Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2005. 12. 12. 22:33
Nekem az volna a kérdésem, hogy tud valaki olyan pcmcia vagy usb wlan kártyát amihez külső antenna kapcsolható?
Elküldve: 2005. 12. 13. 02:32
Idézet: Vaffi - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 21:33
Nekem az volna a kérdésem, hogy tud valaki olyan pcmcia vagy usb wlan kártyát amihez külső antenna kapcsolható?
Tudunk. Meg a fórum keresője is tud. Meg Google is. Tudod, ő a barátod. Egyébként Avaya/Orinoco/Senao környékén biztos találsz.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 12. 13. 07:23
Idézet: Vaffi - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 22:33
www.wlan-ok.hu
Elküldve: 2005. 12. 13. 10:28
Idézet: VKP - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 3:32
Köszönöm! Így már megtalálom! (ha nem tudom mit keressek?! milyen márkát?) Köszönöm, ennyi bőven elég volt!
Elküldve: 2005. 12. 13. 23:11
Adódott egy elsőre fura gondom:
Eddig úgy ment egy kliensem, hogy kliens módú AP-val csatlakozott az én AP-mra, és arra a kliens módú AP-ra csatlakozott UTP-vel egyetlen gép... Gyönyörűen megy is a dolog lassan 2 éve...
Az AP egy Linksys WAP11, a kliens módú AP pedig egy Dlink DWL700(erre csatlakozik egyetlen pc ugye UTP-vel).
Most elkezdett a kliens ugrálni, hogy neki van már 3 gépe (2 asztali pc+ 1 noti wlannal), és szeretne mindhárommal kapcsolódni a hálóra.
Erre mondom én, hogy marad az AP(wap11), marad a kliens módú AP(dwl700), és a kliens módú aphoz kapcsolok utp-vel egy Linksys WRT54G-t. De nem az internet portjába, hanem csak a switch részébe. Ezáltal ha a switchbe bedugom a 2 gépet, és wlanon kapcsolódik a wrt54g-hez a noti, akkor a dwl700 kliens módú AP hozzákapcsolja a 3 gépet kliens módban az én AP módú APmhoz... Meg is történik, de rohadtul szakadozik a kapcsolat, és nagyon gáz minden
Ha visszaállítom a régi állapotot, és 1 gép kapcsolódik csak utpn a kliens módú aphoz, akkor minden oks újra, gyönyörűen megy, tehát semmi kapcsolat beli hiba...
A kliens módú ap, és a wrt54g eléggé közel vannak egymáshoz, de az egyik 11-es csatin, a másik 1-esen.
Kérdésem, hogy elvileg milyen megoldás az, hogy 1db kliens módú AP 3 gépet kapcsol egy AP módú AP-hoz egy switch segítségével? (mert ugye ez törénik, csak a switch ebben az esetben egy wrt54g, és wlan-on is fogad a hálóba cuccokat, de ez a lényeg szempontjából mind1 sztem). Nekem régen működött szobában a dolog: ugyan ezzel a wap11-el és ugyan ezzel a dwl700-al egy egész sereg gép kapcsolódott a dwl700 kliens módjával és egy utp 8 portos switchel...
Mi lehet a gond?
Köszi
szerk:
Esetleg még annyit, hogy a wap11+dwl700 ugye B módban megy, mert csak erre képesek, a wrt54g b+g módban, de hát semmi közük egymáshoz, csak közel vannak. Különben meg a dwl700-nak külső antennája van, és az antenna biquad, és 7m-re van a dwl700-tól, és nem is arra néz, amerre van a wrt54g...
Szerkesztette: calibra 2005. 12. 13. 23:20 -kor
Elküldve: 2005. 12. 14. 14:51
Idézet: calibra - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 23:11
Adódott egy elsőre fura gondom:
Eddig úgy ment egy kliensem, hogy kliens módú AP-val csatlakozott az én AP-mra, és arra a kliens módú AP-ra csatlakozott UTP-vel egyetlen gép... Gyönyörűen megy is a dolog lassan 2 éve...
Az AP egy Linksys WAP11, a kliens módú AP pedig egy Dlink DWL700(erre csatlakozik egyetlen pc ugye UTP-vel).
