HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 02:21

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 21:28

Te is használhatnád a "szerkeszt" gombot!  :rolleyes:

Most komolyan azzal jössz, hogy azért rosszak a színek, mert a "látószöges torzulás", meg a bevilágítás, meg mit tudom én mi, elrontja? Ami "elrontja" a TFT színeit az az, hogy a kontrasztarány meg sem közelíti egy jobb CRT-jét. De ez az "elrontás" is csak akkor "észlelhető" igazán, ha mondjuk kiadványszerkesztő, vagy nyomdász vagy. Ebben, még tényleg jobbak a CRT-k, meg abban is, hogy szabadon változtatható a felbontásuk, minőségromlás nélkül, és egyelőre még a TFT-k válaszideje nem érte el a 0-át, de ahogy olvastam, nagyon közelít ebbe az irányba: Link! De ezzel aztán vége is az előnyöknek, jönnek a hátrányok, és ezekből garantáltan több van, ennek felsorolásától most eltekintek.
Az előbb még az volt a bajod, hogy analóg a jelátvitel azért torzulnak a színek, CRT-n is.  :confused:
Mert, ugye abból indult ki az egész, hogy mennyi színt tudnak megjeleníteni a monitorok. Nehogy már Te külön színnek számold azt , ha a háttérvilágítás egyenetlensége miatt, másképp néz ki egy egyébként ugyan olyan színt megjelenítő pixel!  :rolleyes:
Tehát ugyanannyi szín, nem ugyanolyan szinhűséggel.

Na most látom csak, hogy elég sokmindent jelentesz ki ebben a hozzászólásban, ami fekete-fehér képet fest le a valósággal ellentétben, ami sokkal árnyaltabb.

1. Nem jelenthetjük ki, hogy a rossz kontraszt rontja el egy TFT képét, mivel maga a kontrasztarány is valaminek a következménye (pl. háttérvilágítás átszivárgása a folyadékkristályok között, ami TN-Film-es megoldásoknál sajnos elég nagymértékű a többi - M/PVA, S-IPS - megoldással szemben)

2. Kiadványszerkesztő és nyomdász kellene, hogy valaki lássa, ne adj' Isten valakit zavarjanak ezek a tünetek? Kétlem. Nagyon sokat vesznek MVA és S-IPS alapú kijelzőt, mert nem szeretik, ha a fekete világít mondjuk filmnézés közben. De még egy hobbi photoshopos is meggondolja, ugyanis neki nincs szüksége gyors válaszidőre, mert mondjuk nem játszik, stb. stb. Szóval nem ilyen egyszerű, hogy kinek mi a jó.

3. Nem gyakran kerül elő a téma, de a CRT-k "válaszideje" sem 0. Az elektronok által "életre keltett" képpontoknak is van egy kis "kitartásuk", ugyanis a képfrissítési frekvenciát részben ezzel kompenzálják. Lehet, hogy ennek más oka is van (pl. mert fizikailag így működik és ott sincs jobb), de persze azért nem beszél erről senki, mert elhanyagolható mértékű ez a jelenség a CRT-k esetében.

4. Mint írtam meddő vita, ugyanis mondandóm végén megjegyeztem, hogy csak qkacoskodás az egész (ezt most csak arra a hozzászólásomra értem) jelezvén, hogy szinte nem is említésre méltó a mértéke a jelenségnek.

5. Az alacsony látószög pedig igen konkrét jelenség formájában materializálódik a TFT képernyőjén, azaz egyértelműen látható és zavaró, csak a többi paraméter érdekében - pl. response time - kompromisszumot hoz az ember. Tehát ez a jelenség DVI-tól függetlenül a TFT sajátja marad, tehát a DVI nem old meg mindent.

