Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:55
A kérdés inkább az, hogy létezik-e egyáltalán az a monitor, amelyikre vártunk?

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:04
Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:55

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:05
Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:04

).
).

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:25
Idézet
Idézet
 A TV-t is koncentráltan nézed, ezért simán károsíthat annyira mint egy monitor amit közelről nézel. Mindenmellett a TV 50Hz, ami ráadásul két félképből tevődik össze az az interlace, ami még szarabb.
 A TV-t is koncentráltan nézed, ezért simán károsíthat annyira mint egy monitor amit közelről nézel. Mindenmellett a TV 50Hz, ami ráadásul két félképből tevődik össze az az interlace, ami még szarabb.Idézet

Idézet

Idézet
 Ez pontosan, hogy történt? Midnen évben +egy dioptria és amióta TFT van változatlan? Nem kötözködök csak érdekel. Ez még rajtad kívül hány embernél jött ki? Milyen monitort néztek előtte? Mert én eddig amikor CRT-ről írtam, akkor minőségi monitorokra gondoltam, nem a 15-ös varázsgömbökre. Ezen kívül semmi garancia arra, hogy pont a TFT miatt állt meg a szemromlásod, lehet ezután már CRT mellett se romlott volna. Tudom ezzel vitatkozhatsz, hogy pont akkor, de ez csak akkor derülne ki, ha újra visszaülnél a CRT elé, ezt pedig nem várom el Tőled.
 Ez pontosan, hogy történt? Midnen évben +egy dioptria és amióta TFT van változatlan? Nem kötözködök csak érdekel. Ez még rajtad kívül hány embernél jött ki? Milyen monitort néztek előtte? Mert én eddig amikor CRT-ről írtam, akkor minőségi monitorokra gondoltam, nem a 15-ös varázsgömbökre. Ezen kívül semmi garancia arra, hogy pont a TFT miatt állt meg a szemromlásod, lehet ezután már CRT mellett se romlott volna. Tudom ezzel vitatkozhatsz, hogy pont akkor, de ez csak akkor derülne ki, ha újra visszaülnél a CRT elé, ezt pedig nem várom el Tőled.  Tömeges szemjavulásról még nem olvastam sehol. Biztos sokaknak jobb a TFT, de ehhez közrejátszik, hogy valószínűleg előtte gyenébb minőségű monitort használtak.
 Tömeges szemjavulásról még nem olvastam sehol. Biztos sokaknak jobb a TFT, de ehhez közrejátszik, hogy valószínűleg előtte gyenébb minőségű monitort használtak.Idézet
 Egyértelmű bizonyítékot senki nem tud mondani, hogy a CRT aztán nagyon rossz a szemnek. Eddig akkor, hogy bírták ki sok millióan és hogy bírják azok az emberek akik most és még jó pár évig CRT-t fognak nézni? Ne haragudj, de tudományos megközelítésben Te se nagyon írtál semmit.
 Egyértelmű bizonyítékot senki nem tud mondani, hogy a CRT aztán nagyon rossz a szemnek. Eddig akkor, hogy bírták ki sok millióan és hogy bírják azok az emberek akik most és még jó pár évig CRT-t fognak nézni? Ne haragudj, de tudományos megközelítésben Te se nagyon írtál semmit.Idézet
 Lehet, hogy más jobban látja az élességkülönbséget, ha előtte gyenge monitort használtak, de ezt már számtalanszor leírtam.
 Lehet, hogy más jobban látja az élességkülönbséget, ha előtte gyenge monitort használtak, de ezt már számtalanszor leírtam. Hogy? Gondolod a TFT gyártók főoldalán ott fog figyelni, hogy az utánhúzás megerőlteti a szemed? Pedig megerőlteti ha akarod ha nem.
 Hogy? Gondolod a TFT gyártók főoldalán ott fog figyelni, hogy az utánhúzás megerőlteti a szemed? Pedig megerőlteti ha akarod ha nem.Idézet
Idézet
 Vitázni úgy van értelme, hogy ha a másik véleményét átgondolod, és nem csak annyit írsz, hogy adj linket, mert amire nincs link az már nem is létezik. Miért felejtős a "szerintem"? Minden dolog innét indul ki. Valaki szerint valami más, ezért megvizsgálják. Pont úgy nincs értelme vitázni ahogy jelnleg Te kezeled a dolgokat. A gyártók oldalán ott van, hogy ergonómikusabb a TFT (ki gondolta volna, hogy ezt írják?), gagyi CRT-nél élesebb a képe, ha akarom hátrébb tolhatom az asztalon, és a fórumon Józsi szerint is jobb, tehát kész, jobb a TFT, szemkímélőbb!
 Vitázni úgy van értelme, hogy ha a másik véleményét átgondolod, és nem csak annyit írsz, hogy adj linket, mert amire nincs link az már nem is létezik. Miért felejtős a "szerintem"? Minden dolog innét indul ki. Valaki szerint valami más, ezért megvizsgálják. Pont úgy nincs értelme vitázni ahogy jelnleg Te kezeled a dolgokat. A gyártók oldalán ott van, hogy ergonómikusabb a TFT (ki gondolta volna, hogy ezt írják?), gagyi CRT-nél élesebb a képe, ha akarom hátrébb tolhatom az asztalon, és a fórumon Józsi szerint is jobb, tehát kész, jobb a TFT, szemkímélőbb!Szerkesztette: Lipton 2005. 03. 25. 20:40 -kor