Most elkezdett a kliens ugrálni, hogy neki van már 3 gépe (2 asztali pc+ 1 noti wlannal), és szeretne mindhárommal kapcsolódni a hálóra.
Erre mondom én, hogy marad az AP(wap11), marad a kliens módú AP(dwl700), és a kliens módú aphoz kapcsolok utp-vel egy Linksys WRT54G-t. De nem az internet portjába, hanem csak a switch részébe. Ezáltal ha a switchbe bedugom a 2 gépet, és wlanon kapcsolódik a wrt54g-hez a noti, akkor a dwl700 kliens módú AP hozzákapcsolja a 3 gépet kliens módban az én AP módú APmhoz... Meg is történik, de rohadtul szakadozik a kapcsolat, és nagyon gáz minden
Ha visszaállítom a régi állapotot, és 1 gép kapcsolódik csak utpn a kliens módú aphoz, akkor minden oks újra, gyönyörűen megy, tehát semmi kapcsolat beli hiba...
A kliens módú ap, és a wrt54g eléggé közel vannak egymáshoz, de az egyik 11-es csatin, a másik 1-esen.
Kérdésem, hogy elvileg milyen megoldás az, hogy 1db kliens módú AP 3 gépet kapcsol egy AP módú AP-hoz egy switch segítségével? (mert ugye ez törénik, csak a switch ebben az esetben egy wrt54g, és wlan-on is fogad a hálóba cuccokat, de ez a lényeg szempontjából mind1 sztem). Nekem régen működött szobában a dolog: ugyan ezzel a wap11-el és ugyan ezzel a dwl700-al egy egész sereg gép kapcsolódott a dwl700 kliens módjával és egy utp 8 portos switchel...
Mi lehet a gond?
Köszi
szerk:
Esetleg még annyit, hogy a wap11+dwl700 ugye B módban megy, mert csak erre képesek, a wrt54g b+g módban, de hát semmi közük egymáshoz, csak közel vannak. Különben meg a dwl700-nak külső antennája van, és az antenna biquad, és 7m-re van a dwl700-tól, és nem is arra néz, amerre van a wrt54g...
Kozelvan. A masik Ap-t tegyetek tavolabb. A vevoresze hogy van megoldva sajat kis antenna vagy yagi. Ha sajat az uj AP egyszeruen elnyomja a jelet fuggetlen a csatorna tavolsagtol. A regi cumot en pld tetoterbe raknam az ujat meg lent a lakasba.
Amugy kerdes? ha szolgaltatsz akkor te szerzodtel valamire ami megy is az eredeti modon ha o szeretne valtoztatni maganugye az is ha elbaszarodik a kapcsolat. Elkepzelheto hogy a vevo valamilyen konfig problemaja van.
Elküldve: 2005. 12. 14. 22:29
Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 15:51
Amugy kerdes? ha szolgaltatsz akkor te szerzodtel valamire ami megy is az eredeti modon ha o szeretne valtoztatni maganugye az is ha elbaszarodik a kapcsolat. Elkepzelheto hogy a vevo valamilyen konfig problemaja van.
Nemtudom...
Azt, hogy elnyomja-e holnap kiderítem azzal, hogy a régi rendszer mellé -ami tökéletes (wap11 AP, és a hozzá kapcsolódó dwl700, egymástól 100m-re: dwl700 kliens módban)- berakom a wrt54g-t, és forgalmazok rajta szépen wlanon... egymás mellé rakom közel, ahogy edig voltak, és meglátjuk. Ha jó a régi rendszer kapcsolata, akkor a hibát valszeg a wrt54g switche okozza, de hogy miért azt nem tudom
Esetleg megpróbálok berakni egy vezetékes sima switchet, hogy erre mit lép a dwl700 és a wap11.
Esetleg még ötletek?
Igazán az érdekelne, hogy mennyire jó megoldás elméletileg az, hogy egyetlen AP kliens módban egy switch segítségével több klienst visz be egy AP-ba??? Van aki használ így wlant? Milyenek a tapasztalatok?