Na most már talán többet is beszéltünk róla, mint amit érdemel a téma, de ha szívesen beszélgetünk itt ezekről a témákról, én benne vagyok.

ps.: kérlek, amiket itt leírtam, ne feketén-fehéren értsd, mert ahány típus, annyiféle képminőség
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1142 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 07:55

Az a baj ezzel az egésszel, hogy akiknek nem túl vastag a pénztárcájuk, de minőségre vágynak, azoknak nem érdemes most TFT-t venniük.  :rolleyes:  Mert olyan rohamos léptékkel fejlődik ez az egész, hogy pár hónap múlva nem is beszélünk majd a mostani slágertermékekről.
A másik dogog meg, hogy mit tesznek be a sulinetes listába, meg hogy mennyivel toldják meg az árát. Na mondjuk a sulinetről külön topicot lehetne nyitni, mert egyszerűen hihetetlen, és felháborító az egész... :omg:
Bár lehet a TFT is oda jut, mint ahva a VGAipar, szóval a fejlődés nem áll meg,
mert mindig új és új technológiák lesznek. Az OLED féle kiforrott megoldásokra meg még biztos kell várni pár évet.. :rolleyes:
A szatyor nem táska.

#1143 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:23

Idézet: nitrousa - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 13:40

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Egy Sony X82 monitorom van és van 2 apróbb de bosszantó hibája:

1. A képernyő közepén legalul a keretnél van egy 2mm magas és 5-6cm hosszú szürke árnyék. Ha odahúzom a kurzort lehet látni, csak ott egy kicsit sötétebb.

2. A hangszóróiból halk búgás hallható, kb olyan mint amikor vminek a trafója zúg. Nem használom, ezért nem értem mi ez a búgás.

Mit érdemes ezekkel csinálni?
Esetleg tud vki ajánlani jó szevízt, ahol értenek a TFT monitorokhoz?

Semmi ötlet? Esetleg tanács?
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#1144 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:49

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 22:11

Játékhoz a minél kisebb válaszidő számít, szóval 16-8 ms-osok között érdemes válogatni.
cs-re jó bármelyik, tehát az ócsó is ;)

Kérdés:
az LG L1930S vajon milyen panellel van felfegyverezve?

S-IPS panel, 25ms, DVI nélkül.
Semper Fi

#1145 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:54

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:43

Ki beszélt itt Miklandról? Alien Computersből rendeltem péntek délben, és itt volt szombaton délelőtt fél tízkor... soha nem értettem, miért nyafognak a fővárosiak ennyit vazz. :omg:  Én vidékről minden hiánycikket elintéztem eddig NETről meg telefonon másnapra. És azt sem értem, miért vagy rám dühös, mi rosszat tettem? Ha jól értem, valamelyik fórumtag azért nem veszi meg a Te monitorod, mert itt jót merészeltem írni a Scaleoview C19-4-ről, miszerint totál VP191b DVI és magasságállítás nélkül, hatvanezerrel olcsóbban? Hát, kövezz meg, de ez van.

Mivan??? Mi bajod ember??? Semmi rosszal nem mondtam rólad...  :reklamacio:

Ezt írtad:

"
Idézet (Charles @ 2005. ápr. 30., szombat - 20:58)
Kösz a segítséget, remélhetőleg Emphyteuta (ő venné a 191b-t) valahol kap is. Vagy kivárha a Miklandét...

Üdv! 

Idézet

Omega
:think:
"

ERRE válaszoltam, mivel nem tudom mit :think: -eztél, azért!

Ki beszélt a te rendelésedről??? ÉN nem nyafogok "vazz", nekem van monitorom és NEM nekem kell, csak egy ismerősömnek segítek, aki a sok WoW-ozás közben IDE SE tolja a képét, hogy maga kérdezze a dolgait. Úgy látom, én jobban szeretnék neki monitort, mint ő magának.

Egyáltalán nem vagyok dühös rád, és azt se értem, hogy honnan vetted ezt: "Ha jól értem, valamelyik fórumtag azért nem veszi meg a Te monitorod, mert itt jót merészeltem írni a Scaleoview C19-4-ről, miszerint totál VP191b DVI és magasságállítás nélkül, hatvanezerrel olcsóbban? Hát, kövezz meg, de ez van. ;) "

Ezt nem én írtam, semmi közöm hozzá.

:offtopic:  -> on!

Nincs harag, és nem is volt, csak ezt az epés kifakadásod akartam tisztázni.  :o

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2005. 05. 03. 08:55 -kor

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1146 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:57

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 12:29

Ebben igazad van, de én többször is tanácsoltam a Briver-t, nagyon sokan vettek ott VP191b/s monitort.
A boltban csak garantáltan pixelhiba mentes példányok voltak!
Azóta nem tudom mi a helyzet, érdeklődjetek!  ;)

Neked kösz az értelmes választ, majd megmondom Emphyteutának a helyet.
Nem muszály várnia a Miklandra.  :p

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1147 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 03. 09:00

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 0:00

A 64 bittel valami nem stimmel, max úgy jön ki ha van egy 16 bites alfa csatorna is, 4x16. tehát 24 bit helyett lesz 48 bit. Erről én még nem is hallottam sehol, de hogy őszinte legyek feleslegesnek tartom. Csatornánként 16 bit... , nem tudom, hogy van e értelme sima PC-s környezteben ennek. Az ugye azt jeneti, hogy 16,7 millió x 16,7 millió szín van. Az emberi szem ehhez már kevés.

Hello!

Szerintem a kolléga keveri a szezont a fazonnal. 64 bites szinmélységnek semmi értelme nem lenne - legalábbis ha emberi fogyasztásra szánják. Ahol felmerült a 64 bites szinábrázolás, az a videokártyák shader egysége, ott lehet értelme, pl. pontatlanabb ábrázolás esetén több/bonyolultabb shader program futtatásánál, lehet, hogy torz lenne az eredmény.

A.

#1148 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 09:01

Idézet: Yany - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 3:21

1. Nem jelenthetjük ki, hogy a rossz kontraszt rontja el egy TFT képét, mivel maga a kontrasztarány is valaminek a következménye (pl. háttérvilágítás átszivárgása a folyadékkristályok között, ami TN-Film-es megoldásoknál sajnos elég nagymértékű a többi - M/PVA, S-IPS - megoldással szemben)

2. Kiadványszerkesztő és nyomdász kellene, hogy valaki lássa, ne adj' Isten valakit zavarjanak ezek a tünetek? Kétlem. Nagyon sokat vesznek MVA és S-IPS alapú kijelzőt, mert nem szeretik, ha a fekete világít mondjuk filmnézés közben. De még egy hobbi photoshopos is meggondolja, ugyanis neki nincs szüksége gyors válaszidőre, mert mondjuk nem játszik, stb. stb. Szóval nem ilyen egyszerű, hogy kinek mi a jó.

3. Nem gyakran kerül elő a téma, de a CRT-k "válaszideje" sem 0. Az elektronok által "életre keltett" képpontoknak is van egy kis "kitartásuk", ugyanis a képfrissítési frekvenciát részben ezzel kompenzálják. Lehet, hogy ennek más oka is van (pl. mert fizikailag így működik és ott sincs jobb), de persze azért nem beszél erről senki, mert elhanyagolható mértékű ez a jelenség a CRT-k esetében.

4. Mint írtam meddő vita, ugyanis mondandóm végén megjegyeztem, hogy csak qkacoskodás az egész (ezt most csak arra a hozzászólásomra értem) jelezvén, hogy szinte nem is említésre méltó a mértéke a jelenségnek.

5. Az alacsony látószög pedig igen konkrét jelenség formájában materializálódik a TFT képernyőjén, azaz egyértelműen látható és zavaró, csak a többi paraméter érdekében - pl. response time - kompromisszumot hoz az ember. Tehát ez a jelenség DVI-tól függetlenül a TFT sajátja marad, tehát a DVI nem old meg mindent.

1./ Akkor mi? :confused:
contrast ratio - Difference between the brightest whites and the darkest blacks a display can show. The higher the contrast ratio, the greater the ability to show subtle color details and tolerate ambient room light (for example).
Mindegy, hogy minek a következménye a rossz kontraszarány (erről nem is volt szó) akkor is mondhatjuk, hogy ez az, ami (nem elrontja a TFT képét, én nem ezt írtam) a TFT, "színhűségét" rontja. (Nem is tértem most ki, külön-külön minden típusra, szándékosan. Mindegyik bevilágít, csak a TN+Film, a legjobban.) Color Saturation: Ezen kívül a TFT háttérvilágításaként használt CCFL hideg-katód fénycső az NTSC színtér mintegy 72%-át fedi le, ellentétben a NEC-Mitsubishi által kifejlesztett "zöld-foszfor" réteggel a CRT-n. Majd ha A LED háttérvilágítás kezd elterjedni a TFT-k körében (van már ilyen), akkor kezdhetünk beszélni igazi "színhűségről" (A LED háttérvilágítás lefedi a teljes NTSC színteret, az AUO-nak van is már ilyen panelje Link!, a NEC-nek meg ilyen monitora! Link! )

