HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1111 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:49

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 0:50

Azért megnéznék egy d-link ap+kártyát 16km-en! :p

Sok van... DWL 520 ag+ pl.

#1112 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 22:05

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 19:30

A WDS módú AP nem csak WDS-re képes AP-vel kommunikálhat?

de
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1113 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 23:59

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 11:49

Igen  van rajta 4 utp port mert wlan router egyben!C3-hoz rakod a wds ap(oda nem kell kliens kártya mert  utp csatlakozol a routerhez).c4-hez meg raksz egy kliens kártyát és mindenki örül!

Fúú DreamR kérdése után kezdem újra elveszíteni a fonalat :(
Akkor hogyan rakhatnék WDS AP-t(vagy routert) egy WAP 11 AP mellé???

Na mind1, sztem vagy én vagyok nagyon hülye, és nem értem vagy marhára elbeszélünk egymás mellett...

Maradok a sokkal logikusabb megoldás mellett: Nekem mégegy kliens módú AP, a C3-nak egy AP, a C4 meg sima kliens lesz vagy kártyával vagy kliens módú AP-val...

#1114 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 08:22

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 0:59

Fúú DreamR kérdése után kezdem újra elveszíteni a fonalat :(
Akkor hogyan rakhatnék WDS AP-t(vagy routert) egy WAP 11 AP mellé???

Na mind1, sztem vagy én vagyok nagyon hülye, és nem értem vagy marhára elbeszélünk egymás mellett...

Maradok a sokkal logikusabb megoldás mellett: Nekem mégegy kliens módú AP, a C3-nak egy AP, a C4 meg sima kliens lesz vagy kártyával vagy kliens módú AP-val...

Nem vagyok egy "vér profi" a témában, de szerintem nem ez az oka, hogy nem nagyon értem mit is akarsz kiépíteni.

Ha az AP-t a C3-ba teszed a C1 és C2 is látnia kell a C3-at. mert a C3 lesz a "központ".  Ha van router vagy switch az is oda kerül, ha van net, azt is neki kell osztania többieknek.  Ha te egy underground ISP vagy, nyílván ez körülményes lesz.
Ha nem nagyon titkos, valamit fellebbenthetnél erről a hálóról.  ;)

#1115 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 14:54

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 9:22

Nem vagyok egy "vér profi" a témában, de szerintem nem ez az oka, hogy nem nagyon értem mit is akarsz kiépíteni.

Ha az AP-t a C3-ba teszed a C1 és C2 is látnia kell a C3-at. mert a C3 lesz a "központ".  Ha van router vagy switch az is oda kerül, ha van net, azt is neki kell osztania többieknek.  Ha te egy underground ISP vagy, nyílván ez körülményes lesz.
Ha nem nagyon titkos, valamit fellebbenthetnél erről a hálóról.  ;)

Szóval...
Az elbeszélés uboatnak szólt, nem neked! A te felvetésed gondolkoztatott el újra és újra.

Az elgondolásom arról szól, hogy megmarad az AP-m, és C1, C2 rajta is marad, oda csatlakozik, mint eddig, nekik semmi változás.

Viszont C3, C4-et úgy látom el hálóval, hogy C3-ba megy egy AP, arra csatlakozik C4, és én is mint két kliens. Így nekem kell mégegy eszköz: egy kliens módú AP na ennyi! Ezt szerettem volna elkerülni, de így a legegyszerűbb.

Hálóról: játsszunk egymás között itt a környéken, ennyi! Én vállaltam a háló oldalát, és marhára élvezem csinálni, érdekel a dolog, enniy :)

#1116 Felhasználó inaktív   zsarpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 06. 15:24

Sziasztok
Ha tudna valaki segiteni nagyon jo lenne,problemam: d-link 514 -es mukodik-e kliens modban?(esetleg fw frissitessel)
van gateway funcioja( ha jol tudom) ossze tudok-e vele kotni 2 514-est?

#1117 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 16:20

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 15:54

Szóval...
Az elbeszélés uboatnak szólt, nem neked! A te felvetésed gondolkoztatott el újra és újra.

Az elgondolásom arról szól, hogy megmarad az AP-m, és C1, C2 rajta is marad, oda csatlakozik, mint eddig, nekik semmi változás.

Viszont C3, C4-et úgy látom el hálóval, hogy C3-ba megy egy AP, arra csatlakozik C4, és én is mint két kliens. Így nekem kell mégegy eszköz: egy kliens módú AP na ennyi! Ezt szerettem volna elkerülni, de így a legegyszerűbb.

