HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1091 Felhasználó inaktív   kifli 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:07

Sziasztok!

Vettem 1 Gigabyte GN-BR01G routert.
Eléggé kezdő vagyok és nem tudom, be lehet-e állítani úgy, hogy lássam ha valaki más is szeretne csatlakozni a netre rajatam keresztül. (mert nem szeretném megosztani a szomszéddal)
A másik kérdésem az lenne, hogy Bitlordot használok és amióta megvan a router, kb.5-10 perc után a letöltési sebesség 250 KB/s-ról hirtelen lecsökken nullára majd max. 10-20 KB/s-al megy végig. Ha újraindítom a Bitlordot, akkor megint elkezd 250-el tölteni, de újra lecsökken. Tehát állandóan a gépnél kell ülnöm és újraindítani a progit.
Előre is köszönöm a segítséget!

Robi

#1092 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:54

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 12:23

Azt mondjátok meg lécci, hogy egy bridge módú ap-nek bridge-hez kell csatlakozni???
Egy sima AP-hez nem csatlakozhat?

Hát ugye  a bridge az hidat jelent, a hídnak pedig legalább két hidfője van, tehát a "bridge" üzemmódú eszköz csak bridge-hez kapcsolódhat. Ha AP-hez akarsz kapcsolódni, tedd a másikat "client" módba.

Idézet

És egy ilyen módú (bridge) vezetékes portján hozzá lehet csatlakozni a lan-hoz?

Csak ahhoz lehet.

#1093 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:13

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 13:54

Hát ugye  a bridge az hidat jelent, a hídnak pedig legalább két hidfője van, tehát a "bridge" üzemmódú eszköz csak bridge-hez kapcsolódhat. Ha AP-hez akarsz kapcsolódni, tedd a másikat "client" módba.

Csak ahhoz lehet.

Én arra gondoltam, hogy van egy AP, ahhoz kapcs egy bridge, ahhoz mégegy bridge...

Szerk:
Tehát van egy AP, és van egy olyan kliens, ami csak egy másik kliensen keresztül látszik tőlem... Erre gondoltam én, hogy az AP-m hoz a látható kliens bridge-módban kapcsolódik, és hozzá kapcsolódik a nem látható kliens. Ha ez eddig megy, akkor jó lenne, ha a látható kliens helyén a LAN csatin is lehetne a hálóhoz csatlakozni.

Ez a kavarás persze azért kell, hogy ne kelljen felborítanom az eddigi AP-t, és a hozzá eddig már csatlakozott klienseket, és beugorjon a két új kliens, ahol egyik csak a másikon keresztül látható tőlem. NA:) És azt is szeretném elkerülni, hogy a két új kliensnek egynél több eszközt kelljen venni :)

Szerkesztette: calibra 2005. 09. 04. 15:01 -kor

#1094 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:07

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 15:13

Én arra gondoltam, hogy van egy AP, ahhoz kapcs egy bridge, ahhoz mégegy bridge...

Szerk:
Tehát van egy AP, és van egy olyan kliens, ami csak egy másik kliensen keresztül látszik tőlem... Erre gondoltam én, hogy az AP-m hoz a látható kliens bridge-módban kapcsolódik, és hozzá kapcsolódik a nem látható kliens. Ha ez eddig megy, akkor jó lenne, ha a látható kliens helyén a LAN csatin is lehetne a hálóhoz csatlakozni.

Ez a kavarás persze azért kell, hogy ne kelljen felborítanom az eddigi AP-t, és a hozzá eddig már csatlakozott klienseket, és beugorjon a két új kliens, ahol egyik csak a másikon keresztül látható tőlem. NA:) És azt is szeretném elkerülni, hogy a két új kliensnek egynél több eszközt kelljen venni :)

Nah már ismerős, néhány napja már felmerült.
A kérdés ugye az: hogyan vegyük be a jobbkanyart a WiFi-vel?  ;)

Az egyszerre kliens is, bridge is az nem megy.
Neked igazából olyan AP kellene amelyik mellesleg Repeater is. Ez  a WDS
A WDS kiesik mert az AP-d nem tudja.

Talán a C3-hoz egy Repeatert kéne tenni, megfelelő antennával.
C3-nak persze kell egy WiFi kártya is a gépébe.

Szerkesztette: DreamR 2005. 09. 04. 16:09 -kor

#1095 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:27

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 17:07

Nah már ismerős, néhány napja már felmerült.
A kérdés ugye az: hogyan vegyük be a jobbkanyart a WiFi-vel?  ;)

Az egyszerre kliens is, bridge is az nem megy.
Neked igazából olyan AP kellene amelyik mellesleg Repeater is. Ez  a WDS
A WDS kiesik mert az AP-d nem tudja.

Talán a C3-hoz egy Repeatert kéne tenni, megfelelő antennával.
C3-nak persze kell egy WiFi kártya is a gépébe.

