HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1531 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 16:31

Idézet: szaki - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 15:51

Kozelvan. A masik Ap-t tegyetek tavolabb. A vevoresze hogy van megoldva sajat kis antenna vagy yagi. Ha sajat az uj AP egyszeruen elnyomja a jelet fuggetlen a csatorna tavolsagtol. A regi cumot en pld tetoterbe raknam az ujat meg lent a lakasba.

Amugy kerdes? ha szolgaltatsz akkor te szerzodtel valamire ami megy is az eredeti modon ha o szeretne valtoztatni maganugye az is ha elbaszarodik a kapcsolat. Elkepzelheto hogy a vevo valamilyen konfig problemaja van.

Na gyerekek! Megoldódott a gond!

Semmi baj az általam elméletben kigondolt megoldással! Műxik rendesen... El nem tudom képzelni mi lehetett a gond, de most már megy. A wrt54g helyett beraktam egy halott wlan-ú dlink routert(tulajdonképpen ez egy vezetékes switchnek felelt meg a jelen körülmények között), és láss csodát szépen ment: 3 klienst is bevitt az apra a dwl700 ap kliens módban!

Aztán na mostmár elég...Beraktam a wrt54g-t, és hoppá azzal is ment :) Pedig semmi változás nem történ a körülményekben! Ugyan olyan közel van egymáshoz a 2 wlan cucc: wrt54g és dwl700... 3 gép csatlakozik most az apra a dwl700-al, jóól leterheltem a kapcsolatot: mind3 gépen full letöltések: ami belefér, és egyetlen halott ping sincs! Még a wrt54g-hez kapcsolódott gépek közül ráadásul az egyik wlan kliens.

Azért biztonság kedvéért letakartam a dwl700-at egy jóó nagy lábassal, hogy ne kavarjon be a wrt54g wlan forgalma. A lábas alól meg ugye kijön az antennakábel...

Viszont néha-néha, mikor kapcsolódik a wrt54g-hez a noti wlanon, akkor előfordul a fent említett ping szakadás/jó ping szabályos váltakozása. Ilyenkor gondolom sokkal erősebben ad/vesz a wrt54g, és akkor van némi szakadás... De mikor már kapcsolódott atomstabil minden :)

Szal most jóóó nekem :D vagyis neki :)

#1532 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 16:06

A következő a problémám:
Adott egy Zyxel 334WT-es Wireless router, 3 gép+1 nyomtató, amik kábellel kapcsolódnak hozzá, így nem is maradt szabad portja.
Az ház alsó szintjén még elég az antennája, de a ház túlsó felébe, egy emelettel később már nem található meg a jel.
Ezt kéne valahogy megoldani.
Mik jöhetnek szóba? (házilag szétszednia a router-t, és nagyobb antennát kapcsolni rá? Vagy venni új AP-t? (és gondolom egy hubot is, mert a routernek már nincs szabad portja))

Szóval mit tudnék tenni?

#1533 Felhasználó inaktív   Shadow0188 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 25. 21:37

Sziasztok!
Megoldás kellene egy itthoni wlan jelének erősítésében.
Két emelettel lejebb kéne, hogy működjön. Most úgy megy, hogy fel kell emelni a kérdéses laptopot kb asztal fölé 0,5 m-el. A router egy smc wbr14-g2. Jelenleg a fenti módon jelminőség 80-90% közötti a jelerősség 25-40% közötti. Ha a gépet letesszük az asztalra a kapcsolat megszakad. Lehet ezt egy körsugárzóval orvosolni? Én egy 8-10 dbi-s körsugárzóra gondoltam, csak nem tudom, hogy ezzel megoldódna-e a probléma. A laptopban egy Canyon PCMCI kártya van.