Hálóról: játsszunk egymás között itt a környéken, ennyi! Én vállaltam a háló oldalát, és marhára élvezem csinálni, érdekel a dolog, enniy :)

Hüm hüm...

Szerintem Te kértél segítséget, és néhányan próbáltunk neked segíteni  ;)
Két javaslat volt: 2db WDS AP (Uboat) ill. 1db  Repeater + WiFi kártya (jómagam).

Amit felvázolsz nem tudom menni fog-e. A koncepciód kipróbálásához mindenesetre egy plusz hálókártyára ill. még egy routerre v. switch-re még szükséged lesz.

Amúgy sok sikert. :)

#1118 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:39

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 17:20

Hüm hüm...

Szerintem Te kértél segítséget, és néhányan próbáltunk neked segíteni  ;)
Két javaslat volt: 2db WDS AP (Uboat) ill. 1db  Repeater + WiFi kártya (jómagam).

Amit felvázolsz nem tudom menni fog-e. A koncepciód kipróbálásához mindenesetre egy plusz hálókártyára ill. még egy routerre v. switch-re még szükséged lesz.

Amúgy sok sikert. :)

Most olyan érzést keltesz bennem, mintha vmi rosszat mondtam volna vkinek... Hálás vagyok a sok segítségért, de úgy gondolom mindegyikben volt egy apró kis buktató, amitől nem menne a dolog... Én csak próbáltam minden apró kis részletre kitérni, hogy 100%-ig biztos legyek a sikeres működésben, mert különben az én péztárcám bánja :(

Switchem van most is, de router nem kell. A switchbe fog menni a kliens módú ap, ahova a mostani AP is megy. A kliens módú AP-n keresztül fogják elérni az eddigi hálót a másik (C3-nál lévő) AP-re csatlakozott kliensek...

A ti segítségeteket nagyon köszönöm télleg, de nem vagyok benne bizti, hogy működne...

Pl: megkérdeztem uboatot, hogy a WAP11 maradhat-e fő AP, és akkor C3-hoz egy WDS router, annak lan portjára megy a C3 kliens, wlanon meg kapcsolódik C3-hoz C4. Na de erre meg kiderül, hogy WDS módú AP csak WDS AP-vel kommunikálhat. Akkor most maradhat-e a WAP 11 vagy sem? :):):) No és én meg mindig AP-ról kérdezek, de uboat meg routerről beszél :(

Szóval erre mondtam az egymás mellett elbeszélést. Ezzel nem megbántani akartam senkit, nyilván túl sokat kérdezek, és mindenkinek teli van velem a hócipője.

Esetleg kezdjem újra letisztázva megkérdezni az egészet aprólékosan mindenre kitérve/átgondolva? Megtehetem? :)

THX & PEACE :)

Szerkesztette: calibra 2005. 09. 06. 22:41 -kor

#1119 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:28

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 23:39

Most olyan érzést keltesz bennem, mintha vmi rosszat mondtam volna vkinek... Hálás vagyok a sok segítségért, de úgy gondolom mindegyikben volt egy apró kis buktató, amitől nem menne a dolog... Én csak próbáltam minden apró kis részletre kitérni, hogy 100%-ig biztos legyek a sikeres működésben, mert különben az én péztárcám bánja :(

Switchem van most is, de router nem kell. A switchbe fog menni a kliens módú ap, ahova a mostani AP is megy. A kliens módú AP-n keresztül fogják elérni az eddigi hálót a másik (C3-nál lévő) AP-re csatlakozott kliensek...

A ti segítségeteket nagyon köszönöm télleg, de nem vagyok benne bizti, hogy működne...

Pl: megkérdeztem uboatot, hogy a WAP11 maradhat-e fő AP, és akkor C3-hoz egy WDS router, annak lan portjára megy a C3 kliens, wlanon meg kapcsolódik C3-hoz C4. Na de erre meg kiderül, hogy WDS módú AP csak WDS AP-vel kommunikálhat. Akkor most maradhat-e a WAP 11 vagy sem? :):):) No és én meg mindig AP-ról kérdezek, de uboat meg routerről beszél :(

Szóval erre mondtam az egymás mellett elbeszélést. Ezzel nem megbántani akartam senkit, nyilván túl sokat kérdezek, és mindenkinek teli van velem a hócipője.

Esetleg kezdjem újra letisztázva megkérdezni az egészet aprólékosan mindenre kitérve/átgondolva? Megtehetem? :)

OK. Nincs harag.

