HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1501 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 08. 18:40

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:36

Mar bocs de olvass vissza hasonlo problemakkal van tele a forum, vasbeton nem fog mukodni. Kabelezzel.

Lehet valamelyik egység a ludas.
Én úgy próbáltam ki a mi eszközeinket, hogy 1 szobában voltak, sőt, egymás közvetlen közelében, és az elméletileg 54mbit(max) gyakorlatilag 3-5mbitet tudott.
Ez a saját helyükön (ha éppen működnek) lecsökken a felére kb...
Na ennyit a b-g szabványról:-)

Persze ettől még a vasbeton, és az egyéb akadáyl igen erősen korlátozza a jelet/sebességet.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1502 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Kevanaar - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 16:27

Nekem nem tud ajánlani senki semmit? (előző lap utolsó hozzászólásom) Vagy ennyire pang a fórum? Az a baj, hogy sürget az idő...

Mar bocsika de a forumban kabe 3-4 hetente elmodjuk (tobbem is), hogy vasbetonon vasszerkezeten keresztul nem mukszik a wlan, kabelezzel.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1503 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Link

Szal adott egy ilyen WLAN AP/Bridge/Repeater de nem tudok belépni a manager részére  192.168.100.100 lenne ugye az IP amit be kell írni és ott kérné a felhnevet/jelszót de nem jön be semmi
Mit kellene álíltanom, hogy behozza? Opera, IE amivel próbáltam. TCP/IP-nél már csináltam úgy, hogy automatikusan kapja az IP-t és csináltam úgy is, hogy én írtam be valamit + azt is, hogy az AP IP-jét írtam be de persze úgy sem jó  Itt van egy 30K-s cucc és semmit nem tudok vele kezdeni  :(

HELP MEEE!!!

#1504 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 18:43

Idézet: s3th - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:40

Link

Szal adott egy ilyen WLAN AP/Bridge/Repeater de nem tudok belépni a manager részére  192.168.100.100 lenne ugye az IP amit be kell írni és ott kérné a felhnevet/jelszót de nem jön be semmi
Mit kellene álíltanom, hogy behozza? Opera, IE amivel próbáltam. TCP/IP-nél már csináltam úgy, hogy automatikusan kapja az IP-t és csináltam úgy is, hogy én írtam be valamit + azt is, hogy az AP IP-jét írtam be de persze úgy sem jó  Itt van egy 30K-s cucc és semmit nem tudok vele kezdeni  :(

HELP MEEE!!!

Csak akkor fogsz tudni belépni, ha az eszköz és a te géped 1 tartományban van.
Tehát ha az eszköt 192.168.100.100, akkor neked a 192.168.100.x ips tartományban kell legyél.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1505 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 20:15

Köszi :) Már be is tudtam lépni.

Mit kell beállítanom, hogy az Ap-n keresztül tudjak netezni? Jel megfelelő csak nem tudom mit kellene még átállítani :(

#1506 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 20:19

Idézet: s3th - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 19:15

Köszi :) Már be is tudtam lépni.

Mit kell beállítanom, hogy az Ap-n keresztül tudjak netezni? Jel megfelelő csak nem tudom mit kellene még átállítani :(

hm, hát ez így kicsit bonyolult elsőre.
Az AP- miről kapja a netet? routerrtől?
Mi a router ipje?
Az legyen az átjáró, dns a szolgáltatód dnse,vagy keresel egy szimpatikusat.
Ha ezeket beállítottad az AP-n, akkor a wirelesst kell belőni.
Választasz egy csatornát, adhoc mód, wep, vagy mac filter.
Ha beállítottad, és tudsz csatlakozni a kliens eszközzel, akkor a kliens eszközön megadod az átjáró+dns amit fentebb írtam, és elvileg lesz neted.
Ha vmit kihagytam, sorry, de nagy vonalakban ennyi.

Ha kell,nem megy,  leírom lépésről lépésre

Szerkesztette: havri1 2005. 12. 08. 20:58 -kor

#1507 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 21:17

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 17:40

Mar bocsika de a forumban kabe 3-4 hetente elmodjuk (tobbem is), hogy vasbetonon vasszerkezeten keresztul nem mukszik a wlan, kabelezzel.

Hát mondjuk építeni még nem építettem wlant, de használni már használtam több helyen és azért volt olyan is ahol az ap és laptopom közt egy-több különböző vastag fal volt, és ment valamennyire, szóval ha így mondod hogy nem mukszik azt nem nagyon hiszem. Mindenesetre felesleges nem fogok pénzt kidobni, úgy hogy inkább nem kockáztatok. De ha tud valaki olyan routert ami egy falon még jól átmegy akkor ne tartsa magában...Azért köszi a segítséget!

