HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#821 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:02

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 16:05

Következő probléma: tanulóazonosítók KIR - MAGISZTER odavissza :)

Elvileg Taninformnál ők inportálják az adatokat, atnulóazonosítóval együtt. Bár a taninform egy köszponti adatbázison van. A többinál nem tudom, de szvsz tudnia kell.

#822 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:26

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 9:43

hi!

ti használjátok már az aromo csodát?
az érdekelne, hogy az adabázisát fel lehet pakolni linux szerverre (akkor nem kellene egy kliens gépet járatnom miatta)?
sajnos a bácsi aki kijött telepíteni, annyit se értett hozzá mint én :D

köszi

Nálunk a ph a Taninform mellett döntött, és már volt is egy fejtágító a mi iskolánk géptermében a város összes irodai dolgozójának.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#823 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:35

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 9:45

De nem most lett véglegesítve az egyes megyékben, hogy magiszter vagy taninfo?
Akkor ez most mi?

A fentartók dönthettek melyiket választják, legalábbis így tudom. Az meg kit érdekel, hogy pont amiatt, hogy mindenki mást választ, nem lesz egységes rendszer. Legalább nem lesznek túlzsúfolva a szerverek... :)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#824 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 11:14

De elvileg egy előre megszabott módon tudnia kell exportálni adatokat enm? Már csak azért, hogy feldolgozható legyen. Bár a taninform riportjai eléggé nem feldolgozhatóak, de legalább tud xls -t, pdf -et, és csv -t.

A taninform-ot eléggé el akarják terjeszteni, máris tud pl kir stat -ot csinálni, ha minden adat helyesen fel van töltve. Leaglább is azt mondták.

#825 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:02

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 11:14

De elvileg egy előre megszabott módon tudnia kell exportálni adatokat enm? Már csak azért, hogy feldolgozható legyen. Bár a taninform riportjai eléggé nem feldolgozhatóak, de legalább tud xls -t, pdf -et, és csv -t.

A taninform-ot eléggé el akarják terjeszteni, máris tud pl kir stat -ot csinálni, ha minden adat helyesen fel van töltve. Leaglább is azt mondták.

Exportálni tud. De itt most importálni kéne először. Csak mi alapján fogja a tanulókhoz rendelni a tanulóazonosítót, mikor épp most lesznek megkülönböztetve. Vagy kombinálva név, anyja neve, születési idő alapján?  :think:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#826 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:03

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 9:49

Három szoftver közül lehetett választani. Taninform, Aromo, és Magiszter. Mindenhol mást választottak. Nálunk pl. a taninformot.

Bocs, csak kettőről tudtam.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#827 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:14

Most kaptam egy levelet az F-Secure antivirusról:

Idézet

...juthatnak magas színvonalú, megbízható, ismert kártevőkre 100%-os hatásfokú védelemhez."

Ez megérne egy fogyasztóvédelmi feljelentést. SZVSZ alkalmas a vásárló megtévesztésére...
Vagy tényleg 100%-os?

#828 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:22

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:02

Exportálni tud. De itt most importálni kéne először. Csak mi alapján fogja a tanulókhoz rendelni a tanulóazonosítót, mikor épp most lesznek megkülönböztetve. Vagy kombinálva név, anyja neve, születési idő alapján?  :think:

(Taninform alapján beszélek, azt láttam, de meghatározott kritériumok alapján kellet felépíteni a progikat.)

Az inport úgy fog zajlani, hogy a kir.hu -n feltöltött tanulói és pedagógus listát fogja valahogy behúzni. Nem tudom, hogy miként, mert nem mi csináljuk, hanem a taninform. Majd kapjuk a cd -t, és kiírjuk, elküldjük, jóccakát. A jelenleg amgiszterben levő adatokról nem tudok semmit. Elvileg azt is be kéne inportálniuk valahogy. Legalább is arról volt szó.

#829 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:11

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 14:14

Most kaptam egy levelet az F-Secure antivirusról:

Ez megérne egy fogyasztóvédelmi feljelentést. SZVSZ alkalmas a vásárló megtévesztésére...
Vagy tényleg 100%-os?

Benne van, hogy "ismert". Ergo amit ismer a program, azt 100%-osan kiírtja. De ha valamelyik diák ír egyet helyben, ami minden eddigi sémát mellőz, akkor az nem ismert és összeomlik a világ :)
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#830 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:31

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 10:44

Múltkor mosolyogtam ezen az ABC-s dolgon. Ma nem, amikor megdöbbenve látom 1 teremben 2 billentyűzeten, hogy a jobb shift helyén caps lock felirat vigyorog, a scroll lock lement a numerikus billre, a csillaggal helyetcserélve, backspace helyén nulla és viszont...  :reklamacio:
Mikor kérdőre vonom a tanárt, akkor megkérdezte, hogy nem lehet, hogy ő már így kapta meg ezeket?
:doom:

nalunk is atrakjak, majd amikor az oktatasban elhangzik h pl nyomd meg az f7 billentyut h konyvtarat hozz letre, akkor (aki atcserelte) elkezdett uvolteni h nala akkor torol...