Elképzelésed érdekes.
Nem tudom, hogy majd működni fog-e.

#1120 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:49

Idézet: calibra - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 22:39

NA akkor részletesen!Elvileg wap11 az a kzp?Na azt lecseréled egy wrt54g-re amit tud wds módot!A c3-hoz is telepítesz egy wds módú ap!C3-hoz raksz egy körsugárzót ha jó szögbe rakod fel az antennát akkor látod a kzp-is!A c4-hez meg rakod a wap11-et és csókolom!Ha nem tudod jó szögbe beállítani  a c3 ap-t hogy lássa a kzp. akkor raksz fel 2db antennát!
Másik megoldás c3hoz kiépítesz egy hozzáférési pontot ethernetes klienssel. Majd raksz egy ap+antenna párost hogy lássa a c4-et!
Röviden fogalmazva!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1121 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:40

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:49

NA akkor részletesen!Elvileg wap11 az a kzp?Na azt lecseréled egy wrt54g-re amit tud wds módot!A c3-hoz is telepítesz egy wds módú ap!C3-hoz raksz egy körsugárzót ha jó szögbe rakod fel az antennát akkor látod a kzp-is!A c4-hez meg rakod a wap11-et és csókolom!Ha nem tudod jó szögbe beállítani  a c3 ap-t hogy lássa a kzp. akkor raksz fel 2db antennát!
Másik megoldás c3hoz kiépítesz egy hozzáférési pontot ethernetes klienssel. Majd raksz egy ap+antenna párost hogy lássa a c4-et!
Röviden fogalmazva!

Na így már értem... :)

Köszi mindenkinek, tma lezárva részemről :):):)

#1122 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:18

Hello

Wifiben láma vagyok, ezért kérdeznék.

Van egy otthoni gépem, amihez a Beltáv szolgáltatja a netet. A tetőn ott a tányérantenna ami a jelet kapja, ez bemegy a routerbe és belső hálóként leosztja a házba az előfizetőknek.
Namost. Volt nálam egy laptop, amiben wifi volt és fogott egy hálozatot, amin simán tudtam netezni.

Lehetséges hogy a Beltáv fenti antennáját fogtam? Vagyis a szolgáltatóra közvetlenül csatlakoztam?
Vagy a házban valaki használ wifit a lakásában és oda másztam bele?

Hogy van ez? Honnan tudom meg hogy mi az amibe belementem?

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1123 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:21

Valakinek volna kedve elmagyarázni nekem röviden, hogy mi a különbség az Access Point és a Bridge között? Illetve, hogy melyik mire való?

Egy megbonthatatlan, de UTP hálózati csatlakozással rendelkező gépet kellene összekötnöm egy vezetékes switchen keresztül a céges hálózattal. Mire van szükségem ehhez?

(Ha valaki esetleg azt szeretné most beírni, hogy olvass vissza, az ne koptassa feleslegesen a gombokat.)

Szerkesztette: EV6 2005. 09. 08. 09:21 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1124 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 14:08

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 10:18

Hello

Van egy otthoni gépem, amihez a Beltáv szolgáltatja a netet. A tetőn ott a tányérantenna ami a jelet kapja, ez bemegy a routerbe és belső hálóként leosztja a házba az előfizetőknek.
Namost. Volt nálam egy laptop, amiben wifi volt és fogott egy hálozatot, amin simán tudtam netezni.

Lehetséges hogy a Beltáv fenti antennáját fogtam? Vagyis a szolgáltatóra közvetlenül csatlakoztam?

Üdv
Adept

Ha simán tudsz netezni, nyilván nem a szolgáltatóra csatlakoztál.
Valamelyik lama szomszédod lehet.
A laptopoddal körbejársz, figyeled a térerőt.
Más: lekérdezed a IP címét.
Más: (kicsit ez már illegális): bemész a routerének a config oldalára, lekérdezed a log-ját, megnézed a routing táblát. Sokan saját nevüket adját a PC-jüknek.

Ha megtaláltad és korrekt akarsz lenni, figyelmezteted, hogy titkosítsa a WLAN-ját. 

#1125 Felhasználó inaktív   Snipee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:42

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:08

Más: (kicsit ez már illegális): bemész a routerének a config oldalára, lekérdezed a log-ját, megnézed a routing táblát. Sokan saját nevüket adját a PC-jüknek.

Ha megtaláltad és korrekt akarsz lenni, figyelmezteted, hogy titkosítsa a WLAN-ját.