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:38
Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:05
 ).
). 

Elküldve: 2005. 03. 25. 21:21

Elküldve: 2005. 03. 25. 21:21

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:18

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:18
Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:21

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:46

Elküldve: 2005. 03. 25. 23:16
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:18

Elküldve: 2005. 03. 26. 00:09
Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 23:16

![:]](https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/gonosz.gif) ), és megint mondja, hogy szerinte mennyi. Ezen mi lenne egy hét?
), és megint mondja, hogy szerinte mennyi. Ezen mi lenne egy hét? )
)

Elküldve: 2005. 03. 26. 00:14
Idézet: Boba - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:46
 Az is igaz, hogy nem igazán probálgattam ilyesmit, mert nincs sok értelme szerintem. Igazából ezt is csak úgy lehet összemérni ha két embernek azonos CRT-je van, mert a foszdorréteg utánvilágítása monitoronként és gyártónként más lehet. Az lehetséges, holy olyan monitornál észrevenni a különbséget ahol a foszforréteg nagyon hamar kialszik, de igazából ezt is nagyon nehezen tudom elninni. A 100-120 megkülönböztetése meg szerintem fizikai képtelenség lehet emberi szemmel.
 Az is igaz, hogy nem igazán probálgattam ilyesmit, mert nincs sok értelme szerintem. Igazából ezt is csak úgy lehet összemérni ha két embernek azonos CRT-je van, mert a foszdorréteg utánvilágítása monitoronként és gyártónként más lehet. Az lehetséges, holy olyan monitornál észrevenni a különbséget ahol a foszforréteg nagyon hamar kialszik, de igazából ezt is nagyon nehezen tudom elninni. A 100-120 megkülönböztetése meg szerintem fizikai képtelenség lehet emberi szemmel.

Elküldve: 2005. 03. 26. 01:00
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 0:14
 Az is igaz, hogy nem igazán probálgattam ilyesmit, mert nincs sok értelme szerintem. Igazából ezt is csak úgy lehet összemérni ha két embernek azonos CRT-je van, mert a foszdorréteg utánvilágítása monitoronként és gyártónként más lehet. Az lehetséges, holy olyan monitornál észrevenni a különbséget ahol a foszforréteg nagyon hamar kialszik, de igazából ezt is nagyon nehezen tudom elninni. A 100-120 megkülönböztetése meg szerintem fizikai képtelenség lehet emberi szemmel.Szerkesztette: Martin 2005. 03. 26. 01:37 -kor

Elküldve: 2005. 03. 26. 06:46
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 0:09
 )
) 

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:12
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:18

Elküldve: 2005. 03. 26. 12:38
Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 10:12
 )
 )

Elküldve: 2005. 03. 26. 14:20
 Játékokban nem tapasztaltam utánhúzást, de filmek alatt valami förtelem a CRT-hez képest.
 Játékokban nem tapasztaltam utánhúzást, de filmek alatt valami förtelem a CRT-hez képest.   

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:42
Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 14:20

Elküldve: 2005. 03. 26. 17:31

Elküldve: 2005. 03. 26. 17:54
Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 17:31

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:31

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:31

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 15:20