Ja:) Felmerült, de azóta lepergett egy oldal, és senki nem írt rá semmit, így gondoltam senkinek nincs ötlete...

Asszem egyetlen megoldás van: Úgy néz ki, hogy Vkinek mindenképp kell 2 eszköz. Asszem én leszek az "áldozat" :)

Szóval veszek egy olyan AP-t, ami tud WDS módot, és így már menni fog a dolog :) Az én eddigi AP-mat meg berakom vkinek client módban.

NA JÓ: Akkor induljunk ki WDS módú AP-ból! Mi legyen C3 helyén? Miért kell Uboat szerinti WDS módú router? Nem elég egy WDS AP? Most is az a cél, hogy ne kelljen 2 eszköz a két új kliensnek :)

Köszi szépen...

#1096 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:46

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:27

Ja:) Felmerült, de azóta lepergett egy oldal, és senki nem írt rá semmit, így gondoltam senkinek nincs ötlete...

Asszem egyetlen megoldás van: Úgy néz ki, hogy Vkinek mindenképp kell 2 eszköz. Asszem én leszek az "áldozat" :)

Szóval veszek egy olyan AP-t, ami tud WDS módot, és így már menni fog a dolog :) Az én eddigi AP-mat meg berakom vkinek client módban.

NA JÓ: Akkor induljunk ki WDS módú AP-ból! Mi legyen C3 helyén? Miért kell Uboat szerinti WDS módú router? Nem elég egy WDS AP? Most is az a cél, hogy ne kelljen 2 eszköz a két új kliensnek :)

Köszi szépen...

Jó a wds módú ap is csak amit én írtam linksys cuccost az egyben router is! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1097 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:52

:smoker: Egyébként nem kell a c3-hoz 2db ap!Fogod a linksys wrt54g ap berakod wds  módba!Ez elvileg 2db antenna kimenet van!Vagyis tudod  állítani hogy melyik  csatlakozáson menjen ki az rx és tx!Raksz rá 2db irányított gridet és a vevő oldalt ráirányítod a kzp-ra, a másikat pedig a c4-re és mindenki örül!

#1098 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:42

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 21:52

:smoker: Egyébként nem kell a c3-hoz 2db ap!Fogod a linksys wrt54g ap berakod wds  módba!Ez elvileg 2db antenna kimenet van!Vagyis tudod  állítani hogy melyik  csatlakozáson menjen ki az rx és tx!Raksz rá 2db irányított gridet és a vevő oldalt ráirányítod a kzp-ra, a másikat pedig a c4-re és mindenki örül!

Ok, de 2 db antenna sem lehet :)
A C3 nem tudhat róla, hogy a C4 rajta keresztül nyomul :) Azt kell hogy higgye, hogy csak felém néz... Meg van ez bonyolítva :D JA! Ha AP felé néz az antennája a C3-nak, akkor a C4-et is tökéletesen látja, mert elég hegyes a szög. Tehát 1 antennával fizikailag tuti jó, de logikailag? :D

Na akkor AP WDS, eddig ok. A C3 egy WDS AP, de milyen módban, és a C4 pedig sima kliens?

Bocs a sok maceráért, de nem állt még össze a kép :)

THX

Szerkesztette: calibra 2005. 09. 04. 21:44 -kor

#1099 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:44

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:42

Ok, de 2 db antenna sem lehet :)
A C3 nem tudhat róla, hogy a C4 rajta keresztül nyomul :) Azt kell hogy higgye, hogy csak felém néz... Meg van ez bonyolítva :D

Na akkor AP WDS, eddig ok. A C3 egy WDS AP, de milyen módban, és a C4 pedig sima kliens?

THX

:offtopic: Sikerült a tesztet végrehajtani?  ;)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1100 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:00

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:42

A C3 nem tudhat róla, hogy a C4 rajta keresztül nyomul :) Azt kell hogy higgye, hogy csak felém néz... Meg van ez bonyolítva :D JA! Ha AP felé néz az antennája a C3-nak, akkor a C4-et is tökéletesen látja, mert elég hegyes a szög. Tehát 1 antennával fizikailag tuti jó, de logikailag? :D

THX

Nem ertem, mi ez a kavaras.

Korabbi abradbol az derult ki, hogy C3 helyre keresel vmi uj eszkozt, erre javasoltak neked a WRT54G-t hackelt firmware-rel, hogy WDS AP-kent mukodjon, es atloje C4-re (kliens) a kozponti AP jelet.

[szerk:]visszaolvastam. Ez vmi internet zugmegosztas, hogy C3-on logo "havidijas ugyfeleknek" nem kell tudniuk rola, hogy rajtuk kivul mas is log a halon?