#1508 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 21:44

Idézet: Kevanaar - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 22:17

Hát mondjuk építeni még nem építettem wlant, de használni már használtam több helyen és azért volt olyan is ahol az ap és laptopom közt egy-több különböző vastag fal volt, és ment valamennyire, szóval ha így mondod hogy nem mukszik azt nem nagyon hiszem. Mindenesetre felesleges nem fogok pénzt kidobni, úgy hogy inkább nem kockáztatok. De ha tud valaki olyan routert ami egy falon még jól átmegy akkor ne tartsa magában...Azért köszi a segítséget!

Én nem adni szeretnék hanem elérni hotspotot, lehet félreérthető volt amit írtam  szal az AP jelenleg Bridge módban megy kliensként és a hotspothoz csatlakoz(gat) és azon keresztül szeretnék netezni  Kulcs, titkosítás nincs mivel a hotspot sincs titkosítva (2 gép pedig utp-n kapja a jelet az Ap-n (na ez lehetett a megtévesztő mert AP/Bridge/Repeater egyben a cucc ) keresztül.

#1509 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 22:05

Idézet: s3th - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 20:44

Én nem adni szeretnék hanem elérni hotspotot, lehet félreérthető volt amit írtam  szal az AP jelenleg Bridge módban megy kliensként és a hotspothoz csatlakoz(gat) és azon keresztül szeretnék netezni  Kulcs, titkosítás nincs mivel a hotspot sincs titkosítva (2 gép pedig utp-n kapja a jelet az Ap-n (na ez lehetett a megtévesztő mert AP/Bridge/Repeater egyben a cucc ) keresztül.

Lehet félreértettél valamit, mert én csak a saját szálamat folytattam a sok írás között:)

#1510 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 22:35

Jah, nem értettem félre csak rossz hsz-t idéztem :)

havri1-nek szólt :)

#1511 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 15:41

Idézet: s3th - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 20:44

Nekem ez még mindig nem érthető:-)
Most mit jelent az, hogy 2 gép utpn kapja a jelet az apn?
A bridge látja azt az eszközt, amire rá szeretnél csatlakozni?
Ha igen, és rácsatlakozik, akkor a bridgebe kell megadni a netmegosztó ipcímét mint átjáró, és a dnst.

#1512 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 18:32

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 16:41

Nekem ez még mindig nem érthető:-)
Most mit jelent az, hogy 2 gép utpn kapja a jelet az apn?
A bridge látja azt az eszközt, amire rá szeretnél csatlakozni?
Ha igen, és rácsatlakozik, akkor a bridgebe kell megadni a netmegosztó ipcímét mint átjáró, és a dnst.

Az eddigi csatlakozási gondok megoldva ellenben más hiba van:

Probléma: A jel 1 és 100 között ingadozik és nem tudom miért  Planex elérési pont + 13 dBi yagi antenna + 7m h155 kábel (ez felezve lesz ha nagyon nem megy).
Szemben egy bérház van de pl a boltos elmondása alapján ez nem lehet akadály főleg ha felém átjön a cucc.
Mitől ingadozik ennyire az elérési pont + yagi antenna használatávall miközben usb-s adapterrel vagy pcmcia wlan cuccal stabil a jel (30-37-40% - minőség hasonló)???

(Ez egy olyan eszköz ami tud AP és Bridge üzemmódot is szal tud hotsoptként üzemelni és hotspothoz csatlakozni én ez utóbbit szeretném megoldani. a 2 UTP az annyit tesz, hogy az eszközből 2 utp csatlakozó jön ki és egy-egy géphez csatlakozik (asztali+notebook) és egymástól függetlenül tudják használni az eszközt. Általában egy kimenete van ezeknek a cuccoknak. (feljebb belinkeltem a gépet)).

#1513 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 14:35

Sziasztok!

Szeretnék Wireless routert venni az eddigi helyére, egy egyszerű is elég.
(eddig DLink DI-604 ment, gondolom ezt a szintet mindegyik mai router tudja)

Kettőt néztem ki 12K környékén:

SMC WBR14-G
Edimax BR 6114WG

Valamelyik ajánlott / nemajánlott?
Egyelőre egy SMC 11MBps PCMCIA kártyával lesz csak terhelve (2635W), szóval WEP is elég.
A fontosabb az lenne, melyik erősebb, mert 2 falon keresztül is még jó lenne, ha működne.

update: Az SMC úgy látom érintett az "Invitelre nehezen kapcsolódik" témában, szóval szűkítem a kört az Edimaxra.

Akkor ennyi a kérdésem: ezt meg szabad venni? :)

Szerkesztette: -MM- 2005. 12. 10. 14:44 -kor

#1514 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 15:08

Nekem pedig csak olyan kéne ami egy falon átvisz, dehát itt olyat is mondtak hogy nem is megy át falon, úhogy ezután nemtom mit várok...