Köszi
JA! szerk:
a 2 wlan cuuc, amik "közel vannak"(1m), : dwl700 és wrt54g: ezek közül a dwl700-nak 7m-re van egy biquad antennája, és marhára nem a cuccok felé néz... tehát ha csak nem a dlink belsejét zavarja a wrt54g, akkor nem ez a gond...
kérdésre: ő egy ismerős, és meg kéne oldani, ennyi...semmi anyagiak köztünk...
Szerkesztette: calibra 2005. 12. 14. 22:38 -kor
Elküldve: 2005. 12. 16. 12:13
egy 'erdekes' problemaval talalkoztam uj wireless routerem beuzemelesekor, remelem tud valaki segiteni...
ez az elso elmenyem wireless cuccokkal, tehat eleve nem nagyon tudtam nekifogni a konfiguralasanak (mi a fenet akar a windows a key index cuccal? wpa-psk-nal miert ajanl fel tovabbi 3 titkositast, a router pedig miert nem, csak egy passphraset?), szoval miutan belottem a netet, le is tiltottam ezt a funkciot, mondvan, majd holnap.
wireless LED kialszik a routeren, szeles mosoly, hu de secure a halozatom. negyed ora mulva nezem, hehe open networkot talalt a notebook kartyaja, Marvell-ap32 neven, mekkora lamer valaki, ra is csatlakozom. sikerul is, megnezem mi kivulrol az ip-m... hat nem a sajatom??? annak ellenere, hogy a wireless nem csak titkositva lenne elvileg, hanem teljesen le is van tiltva (de meg az SSID broadcast is, meg se szabadna latni), megis egy kulon SSID-et teljesen open modon szor az eterbe.
rakerestem erre a marvell-ap32-re, es ugy lattam, masoknak hasonlo problemai vannak access pointokkal, stb, de ertelmes megoldast sajnos nem talaltam ra.
a firmware a routerhez a legujabb (jah, elfelejtettem emliteni: topcom skyr@cer wbr 254g), es miutan minden titkositasi es anti-broadcastes kerelmemet letojta, csak remenykedni tudok benne, hogyha ma beallitok MAC filtert, azt figyelembe is veszi. ha ez sem megy, helyezhetek kazanlemezbol hajtogatott poharat az antennara?
koszi elore is,
w
Elküldve: 2005. 12. 16. 13:22
de szerintem ha még 3 napon belül vagy vidd vissza oda ahol vetted, és válassz valami mást.
Elküldve: 2005. 12. 16. 14:00
Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 13:22
de szerintem ha még 3 napon belül vagy vidd vissza oda ahol vetted, és válassz valami mást.
de nem :((
Elküldve: 2005. 12. 18. 16:31
Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 15:51
Na gyerekek! Megoldódott a gond!
Semmi baj az általam elméletben kigondolt megoldással! Műxik rendesen... El nem tudom képzelni mi lehetett a gond, de most már megy. A wrt54g helyett beraktam egy halott wlan-ú dlink routert(tulajdonképpen ez egy vezetékes switchnek felelt meg a jelen körülmények között), és láss csodát szépen ment: 3 klienst is bevitt az apra a dwl700 ap kliens módban!
Aztán na mostmár elég...Beraktam a wrt54g-t, és hoppá azzal is ment
Azért biztonság kedvéért letakartam a dwl700-at egy jóó nagy lábassal, hogy ne kavarjon be a wrt54g wlan forgalma. A lábas alól meg ugye kijön az antennakábel...
Viszont néha-néha, mikor kapcsolódik a wrt54g-hez a noti wlanon, akkor előfordul a fent említett ping szakadás/jó ping szabályos váltakozása. Ilyenkor gondolom sokkal erősebben ad/vesz a wrt54g, és akkor van némi szakadás... De mikor már kapcsolódott atomstabil minden
Szal most jóóó nekem
Elküldve: 2005. 12. 24. 16:06
Adott egy Zyxel 334WT-es Wireless router, 3 gép+1 nyomtató, amik kábellel kapcsolódnak hozzá, így nem is maradt szabad portja.
