HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#901 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:48

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 13:24

hali.

átlagos használat mellett elég-e 2*256 mega memoria az xp-hez manapság? néha játékra kell a gép,de főleg csak filmnézésre,zenehallgatásra,netezésre...

Természetesen, bőven elég az 512 MB RAM.

Nekem 256 MB-n fut az XP. Bár nem túl gyors, arra, amiket írtál, így is bőven yyyyyóóóóóóó.

#902 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:49

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 13:24

hali.

átlagos használat mellett elég-e 2*256 mega memoria az xp-hez manapság? néha játékra kell a gép,de főleg csak filmnézésre,zenehallgatásra,netezésre...

elég

#903 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:54

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:58

ures nekemis. csak egy ilyen van benne: VDD ami szinte ures.

csinalj egy repair-t. (javitast). es akkor midnen beallitasod megfog maradni. kb. addig tart mig egy uj rendszer felpakolasa. (~25-30 perc, nekem)

a popup dologban akkor tevedtem.  :D de elegge erdekes volt. :think:

Repairt nem akarok, mert teleszemetelődik az xp (ez tapasztalat) és lassú lesz.

Nekem ebben a registry kulcsban nincs semmilyen vdd! Most akkor hogy is van ez...? Hogy érted, hogy "szinte üres"? A vdd egy alkulcs?

Ha megkérlek, bepostolnád nekem a kulcs tartalmát (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\VirtualDeviceDrivers), az összes alkulccsal együtt?
Nagyon megköszönném!

#904 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 12:56

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:26

Symantec oldalán van hozzá nav pucoló, azt futtasd le és megszűnik a hibád!

Köszi, megsasolom.

#905 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 15:25

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. Jul. 3., Sunday - 13:54

Nekem ebben a registry kulcsban nincs semmilyen vdd! Most akkor hogy is van ez...? Hogy érted, hogy "szinte üres"? A vdd egy alkulcs?

Ha megkérlek, bepostolnád nekem a kulcs tartalmát (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\VirtualDeviceDrivers), az összes alkulccsal együtt?
Nagyon megköszönném!

egy VDD nevu string (piros ab kis ikon :) ) van benne aminek az erteke "semmi". tehat nicsen erteknek semmi beirva. alkulcs nincsen.

Szerkesztette: Desorder 2005. 07. 03. 15:25 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#906 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 16:28

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 12:45

Az Indítópultba bekerült egy olyan bejegyzés, ami az A: meghajtón valamelyik fájlra hivatkozik.
Ez minden rendszerindításkor lefut. pl. A:\program.exe

Ha XP-d van, akkor Start > Futtatás > msconfig

Itt van egy olyan fül, hogy Automatikus indítás. Itt nézz szét.

Ajánlom figyelmedbe a RegSupreme Pro 30 napos trial verzióját, ami magyarul is tud. Ebben is találsz egy olyan fület, hogy Auto. indítás. Innen törölheted a hülyeségeket, ami nem kell. Ebben van egy olyan funkció is, hogy "Registry tisztítás". Érdemes kipróbálni!

szerk.
Milyen víruskergetőd van? Azok szokták leállításkor/indításkor terrorizálni szegény floppymeghajtót... (gyk. megnézik, van-e benne floppy, és ha igen, ellenőrzik, hogy vírusos-e rajta a boot sector, nehogy vírusos floppyról induljon el a géped...)

szerk 2.
Lehet hardver hiba is. Működik a floppy egyébként?... Akárhogy is, érdemes lenne másik meghajtót betenni a gépbe, kipróbálni...

thx a választ.

elöször én is msconfig-ban néztem meg hogy nem akar-e vmit elinditani onnan,de semmi sem indul az A: meghajtóról.  :smoker:

NOD32-m van és én is erre gyanakszom,na majd mindjárt megnézegetem a beállitásait..

Hardver hiba nem lehet mert mint irtam is nincs floppy meghajtó a gépemben.. :D :D

:respect:
God is dead. Meet the kids.

#907 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 17:23

Sziasztok!
Ki tudja, melyik fájlban található a Újraindítás, Készenlét ikonja? Mert a Kikapcsolás megvan, a SHELL32.dll-ben.
ÜDV: Hbp.

#908 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:11

Idézet: HBP - Dátum: 2005. Jul. 3., Sunday - 18:23

Sziasztok!
Ki tudja, melyik fájlban található a Újraindítás, Készenlét ikonja? Mert a Kikapcsolás megvan, a SHELL32.dll-ben.
ÜDV: Hbp.

az itt lathato ikonra gondolsz?
http://www.codeproject.com/dialog/RathShut...le/Shutdown.jpg
amugy ezek bitmapek,nem ikonok es az msgina.dll-ben vannak. ;)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#909 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:14

Idézet: Andreew - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 16:28

thx a választ.

elöször én is msconfig-ban néztem meg hogy nem akar-e vmit elinditani onnan,de semmi sem indul az A: meghajtóról.  :smoker:

NOD32-m van és én is erre gyanakszom,na majd mindjárt megnézegetem a beállitásait..

