HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2181 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:14

Idézet: gyuri - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 13:14

Oké ezt értem, de a klienns oldalt egy Linksys WUSB11 van,  erre lett cserélve az előző dlink dwl-122 szintén külső usb kártya, mivel a dlink nem tudott visszafele is megfelelően szolgáltatni.

A routeren a radio power 60-ra van állítva, az átvitelt is levettem fix 11b-re.. :confused:

Egyéb ötlet, ajánlat? :up:

GYuri

mindkét oldalra antennázható cucc -- esetleg kábel??

#2182 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 17:33

Hi!

Biztonsági kérdésem van.
A routerem tud pár titkosítást:

Static-wep
WPA-PSK
WPA
802.1x+Dynamic WEP
802.1x+Static WEP
802.1x+No WEP
WPA2-PSK
WPA2

Jelenleg WPA-PSK-t használok több mint húsz karakteres kulccsal.
Az lenne a kérdésem, hogy a fentiek közül melyik a maximálisan biztonságos titkosítás ami még nem igényel authentiációs szervert?

A WPA2-PSK az miben különbözik a sima WPA-PSK-tól? Ér valamit a dolog, ha bekapcsolom a WPA compatible módot a WPA2-PSK alatt? Elképzelhető, hogy egy vadiúj noti nem tud ilyet? (atheros ar5bxb6 kátrya).

Előre is köszi!

#2183 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 18:54

Hi!

Lenne egy kérdésem. Van egy netszolgáltató, annak az ap-jére szeretnék csatlakozni, ködübelül olyan 500-800 méterre lehet tőlünk, visznont nem tom hogy megvan-e az optikai rálátás mert néhány fa az útban van és nem látom az ap-t. Sajna lehet hogy egy épület is útba esik.

Egy tonze 600r-es ap-t és egy orion 13p panelantennát néztem ki magamnak. Van esély arra hogy befogjam az ap-t?
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#2184 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 19:32

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 18:33

Biztonsági kérdésem van.

A WPA-PSK és a WPA2-PSK a két legmagasabb szintű autentikáció, ami még nem igényel külön szervert.
PSK esetén érdemes kihasználni mind a 64 (vagy 63?) karakteres jelszót.
WPA és WPA2 között az a különbség, hogy a WPA TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) kódolást használ, míg a WPA2 AES-t.
A TKIP 10000 csomagonként változtatja az ideiglenes kulcsot. Az AES a magasabb szintű.
Ezeket az infokat ebből a pdf-ből szedtem. Ha hülyeség akkor szóljatok. Régen olvastam egy másik doksit ami többoldalasan pont e két autentikáció közti különbséget írta le, de most nem találom.

Szerintem használd a WPA2-t, otthonra nem kell ennél nagyobb tikosítás. Wlan feltörős topicban volt erről is szó, van neten flash, amin pikkpakk feltörik a wpa-psk-t...

Konkrét wlan kártyának meg a honlapján kell megnézni támogatja-e ezeket a titkosításokat.

Szerkesztette: Fresi 2006. 04. 23. 19:32 -kor

#2185 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:09

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 19:14

mindkét oldalra antennázható cucc -- esetleg kábel??

Megnéztem a csatornákat és túl sokan voltunk az 1-n, így átmentem a 4-re, mot ott nincs más, és láss csodát műxik újra! :respect:

#2186 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:45

Hogyan tudom kideríteni a kártyámról hogy tud-e WPA2-PSK-t?

ATHEROS AR5BXB6

Semmit nem találni erről a neten.
Van valami okos progi ami kifaggatja?

Köszi!

#2187 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 23:05

Rákerestem de nem igazán találtam olyan választ ami segítene. Arra vagyok kiváncsi, hogy az RTS treshold és a Fragment treshold mit jelentenek egy wlan káryta esetén, s az állításuk mit eredményez. Ha valaki tudja kérem segítsen.