Köszönettel Shadow :respect:

#1534 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:52

Idézet: Shadow0188 - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 21:37

Sziasztok!
Megoldás kellene egy itthoni wlan jelének erősítésében.
Két emelettel lejebb kéne, hogy működjön. Most úgy megy, hogy fel kell emelni a kérdéses laptopot kb asztal fölé 0,5 m-el. A router egy smc wbr14-g2. Jelenleg a fenti módon jelminőség 80-90% közötti a jelerősség 25-40% közötti. Ha a gépet letesszük az asztalra a kapcsolat megszakad. Lehet ezt egy körsugárzóval orvosolni? Én egy 8-10 dbi-s körsugárzóra gondoltam, csak nem tudom, hogy ezzel megoldódna-e a probléma. A laptopban egy Canyon PCMCI kártya van.

Köszönettel Shadow :respect:

planet wrt-200 500mw wlan booster!beltéri és egy örök életre megoldodik a térerö probléma!+plug and play!Állitható kimenö teljesitmény:100,200,500mw!BArmilyen ap-ra csatlakoztattható!
Ár:kb 28k-körül van!HA érdekel  olcsobban betudom szerezni neked!

Szerkesztette: uboat 2005. 12. 27. 19:54 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1535 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:53

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 16:06

A következő a problémám:
Adott egy Zyxel 334WT-es Wireless router, 3 gép+1 nyomtató, amik kábellel kapcsolódnak hozzá, így nem is maradt szabad portja.
Az ház alsó szintjén még elég az antennája, de a ház túlsó felébe, egy emelettel később már nem található meg a jel.
Ezt kéne valahogy megoldani.
Mik jöhetnek szóba? (házilag szétszednia a router-t, és nagyobb antennát kapcsolni rá? Vagy venni új AP-t? (és gondolom egy hubot is, mert a routernek már nincs szabad portja))

Szóval mit tudnék tenni?

Olvasd el a fenti hozzászolást! :)

Szerkesztette: uboat 2005. 12. 27. 19:53 -kor

#1536 Felhasználó inaktív   Shadow0188 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 20:59

Idézet: uboat - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 19:52

planet wrt-200 500mw wlan booster!beltéri és egy örök életre megoldodik a térerö probléma!+plug and play!Állitható kimenö teljesitmény:100,200,500mw!BArmilyen ap-ra csatlakoztattható!
Ár:kb 28k-körül van!HA érdekel  olcsobban betudom szerezni neked!

Szia!
Köszönöm. Be tudom szerezni, csak nem tudtam mit keressek. Ez így már óriási segítség.
Köszönöm mégegyszer. :respect:

Üdv Shadow

#1537 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 12:50

Ez eddig rendben is van, de mi lesz a visszafele iránnyal??? Hiába 500mW az AP, ha a kliens nem tudja a saját csomagjait célba juttatni!

Nézd meg a kliensek jelerősségét az AP-n! Ha ott elég a jel, akkor az erősítő megfelelő megoldás lehet. Ha viszont a kliens is gyenge, akkor jobban járnál egy antenával. (Már sok dizájnos szobai használatra gyártott antennát lehet vásárolni.)
Amúgy szerintem az erősítő drága mulatság, jobban járnál akár az antennával, akár egy másik ap-vel , akár egy bridge-el. 

ÜDV: Tracert

#1538 Felhasználó inaktív   Bandus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 07:38

Sziasztok!

Szeretnek segitseget kerni konfiguralasban, ill hogy megoldhato-e az elkepzelesem.

Van egy Linksys BEFSR41 ver v2 router ami csatlakozik az adsl modemhez ezt hasznaltam eddig 30 meteres kabellel padlason keresztul. Hasznaltam vele Wake On Lant is a neten keresztul Magic Packet progival es a 9-es portra erkezo csomagokat fgorwardolta a 192.168.1.255-re tehat feleledt a gepem.
Egy kis gond volt ezzel, ez a router nem tamogat semmi DDNS-t tehat csak a gep altal utoljara bekapcsolt allapotanal levo IP-t tudhattam meg ami vagy stimmelt meg vagy nem.

