Windows XP kérdések III.
Elküldve: 2005. 04. 23. 15:46
Azt szeretnem ha szinkronban lenne laptop egy asztali egy hordozhato winyo megy egy masik mashol levo asztali gep egy kijelolt mappaja.
Ugy ahogy az active sync csinalja a pda es az asztali kozott.
Elküldve: 2005. 04. 24. 20:10
Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 11:04
lehet:
http://unattended.ms...x/integrate.htm
Elküldve: 2005. 04. 24. 23:01
Láttatok már ilyet? mit lehet ezzel kezdeni?
csökkentett módban megy
lehet, hogy a gép hurka nagyon?
cel300, 256ram, 20gb vinyó, 4mb agp vidkari
segítsetek, tanácstalan vagyok :confused:
Elküldve: 2005. 04. 25. 09:19
Idézet: AJani - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 0:01
csökkentett módban megy
Szerintem tetű lassan de futnia kellene ezen a konfigon.
Vegyél ki minden bővítő kártyát a gépedből, állítsd default-ra a bios értékeket.
Ha így sem indul kapcsold át a biosban a "PCI concurrency" vagy "p2c/c2p concurrency" értékét. Ha így sem, tiltsd le az usb-t,LPT portot, integrált hangkártyát. Egy esetben pl. az AGP aperture 32MB-ra emelése segitett egy gigaHZ alatti gépnél.
Ha működik, egyenként visszakapcsolgatva, visszapakolva a letiltott - kiszerelt dolgokat, ki tudod szűrni melyik okozott hibát.
Elküldve: 2005. 04. 25. 10:00
Idézet: qqcs - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 16:46
Azt szeretnem ha szinkronban lenne laptop egy asztali egy hordozhato winyo megy egy masik mashol levo asztali gep egy kijelolt mappaja.
Ugy ahogy az active sync csinalja a pda es az asztali kozott.
Idézet: Windows XP Professional - Súgó és támogatás
A számítógépek összekapcsolása után a hordozható számítógépen indítsa el a Táska segédprogramot, majd az elsődleges számítógépről másolja át a megfelelő fájlokat.
2. Végezze el a munkát a hordozható számítógépre másolt fájlokon.
A munka befejezése után kapcsolja össze ismét a két számítógépet (amennyiben előzőleg megszakította a kapcsolatot), a hordozható számítógépen nyissa meg a Táska segédprogramot, majd hajtsa végre az alábbi műveletek egyikét:
3. Az összes fájl frissítéséhez kattintson a Táska menü Az összes frissítése parancsára.
Ha csak bizonyos fájlokat akar frissíteni, válassza ki a frissíteni kívánt fájlokat, majd kattintson a Táska menü Kijelölés frissítése parancsára.
Megjegyzés:
Ha a Táska segédprogrammal akar fájlokat másolni az elsődleges számítógépről a hordozható számítógépre, akkor a két számítógép között hálózaton keresztül vagy közvetlen kábelkapcsolattal kapcsolatot kell létesíteni.
Elküldve: 2005. 04. 25. 15:11
Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:00
Idézet: Windows XP Professional - Súgó és támogatás
A számítógépek összekapcsolása után a hordozható számítógépen indítsa el a Táska segédprogramot, majd az elsődleges számítógépről másolja át a megfelelő fájlokat.
2. Végezze el a munkát a hordozható számítógépre másolt fájlokon.
A munka befejezése után kapcsolja össze ismét a két számítógépet (amennyiben előzőleg megszakította a kapcsolatot), a hordozható számítógépen nyissa meg a Táska segédprogramot, majd hajtsa végre az alábbi műveletek egyikét:
3. Az összes fájl frissítéséhez kattintson a Táska menü Az összes frissítése parancsára.
Ha csak bizonyos fájlokat akar frissíteni, válassza ki a frissíteni kívánt fájlokat, majd kattintson a Táska menü Kijelölés frissítése parancsára.
Megjegyzés:
Ha a Táska segédprogrammal akar fájlokat másolni az elsődleges számítógépről a hordozható számítógépre, akkor a két számítógép között hálózaton keresztül vagy közvetlen kábelkapcsolattal kapcsolatot kell létesíteni.
Es hogy mukodik ez egy hordozhato winyoval?