(bent voltam eppen a teremben es nagyon orultem neki, mondjuk nem cserelgettem vissza)

volt mar ra pelda h vasaroltunk 3 egyforma gepet, ratyi olcso haz, bekapcsologomb ilyen kis erintkezos, na azt vmi allat benyomta ugy h eltort mogott a tarto muanyag, amit ilyen benyomott ragasztoval rogzitettek...

megcsinaltam, 2napra ra megint rossz volt, de akkor mar nem lehetett vele mit csinalni, csak pillanatragaszto...

ezek állatok :)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#831 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:34

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 10:49

ps: Kisértékű beszerzésről nem tudtok valamit? Lehet e még, hol van a megrendelő, stb. Én nem találok róla semmit :(

Nalunk mar le kellett adni, en kb 3x adtam le:
eloszor 560ezerrel leptem tul a keretunket
majd 25ezerrel es akkor kinyomtattak nekem h mi mennyibe kerul es ugy sikerult kihozni...
(de szinte semmit nem rendeltem, minden ott is kicsit dragabb volt)

pl volt az a nagygombos billentyuzet, arra gondoltam h egy darab nem arthat, hatha jon olyan diak, erre az vmi 50e forint volt, nem is gondoltam volna :(

#832 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 15:37

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 14:34

Nalunk mar le kellett adni, en kb 3x adtam le:
eloszor 560ezerrel leptem tul a keretunket
majd 25ezerrel es akkor kinyomtattak nekem h mi mennyibe kerul es ugy sikerult kihozni...
(de szinte semmit nem rendeltem, minden ott is kicsit dragabb volt)

pl volt az a nagygombos billentyuzet, arra gondoltam h egy darab nem arthat, hatha jon olyan diak, erre az vmi 50e forint volt, nem is gondoltam volna :(

És az árlista nincs meg valahol neten? Már csak azért, hogy ne kalkuláljam túl magam. Mondjuk én memó-t gondoltam, meg tinta patronokat, és dvd olvasókat és esetleg egereket meg bill-t.

#833 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 16:58

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 15:37

És az árlista nincs meg valahol neten? Már csak azért, hogy ne kalkuláljam túl magam. Mondjuk én memó-t gondoltam, meg tinta patronokat, és dvd olvasókat és esetleg egereket meg bill-t.

Kisértékű hardver árlista legjobb tudomásom szerint nem jelent meg, csak egy olyan lista amiben a hardvereszközök hozzávetőleges tudása van lefektetve. Ez utóbbi listát és üres Igénybejelentő lapot tudok mailezni.
A Ph-nak leadtam az igényt(előtte egy helyi boltból a bruttó árakat kinéztem és azokkal kalkuláltam.). Tegnap telefonáltak megvan a cájg, csak pl. sdram-ot nem tudnak már szerezni, meg egy OKI nymomítóhoz nincs toner, így telefonon egyztettem a bolttal, hogy az eredetelieg megrendeltek helyett mit kérek.

Szerkesztette: akaido 2005. 11. 09. 17:02 -kor

#834 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 17:13

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 14:11

Benne van, hogy "ismert". Ergo amit ismer a program, azt 100%-osan kiírtja. De ha valamelyik diák ír egyet helyben, ami minden eddigi sémát mellőz, akkor az nem ismert és összeomlik a világ :)

Csak az "ismert", amik ők ismernek?
Ez olyan, mint az "élettartam garancia"? Addig garis, míg el nem romlik?  :think:

#835 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 10:24

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 16:37

512MB DDR PC3200 400Mhz márkás - 8192 + áfa
DVD olvasó LG 16/48 OEM  - 4092 + áfa
Billentyuzet Magyar PS/2 - 792 + áfa
Egér Scroll PS2 - 492 + áfa

ezek vannak nalunk, de sztem ez fugg attol h ki lesz eppen a fenntarto beszallitoja!

#836 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 10:26

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 10:24

ezek vannak nalunk, de sztem ez fugg attol h ki lesz eppen a fenntarto beszallitoja!

Ha így van, akkor tudom honnan kérjek árlistát :)

#837 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 10:37

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 10:24

Pontosan így van, vagyis attól függ a ph melyik céggel szállíttat. Pl. nekem egy 512 DDR SDRAM-ot 10k fölött néhány százassal számoltak.

#838 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 11:58

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 10:37

Pontosan így van, vagyis attól függ a ph melyik céggel szállíttat. Pl. nekem egy 512 DDR SDRAM-ot 10k fölött néhány százassal számoltak.

Értem, akkor ez nem olyan központi beszerzés, mint a nagyértékű, csak a ph központi.

#839 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 12:06

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 11:58

Értem, akkor ez nem olyan központi beszerzés, mint a nagyértékű, csak a ph központi.

Igen! Bár ennek a fedezete is az OM-től "gyün", de a kisértékű a ph-n keresztül intéződik. A nagyértékűbe nem volt beleszólása a ph-nak, illetve annyiban, hogy a sulik létszámába beleszólhatott, vagyis, hogy mekkora összegből gazdálkodhattunk.

#840 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 14:52

Na végre :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Üröm az örömben, hogy miután felfúrták, Elmű általi ármaszünet jött és emiatt csak holnap tudják átadni :D
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.