Gondoltam fejlodunk es vettem egy Linksys WRT54G ver5 routert legye Wlan is es tamogat DDNs-t.
Ezzel 2 gondom akadt.
1 nem enged a 255-os IP-re forwardolni, tehat nem tudom hogyan lehetne megoldani a WOLt ezzel az eszkozzel otleteket varok.
2 ugyanoda tettem mint a regi router tehat legvonalba kb 15 meter es van 5 fal es hat nincs kapcsolat. a gepben egy Canyon CN-WF518 usb van. Mondom ok ennyit nem bir induljunk el honnan csatlakozik. Ki az utcara haz ele szepen es kb a routertol 5 meterre 1 falon keresztul csatlakoznak. Lehet ennyit tud alapban a routerem, vagy van valami amit be kellene allitani a gyari beallitasokhoz kepest a routeren?

Mondom jo akkor marad a regi router ott ahol van az uj wlan meg megy hozzam a kabel vegere ahol eddig a gep csucsult, es akkor talan lesz nalam wlan es minden mukodni fog.
Nos nem tudom bekonfiguralni a 2 routert ugy, hogy mukodjon a dolog. ebben szeretnek segitseget kerni valakitol mikent kellene beallitani a WRT54g-t? hiaba allitom pl automatic DHCP-re es hiaba van enable DHCP a regi routeren nem ad neki IP-t vagy ezt nem is igy kellene megoldani?
Segitsen nekem valaki akar MSN ICQ SKYPE barmi.
Koszonom

#1539 Felhasználó inaktív   Shadow0188 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 21:24

Idézet: tracert - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:50

Ez eddig rendben is van, de mi lesz a visszafele iránnyal??? Hiába 500mW az AP, ha a kliens nem tudja a saját csomagjait célba juttatni!

Nézd meg a kliensek jelerősségét az AP-n! Ha ott elég a jel, akkor az erősítő megfelelő megoldás lehet. Ha viszont a kliens is gyenge, akkor jobban járnál egy antenával. (Már sok dizájnos szobai használatra gyártott antennát lehet vásárolni.)
Amúgy szerintem az erősítő drága mulatság, jobban járnál akár az antennával, akár egy másik ap-vel , akár egy bridge-el. 

Szia!
Köszi még gyűjtöm az okosságot. Benne lennék én abban is, hogy még egy routert beüzemelek, csak nem tudtam őket összelőni. Vagy az kábelezés nélkül nem is megy? Mert én úgy szerettem volna megoldani, hogy "A" router kábelezve a DSL modemhez "B" routerrel WLANON kapcsolódik, és ez a router WLANON kiszolgál még egy gépet. Ez így működhet?

#1540 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:48

Ajanljatok vmi jo AP-t, ami
-erosen ad
-tud 64 bites WEP kodolast, decimalis kulccsal

Egy HP Ipaq RX3715-tel kene osszelonom titkositva, mert allandoan a szomszed erosebb AP-jara maszik fel a mostani Linksys WAP11B 2.6 helyett.
(csak hexadecimalis kulcsot tud osztani, azt meg nem fogadja el az Ipaq)

Hocipom televan mar az egysegsugaru ugyfellel, hogy allitolag 17 perc volt a maximum eddig, amig a kettot egyutt tudtak hasznalni.

Erre kene valami bolondbiztos megoldas, hogy ne talalja meg a szomszedot. (amig a regi WAP11B 2.2-onk volt ott kolcsonbe, addig teljesen jo volt titkositva a kapcsolat, de a 2.6-bol "kifelejtettek" a decimalis kulcsokat :mad: )

Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 01. 18:50 -kor

#1541 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 20:46

Idézet: Shadow0188 - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 22:24

Szia!
Köszi még gyűjtöm az okosságot. Benne lennék én abban is, hogy még egy routert beüzemelek, csak nem tudtam őket összelőni. Vagy az kábelezés nélkül nem is megy? Mert én úgy szerettem volna megoldani, hogy "A" router kábelezve a DSL modemhez "B" routerrel WLANON kapcsolódik, és ez a router WLANON kiszolgál még egy gépet. Ez így működhet?

Erre való a bridge!

Nézz körül itt: www.wlan-ok.hu

#1542 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 20:48

Idézet: tracert - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:50

Nem lesz gond a vissza iránnyal mert ha erősíted a jelet akkor nő jelerősség és elérhető terület nagysága!Szóval nem értem a gondolkodásodat!