Az ház alsó szintjén még elég az antennája, de a ház túlsó felébe, egy emelettel később már nem található meg a jel.
Ezt kéne valahogy megoldani.
Mik jöhetnek szóba? (házilag szétszednia a router-t, és nagyobb antennát kapcsolni rá? Vagy venni új AP-t? (és gondolom egy hubot is, mert a routernek már nincs szabad portja))
Szóval mit tudnék tenni?
Elküldve: 2005. 12. 25. 21:37
Megoldás kellene egy itthoni wlan jelének erősítésében.
Két emelettel lejebb kéne, hogy működjön. Most úgy megy, hogy fel kell emelni a kérdéses laptopot kb asztal fölé 0,5 m-el. A router egy smc wbr14-g2. Jelenleg a fenti módon jelminőség 80-90% közötti a jelerősség 25-40% közötti. Ha a gépet letesszük az asztalra a kapcsolat megszakad. Lehet ezt egy körsugárzóval orvosolni? Én egy 8-10 dbi-s körsugárzóra gondoltam, csak nem tudom, hogy ezzel megoldódna-e a probléma. A laptopban egy Canyon PCMCI kártya van.
Köszönettel Shadow
Elküldve: 2005. 12. 27. 19:52
Idézet: Shadow0188 - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 21:37
Megoldás kellene egy itthoni wlan jelének erősítésében.
Két emelettel lejebb kéne, hogy működjön. Most úgy megy, hogy fel kell emelni a kérdéses laptopot kb asztal fölé 0,5 m-el. A router egy smc wbr14-g2. Jelenleg a fenti módon jelminőség 80-90% közötti a jelerősség 25-40% közötti. Ha a gépet letesszük az asztalra a kapcsolat megszakad. Lehet ezt egy körsugárzóval orvosolni? Én egy 8-10 dbi-s körsugárzóra gondoltam, csak nem tudom, hogy ezzel megoldódna-e a probléma. A laptopban egy Canyon PCMCI kártya van.
Köszönettel Shadow
planet wrt-200 500mw wlan booster!beltéri és egy örök életre megoldodik a térerö probléma!+plug and play!Állitható kimenö teljesitmény:100,200,500mw!BArmilyen ap-ra csatlakoztattható!
Ár:kb 28k-körül van!HA érdekel olcsobban betudom szerezni neked!
Szerkesztette: uboat 2005. 12. 27. 19:54 -kor
Elküldve: 2005. 12. 27. 19:53
Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 16:06
Adott egy Zyxel 334WT-es Wireless router, 3 gép+1 nyomtató, amik kábellel kapcsolódnak hozzá, így nem is maradt szabad portja.
Az ház alsó szintjén még elég az antennája, de a ház túlsó felébe, egy emelettel később már nem található meg a jel.
Ezt kéne valahogy megoldani.
Mik jöhetnek szóba? (házilag szétszednia a router-t, és nagyobb antennát kapcsolni rá? Vagy venni új AP-t? (és gondolom egy hubot is, mert a routernek már nincs szabad portja))
Szóval mit tudnék tenni?
Olvasd el a fenti hozzászolást!
Szerkesztette: uboat 2005. 12. 27. 19:53 -kor
Elküldve: 2005. 12. 27. 20:59
Idézet: uboat - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 19:52
Ár:kb 28k-körül van!HA érdekel olcsobban betudom szerezni neked!
Szia!
Köszönöm. Be tudom szerezni, csak nem tudtam mit keressek. Ez így már óriási segítség.
Köszönöm mégegyszer.
Üdv Shadow
Elküldve: 2005. 12. 29. 12:50
Nézd meg a kliensek jelerősségét az AP-n! Ha ott elég a jel, akkor az erősítő megfelelő megoldás lehet. Ha viszont a kliens is gyenge, akkor jobban járnál egy antenával. (Már sok dizájnos szobai használatra gyártott antennát lehet vásárolni.)
Amúgy szerintem az erősítő drága mulatság, jobban járnál akár az antennával, akár egy másik ap-vel , akár egy bridge-el.
ÜDV: Tracert
Elküldve: 2005. 12. 31. 07:38
Szeretnek segitseget kerni konfiguralasban, ill hogy megoldhato-e az elkepzelesem.