#2188 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 06:44

Idézet: pumper - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 23:05

Rákerestem de nem igazán találtam olyan választ ami segítene. Arra vagyok kiváncsi, hogy az RTS treshold és a Fragment treshold mit jelentenek egy wlan káryta esetén, s az állításuk mit eredményez. Ha valaki tudja kérem segítsen.

hmmm... sztem ez megfelelő lehet: http://www.wi-fiplan...cle.php/1445641
Nagyon röviden a csomagok méretét ill. a fragmentációt tudod állítani, de ez "overhead"-et is okoz a wireless forgalomban. Általában defaultban OK, kivéve nagyon heterogén rendszereket ill. távoli usereket.

#2189 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:27

Idézet: Joke - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 19:54

Hi!

Lenne egy kérdésem. Van egy netszolgáltató, annak az ap-jére szeretnék csatlakozni, ködübelül olyan 500-800 méterre lehet tőlünk, visznont nem tom hogy megvan-e az optikai rálátás mert néhány fa az útban van és nem látom az ap-t. Sajna lehet hogy egy épület is útba esik.

Egy tonze 600r-es ap-t és egy orion 13p panelantennát néztem ki magamnak. Van esély arra hogy befogjam az ap-t?

Valaki erre a kérdésre tudna válaszolni? Elég fontos lenne...
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#2190 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:39

Idézet: Joke - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 10:27

Valaki erre a kérdésre tudna válaszolni? Elég fontos lenne...

4,8,45,76,80

Szerinted ezekkel a számokkal nyerek a lottón?

Kb. ilyen kérdést tettél fel. Nagy valószínűséggel nem fog menni, mielőtt bármit megvennél, kérj kölcsön cuccot amivel ki tudod próbálni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2191 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 19:00

szerintem hibas a valasz. helyesen: van esely ra. de mekkora? :D
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2192 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 00:29

Sziasztok!

Adott 2db D-Link DI-624 WIFI router. Az egyik nálam, a másik a haveromnál. Szeretnénk a kettőnk hálozatát összekötni ezen routerekkel, de persze WIFI-n keresztül. Hogyan lehet ezt megtenni? Nem látja egymást a 2 router. Lehet, hogy ezt nem is lehet? Bár az fura lenne, mert dróttal összekötve nyílván megy, de wireless modon hogyan? Az usb-s wifi kártyám, az tud mindkét routerhez csatlakozni, de mi azt szeretnénk, ha a 2 router csatlakozna össze vezeték nélkül. Lehet ezt valahogyan?

Más: Szeretnék venni egy antennát a routerbe a kis gyári helyett. Cél az lenne, hogy az egész lakásban, udvaron jó erős, stabil jelem legyen. Gondolom, valami körsugárzó antenna kéne.  :think: Hol lehet ilyeneket kapni emberi áron? Milyet ajánlotok?

Elég amatőr vagyok a témában, bocsi, ha zöldséget kérdeztem.

Előrre kis köszönön az esetleges válaszotokat. 

#2193 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:06

valoszinuleg nem fog menni, mert bridge mode-ban kell osszekotni a ket AP-t (vagy az egyik AP modban, a masik kliens modban), de ez az AP esetleg nem tud ilyet. hogy tud-e, azt a leirasaban tudod megnezni. (a dlink eszkozeinel akik tudnak ilyet, annak a nevenek vegen van egy "+")

Szerkesztette: bogdan 2006. 04. 26. 10:07 -kor

a forum ma:

#2194 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:10

Lenne még egy-két kérdésem. Mondjuk tegyük fel hogy rálátok az AP-ra.

A yagi meg a panel antennák között csak a látószög a különbség? És ez mennyire számít? Pontosabban kell beállítani a yagi antennákat? Ezt elég kézzel vagy kell hozzá spéci műszer? Meg mit jelent az a yagi antennáknál hogy választható polarizáció? Ennyi lenne...