Hardver hiba nem lehet mert mint irtam is nincs floppy meghajtó a gépemben.. :D :D

:respect:

Esetleg a BIOS-ban erdemes letiltani a Floppy-val kapcsolatos dolgokat.

#910 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 18:17

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 16:25

egy VDD nevu string (piros ab kis ikon :) ) van benne aminek az erteke "semmi". tehat nicsen erteknek semmi beirva. alkulcs nincsen.

Létrehoztam új bejegyzést. Beletettem egy VDD nevű sztringet, amit üresen hagytam... Most azt hiszem megjavult... De hogy miért törlődött ki, rejtély...
Szóval köszi még1x :D

Ilyennek kell lennie?

Szerkesztette: SonicXP 2005. 07. 03. 18:18 -kor

#911 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:07

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. Jul. 3., Sunday - 19:17

Létrehoztam új bejegyzést. Beletettem egy VDD nevű sztringet, amit üresen hagytam... Most azt hiszem megjavult... De hogy miért törlődött ki, rejtély...
Szóval köszi még1x :D

Ilyennek kell lennie?

IGEN!  :cool:

#912 Felhasználó inaktív   Patiq 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:50

hi miert van az hogy ha a 2 gepembe fix ip-t allitok be akkor latjak egymast, viszont ha a masikat automatikus ip cim keresre allitom, akkor nem kapja meg, es nem is latjak egymast ? amelyiken az internet megy, az a 192.168.0.1, a masik ha automatikus ip-re rakom, nem kapja meg a 0.2 -t. Tudtommal internet megosztas csak ugy mehet ha a client gep automatikusan kapja az ip cimet.

#913 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 20:10

Idézet: Patiq - Dátum: 2005. Jul. 3., Sunday - 20:50

hi miert van az hogy ha a 2 gepembe fix ip-t allitok be akkor latjak egymast, viszont ha a masikat automatikus ip cim keresre allitom, akkor nem kapja meg, es nem is latjak egymast ? amelyiken az internet megy, az a 192.168.0.1, a masik ha automatikus ip-re rakom, nem kapja meg a 0.2 -t. Tudtommal internet megosztas csak ugy mehet ha a client gep automatikusan kapja az ip cimet.

enis LAN-on keresztul netezek. a szomszed 192.168.0.1. en ...57 vagyok az ocsem meg ...56... siman lehet netezni csak a gatewaynak es dns-nek allitsd a net oszto gep ip-jet. nalunk igy megy 3 gepen az adsl. sajnos router nincs es igy csak akkor van net ha a szomszed ugy akarja.  :o  :D

ha automatikus Ip-t oszt ki a dhcp akkor is menne nalunk a net, de igy jobb ha fix az Ip-nk minden egyes gepnek.

Szerkesztette: Desorder 2005. 07. 03. 20:11 -kor

#914 Felhasználó inaktív   [Praetorianus] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 09:30

Sziasztok!

MOstanában van egy újfajta jelenség az xpken. Egy cégnél vagyok rendszergazda, ahol kb 30 Xp van, és a felénél az a jelenség, hogy start -> kikapcsnál kiirja az windows most eláll és semmi. 4 spykeresőt és 2 virusellenőrzőt futattam végig, de semmi. Valaki találkozott már ezzel?
"Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo!" - Ha nem sikerül megindítanom az isteneket, a poklot is mozgásba hozom!
-- William Suger --

#915 Felhasználó inaktív   Patiq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:53

hat ez fura, most mukodik... meg azt az mtu bugot is megcsinaltam.

#916 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:18

Idézet: [Praetorianus

,2005. júl. 4., hétfő - 8:30]Sziasztok!

MOstanában van egy újfajta jelenség az xpken. Egy cégnél vagyok rendszergazda, ahol kb 30 Xp van, és a felénél az a jelenség, hogy start -> kikapcsnál kiirja az windows most eláll és semmi. 4 spykeresőt és 2 virusellenőrzőt futattam végig, de semmi. Valaki találkozott már ezzel?

Szia, nem értem a kérdést, mert nyilvánvaló hogy miket kell megnézni. Össze kell írni a programokat amiket használnak/telepítve vannak és egy "rossz gépen" ezeket egyesével el kell kezdeni felrakni melyik okozz a bajt... Az "újabb" beszerzésű programok előnyben.

A hardverek is okozhatják (+driverek!), ott is lehetne egy összehasonlítást megejteni...tipikusan pl a hálókártyát nézném először... egyszeri beszerzésű gépek-e stb...

Ha a hálózat szarakodik, okozhatja a lassú leállást... és ez szgéptől független.

Érdekes egy rendszergazda vagy te :) Vagy csak lusta ;) Vagy csak szeretnéd 2 perc alatt megúszni a problémát? ;) Bocs.

#917 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:20

Idézet: lehella - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 10:39

Azt kaptam feladatnak hogy Windows 2000-s gépekre fel kell raknom SP4-t, meg különböző javításokat. Elindítom rendszergazda hozzáféréssel a programot, de a kitömörítés után(nyilván amikor az update.exe indulna), azt írja a gép hogy "nincs joga a frissítéshez". Mindezt rendszergazda jogosultsággal. Idáig a 10ből kettő gépnél találkoztam ezzel a hibábal, de nem találtam rá megoldást, hogyan tudnám felfrissíteni. Várom a segítségeteket. Köszi szépen.

erre a kérdésre senki sem tud megoldást találni?
vagy arra hogy sp2 install után miért nem lehet a vezérlőpultban elérni a felhasználói fiokokat???

#918 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:49

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 17:11

az itt lathato ikonra gondolsz?
http://www.codeproject.com/dialog/RathShut...le/Shutdown.jpg
amugy ezek bitmapek,nem ikonok es az msgina.dll-ben vannak. ;)

Jjejeje.
Igen. Voltaképp bocs a xp külső alakítás szerű témáért, de csináltam én lenni, szóval a kikapcsoláshoz, készenléthez, hibernáláshoz parancsikonokat, gyors újratelepítés esetén is jók leygenek, legyen xp-s dizájnuk. Na így nem lehet közvetlenül ikonként hivatkozni, de köszi!
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#919 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:51

Idézet: HBP - Dátum: 2005. Jul. 4., Monday - 20:49

Jjejeje.
Igen. Voltaképp bocs a xp külső alakítás szerű témáért, de csináltam én lenni, szóval a kikapcsoláshoz, készenléthez, hibernáláshoz parancsikonokat, gyors újratelepítés esetén is jók leygenek, legyen xp-s dizájnuk. Na így nem lehet közvetlenül ikonként hivatkozni, de köszi!

sztem siman talalsz a neten, ha rekeresel, hogy xp restart/akarmi icon..stb... de a kepet teis atalakithatod iconna..stb. ;)

#920 Felhasználó inaktív   [Praetorianus] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:22

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:18

Szia, nem értem a kérdést, mert nyilvánvaló hogy miket kell megnézni. Össze kell írni a programokat amiket használnak/telepítve vannak és egy "rossz gépen" ezeket egyesével el kell kezdeni felrakni melyik okozz a bajt... Az "újabb" beszerzésű programok előnyben.

A hardverek is okozhatják (+driverek!), ott is lehetne egy összehasonlítást megejteni...tipikusan pl a hálókártyát nézném először... egyszeri beszerzésű gépek-e stb...

Ha a hálózat szarakodik, okozhatja a lassú leállást... és ez szgéptől független.

Érdekes egy rendszergazda vagy te :) Vagy csak lusta ;) Vagy csak szeretnéd 2 perc alatt megúszni a problémát? ;) Bocs.

Hm...köszi az utolsó mondatodat, de gy jótanácsot fogadj el egy "érdekes rendszergazdától"! Mielőtt vélemény nyílvánítassz, esetleg ismerd meg az előzményeket!

Már egy hete játszok ezzel a problémával, (tehát nem mondanám hogy lusta vagyok).
A vasak nagyon különbözőek, többféle hálókártyával, többféle más kártyával. Szerintem pont ez volta az első, amit kizáratm. Mármint a driverproblémát.  Ugyanis van olyan gép, ami kb 6 hónapos telepítésű, és van olyan ami 1 hetes! Mindegyiknél kb ugyanakkor kezdődött el a hiba! Ami biztos, hogy ehhez a problémához élő internetes kapcsolat kellett! Ha nem volt hálón, akkor nem döglött meg, ahogy rádugtam, azonnal. És mivel nem mondanám hogy lusta vagyok, ezért röptiben csináltam egy kis scriptet, ami két gépet figyelt, amelyikkel probléma volt, milyen hálózati forgalmat csinál a dhcp request után. Egy ip mindegyiknél szerepelt. Hát tiltottam. És lőn világosság, már nem fagynak be  a gépek leállításkor. Persze ezt a ipt nem mondanám neked meg, hátha te is szembekerülsz ezzel a problémával, hátha van időd ezzel szórakozni.

Egy irigy és érdekes rendszergazda
"Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo!" - Ha nem sikerül megindítanom az isteneket, a poklot is mozgásba hozom!
-- William Suger --

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.