Meg ugy egyebkent a taskarol azt hittem az egy mappa tehat bele kell raknom valamit ha azt akarom hogy megjelenjen a laptopon.En nem akark rakosgatni csak ha bedugom a laptopot szinkronizalja le a my docomentset azt kesz az se baj ha nyomni kell valamit elotte:)
Szerkesztette: qqcs 2005. 04. 25. 15:13 -kor
Elküldve: 2005. 04. 25. 16:00
Idézet: qqcs - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:11
Meg ugy egyebkent a taskarol azt hittem az egy mappa tehat bele kell raknom valamit ha azt akarom hogy megjelenjen a laptopon.En nem akark rakosgatni csak ha bedugom a laptopot szinkronizalja le a my docomentset azt kesz az se baj ha nyomni kell valamit elotte:)
Akkor a legegyszerűbb ha a Total Commander, Parancsok\Könyvtárszinkronizálás... menüpontját használod.
Két oldalra beállítod a szinkonizálandó könyvtárakat, összehasonlítás a könyvtárszinkronizáláson belül, majd szinkronizálás nyomógomb.
Elküldve: 2005. 04. 25. 18:10
Azt szeretném megtudni, hogy a winxp és a windows server 2k3 között mik a lényeges különbségek? Stabilabb a 2k3? Mivel a gép 0-24-ben megy, ezért érdekel a dolog. Az XP néha azért megfekszik. Ha a http://www.win2k3.try.hu/-n lévő leírást használom, azzal nagyon megnyirbálom a rendszert? Mert azért jó lenne ha ugyanúgy mennének a játékok és minden más progi is, ami xp alatt megy.
Összefoglalva: stabilabb-e egy megnyirbált 2k3(felesleges dolgok letiltása) mint egy XP? Mindezt úgy, hogy a játékok és minden más ugyanúgy fussanak mint eddig?
- Let's go find out.
Elküldve: 2005. 04. 25. 18:16
Idézet: AJani - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 0:01
csökkentett módban megy
Vga kártya driver hiba.
Pontosan milyen kártya?
Elküldve: 2005. 04. 25. 19:52
Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 8:19
Vegyél ki minden bővítő kártyát a gépedből, állítsd default-ra a bios értékeket.
Ha így sem indul kapcsold át a biosban a "PCI concurrency" vagy "p2c/c2p concurrency" értékét. Ha így sem, tiltsd le az usb-t,LPT portot, integrált hangkártyát. Egy esetben pl. az AGP aperture 32MB-ra emelése segitett egy gigaHZ alatti gépnél.
Ha működik, egyenként visszakapcsolgatva, visszapakolva a letiltott - kiszerelt dolgokat, ki tudod szűrni melyik okozott hibát.
ok, megpróbálom
köszi
Elküldve: 2005. 04. 25. 19:56
Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 17:16
Pontosan milyen kártya?
s3 trio3d 4mega agp
nem egy villám
Elküldve: 2005. 04. 25. 20:02
ocsem gepeben is fagyasztotta az xp-t a s3-virge.. a hardware accelerator csuszkat (vidkartesz properties-nel) ha lejebb veszed talan nem fog fagyni. ;D ocsemnel ez mukodott es tobbet se fagyott.. de mar szerzett jobb kartyat!
szerk: nem jo helyre ideztem.
Szerkesztette: Desorder 2005. 04. 25. 20:03 -kor
Elküldve: 2005. 04. 26. 11:34
Talán már volt róla szó, talán nem, de eddig kevesen tudták, vagyis senkik akiket megkérdeztem.
Miért jön a xp indulásakor a konzisztencia ellenőrzés, egyáltalán mi az, minek van ott (bár ezt egy csomó vindóz marhaságra meg lehetne kérdezni.), hogy lehet végleg eltakarítani? Minden induláskor ott van, mint egy régi szkendiszk leszármazott, és hiába csinálja végig egyszer, nem számít neki.
Azonkívül hogy lehet kikapcsolni a vindóz összes automatikáját, cd, hálózat figyelés, satöbbi. Egyszerűen gusztustalan amit művel.
Elküldve: 2005. 04. 26. 13:11
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 17:10
Azt szeretném megtudni, hogy a winxp és a windows server 2k3 között mik a lényeges különbségek? Stabilabb a 2k3? Mivel a gép 0-24-ben megy, ezért érdekel a dolog. Az XP néha azért megfekszik. Ha a http://www.win2k3.try.hu/-n lévő leírást használom, azzal nagyon megnyirbálom a rendszert? Mert azért jó lenne ha ugyanúgy mennének a játékok és minden más progi is, ami xp alatt megy.
Összefoglalva: stabilabb-e egy megnyirbált 2k3(felesleges dolgok letiltása) mint egy XP? Mindezt úgy, hogy a játékok és minden más ugyanúgy fussanak mint eddig?