#2195 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:46

a latoszog es a db-ben mert erosites nagyjabol forditottan aranyos. azaz nem az antennatol fugg a dolog, hanem a latoszogtol. az antenna alaptipusa szerintem mindegy ebben az esetben.

beallitani nem art pontosan, de kezzel boven elvegezheto. (celzol vele, mint a cellovoldeben, oszt annyi.) a polarizacio nem csak a yaginal, hanem mindenhol alapkerdes. a ket antenna, amelyik kommunikalni akar egymassal azonos polarizacioban kell, hogy legyen. (ezt megkerdezed a szolgaltatotol, ok meg megmondjak. ennyi.) megvaltoztatni az antenna 90 fokos elforditasaval tudod a tengelye korul. (remelem erthetoen van leirva ez az egyszeru muvelet...) amit en vettem, ott ennek volt megfelelo furata. (ja, asz'szem van egy harmadik polarizacio is, bizonyos antennaknal -- korpolarizacio?? -- azt persze nem tudod forgatassal valtoztatni, az nem lesz kompatibilis egy masik antennaval.)
a forum ma:

#2196 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:46

a latoszog es a db-ben mert erosites nagyjabol forditottan aranyos. azaz nem az antennatol fugg a dolog, hanem a latoszogtol. az antenna alaptipusa szerintem mindegy ebben az esetben.

A polarizációt értem, na de a másik:

A db akkor nem ugyan az mint a dbi. Namost akor van egy antenna 30/30 -fokos látószögekkel, 20 db-vel és 14 dbi-vel, meg egy >32db-s, 60/60 fokos látószög 8 dbi-vel, akkor ezek közül melyik a jobb? Elvileg a második, nem?

#2197 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 17:08

ooo.. sajnos en nem tudom ertelmezni a ket mertekegyseget. az biztos, hogy az antenna csak tereli a jelet, azon alapvetoen nem modosit. (egy passziv ezkoz ugye). igy minel szukebbre tudja csinalni a nyalabot, annal jobb az erositese, igy annal messzebbre "lat" el. tehat elviekben az elso a jobb a latoszog alapjan. mas kerdes, hogy 500-800m-re nagyjabol mindegy, hogy milyen antennat raksz fel, barmi jo lesz, csak legyen iranyban. mar ha van ralatas.

nezegetve a latoszoget es a szamadatokat szerintem a masodik (14 illetve 8) lesz az az erositesi tenyezo, amit meg szoktak adni. az elso nemtom mi.
a forum ma:

#2198 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:05

Idézet: Joke - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:44

A polarizációt értem, na de a másik:

A db akkor nem ugyan az mint a dbi. Namost akor van egy antenna 30/30 -fokos látószögekkel, 20 db-vel és 14 dbi-vel, meg egy >32db-s, 60/60 fokos látószög 8 dbi-vel, akkor ezek közül melyik a jobb? Elvileg a második, nem?

mivel a rálátás gázos, a visszeverődő jelek miatt célszerűbb a nagyobb nyílásszögű antennát választani. De próba/cseresznye...

#2199 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 14:46

beallitani nem art pontosan, de kezzel boven elvegezheto. (celzol vele, mint a cellovoldeben, oszt annyi.) a polarizacio nem csak a yaginal, hanem mindenhol alapkerdes. a ket antenna, amelyik kommunikalni akar egymassal azonos polarizacioban kell, hogy legyen. (ezt megkerdezed a szolgaltatotol, ok meg megmondjak. ennyi.) megvaltoztatni az antenna 90 fokos elforditasaval tudod a tengelye korul. (remelem erthetoen van leirva ez az egyszeru muvelet...) amit en vettem, ott ennek volt megfelelo furata. (ja, asz'szem van egy harmadik polarizacio is, bizonyos antennaknal -- korpolarizacio?? -- azt persze nem tudod forgatassal valtoztatni, az nem lesz kompatibilis egy masik antennaval.)

db=darab  :D
dB=decibel (A. G. Bell-ről elnevezve) = tízszerese a teljesítményarány logaritmusának
dBi=Antennák nyeresegének kifejezésére használt mértékegység

#2200 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 20:47

na akkor ma en is okosodtam! koszonom! :)

csak azt nem ertem (semmi koze a kerdeshez, tudom), hogy ha deci, ami ugye tized, akkor miert a tizszerese? a Bell a szazszorosa? es miert mondjak azt, hogy a 6 a dupla, a -6 a fele, amikor ln(2)=.693, azaz ennek a tizszerese inkabb 7 lenne, mint 6. tobb kerdesem nincs. :)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »