Sziasztok!
Csöppnyi útmutatásra lenne szükségem. Összeállítottam egy új konfigurációt. Az alaplap NF7-S2 (V 1.0). A grafikus kártya egy Gigabyte Ati Radeon 9550 (GV-R955128D). Első bekapcsoláskor nem volt se kép, se a megnyugtató speaker csippanás, azzal a kivétellel h. a monitorom (Nokia 447Zi) kiírta h. "Cable connected OK" és h. "Signal: No signal". Már az összeszereléskor gyanús volt, h. az alaplapon a CCMOS jumper a default settinghez képest miért van törlésre állítva, de nem törődtem vele. Az alaplapi leírásnak megfelelően átállítottam default-ra. Az alaplapi LEDek rendben világítanak. Resetelni lehet, bár a billentyűzet ledjei nem villannak fel ilyenkor, de a dvd, és vinyó igen.
Kipróbáltam egy régebbi grafikus kártyával az új alaplapot, egy Ati Radeon 8500assal, de ugyanúgy se kép/se hang. Mintha nem jutna el a BIOS-ig se.
Mindezekután ellátogattam az abit egyik honlapjára és ezt találtam:
link (Az én lapom a Figure B-nek felel meg)
Az én alaplapom ccmos jumpere fordított sorszámozású, így eddig egyfolytában törlésre állított CMOSsal próbáltam használni. Visszaállítottam a gyári helyesre.

Bekapcs. Ugyanúgy nem mükszik. Ismét beraktam a 8500as atit de semmi.
A 9550es ATI rendszerspecifikációi között szerepel a minimum AGP 3.0-ás slot megléte. Az alaplap pedig támogattya a 0.8V és 1.5V feszültségeket. Elképzelhető h. a feszültségekkel nem stimmel vmi? Mit tegyek?