Sziasztok!
Ma vettem egy samsung 710N monitort. Vásárlás előtt az üzletben ki lett próbálva teljesen fekete illetve teljesen fehér képpel, akkor minden jónak is tűnt, nem látszott semmi pixelhiba.
Viszont most hogy már nézegetm egy ideje, feltűnt, hogy van egy fura hibája az egyik (sub)pixelnek, ilyen variációk fordulnak elő:
-Ha az egész kép tök fehér, akkor nem látszik semmi, a hibás pixel fehér
-Ha az egész kép tök fekete, akkor sem látszik semmi, a hibás pixel fekete
-Ha az egész kép tök kék, akkor sem látszik semmi, a hibás pixel kék
-Ha az egész kép tök zöld, akkor halvány pirosnak vagy rózsaszínnek látszik
-Ha az egész kép tök piros, akkor a rossz pixel fekete
-Ha a kép fekete, de a pixel feletti tartományban ott van mondjuk egy fehér ablak, akkor a pixel piros. Ez az ablak minél világosabb (fehérebb) , vagy minél nagyobb a függőleges kiterjedése, a pixel annál inkább átmegy feketéből pirosba, vagyis különböző fényerősséggel reagál.
Ez most akkor szerintetek pixel hiba, vagy sub-pixel hiba?
Megnéztem a
http://www.behardwar.../519/page9.html linket a garanciáról, de ott nekem nem egyértelmű, hogy 710N-re is vonatkozik-e az 1 pixeles garancia 3 napig, illetve ez a garancia vajon él a subpixelre is?
A hibás pixel a kép elsó szélétől kb 3 cm-re van nagyjából középen..
Az egész eset azért furi, mert én úgy tudtam, hogy a subpixel hiba az valami olyasmi, hogy az egyik subpixel vagy állandóan világít, vagy sosem. De mint írtam, a fehér az fehér, a fekete az fekete. Ráadásul miért függ a pixel fényerőssége az ugyanabban az oszopban felette lévő sorok fényerősségétől? :confused:
Egyébként bár nem mva-s a panel, szerintem nem rossz a képe, igaz mva-s panelhez még nem volt szerencsém. Akinek nincsenek extra igényei és nem akar többet adni egy monitorért 70 bruttónál sulinetben, annak nyugodt szívvel ajánlom.
Szerkesztette: Ijk 2005. 06. 03. 22:53 -kor