábelt aminek a másik vége IDE csatlakozóba passzol. használt/bontott, bármi jó, az ár sem érdekes, főleg ha számla van mellé.
nagyon elakadt a project, segitsetek.

#267 Felhasználó inaktív   DJMDJM 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 13. 08:55

Sziasztok!

DVD2DVD-R-rel (CCE) tomoritek. A menut IFOupdattel fuzom hozza. Az IFOUpdate beallitasokkal szoktam jatszadozni es tokelesesen mukodo filmek a vegeredmenyek, ezeket az IFOEdittel ellenorzom. Mar vagy 200 ilyen filmet csinaltam es nagyon szuperek lettek. Most belefutottam egy filmbe (Szívtiprok), melyhez ha hozzarakom a menut, nem lesz jo. Ha indul a menu rendesen akkor az ugralas nem megy a filmben (nem a chapter valasztas, hanem ha a csuszkan kattintok valahova, ha mas beallitassal probalom, akkor el sem indul a menu. Mar minden beallitas variaciot vegig probaltam es nem lesz jo. Torodjek bele, hogy nem jon ossze, van olyan film amit nem tudok IFOUpdattel menusre csinalni, vagy van ra valami megoldas?
Koszi elore is.

DJM

#268 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 10:20

Idézet: DJMDJM - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 9:55

DVD2DVD-R-rel (CCE) tomoritek. A menut IFOupdattel fuzom hozza. Az IFOUpdate beallitasokkal szoktam jatszadozni es tokelesesen mukodo filmek a vegeredmenyek, ezeket az IFOEdittel ellenorzom. Mar vagy 200 ilyen filmet csinaltam es nagyon szuperek lettek. Most belefutottam egy filmbe (Szívtiprok), melyhez ha hozzarakom a menut, nem lesz jo. Ha indul a menu rendesen akkor az ugralas nem megy a filmben (nem a chapter valasztas, hanem ha a csuszkan kattintok valahova, ha mas beallitassal probalom, akkor el sem indul a menu. Mar minden beallitas variaciot vegig probaltam es nem lesz jo. Torodjek bele, hogy nem jon ossze, van olyan film amit nem tudok IFOUpdattel menusre csinalni, vagy van ra valami megoldas?

Mindenekelőtt szerintem ez nem a DVD-írók és lemezek témájába (sem témakörébe) való.
Másrészt ajánlom ezt a linket: PgcEdit menü importálás leírás angolul

IFOEdit és IFOUpdate idejétmúlt, nem felhasználóbarát programok. :p

#269 Felhasználó inaktív   DJMDJM 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:48

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 11:20

Mindenekelőtt szerintem ez nem a DVD-írók és lemezek témájába (sem témakörébe) való.
Másrészt ajánlom ezt a linket: PgcEdit menü importálás leírás angolul

IFOEdit és IFOUpdate idejétmúlt, nem felhasználóbarát programok. :p

OK!

Ha nem is ide valo, azert gyorsan megkerdezem, mi akkor ezek helyett a felhasznalo barat program(ok)?

DJM

#270 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 18:18

Idézet: DJMDJM - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:48

Ha nem is ide valo, azert gyorsan megkerdezem, mi akkor ezek helyett a felhasznalo barat program(ok)?

Ha elugranál a linkre... :rolleyes:

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.