2./ Itt valami félreértés van. Mégegyszer mondom, én általánosságban beszéltem a TFT monitorokról, nem szedtem szét őket a különböző paneltípusokra. Továbbra is azt mondom, az átlagos felhasználót, nem zavarja az, hogy a TFT monitora, esetleg igen csak távol áll az úgynevezett "színhűségtől". Ami piros az piros, ami zöld az zöld, ami kék az kék és kész. Erre mondom én azt, ha egy komoly grafikus meghallaná, hogy színhűségről beszélünk, még csak be sem kalibrált, TFT monitorokkal kapcsolatban, vagy infarktust kapna, vagy közénk csapna, vérmérséklettől függően.
A többivel egyetértek, én személy szerint, soha nem vennék Tn+Film-es monitort.

3./ A foszfornak is van "utánvilágítása", de nem azért mert a "képfrissítési frekvenciát részben ezzel kompenzálják", hanem ahogy mondtad ez fizikailag így van. Tehát itt fordítva van az ok-okozati összefüggés, mint ahogy írtad. Természetesen ez elhanyagolhatóan csekély. (Úgy tartják a CRT monitorok "válaszideje" (persze ez nem valami jó szó ide), mindent egybevetve (felvillanás, kialvás stb.), kb. 4-5ms. Nem én mértem!)

4./ Ezt kellett volna először olvasnom, egy csomó időt megspórolhattunk volna!  :D

5./ Igen, de ezt úgy érzem nem is nekem írtad. Önmagában is megállná a helyét, de az új idők, új szelei, erősen kikezdték ezt az eddig alapvetőnek számító axiómát! ("Overdrive")
Végül pedig. Igen, a DVI nem old meg mindent!  :D    

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 03. 09:09 -kor

#1149 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 03. 09:03

Idézet: KSzasza - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 2:13

Sziasztok, csak egy gyors kerdes: Ti hasznaljatok a clearview-t asztali TFT-n? Ha igen, hogy tetszik? Nekem mintha kicsit homalyosak lennenek a betuk igy....

Nem használom, nem szeretem.

Izé bocs, laptop tft-n nem használom.

Szerkesztette: etzel 2005. 05. 03. 09:25 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 09:46

Megfogadtam, hogy az éjszakai szösszeneted után, nem reagálok arra, amit mondasz, mert teljesen feleslegesnek érzem!  :rolleyes:
De a topik többi olvasója, vagy leendő olvasójának korrekt tájékoztatása miatt, kénytelen vagyok válaszolni!

Idézet: T-lore @ 2005. máj. 3. - Dátum: kedd - 8:55

Az a baj ezzel az egésszel, hogy akiknek nem túl vastag a pénztárcájuk, de minőségre vágynak, azoknak nem érdemes most TFT-t venniük.  :rolleyes:  Mert olyan rohamos léptékkel fejlődik ez az egész, hogy pár hónap múlva nem is beszélünk majd a mostani slágertermékekről.

Ez az egész több sebből is vérzik:
1./ Pont mostanában érdemes TFT-t venni, mert a technologia elért egy olyan szintet az MVA/PVA panelek terén ("overdrive"), hogy kompromisszumok nélkül, alkalmasak ezek a monitorok az otthoni általános használatra! (Nagy kontraszt, nagy betekintési szögek, valós 8bit-es színkezelés, alacsony válaszidő stb.) A mostani "slágertermékek", még egy darabig azok is maradnak, nagyobb technológiai áttörés, az elkövetkező néhány hónapban nem várható. (Messze van még a LED háttérvilágítás ált. elterjedése, ha egyáltalán, a többiről meg nem is beszélve. Aztán, majd meglátjuk.)
2./ Nem kell hozzá vastag pénztárca, hogy már ma, hozzájuthass egy ilyenhez, lásd FSC C19-4. Ráadásul nem lehet örökké várni valami újra, mert soha nem lesz monotorod!

A másik dogog meg, hogy mit tesznek be a sulinetes listába, meg hogy mennyivel toldják meg az árát. Na mondjuk a sulinetről külön topicot lehetne nyitni, mert egyszerűen hihetetlen, és felháborító az egész...

