HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 20. 08:48

Idézet: YoungOld - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 0:19

Sziasztok!

Nemsokára szeretnék venni egy Pio 109 XLA írót, hosszas utánanézés után (versenyzők voltak: 3540A, 109, 109 XLA). Végül a pio győzött, de egy problémát véltem felfedezni a topicokban a vélemények között, többek között PP-től is. A 40 eres kábel ügyéről van szó, csak annyi derült ki nekem, hogy azzal valami bibi van, ha 80 eresre dugom rá. A helyzet, hogy a házamban van két Vantec 90 centis 80 eres csőkábel, nem igazán szeretnék másik kábelt venni (ez se volt occsó). Szóval a kérdésem az, hogy mi is ez a probléma, mennyire súlyos, mi az oka, és mennyire lenne gáz, ha maradna a 80 eres kábelem?
Mivel eddig nem derült ki számomra a lényeg, ezért kérdezem.
(Ja igen: eredeti audio CD grabbelésre mennyire alkalmas, illetve audio CD írásra mennyire alkalmas? ugyanis a DVD-k mellett ezt is szeretném elég sokat, és ha nagyon jó benne, akkor eladom a Toshiba 1712-esemet, meg a LG CD írómat... a minőség és pontosság a legfontosabb, az olvasási és írási sebesség mellékes számomra.)
Amúgy úgy néz ki, hogy Verbatim 8x DVD-R lenne jórészt vele etetve. Még marha kezdő vagyok a témában, bár már meglehetősen sokat olvastam utána. Szóval örülnék, ha valaki ebben a kábel ügyben felvilágosítana. Köszönöm.

Üdv
YoungOld

Próbáld ki az írót a 80 eres kábellel! Ha nincs gond a működéssel (stabilan, gyorsan olvas és ír), akkor maradhat, a kábel. Nem mindenkinél jelentett problémát a 80 eres drót. Csak ha instabil működést tapasztalsz, akkor kell a 40 erest kipróbálni.
Milyen állapotú a Toshiba 1712 olvasód? Megvenném, ha nem lestrapált! Beszéljül le priviben!

#242 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 14:01

Idézet: multibit - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 9:48

Próbáld ki az írót a 80 eres kábellel! Ha nincs gond a működéssel (stabilan, gyorsan olvas és ír), akkor maradhat, a kábel. Nem mindenkinél jelentett problémát a 80 eres drót. Csak ha instabil működést tapasztalsz, akkor kell a 40 erest kipróbálni.
Milyen állapotú a Toshiba 1712 olvasód? Megvenném, ha nem lestrapált! Beszéljül le priviben!

Köszi a választ, ment egy PÜ.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#243 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 11:51

Nem voltam megelégedve a Sony (LITE-ON  812s) íróm PIE értékeivel +8x-os Ricoh lemezeim esetén, és átflasheltem 832-vé. Szuperül sikerült az írás PIE-ileg, viszont kb. 10x több lett a PIF-ek száma.

Melyiket válasszam? Legyen alacsony PIE magasabb PIF mellett, vagy fordítva?

Ilyen az eredeti firmware-rel, és ilyen a 832-es firmwarrel.

Szerkesztette: Lucas Garas 2005. 06. 27. 11:57 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#244 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:24

Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 12:51

Nem voltam megelégedve a Sony (LITE-ON  812s) íróm PIE értékeivel +8x-os Ricoh lemezeim esetén, és átflasheltem 832-vé. Szuperül sikerült az írás PIE-ileg, viszont kb. 10x több lett a PIF-ek száma.

Melyiket válasszam? Legyen alacsony PIE magasabb PIF mellett, vagy fordítva?

Ilyen az eredeti firmware-rel, és ilyen a 832-es firmwarrel.

Elméletben az első jobb, de ne felejtsd el, hogy a 811 és a 832 között állítólag lényeges különbség van a hibaellenőrzésben is! Úgy kellene megnézned, hogy ugyanazzal a FW-rel scannelsz.

#245 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:53

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 13:24

Elméletben az első jobb, de ne felejtsd el, hogy a 811 és a 832 között állítólag lényeges különbség van a hibaellenőrzésben is! Úgy kellene megnézned, hogy ugyanazzal a FW-rel scannelsz.

Köszi a tippet!
Kiderült, hogy az eredeti firmware-rel jobb az írás, viszont úgy pontatlanabbul tesztel.  :reklamacio:
Itt van a 832-es teszt az eredeti firmware-es lemezről.
Akkor már csak annyi érdekelne, hogy a gyári Lite-ON 812-es firmware hogyan kezeli az író ledjét? Mert nagyon tetszik a 832-es kétszínű ledje, és akkor nem Sony-vá flashelném vissza, hanem 812-vé.
Remélem tudja vki a választ. Bár gyanús, hogy nem fogom bírni kivárni, és kipróbálom  ;)
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#246 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 16:05

Máshogy oldom meg: eszembe jutott, hogy mintha omnipatcherben bármelyik firmware-t többszínű ledessé lehet tenni. És tényleg! :banana:
Nagyon bejön az OP...  :wub:  :Đ

#247 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 18:18

Sziasztok!

Ebben a forumban volt olyan, hogy írással kapcsolatos segítség?
Sehol nem találom....

Olyan problémám van, hogy csináltam egy DVD-t a "DVDlab11" programmal. Olyan gondom van, hogy van 3 almenü, jelenetválasztással. Ha az első két menüben bármelyik jelenetnél megnyomom a menü gombot a lejátszón akkor a jelenetválasztó menübe lép vissza... viszont ha a 3. menüben, akkor a főmenübe lép vissza. Használt vki. DVDLab programot, tud esetleg megoldást a dologra?

Előre is köszi,
Nimfas

#248 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 18:24

Vettem egy HP NX5000 típusú notebookot.
Ebben Teac DV-W24EP típusú DVD író van. Elvileg DVD+R/+RW.
Nosza, DVD-RW-t bele.
Olvassa. Na akkor töröljük. Simán letörölte.
Viszont írni már nem akarja.

Nekem valahogy ez gyanús. Ha nem tudja írni, akkor miért tudta letörölni (Nero gyors törlés), mikor az gyakorlatilag a TOC felülírása, nem?

Szerintetek van esély rá hogy normálisan irja a -R/-RW lemezeket?

#249 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:00

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 19:24

Vettem egy HP NX5000 típusú notebookot.
Ebben Teac DV-W24EP típusú DVD író van. Elvileg DVD+R/+RW.
Nosza, DVD-RW-t bele.
Olvassa. Na akkor töröljük. Simán letörölte.
Viszont írni már nem akarja.

Nekem valahogy ez gyanús. Ha nem tudja írni, akkor miért tudta letörölni (Nero gyors törlés), mikor az gyakorlatilag a TOC felülírása, nem?

Szerintetek van esély rá hogy normálisan irja a -R/-RW lemezeket?

Milyen sebességű lemez? Milyen firmware van az íróban?

#250 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:16

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 21:00

Milyen sebességű lemez? Milyen firmware van az íróban?

Verbarim 4x-es +RW. Sajnos a firmware verziójáról nincs infóm.
Semmit nem találtam a neten erről az íróról.

Letörölte a lemezt, de amikor írni akarok rá, akkor " waiting to drive become ready" felirat van és nem lehet írási sebességet választani.

#251 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:19

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 22:16

Verbarim 4x-es +RW. Sajnos a firmware verziójáról nincs infóm.
Semmit nem találtam a neten erről az íróról.

Letörölte a lemezt, de amikor írni akarok rá, akkor " waiting to drive become ready" felirat van és nem lehet írási sebességet választani.

Nem lehet, hogy csak a 2.4x-es RW lemezekkel van barátságban?

#252 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 13:17

Sziasztok!

Mennyire lehet hinni a Toshiba 1912 PIE/PIF tesztjének?
Mit lehetne tennem, hogy azok a 19 körüli PIF-ek ne legyenek ott?

