HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2141 Felhasználó inaktív   kurru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 13. 21:39

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 4:32

Valószínűleg nálad mindenképpen kell egy router!!! Le kell választani a belső hálózatodat a külső hálózatról, mert IP ütközés fordulhatna elő.

oké, kösz szépen

#2142 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 14. 04:04

Idézet: Greenthunder - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 8:33

Nemtudom mitértesz heroin árnak?
Szerintem ezért az AP-ért: SANEO
megfelelő a 27.000 Ft.

Köszi a linket, ez nekem újdonság. De kellemes meglepetés, mondhatom :) Ha már a Senao AP-t így kiveséztétek, mi a vélemény a 2511CD PLUS picimaci kártyájukról?

#2143 Felhasználó inaktív   somaaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 07:51

Idézet

Idézet

Idézet (somaaa @ 2006. ápr. 11., kedd - 16:45)
Mivel tudom a routerbe az RLAN-tól érkező wlan netet "belevezetni"? Erre való egy accespoint vagy bridge? Nem igazán vágom hogy most az AP és roter közt mi a különbség, meg hogy a bridge mire is való.

ethernet bridge,vagy olyan ap amit tudja client modot!(arra figyelj hogy mac clone-t) tudjon az eszköz.

Ez jó lesz szerintetek: http://wlan-ok.hu/index.php?si=39?

#2144 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 14. 10:57

Sziasztok!

1hete vettem egy Intel 2100 3B MiniPCI kártyát a notimba, és sikerült hozzá szereznem egy gericomos gépből antennát is hozzá. Viszont pár napja ugrál a jel, netstumbler alatt és a kártya progijánál is. Csatlakozni sem tudok sehova, mert "elugrál", egyszer van egy pillanatig, aztán mégtöbbig nincs.
Eddig az ethereal-re tippeltem, mert azt pár napja raktam csak fel, de nemtudom biztosan h azota csinálja-e, vagy miota az antennát más helyre szereltem benne :confused:
Az ethereal-t+winpcap drivert már letöröltem, de ettöl függetlenül uanezt csinálja. Csináltam is egy pici (alig 100kb) videot netstumblerröl, mert elég nehéz igy leirni h pontosan mit is csinál: Video

Ha valaki tud vmi megoldást segitsen plz. Nemakarom megint szétszedni, hogy hátha az antenna a gond, csak ha tuti az, mert sikerült ugy beraknom h télleg darabokra kelljen hozzá szedni :(

#2145 Felhasználó inaktív   nincsen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 12:26

Sziasztok! Canyon CN-WF514 router 11g 54Mbps Wlan - ilyen routerrel osztottunk meg Chellot működik a megosztás de gyenge a jel - van jel csak nem tudunk csatlakozni rá, 2 méterrel odébb ott meg már megy a csatlakozás és a net is - , vastagak a falak, vagy valami más zavaró tényező lehet ott, valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne erősíteni a jelet? Valami olcsó de jó átjátszó vagy valami van erre a célra? Vagy mondjuk a routeren lévő antennát lecserélni valami nagyobb teljesítményüre?

#2146 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 18:15

Idézet: nincsen - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 12:26

Sziasztok! Canyon CN-WF514 router 11g 54Mbps Wlan - ilyen routerrel osztottunk meg Chellot működik a megosztás de gyenge a jel - van jel csak nem tudunk csatlakozni rá, 2 méterrel odébb ott meg már megy a csatlakozás és a net is - , vastagak a falak, vagy valami más zavaró tényező lehet ott, valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne erősíteni a jelet? Valami olcsó de jó átjátszó vagy valami van erre a célra? Vagy mondjuk a routeren lévő antennát lecserélni valami nagyobb teljesítményüre?

Ajánlom a WiFi 11 antennát. Hasonló szituációban a "nagyon gyenge" minősítésü link "kiváló" minősítésüre váltott át, amikor mindkét oldalon WiFi 11 antennára lett kapcsolva a router.

Info, beszerzési helyek stb:

http://www.secron.hu

Falra is felerősíthető!

Csatolt fájl:

#2147 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 18:36

Idézet: zsumegi - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:56

Sziasztok!

Nem cagyok gyakorlott WLAN-ban ezrt segítség kellene. 2 irodát kell összekötnöm, amik kb. 100 méterre vannak egymástól, sík terepen, fák nélkül,  illetve az egyik helyen egy belső szobában van a gép (a másiknál az ablak alatt ami a célzott iroda épületére néz). Kérdések: kell-e külső antenna, vagy át tudom lőni a távolságot belső cuccal is? külső antennánál irányított kell vagy jó a gömb is? a belső irodánál kb 10 méter vezetéket kellene kihúzni a külső antennától, elbírja ezt a veszteséget? ha nem húzok vezetéket akkor nem látnja egymást a két antenna, köztük van az épület(tégla, fém tetővel), így átlövi szerintetek? Olcsón kellene megoldanom, tudtok javasolni konkrét termékeket? Köszi a segítséget!

Neked is a WiFi 11 antennát ajánlom!