#1515 Felhasználó inaktív   Edmundo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 16:58

Üdv mindenkinek!
A problémám a következő: van egy GigaByte GN-B49G WLan routerem. Az iroda egyik végében 4 gép kapcsolódik kábelen a routerhez (ezzel semmi gond nincs, tökéletesen működik), valamint WLanon kapcsolódik hozzá esetenként 1-2 noti. Na most ha kb 2-3 méteres körzetében vagyok a routernek a notival akkor stabil, jó kapcsolatom van (még szép), de ha mondjuk az iroda másik felébe átmegyek (kb 10m) akkor még mindíg rendben van a kapcsolat egy ideig! Aztán pár perc és elveszti a kapcsolatot. Ismét megtalálja (pár perc) és megint elveszti... Kipróbáltam a létező összes csatornát, mindegyiken ez van. Arról nem is beszélve, hogy örülnénk neki ha egy notival a másik irodahelyiségből 2 fal (20cm tégla) és összesen 20m távolságból is elérhető lenne a hálózat.

Ennyire gyenge lenne az antenna a notikban?
Javaslat a probléma megoldására?

Előre is köszi!

#1516 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 07:39

Idézet: Edmundo - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 16:58

Üdv mindenkinek!
A problémám a következő: van egy GigaByte GN-B49G WLan routerem. Az iroda egyik végében 4 gép kapcsolódik kábelen a routerhez (ezzel semmi gond nincs, tökéletesen működik), valamint WLanon kapcsolódik hozzá esetenként 1-2 noti. Na most ha kb 2-3 méteres körzetében vagyok a routernek a notival akkor stabil, jó kapcsolatom van (még szép), de ha mondjuk az iroda másik felébe átmegyek (kb 10m) akkor még mindíg rendben van a kapcsolat egy ideig! Aztán pár perc és elveszti a kapcsolatot. Ismét megtalálja (pár perc) és megint elveszti... Kipróbáltam a létező összes csatornát, mindegyiken ez van. Arról nem is beszélve, hogy örülnénk neki ha egy notival a másik irodahelyiségből 2 fal (20cm tégla) és összesen 20m távolságból is elérhető lenne a hálózat.

Ennyire gyenge lenne az antenna a notikban?
Javaslat a probléma megoldására?

Előre is köszi!

Két lehetőség van: vagy a router, vagy a notebook a probléma forrása. A routerek wireless része harmatgyenge szokott lenni, de ugyanez igaz a notebookok antennájára is. Egy USR multifunkciós AP + PCMCIA kártya szerintem megoldja a gondodat.

#1517 Felhasználó inaktív   Edmundo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:03

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 8:39

Két lehetőség van: vagy a router, vagy a notebook a probléma forrása. A routerek wireless része harmatgyenge szokott lenni, de ugyanez igaz a notebookok antennájára is. Egy USR multifunkciós AP + PCMCIA kártya szerintem megoldja a gondodat.

Értem, na most van itt egy olyan noti is amiben nem beépített hanem PCMCIA WLan kártya van (x-micro 11g), ezzel sem rózsás a helyzet kb ugyan azt produkálja mint a másik noti a beépített Wlannal. Ezek szerint a router Wlanja gyenge... (no de ennyire?) Esetleg a router antennáját érdemes lenne lecserélni? (kis 10cm szutykot), Használna valamit?

#1518 Felhasználó inaktív   s3th 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 12:19

Nekem az xmicro 11g-s pcmcia 2 30 centis vasbetonfalon keresztül működik (az usb-s is :) )

A router antennáját cseréld le egy kb 8 dB nyereségű körsugárzóra és sztem azzal megoldódik a problémád.

#1519 Felhasználó inaktív   Edmundo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 12:32

Idézet: s3th - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 13:19

Nekem az xmicro 11g-s pcmcia 2 30 centis vasbetonfalon keresztül működik (az usb-s is :) )

A router antennáját cseréld le egy kb 8 dB nyereségű körsugárzóra és sztem azzal megoldódik a problémád.

Antennából milyent érdemes (ok 8db nyereségű), de inkább Gigabyte-ot vagy bármilyent vehetek hozzá? Konkrét ajánlat?

#1520 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:50

Udv!

Van egy Linksys WRTG54 router meg egy Acer TM2413-as noti. Ebbe most vettunk egy Senao miniPCI wifi kartyat ami megy is siman, csak a hatotavolsaga nagyon budi. 5m meg egy fal es vege. Mit lehetne csinalni, hogy jobb legyen? Allitolag nem minden laptopban van kiepitve az antenna, fuggetlenul attol, hogy van benne miniPCI hely? Hogyan lehetne megbuharlni?

Udv,
Lacima

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »