Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:18
Szia, nem értem a kérdést, mert nyilvánvaló hogy miket kell megnézni. Össze kell írni a programokat amiket használnak/telepítve vannak és egy "rossz gépen" ezeket egyesével el kell kezdeni felrakni melyik okozz a bajt... Az "újabb" beszerzésű programok előnyben.
A hardverek is okozhatják (+driverek!), ott is lehetne egy összehasonlítást megejteni...tipikusan pl a hálókártyát nézném először...
egyszeri beszerzésű gépek-e stb...
Ha a hálózat szarakodik, okozhatja a lassú leállást... és ez szgéptől független.
Érdekes egy rendszergazda vagy te

Vagy csak lusta

Vagy csak szeretnéd 2 perc alatt megúszni a problémát?

Bocs.
Hm...köszi az utolsó mondatodat, de gy jótanácsot fogadj el egy "érdekes rendszergazdától"! Mielőtt vélemény nyílvánítassz, esetleg ismerd meg az előzményeket!
Már egy hete játszok ezzel a problémával, (tehát nem mondanám hogy lusta vagyok).
A vasak nagyon különbözőek, többféle hálókártyával, többféle más kártyával. Szerintem pont ez volta az első, amit kizáratm. Mármint a driverproblémát. Ugyanis van olyan gép, ami kb 6 hónapos telepítésű, és van olyan ami 1 hetes! Mindegyiknél kb ugyanakkor kezdődött el a hiba! Ami biztos, hogy ehhez a problémához élő internetes kapcsolat kellett! Ha nem volt hálón, akkor nem döglött meg, ahogy rádugtam, azonnal. És mivel nem mondanám hogy lusta vagyok, ezért röptiben csináltam egy kis scriptet, ami két gépet figyelt, amelyikkel probléma volt, milyen hálózati forgalmat csinál a dhcp request után. Egy ip mindegyiknél szerepelt. Hát tiltottam. És lőn világosság, már nem fagynak be a gépek leállításkor. Persze ezt a ipt nem mondanám neked meg, hátha te is szembekerülsz ezzel a problémával, hátha van időd ezzel szórakozni.
Egy irigy és érdekes rendszergazda
"Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo!" - Ha nem sikerül megindítanom az isteneket, a poklot is mozgásba hozom!
-- William Suger --