Ebben igazad van, de talán még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lenne. Ráadásul, ha annyival olcsóbb valami sulineten kívül, akkor úgy kell megvenni, ettől függetlenül nem biztos, hogy úgy jársz jobban.

Bár lehet a TFT is oda jut, mint ahva a VGAipar, szóval a fejlődés nem áll meg,
mert mindig új és új technológiák lesznek. Az OLED féle kiforrott megoldásokra meg még biztos kell várni pár évet..

Már miért is állna meg? Sehol nem áll meg a fejlődés, a mi kicsiny világunkban.
Az OLED pedig nem egy kiforrott megoldása valaminek, hanem egy teljesen új technológia. De ennek, már én is úgy érzem, kicsit olyan kötözködős jellege van! Bocsánat!

Nem tettem szmájlikat, de nem kötözködésből írtam le, amit leírtam, csak a korrekt tájékoztatás miatt!  ;)

#1151 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 09:49

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 7:57

Nem muszály várnia a Miklandra.  :p

:offtopic:
muszáj

Szerkesztette: Yany 2005. 05. 03. 09:50 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1152 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 10:02

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 8:01

1./ Akkor mi? :confused:
contrast ratio - Difference between the brightest whites and the darkest blacks a display can show. The higher the contrast ratio, the greater the ability to show subtle color details and tolerate ambient room light (for example).
Mindegy, hogy minek a következménye a rossz kontraszarány (erről nem is volt szó) akkor is mondhatjuk, hogy ez az, ami (nem elrontja a TFT képét, én nem ezt írtam) a TFT, "színhűségét" rontja. (Nem is tértem most ki, külön-külön minden típusra, szándékosan. Mindegyik bevilágít, csak a TN+Film, a legjobban.) Color Saturation: Ezen kívül a TFT háttérvilágításaként használt CCFL hideg-katód fénycső az NTSC színtér mintegy 72%-át fedi le, ellentétben a NEC-Mitsubishi által kifejlesztett "zöld-foszfor" réteggel a CRT-n. Majd ha A LED háttérvilágítás kezd elterjedni a TFT-k körében (van már ilyen), akkor kezdhetünk beszélni igazi "színhűségről" (A LED háttérvilágítás lefedi a teljes NTSC színteret, az AUO-nak van is már ilyen panelje Link!, a NEC-nek meg ilyen monitora! Link! )
:D   

Hehe :)

Hát hallod megint nagyon félreértettél. Ahogy Te is a hozzászólásodban az ok-okozatot boncolgattad, én is itt. Na akkor egy picit leegyszerűsítve: nem a rossz kontrasztarány rontja el a képét, hanem az, ami a rossz kontrasztarányt okozza, hiszen a kontrasztarány már maga a kép egyik tulajdonsága (egyszerű nyelvtani helytelenségre hívtam fel a figyelmedet). Sajnos több hangsúlyt kapnak általad a kevéssé információdús hozzászólásaim, mint amit én szánnék rá.

Pl. az a gondolat helytelen, hogy az alacsony bérek miatt keresnek keveset az emberek. Azért keresnek keveset, ami miatt alacsonyak a bérek.

Ha még megengedsz egy gondolatot: sztem többnyire ugyanazokat mondjuk, csak ahol "ellenvéleménnyel" vagy, ott nem azzal a gondolattal állsz szembe, amit én írok. :)

Szerkesztette: Yany 2005. 05. 03. 10:06 -kor

Logout.hu blog

#1153 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 10:11

Idézet: Yany - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 11:02

Ha még megengedsz egy gondolatot: sztem többnyire ugyanazokat mondjuk, csak ahol "ellenvéleménnyel" vagy, ott nem azzal a gondolattal állsz szembe, amit én írok. :)

Akkor, idő hiányában ;), maradjunk ennyiben!  :D  Ok?  :cool: 

#1154 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 10:47

Valaki letudná írni kb miben más a két monitor?
FuSi C19-4 Vs. Medion EZM19K

A kettő között kellene döntenem a héten... Medionról szinte semmit se találtam, max német nyelven, azt pedíg nem beszélem :(

#1155 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 10:53

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 10:47

A kettő között kellene döntenem a héten... Medionról szinte semmit se találtam, max német nyelven, azt pedíg nem beszélem :(

Az biztos, hogy a fujitsu márka, a medion nem. A fuji-ról vannak itt jótapasztalatok, a medionról nem. szvsz fuji jobb. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1156 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 11:04

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 9:54

...
Nincs harag, és nem is volt, csak ezt az epés kifakadásod akartam tisztázni.  :o

Üdv!