Van egy Linksys BEFSR41 ver v2 router ami csatlakozik az adsl modemhez ezt hasznaltam eddig 30 meteres kabellel padlason keresztul. Hasznaltam vele Wake On Lant is a neten keresztul Magic Packet progival es a 9-es portra erkezo csomagokat fgorwardolta a 192.168.1.255-re tehat feleledt a gepem.
Egy kis gond volt ezzel, ez a router nem tamogat semmi DDNS-t tehat csak a gep altal utoljara bekapcsolt allapotanal levo IP-t tudhattam meg ami vagy stimmelt meg vagy nem.
Gondoltam fejlodunk es vettem egy Linksys WRT54G ver5 routert legye Wlan is es tamogat DDNs-t.
Ezzel 2 gondom akadt.
1 nem enged a 255-os IP-re forwardolni, tehat nem tudom hogyan lehetne megoldani a WOLt ezzel az eszkozzel otleteket varok.
2 ugyanoda tettem mint a regi router tehat legvonalba kb 15 meter es van 5 fal es hat nincs kapcsolat. a gepben egy Canyon CN-WF518 usb van. Mondom ok ennyit nem bir induljunk el honnan csatlakozik. Ki az utcara haz ele szepen es kb a routertol 5 meterre 1 falon keresztul csatlakoznak. Lehet ennyit tud alapban a routerem, vagy van valami amit be kellene allitani a gyari beallitasokhoz kepest a routeren?
Mondom jo akkor marad a regi router ott ahol van az uj wlan meg megy hozzam a kabel vegere ahol eddig a gep csucsult, es akkor talan lesz nalam wlan es minden mukodni fog.
Nos nem tudom bekonfiguralni a 2 routert ugy, hogy mukodjon a dolog. ebben szeretnek segitseget kerni valakitol mikent kellene beallitani a WRT54g-t? hiaba allitom pl automatic DHCP-re es hiaba van enable DHCP a regi routeren nem ad neki IP-t vagy ezt nem is igy kellene megoldani?
Segitsen nekem valaki akar MSN ICQ SKYPE barmi.
Koszonom
Elküldve: 2005. 12. 31. 21:24
Idézet: tracert - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:50
Nézd meg a kliensek jelerősségét az AP-n! Ha ott elég a jel, akkor az erősítő megfelelő megoldás lehet. Ha viszont a kliens is gyenge, akkor jobban járnál egy antenával. (Már sok dizájnos szobai használatra gyártott antennát lehet vásárolni.)
Amúgy szerintem az erősítő drága mulatság, jobban járnál akár az antennával, akár egy másik ap-vel , akár egy bridge-el.
ÜDV: Tracert
Szia!
Köszi még gyűjtöm az okosságot. Benne lennék én abban is, hogy még egy routert beüzemelek, csak nem tudtam őket összelőni. Vagy az kábelezés nélkül nem is megy? Mert én úgy szerettem volna megoldani, hogy "A" router kábelezve a DSL modemhez "B" routerrel WLANON kapcsolódik, és ez a router WLANON kiszolgál még egy gépet. Ez így működhet?
Elküldve: 2006. 01. 01. 18:48
-erosen ad
-tud 64 bites WEP kodolast, decimalis kulccsal
Egy HP Ipaq RX3715-tel kene osszelonom titkositva, mert allandoan a szomszed erosebb AP-jara maszik fel a mostani Linksys WAP11B 2.6 helyett.
(csak hexadecimalis kulcsot tud osztani, azt meg nem fogadja el az Ipaq)
Hocipom televan mar az egysegsugaru ugyfellel, hogy allitolag 17 perc volt a maximum eddig, amig a kettot egyutt tudtak hasznalni.
Erre kene valami bolondbiztos megoldas, hogy ne talalja meg a szomszedot. (amig a regi WAP11B 2.2-onk volt ott kolcsonbe, addig teljesen jo volt titkositva a kapcsolat, de a 2.6-bol "kifelejtettek" a decimalis kulcsokat
Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 01. 18:50 -kor

Súgó
A téma zárva.