Profi antennánál a kábel lehet nagyon hosszú is! H155 koax használata esetén 10 méterenként -5dB a csillapítás, de csak ha az illesztés kifogástalan. A piacon kapható antennák jelentős része gyenge minőségü, ezért nem lehet ezeket hosszú kábellel táplálni.

WiFi 11 antennával építettünk 600 méter távra stabil linket, miközben 20 méteres H155 típusu koax kábelen keresztül tápláltuk.

Az iránysugárzó antenna egyébként éppen a nem kívánt irányokból érkező jelek jelentős csillapításával éri el azt a hatást, melynek eredménye a zavarmentes kapcsolat.

http://www.secron.hu/wifi11kepek.html

#2148 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 20:57

Idézet: bean - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 3:04

Köszi a linket, ez nekem újdonság. De kellemes meglepetés, mondhatom :) Ha már a Senao AP-t így kiveséztétek, mi a vélemény a 2511CD PLUS picimaci kártyájukról?

az az érdekes, hogy picamicában egész jól szuperálnak ugyan azok a kártyák, amik a ketyerékben vannak. (Senao AP-ben is picamica kártya található, csak van hozzá egy kicsit hibás kezelőegység)
Mivel a lapitopiban is ilyet használunk, nincsen vele probléma. Mondjuk az is igaz, hogy nem folyamatos üzemben van, hanem csak mérésekre használjuk.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2149 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 08:05

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 20:57

az az érdekes, hogy picamicában egész jól szuperálnak ugyan azok a kártyák, amik a ketyerékben vannak. (Senao AP-ben is picamica kártya található, csak van hozzá egy kicsit hibás kezelőegység)
Mivel a lapitopiban is ilyet használunk, nincsen vele probléma. Mondjuk az is igaz, hogy nem folyamatos üzemben van, hanem csak mérésekre használjuk.

Igen, a probléma csak az, hogy ennyiért 300mW-os a/b/g -s PCMCIA kártyát lehet venni :)

#2150 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 08:06

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 20:57

Igen, a probléma csak az, hogy ennyiért 300mW-os a/b/g -s PCMCIA kártyát lehet venni :)

Szerkesztette: lrajmon 2006. 04. 15. 08:06 -kor

#2151 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 13:26

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 7:06

és minek 300 mW-os??? :rolleyes:
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2152 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 21:03

gondolom jobb/biztosabb jelet ad.

#2153 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 21:28

és nagyobb zajt produkál...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2154 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:45

Idézet: VKP - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 21:28

Itt nem a teljesítményről van szó, hanem az a/b/g-ről.... Bár a 200/300 mW sem elhanyagolható időnként.  A teljesítmény egyébként mindig csökkenthető.... :)

#2155 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:57

Idézet: VKP - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 20:28

:D Itt az igazság! :D mint erősítővel sem lehet a recsegő, pattogó hanglemezből cdminőségű hangot kicsikarni... :D Ha erősíted, csak hangosabban fog pattogni, recsegni és nem hallasz többet a zenéből! :Đ

#2156 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:58

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 8:45

Itt nem a teljesítményről van szó, hanem az a/b/g-ről.... Bár a 200/300 mW sem elhanyagolható időnként.  A teljesítmény egyébként mindig csökkenthető.... :)

hol kapsz a-s picamicát?? :rolleyes: még sehol sem találtam! :reklamacio:

#2157 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:39

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 10:57

:D Itt az igazság! :D mint erősítővel sem lehet a recsegő, pattogó hanglemezből cdminőségű hangot kicsikarni... :D Ha erősíted, csak hangosabban fog pattogni, recsegni és nem hallasz többet a zenéből! :Đ

Akkor miért nem kapcsolod ki azt a rádiót??? Hiszen a te szemléleted szerint akkor hallod a legjobban...

LOL

ÜDV: Tracert

#2158 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:49

Ez egy öngerjesztő folyamat. Kezdődött annak idején a 30mW-os kártyáknál. Elkezdtek elterjedni, nőtt a zaj, micsinált az user? Vett egy 50mW-os kártyát. Erre még nagyobb lett a zaj, a szomszédnak elkezdett szakadozni a jele, ő is vett. Erre a szomszéd már 100mW-os kártyát vett és így tovább. És akkor még nem beszéltem azokról, akik 1,2 akárhány wattos erősítőket raknak fel. Ott viszont jelentkezik a nagyobb jel=nagyobb zaj probléma.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2159 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 11:05

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 9:58

hol kapsz a-s picamicát?? :rolleyes: még sehol sem találtam! :reklamacio:

www.wlan-ok.hu -- 2 fajta antennázható is van--- Ubiquity ill. Wistron (ez utóbbi még elérhető áron is)

#2160 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 12:05

Idézet: tracert - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 9:39

Akkor miért nem kapcsolod ki azt a rádiót??? Hiszen a te szemléleted szerint akkor hallod a legjobban...

LOL

ÜDV: Tracert

mert megszoktam!;) Beletörődtem!!!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.