Szerkesztette: nyunyu 2005. 09. 04. 22:04 -kor

#1101 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:37

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 23:00

Nem ertem, mi ez a kavaras.

Korabbi abradbol az derult ki, hogy C3 helyre keresel vmi uj eszkozt, erre javasoltak neked a WRT54G-t hackelt firmware-rel, hogy WDS AP-kent mukodjon, es atloje C4-re (kliens) a kozponti AP jelet.

[szerk:]visszaolvastam. Ez vmi internet zugmegosztas, hogy C3-on logo "havidijas ugyfeleknek" nem kell tudniuk rola, hogy rajtuk kivul mas is log a halon?

Nem! Ez egy kis helyi háló, ahol egyik szomszéd nincs jóban a másikkal, és nem szeretné másik, hogy megtudja: egyik ő általa van rajta a hálón...

#1102 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:39

Amúgy meg azt hiszem én fogok venni mégegy AP-t, simát, semmi extra, olcsó de jó... Ezt berakom C3-ba, és én is kliens leszek meg C4 is kliens lesz.

Télleg nem kavarok, mert ráfaragok a sok okoskodásra itt is meg a való világban is :)

#1103 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:40

Idézet: r2r - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:44

:offtopic: Sikerült a tesztet végrehajtani?  ;)

Fúúú bazze :( Elfelejtettem :(
Holnap remélem megoldom! Bocs!

#1104 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 08:34

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 22:39

Amúgy meg azt hiszem én fogok venni mégegy AP-t, simát, semmi extra, olcsó de jó... Ezt berakom C3-ba, és én is kliens leszek meg C4 is kliens lesz.

Télleg nem kavarok, mert ráfaragok a sok okoskodásra itt is meg a való világban is :)

Ha a c3-hoz olyan szögbe raksz egy körsugárzot hogy az rálát a kzp ap-ra és a c4 is látja akkor szerencséd van és wds modba megy tökéletesen az egész + ap nélkül!

#1105 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 08:51

Hi

Emberek, szorít az idő és routert kéne vennem. A tipus már megvan,
csak nem vagyok benne biztos, hogy ez így megy.
Egy D-link- 604 portjára szeretnék rakni egy SMC WBR14-G routert amin kikapcsolnam
a tűzfal és DHCP cuccokat. Tehát csak AP szinten menne.
Ez így életképes?

U.I.: Tudom nem egy nagy minőség a cucc, de csak egy viszonylag kis lakásba kell és a
laptopomon rádasul csak egy 11Mb kártya van.

#1106 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:52

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:34

Ha a c3-hoz olyan szögbe raksz egy körsugárzot hogy az rálát a kzp ap-ra és a c4 is látja akkor szerencséd van és wds modba megy tökéletesen az egész + ap nélkül!

Tehát aszondod marad a régi WAP11 AP, és C3-hoz egy WDS AP, C4-hez egy kliens AP, és a C3 helyén a vezetékes csatin is van lan? (meondjuk ez egyértelmű, hogy AP-ként a lan csatin is lehet "kliens")...

Nem kell nekem mint mostani AP helyén egy plussz kliens módú AP, hogy rácsatlakozzak C3 WDS AP-jére?

Köszi

#1107 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:55

Idézet: code10005 - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:51

Hi

Emberek, szorít az idő és routert kéne vennem. A tipus már megvan,
csak nem vagyok benne biztos, hogy ez így megy.
Egy D-link- 604 portjára szeretnék rakni egy SMC WBR14-G routert amin kikapcsolnam
a tűzfal és DHCP cuccokat. Tehát csak AP szinten menne.
Ez így életképes?

U.I.: Tudom nem egy nagy minőség a cucc, de csak egy viszonylag kis lakásba kell és a
laptopomon rádasul csak egy 11Mb kártya van.

Menni fog.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1108 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 10:49

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:52

Tehát aszondod marad a régi WAP11 AP, és C3-hoz egy WDS AP, C4-hez egy kliens AP, és a C3 helyén a vezetékes csatin is van lan? (meondjuk ez egyértelmű, hogy AP-ként a lan csatin is lehet "kliens")...

Nem kell nekem mint mostani AP helyén egy plussz kliens módú AP, hogy rácsatlakozzak C3 WDS AP-jére?

Köszi

Igen  van rajta 4 utp port mert wlan router egyben!C3-hoz rakod a wds ap(oda nem kell kliens kártya mert  utp csatlakozol a routerhez).c4-hez meg raksz egy kliens kártyát és mindenki örül!

#1109 Felhasználó inaktív   LKwrwv7RfL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:37

Idézet: Mészike - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 10:55

Menni fog.

Reménykedem benne én is, mert az az SMC nagyon olcsó, kár lenne kihagyni.

#1110 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 19:30

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 9:34

A WDS módú AP nem csak WDS-re képes AP-vel kommunikálhat?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.