Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 16:55
Van valakinek tapasztalata az LG 1915S monitorral kapcsolatban? Most vennék egyet jó áron, és nem tudom eldönteni hogy ez az LG vagy a Samsung 913N legyen. Ez ugye 12ms-os a Samsung pedig 8ms.
Kerek 30.000- Ft van a kettő között és azért az nem kevés pénz. És az LG 1915S is TN paneles? Játékra kellene inkább, de más irodai alkalmazások is fognak futni. Érdemes a 4ms különbség miatt a Samsungot venni?
Szia, egy pár nappal ezelőtt nekem is pont ez volt a kérdésem. Azóta megvettem a Samsung 913N-t . A döntő tényezők a Samsung számomra jobb külalakján kívül, a jobb kontraszt arány és az a 4ms különbség, ja és hogy a Mediamarkban az eladók szerinte az LG 1915s-ből már elég sokat hoztak vissza, mert pixelhiba elég gyakori.
Én Sulinetben vettem, és ha különben minden áron Samsungot akarsz, akkor a Saturnban az olcsóbb. Ott nem 120e hanem kb 104e Ft.
Szóval én megvettem a Samsungot és otthon az ATI 9200SE kártyával az egér meg a Windows ablakok is szépen játsszák az utánhúzást. Nem olyan vészes, de látszik. A Médiamarkban kiállitott persze nem, de ott mint kiderült egyik monitor sem teszi ezt, mert a felbontás vissza van véve 1024x768-ra.
Én vissza vittem a Samsungot, amit végül is kicseréltek, mert ott is utánhúzott. De az eladók szerint ez NORMÁLIS!!! A többi is csinálja. A VGA kártyán kéne buherlánom, mondták.
Hát ez lehet, de láttam már olyan TFTket, amik nem tették ezt. 12ms-esek sem.
Tanácsolták, hogy a frissités frekit dobjam fel 75Hz-re 1280x1024-ben és külön az Ati pulton állítsam még be, hogy a TFT engedélyezett frekik felül legyenek irva. Megtettem, és felraktam a fiss Ati Catalyst drivert is. A csere monitor egy fokkal jobb, de ennél is látszik egy kis egér utánhúzás, föleg világos háttéren.
Érdekes, hogy az eddig használt Fujitsu-Siemens C700 CRT-m nem csinálta ezt, pedig nem az a csúcsmodell.
Játékban, filmben különben nincs utánhúzás, ott tökéletes a Samsung.
Szóval meg kell nézni és az ár meg a benyomások alapján dönteni. A Sulinetben az a 30000Ft különbség elég sok, ha nem Sulinet akkor 15000.