Félreértettelek.  Valamiért akkor többet gondoltam a hozzászólásba, mint egy köszönet, nem tudom miért. Ráadásul utólag úgy emlékeztem, hogy ilyen " :o " bélyeggel szóltál hozzá, de most visszanéztem és nem. :think:

Szal peace. :beer:

Szerkesztette: Omega 2005. 05. 03. 11:10 -kor

#1157 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 11:47

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 1:02

A "64" bites színmélységet illető ismeretet meg még John Carmack bácsi régebbi tevékenységének nyomonkövetéséből sikerült magamévá tennem. Bár már ebben sem vagyok biztos  :think:
Azért ha megnézed, még minden számítógépes grafika igen távol áll a valóság színeitől, vagy a "színeitől" szó talán nem is megfelelő, vagy felesleges. Hogy ez milyen (vagy minek a) technológiá(já)tól függ, aztat senki se nem tudhassa.  :p

Ha csinálsz egy képet digitális fényképezővel akkor annak szép színei vannak, a valóságot tükrözni vissza (most tekintsünk el attól, hogy vannak nem túl jó fényképezők is). Ha ezt visszanézed a monitorokon, akkor teljes mértékben valósághű színeket látsz.
Az, hogy egy játékban nem valósághű színek vannak, csak azon múlik, hogy a felhasznált textúrák milyen színűek. Tehát olyan lesz a játék színe, mint amilyenre "Józsi" csinálja. Ha pl, csak fotókat használsz textúrának, akkor az élmény is valóságszerűbb lesz.

A 24 bites szín elég, nem emiatt mások néha a játékok színei. 64 bites (az az 48 bites) színmélység még jó darabig nem lesz.

#1158 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 12:04

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 11:47

freeonenak teljesen igaza van, A FS C19-4 egy új technológia, és van már tapasztalat, a Medion-ról meg nem tudunk semmit, és ez nem túl jó jel!  ;)
Próbáltam rákeresni, de mindig valami "MD" típusnevűek jönnek elő. Ha van akármilyen linked, nyomd be ide.  ;)

#1159 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:38

Akko megveszem a SAMSUNG 710N-t!?
Játékra remélem alkalmas....
Mert nem tudtam szerezni 710T meeeee nagyon drágácskaa  nekem az új, használtat meg nem találni 65.000ft ért.
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#1160 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:14

Tegnaptól szerencsésen FuSi C19-4-et nézhetek  a jó öreg CRT helyett.
Ez az első TFT-m, úgyhogy nincs viszonyítási alapom.

A legfontosabb: a végig gép előtt töltött éjszaka után a szemem egyáltalán nem fáj! :)

Egyébként nagyon tetszik, de amit még meg kell szoknom:
- fényes
- színek nem természetesek (főleg FDTrinitron után)
- azért persze még ennek is van utánhúzása, de azt már meg is szoktam :p
- a betűkkel egyelőre nem tudok kibékülni, csak váltogatok, hgoy cleartype, nem cleartype.
Ami nagyon cool:
+ a desktopon nagyon jól elférek 1024x768 után
+ a film akkora, mintha moziban ülnék
+ a feketével egyáltalán nincs gond, csak ha tök sötét van a szobában akkor érezni kicsit
+ 1280x1024-ben nagyon dúúúlva ahogy kinéznek a gamék ekkorában

Ezen kívül van néhány dolog, ami jó lenne ha lenne, de úgy látom nincs.
(vagy csak ügyeskedni kéne a menüben?)
- nem tudom beállítani, hogy ne húzza szét a képet, ha én nem akarom.
(tehát pl 1024x768-at használnék a képernyő közepén, interpolálás nélkül)
- nem ártana vmi user menü, és előhívható fényesség beállítások, bár ez kevésbé izgat
(a la Samsung)

Ja, és drivert nem adtak a monitorhoz.

Ezeket csak mint adalékokat írtam egyébként, a monitor nagyon tetszik, remélem ez is kitart legalább 3-4 évig (már úgy értem, hogy nálam :p )

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.