Hát izééé khmmm :)
Szal nekem is vezeték nélküli netem van! Saját kiépítés stb :D
Viszon nem túl régen feltünt egy másik szolgáltatónak az SSID-je!
És egy Kliens eszköz reset után erre a hálózatra lépett a gépem, még DHCP is leosztott IP-t és közel 512-es netkapcsolatot jelszó minden nélkül használni tudtam!

Úgy vettem észre, hogy nem kellett betárcsázni a szolgáltatómat, hanem simán tudtam netezni!
Most vagy egy HotSpotra bukkantam, bár nem hiszem hogy ez az adott szolgáltató működtet ilyet, nem találam semmit erről, vagy iszonyú nagy a biztonsági rés a szolgáltató AP-ján! :D

Olvastam cikket erről hogy ilyen esetben nem is követek el bűncselekményt elvégre nem betörtem a rendszerébe, eleve nyitott volt....

Bár erről lehet vitatkozni...
Üdv:
Snipee
------------------------

#1126 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:09

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:18

Hello

Üdv
Adept

Az biztos hogy a szolgaltatoera nem, marad valaki a hazban vagy a kozelben szarul konfiguralta az eszkozet.

Kiadod a winxp esetben a kovetkezot futatas menu - cmd - ipconfig /all

mind ket gepeden ha az ip cimek es a dhcp szolgaltato cime mas egyertelmu a helyzet. ha nem, probalj tallozni a halozaton (laptop) ott megkene talalni mindazon PC-ket laptopokat amik rajta vannak a rendszeren.

Szerkesztette: szaki 2005. 09. 08. 17:26 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#1127 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:23

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:21

Valakinek volna kedve elmagyarázni nekem röviden, hogy mi a különbség az Access Point és a Bridge között? Illetve, hogy melyik mire való?

Egy megbonthatatlan, de UTP hálózati csatlakozással rendelkező gépet kellene összekötnöm egy vezetékes switchen keresztül a céges hálózattal. Mire van szükségem ehhez?

(Ha valaki esetleg azt szeretné most beírni, hogy olvass vissza, az ne koptassa feleslegesen a gombokat.)

AP = kliensek fele szolgltatja a kapcsolati informaciokat
Bridge = ket rendszer kozott teremt kapcsolatot

Neked olyan Wlan eszkoz kell ami tud Bridge funkciot
pld
- D-Link DWL-810+
- Linksys WET54G vagy WET11
- SMC 2582W-B vagy 2586W-G
- ZyXEL ZYAIR B-3000 vagy ZYAIR B-5000

A masik oldalon egy AP.

Alapveto dolgok:
- ralatas (ha nincs es vsbeton vagy vas szerkezet nem fog mukodni)
- tavolsag (nagyobb antennak iranyitott szukseges)
Az informatika atok de jo hogy van.

#1128 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:29

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:08

Már gondoltam hogy kiirom egy lapra a házba hogy küldjön egy mailt, aki wifit használ...

Amuyg köszi a válazst...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1129 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 09:51

Idézet: szaki - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 18:23

AP = kliensek fele szolgltatja a kapcsolati informaciokat
Bridge = ket rendszer kozott teremt kapcsolatot

Neked olyan Wlan eszkoz kell ami tud Bridge funkciot
pld
- D-Link DWL-810+
- Linksys WET54G vagy WET11
- SMC 2582W-B vagy 2586W-G
- ZyXEL ZYAIR B-3000 vagy ZYAIR B-5000

A masik oldalon egy AP.

Alapveto dolgok:
- ralatas (ha nincs es vsbeton vagy vas szerkezet nem fog mukodni)
- tavolsag (nagyobb antennak iranyitott szukseges)

Köszi a választ. Jól értem akkor, hogy az AP-t kötöm a switchre, a Bridge-et pedig a számítógép UTP portjára, így Wireless-képessé téve azt?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1130 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 10:19

Sziasztok, a következő lenne a kérésem, Végigolvastam ezt a topicot és még pár másikat és sehol sem találtam meg a választ. Tehát venné valaki a fáradságot és leirna ide egy step by step beállítást egy otthoni 4 gépes wirelsee hálózathoz? az internet megosztas routeren muködik, csak hogy kell beállitani egy olyan hálót amin a gépek egymást is látják a routeren keresztül. Szóval manuális modon beállitani IP ket, DNS, Jogosultságok, hálozati név, felhasználok, ilyesmi

Előre is Thanx
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59