#1543 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 12:08

Idézet: uboat - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 21:48

Nem lesz gond a vissza iránnyal mert ha erősíted a jelet akkor nő jelerősség és elérhető terület nagysága!Szóval nem értem a gondolkodásodat!

Ha a notiban lévő kártya teljesítménye kicsi ahhoz, hogy az AP-ig eljuttassa a jelet, hiába használsz erősítőt. Még ha a bejövő jelet is erősíti, (ha egyáltalán van mit), akkor is a jel/zaj viszony akkora lesz , hogy a link szintén nem fog felépülni.

#1544 Felhasználó inaktív   Bandus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:11

Segitsen valaki nekem ha kerhetem.

Nem nagyon ertek en ehhez a temahoz tehat alap kerdeseim lesznek

adott egy Linksys BEFSR41 v2 router ami PPOE csatlakozik a halozathoz. Ebbe belecsatlakoztatnek kabelen keresztul egy WRT54G v5-ot es arra csatlakoznek 1 geppel kabelen ill 1 laptop Wlanon.

Kerdesem mifele beallitasokat kellene megtennem, hogy mukodjon?  :think:

Masik kerdes az elso routerbol a kabelt az AP-kent hasznalni kivant routernek nem az internet csatijaba kell bedugni, hanem a 4 kozul vmelyikbe igaz? Ehhez forditott kabel kell vagy sima?

koszonom elore is  :respect:

#1545 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:10

Miért kell két router?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1546 Felhasználó inaktív   Bandus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 15:17

Idézet: VKP - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 14:10

Miért kell két router?

Mert amit ujkent vettem VRT54G v5 os router, hogy lecsereljem a regit, azzal nem tudom megoldani a WOLT, raadasul a koztem es a szomszed kozt levo 5 falat sem kepes atvinni sajnos.

#1547 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 20:51

Idézet: Bandus - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 15:17

Mert amit ujkent vettem VRT54G v5 os router, hogy lecsereljem a regit, azzal nem tudom megoldani a WOLT, raadasul a koztem es a szomszed kozt levo 5 falat sem kepes atvinni sajnos.

AP klienst kell tudnia a cuccnak, hogy vedd a wireless jelet. Ha ezt tovább is akarod szórni, WDS-t, ezt viszont tudnia kell a routernek is (WDS üzemmód).

#1548 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 21:00

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 21:51

AP klienst kell tudnia a cuccnak, hogy vedd a wireless jelet. Ha ezt tovább is akarod szórni, WDS-t, ezt viszont tudnia kell a routernek is (WDS üzemmód).

Sajnos a gyári FW-vel nem tudja sem a klienset, sem a WDS-t.
És mivel a V5-re nem lehet 3rd party FW-t tenni=> bukott a dolog!

A WOL-ban viszont nekem is segíthetne valaki.

HW: WRT54GS v1.1
FW: DD-WRT v23 final (voip edition)

#1549 Felhasználó inaktív   Bandus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 21:27

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 20:00

Sajnos a gyári FW-vel nem tudja sem a klienset, sem a WDS-t.
És mivel a V5-re nem lehet 3rd party FW-t tenni=> bukott a dolog!

A WOL-ban viszont nekem is segíthetne valaki.

HW: WRT54GS v1.1
FW: DD-WRT v23 final (voip edition)

masik topicban ez a problem mar megoldodott de leirom ide is ..
tehat a wrt54g bejovo jele egy VEFSR41 v 2 router kabelen tehat neki nem kell venni wireles jelet csak a kabelen bejovot tovabbitania igaz azt mar wireles modban is De ez a problem megoldva sikerult bekonfigolni .

ami meg kerdes maradt hatha itt vki tud otletet mondani. ha nem ppoe csatlakozom, tehat nincs semmi az internet reszbe dugva, akkor hogyan lehetne mukodesre birni a DDNS-t

#1550 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:27

Hány gép tud maximum egyszerre egy ilyen GIGABYTE GNBR01G wireless router  segítségével internetezni?
Nem találtam erről infot . Mire érdemes még figyelni amikor ilyesmi wireless routert szeretnék venni?  :confused:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.