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Barnabi 2005. 06. 28. 13:17 -kor

The Sky Was Pink

#253 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:15

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:17

Sziasztok!

Mennyire lehet hinni a Toshiba 1912 PIE/PIF tesztjének?
Mit lehetne tennem, hogy azok a 19 körüli PIF-ek ne legyenek ott?

Megfelelő íróval ellenőrizni, vagy megfelelő íróval írni. ;)

#254 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 15:44

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:15

Megfelelő íróval ellenőrizni, vagy megfelelő íróval írni. ;)

Sajnos egyenlőre nem tudom mással ellenőrizni, és nem tudom más íróval írni sem!
The Sky Was Pink

#255 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 16:29

Idézet: Barnabi - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 16:44

Sajnos egyenlőre nem tudom mással ellenőrizni, és nem tudom más íróval írni sem!

Akkor így jártál. A visszaolvasás az íróban és az olvasóban is hibátlan? Ez esetben felejtsd el az egészet.

#256 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:26

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 17:29

Akkor így jártál. A visszaolvasás az íróban és az olvasóban is hibátlan? Ez esetben felejtsd el az egészet.

A visszaolvasás az hibátlan! Bár a Toshiba 1912 nem a gyorsaságárol híres írott DVD-nél, de gondolom az is kidobná ha valami gond lenne az olvasással, de semmi gond nélkül olvassa és az LG is, az már azért jóval pörgösebben, de nincs sebesség visszaesés!

Csak azt nem értem pl. ha a lemez legnagyobb részét megtudja írni nagyobb PIF kiugrás nélkül, akkor itt is miért kell belecsesznie? Vagy ne foglakozzak vele?

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
The Sky Was Pink

#257 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 10:50

Hali!

Érdekes jelenséggel találkoztam nemrégiben. A dvdn a felirat stimmel, de ha leszedem és ujra akarom autholni az egészet akkor kb 2 perces csúszás jelentkezik, mindegy persze hogy maestro vagy scenarist, hiszen az autholonak nincs hatása az időzítésre. Ha megnyújtom subtitle workshopban pont annyira hogy a vége stimmeljen akkor a közepe nem stimmel, szóval a csúszás nem lineáris, de töréspontot nem találtam ahol ugrásszerűen mászott volna el a felirat. ifoedittel nézegetve a struktúrát sem találtam semmi érdekeset ami magyarázatot adna erre a jelenségre.

Ha tud valaki valami trükköt szoljon!

Üdv

#258 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 10:52

Idézet: Kilyan - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 11:50

Hali!

Érdekes jelenséggel találkoztam nemrégiben. A dvdn a felirat stimmel, de ha leszedem és ujra akarom autholni az egészet akkor kb 2 perces csúszás jelentkezik, mindegy persze hogy maestro vagy scenarist, hiszen az autholonak nincs hatása az időzítésre. Ha megnyújtom subtitle workshopban pont annyira hogy a vége stimmeljen akkor a közepe nem stimmel, szóval a csúszás nem lineáris, de töréspontot nem találtam ahol ugrásszerűen mászott volna el a felirat. ifoedittel nézegetve a struktúrát sem találtam semmi érdekeset ami magyarázatot adna erre a jelenségre.

Ha tud valaki valami trükköt szoljon!

Üdv

Valószínűleg több különálló egységből pakolták össze a filmet adó Title-t és a time code egy-két helyen nem folyamatos, ez meg behibbantja a rippelést.

#259 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 12:52

Megoldás?
:D  :D

üdv

#260 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 12:56

Idézet: Kilyan - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 13:52

Megoldás?
:D  :D

üdv

Biztos hogy van egy vagy kettő pont, ahol ugrásszerűen kezd elmészni a felirat, nézd meg a rétegváltás helyét is. Én nem szoktam ezzel sokat bíbelődni, Vobsub alakban addig finomítom a delay parancsokkal, amíg helyére nem kerül a felirat, aztán ha jó ,akkor abból export sst-be.

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.