HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:09

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:50

Tisztelt Fórumlakók!

Eddig kétszer kérdezetm, hogy ki mit tud a Philips 170C-ről. Még annyi sem jött, hogy "semmit". Mindegy. Ezek szerint vagy tényleg nem látott itt senki se olyat, vagy egyszerűen szóra se méltatjátok.

Tisztelt m_and_m!

Szerintem, ha valaki semmit nem tud az általad kérdezett monitorról, az nem fogja beírni, hogy "semmit", és jól is teszi, mert akkor ezzel lenne tele a fórum!  ;)

#1882 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 08:46

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 9:09

Tisztelt m_and_m!

Szerintem, ha valaki semmit nem tud az általad kérdezett monitorról, az nem fogja beírni, hogy "semmit", és jól is teszi, mert akkor ezzel lenne tele a fórum!  ;)

Pont ezt a tényállást írtam le én is!  :cool2:

#1883 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 09:49

Idézet: wgabor - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:18

Sziasztok, ha valaki nem igazán játszik FPS-t, maximum szimulátorokat, akkor mennyi kell hogy legyen a válaszidő? A 16ms az mire elég?

A következő monitorral találkozott már valaki : HP 1955 link

A paraméterei alapján egész jónak tűnik (az a hányásszerű dolgot meg nem igazán értem, eddig csak abban a tesztben olvastam róla)

Előre is  :respect: ; wgabor

Én ilyen HP-t vettem nemrég, nekem nagyon bejött, játékok alatt sincs vele gond, USB hub, DVI, nincs pixelhiba, 3 év helyszíni garancia!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1884 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 10:09

Azért egy elfogulatlan P19-2 teszt igazán jól jönne már... :up:

Mi a szutykos franckarikáért kellett behozni ezt a 4:5 képformátumot...?? :rolleyes:
A szatyor nem táska.

#1885 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 13:12

Még egyszer pixelpolitika

Figyeljetek oda, mert a SAMSUNG CSAK(!!) Koreában cserél már egy hibás pixel esetén. Magyarországon az ISO 13406-2-es szabvány alapján jár el. Pl. ha legaláb két dead v. lit pixel van. Subpixeleknél 5 a minimum hiba.
Cikk

Ellenben a PHILIPS valóban egy dead v. lit pixel esetén cserél. Öt darab egyedi subixel hiba-, és három darab kettős subpixel hiba esetén is cserél.
Ha bármilyen pixel hiba együttes száma eléri az ötöt, akkor is csere.

Most akkor  melyik is a kedvezőbb?

#1886 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 13:44

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 14:12

Még egyszer pixelpolitika

Figyeljetek oda, mert a SAMSUNG CSAK(!!) Koreában cserél már egy hibás pixel esetén. Magyarországon az ISO 13406-2-es szabvány alapján jár el. Pl. ha legaláb két dead v. lit pixel van. Subpixeleknél 5 a minimum hiba.
Cikk

Ellenben a PHILIPS valóban egy dead v. lit pixel esetén cserél. Öt darab egyedi subixel hiba-, és három darab kettős subpixel hiba esetén is cserél.
Ha bármilyen pixel hiba együttes száma eléri az ötöt, akkor is csere.

Most akkor  melyik is a kedvezőbb?

Ne beszélj hülyeségeket, ha kérhetném!  :rolleyes:

#1887 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:01

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 14:44

Ne beszélj hülyeségeket, ha kérhetném!  :rolleyes:

Nem teszem!
De...., mi is a hülyeség?

#1888 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 16:41

Hali, van valakinek tapasztalata Samsung 173P terén?

Sulinetben 93.000 Huf,

MVA-s (hmm csodás színek)
700:1
178/78
DVI
Pivot
25ms (csak ez ne lenne)

Megszabad venni? Szigorúan Sulinetre gondolok.
Nem játszok FPS-t, főképp internet, esetleg film, programozás, nagyon ritkán szimulátor. Nagyjából erre használnám, bár tekintve hogy a jelenlegi videókártya csak inegrált (ne tessék nevetni), valószínüleg nagyon nem kell majd vele játszani.

Előre is köszönöm.

#1889 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 16:42

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 15:01

Nem teszem!
De...., mi is a hülyeség?

A Samsung, ViewSonic, LG is, egyéni elbírálást alkalmaz!!!
Az biztos, hogy ezeknél a típusoknál, 3napon belül, itt Magyarországon is, szó nélkül kicserélik a monitort, bármilyen pixelhiba esetén. Gondolom, majd mindjárt jelentkeznek többen is, akik megtették.
A gyártók hivatalos pixelpolitikáját, pedig itt is olvashatod, kb. huszadszor linkelem be, többször, mint a weboldalunkat!  :rolleyes: Link!