WIn 2k3 stabilabb, de alapvetően ne akarj alóla játszani...
Ugyan látszólag ez egy nesze neked semmi fogd meg jól hozzászólás, de tapasztalatból mondom a servereket nem játékra találták ki.
Szerkesztette: Pulsar 2005. 04. 26. 13:14 -kor
...érdekes pedig megesküdtem volna, hogy a közelében se jártam...
Elküldve: 2005. 04. 26. 22:27
Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 12:34
Talán már volt róla szó, talán nem, de eddig kevesen tudták, vagyis senkik akiket megkérdeztem.
Miért jön a xp indulásakor a konzisztencia ellenőrzés, egyáltalán mi az, minek van ott (bár ezt egy csomó vindóz marhaságra meg lehetne kérdezni.), hogy lehet végleg eltakarítani? Minden induláskor ott van, mint egy régi szkendiszk leszármazott, és hiába csinálja végig egyszer, nem számít neki.
Azonkívül hogy lehet kikapcsolni a vindóz összes automatikáját, cd, hálózat figyelés, satöbbi. Egyszerűen gusztustalan amit művel.
Ha nem a merevlemez közeli halálát javítja az XP, akkor valami más program, pl norton disk doctor kéri a lemezellenőrzést minden indításkor.
Elküldve: 2005. 04. 26. 22:57
Idézet: Melinda - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:27
Nekem akkor is fut xpprofsp2hun alatt a konz. vizsg., hogyha lnx alatt a /ext3 partícióra másolok az xp alatti ntfs partícióról, vagy egyéb lemezművelet van, amivel hozzányúl a linux az ntfs-hez. És akkor köv. bootkor a grub-ban kiválasztom az xp-t, indul, majd szépen jön a konz. vizsgálat.
Üdv: Bepe
Elküldve: 2005. 04. 27. 16:46
Elküldve: 2005. 04. 27. 16:58
Idézet: andrew-- - Dátum: 2005. Apr. 27., Wednesday - 17:46
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=2768073
Elküldve: 2005. 04. 27. 17:06
Idézet: Desorder - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 15:58
köszi!
Elküldve: 2005. 04. 28. 03:19
Az a problémám, hogy bizonyos programok használatakor egész egyszerűn újraindul a gépem (konfig lejjebb). Ilyen problémás cucc, pl a Sony Acid zeneszerkesztője (a hivatalos oldalról letöltött shareware változat), feltelepül el is indul de abban a pillanatban ahogy a playre nyomok huss, újraindul a gép. A hiba 10ből, 10 szer előfordul. Ugyanilyen újraindulást produkál a Sim City 4 is, itt már jobb az arány, random modon "csak" 10ből 6x indul újra kb.. Az újraindulásokat bizonyos weblapok is előidézik (nem spywaretől hemzsegő oldalakra kell gondolni, pl a Pirates magyarítás oldala miatt is restartol a gépem, nem egyszer hanem mindig..) A programok közül valamiért a DC++ is előszeretettel bírja restartra a gépem, illetve néha csak a sima netezgetés mellett is jelentkezik a hiba. Előszőr túlmelegedésre gondoltam (proci 42 fok környékén mozog egésznapos üzemelés mellett), de pl a Photoshop, Dreamweaver, különböző játékok (Painkiller, Panzers, Cod stb) húzamosabb használata mellett sem indul újra a masina, így ez a lehetőség szerintem kilőve. Az oprendszerem viszonylag friss telepítésű Win XP prof (1,5 hónapos) Sp2-el egybegyúrva, vírusírtó, spyware eltávolító, tűzfal, illetve a szükséges javítások a kezdetektől fogva fennvannak. Maga a gép is újonnan lett véve 1,5 hónapja, ettől persze még lehet vmilyen hardver hiba is. Nem vagyok egy nagy guru, szóval mindenféle segítséget szívesen veszek
A gépem paraméterei:
Alaplap
CPU típusa AMD Sempron, 2000 MHz (12 x 167) 2800+
Hűtés: Spire FalconRock II
HDD: 80GB Maxtor 7200rpm, 8MB, Serial ATA
VGA: Club3D ATI Radeon 9600 256 MB (ezt a win Xp az eszközkezelőben duplának látja, van egy Radeon 9600 nevű és egy Radon 9600 Secondary-okozhatja ez a problémát?)
Alaplap neve Abit NF7-S2(G)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce2 Ultra 400
Rendszermemória 512 MB (2x256) (DDR SDRAM)
BIOS típusa Award (08/18/04)

Súgó
A téma zárva.