#1890 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 16:56

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 23:35

No, akkor itt vagyok! Vásárlásra ajánlom a Miklandot, ha nem nagykerből veszed (amit az FSC sz@r pixel politikája miatt nem javaslok), ott most a fekete bruttó 123.600 Ft. A fehér kb. 4-5000-rel olcsóbb, de ezt nem tudom pontosan, mert nem néztem!
Ahogy írtam, az amelyik először hozzám került hétfőn tesztelésre 3 szubpixel hibát produkált (két piros, egy kék), ez ment is vissza. Sajnos nem tudtam fényképeket csinálni róla, mert közben éjjel-nappal dolgoztam, egyszerűen nem értem rá, viszont sürgősen vissza kellett vinni, ez így is csak ma fért bele.
Ezután gyorsan vettem magamnak egyet a fent megjelölt helyen. Tegnap óta ~4000-rel ment fel az ára! (Nakker k@pja be, rájöttek, hogy nagyon kelendő a cucc!  :rolleyes:  )
Mivel a Miklandban ki lehet próbálni, így pixelhiba mentes az árú!  :smoker:
Most jutottam el odáig, hogy elkezdjem komolyabban nézegetni a kicsikét, de a több mint 36 órai ébrenlét miatt, már nem bírom sokáig, muszáj aludnom!  ;)

u.i.: Ja, és Csuki, nem sértődtem meg, de már akkor sem voltam a toppon, így lemaradt a szmájli!  ;)

u.i.2: Szerda reggel 8-kor az RRC-ben még 37 db. fekete P19-2 volt, úgyhogy gondolom jut mindenkinek, aki ilyet akar venni!  :)

u.i.3: Ha valakit érdekel, ezeknek a monitoroknak a Revízió száma már 4-es (Rev. 04) , és 2005 20. hetében gyártották őket.

Raceman bácsi: szerencsésnek érzem magam, hogy még olcsóbban jutottam hozzá (119 brért  :D
De azt nem gondoltam volna, hogy majdnem 10-et emelkedik az ára.  :reklamacio:
Valamiből meg kell élni, nem? ;)

Na szóval, abból a szempontból tényleg jó fejek, hogy nem morgolódnak, hogy megakarod nézni a pixeleket.

Szóval hajrá, csak azt nem értem, hogy miért reklámozom a Miklandot és a FuSi-t ennyire ;)
Fizettek érte?  :think:

#1891 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 17:17

„Leginkább a beszerzéstől függ”

Mondjuk ezt már kevésbé értem lent a Gáspár hozzászólásnál, hogy most ilyen sokan rákattantak  :reklamacio: 

#1892 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 18:47

Idézet: Csuki - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 17:56

Raceman bácsi: szerencsésnek érzem magam, hogy még olcsóbban jutottam hozzá (119 brért  :D
De azt nem gondoltam volna, hogy majdnem 10-et emelkedik az ára.  :reklamacio:

Na szóval, abból a szempontból tényleg jó fejek, hogy nem morgolódnak, hogy megakarod nézni a pixeleket.

Szóval hajrá, csak azt nem értem, hogy miért reklámozom a Miklandot és a FuSi-t ennyire ;)
Fizettek érte?  :think:

Na tessék, most meg lebácsiz! Nem elég, hogy szinte fillérekért vette a monitorát, ellentétben velem, aki csak jó drágán jutott hozzá!  :(
Ráadásul még számolni sem tud, a különbség 4600Ft.  :rolleyes: 
:D

Az tényleg nagyon jó dolog, hogy ki lehet próbálni a monitorokat, tudom, hogy van még más bolt ahol ez szintén bevett gyakorlat, kár, hogy ez nem mindenütt általános!

Én is reklámozom, de nekem.......  ;)

u.i.: Sem fizetnek, sajnos!  :(

#1893 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 19:58

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 17:42

A Samsung, ViewSonic, LG is, egyéni elbírálást alkalmaz!!!
Az biztos, hogy ezeknél a típusoknál, 3napon belül, itt Magyarországon is, szó nélkül kicserélik a monitort, bármilyen pixelhiba esetén. Gondolom, majd mindjárt jelentkeznek többen is, akik megtették.
A gyártók hivatalos pixelpolitikáját, pedig itt is olvashatod, kb. huszadszor linkelem be, többször, mint a weboldalunkat!  :rolleyes: Link!

Köszönöm a linket!

De ez is csak egy cikk. Amire én adok, az az, hogy a termék mellé mit ír le a gyártó. Pl.: Philips 170c (de elküldhetem magyarul is)

És az, hogy egy terméket három napol belül visszaveszik bármilyen ok miatt nem kötelessége az üzletnek. Ha megteszi, akkor Isten éltesse és tartsa meg a jó szokását. A multik többnyire mind ilyenek.

Amit én ajánlottam az csak annyi, hogy ne -csak- a cikkek, hanem a gyártó hivatalos (és ennek tekinthető a gyártó egyik "szócsöve" a hivatalos weblap ill. a felhasználó kézikönyv) közleménye alapján foglalkozzatok a pixelgaranciával.

Szerintem ez nem hülyeség!

Viszontlátásra

#1894 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:13

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 18:47

Na tessék, most meg lebácsiz! Nem elég, hogy szinte fillérekért vette a monitorát, ellentétben velem, aki csak jó drágán jutott hozzá!  :(
Ráadásul még számolni sem tud, a különbség 4600Ft.  :rolleyes: 
:D

Az tényleg nagyon jó dolog, hogy ki lehet próbálni a monitorokat, tudom, hogy van még más bolt ahol ez szintén bevett gyakorlat, kár, hogy ez nem mindenütt általános!

Én is reklámozom, de nekem.......  ;)

u.i.: Sem fizetnek, sajnos!  :(

még azért megy a négy alapművelet, csak félrenéztem  :p

Na mind1, inkább teszteld már le az Pé – tizenkilenc kettő – kettőt, és tedd közzé…
Téefté panel ideális helynek tűnik.  :D

De előtte egyeztess a Mikland-al.. :think:

#1895 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:14

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 20:58

Köszönöm a linket!

De ez is csak egy cikk. Amire én adok, az az, hogy a termék mellé mit ír le a gyártó. Pl.: Philips 170c (de elküldhetem magyarul is)

És az, hogy egy terméket három napol belül visszaveszik bármilyen ok miatt nem kötelessége az üzletnek. Ha megteszi, akkor Isten éltesse és tartsa meg a jó szokását. A multik többnyire mind ilyenek.

Amit én ajánlottam az csak annyi, hogy ne -csak- a cikkek, hanem a gyártó hivatalos (és ennek tekinthető a gyártó egyik "szócsöve" a hivatalos weblap ill. a felhasználó kézikönyv) közleménye alapján foglalkozzatok a pixelgaranciával.

Szerintem ez nem hülyeség!

Viszontlátásra

Anno egy Samsung 710T-t egy döglött pixellel kapásból kicseréltek nekem. :)
Ja, és a ViewSonic új VP191-eseit mind átnézték még az RRC-ben, hogy kiskerbe garantáltan csak pixelhibamentes monitorok kerüljenek ki. :up:

Szerkesztette: tempjoel 2005. 06. 02. 20:18 -kor

Weblap: Terragen Images

#1896 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:20

Mi újság, Racecam?

Hogy néz ki a dolog, beváltja a rég áhított "kicsike" a hozzá fűzött reményeket? Gyűlnek a tapasztalatok? :)

#1897 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:10

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:20

Mi újság, Racecam?

Hogy néz ki a dolog, beváltja a rég áhított "kicsike" a hozzá fűzött reményeket? Gyűlnek a tapasztalatok? :)

Gyűlnek a tapasztalatok, gyűlnek. De, hogy mikor lesz ebből cikk, azt nem tudom, mert semmire nincs időm!  :(
Igazándiból sokkal kritikusabb vagyok vele mint más monitorokkal, mert ez itt marad (úgy néz ki). Ezért minden apró sz@rra odafigyelek! Talán túlságosan is!  :rolleyes:
Egy már most biztos, nem ez a monitor a gradiensek bajnoka!  ;)

#1898 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:37

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:10

Gyűlnek a tapasztalatok, gyűlnek. De, hogy mikor lesz ebből cikk, azt nem tudom, mert semmire nincs időm!  :(
Igazándiból sokkal kritikusabb vagyok vele mint más monitorokkal, mert ez itt marad (úgy néz ki). Ezért minden apró sz@rra odafigyelek! Talán túlságosan is!  :rolleyes:

Hm, meg sem olyan jo? :)  :)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1899 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:50

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 22:10

Teljesen tökéletes, tényleg teljesen tökéletes grádienseket, minden színre vonatkozóan még egyetlen TFT-n sem láttam. Viszont ez hétköznapi felhasználás szempontyábú abszolut érdektelen, gyakorlatilag semmi jelentőséggel nem bír. Csak teljes képernyős grádiens esetén találkoztam a jelenséggel, ilyennel viszont a hétköznapi felhasználás során egyáltalán nem találkozik az embör. SZVSZ ne légy túl kritikus, ha amúgy úgy látod, hogy nagyon iparkodik az a P19-2-es. :up:  :)

#1900 Felhasználó inaktív   adamh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:50

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 11:26

Szvsz normális! Azt olvastam, h kb. 1 percig csinálja.  :think:
Egy 913n-re cserélni  :omg:  :)

Szia!

Hát, ha 1 perc lett volna, nem viszem vissza 3x... :(
Kb 15, de utána tényleg abba hagyja. Kár, hogy az alatt szét tudtam volna törni :)
Amúgy miért rossz a 913N? A láthatósági szögei nem nyűgöztek le, de más gondom nincs vele...

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.