HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2161 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 12:10

Idézet: VKP - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 9:49

Ez egy öngerjesztő folyamat. Kezdődött annak idején a 30mW-os kártyáknál. Elkezdtek elterjedni, nőtt a zaj, micsinált az user? Vett egy 50mW-os kártyát. Erre még nagyobb lett a zaj, a szomszédnak elkezdett szakadozni a jele, ő is vett. Erre a szomszéd már 100mW-os kártyát vett és így tovább. És akkor még nem beszéltem azokról, akik 1,2 akárhány wattos erősítőket raknak fel. Ott viszont jelentkezik a nagyobb jel=nagyobb zaj probléma.

Ebbe a hibába esik bele midenki. :Đ mert az erősebb kutya baszik elven lehet ugyan elnyomni a zajt, de amikor a saját eszköze gerjeszti a zajt, akkor csak bután néz ki a fejéből. Nah meg amíg lesznek akik fákon, tetőkön keresztül akarnak sugározni, addig csak zajosodik az éter.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2162 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 12:16

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 10:05

www.wlan-ok.hu -- 2 fajta antennázható is van--- Ubiquity ill. Wistron (ez utóbbi még elérhető áron is)

pedig itt is nézelődtem!:O Nah ez jó! jöhet!:Đ
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2163 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 18:43

Idézet: corelx - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:57

Sziasztok!

1hete vettem egy Intel 2100 3B MiniPCI kártyát a notimba, és sikerült hozzá szereznem egy gericomos gépből antennát is hozzá. Viszont pár napja ugrál a jel, netstumbler alatt és a kártya progijánál is. Csatlakozni sem tudok sehova, mert "elugrál", egyszer van egy pillanatig, aztán mégtöbbig nincs.
Eddig az ethereal-re tippeltem, mert azt pár napja raktam csak fel, de nemtudom biztosan h azota csinálja-e, vagy miota az antennát más helyre szereltem benne :confused:
Az ethereal-t+winpcap drivert már letöröltem, de ettöl függetlenül uanezt csinálja. Csináltam is egy pici (alig 100kb) videot netstumblerröl, mert elég nehéz igy leirni h pontosan mit is csinál: Video

Ha valaki tud vmi megoldást segitsen plz. Nemakarom megint szétszedni, hogy hátha az antenna a gond, csak ha tuti az, mert sikerült ugy beraknom h télleg darabokra kelljen hozzá szedni :(

Nah azóta kiprobáltam másik antennával is, aztán ujraraktam a win-t is teljesen 0-rol, de uanaz.
Vki vmi 5let? :)

#2164 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 19:43

Idézet: corelx - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 19:43

Vki vmi 5let? :)

Én elsőkörben szétszedném és összeraknám újra.  :)

#2165 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 07:32

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 18:43

Én elsőkörben szétszedném és összeraknám újra.  :)

vagy a kártyád szar, vagy az AP-d. Egyébként ha ugrál a jelszint, akkor általában vert jelről van szó.

#2166 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 10:47

Sziasztok!

Tudnatok ajanlani olyan szakembert, aki profi modon be tudna allitani vezetekmentes halozatmegosztast ket epulet kozott? Igazabol egy iroda halozatat kellene atloni harom lakasba amelyek egy masik epuletben vannak. Ralatas egyaltalan nincsen, viszont a tavolsag nem nagy, es magassagban sincs komoly kulonbseg. A megrendelo komplett megoldast szeretne, ez azt jelentene, hogy a megoldas szallitoja hozhatja az eszkozoket, es anyagokat, viszont csak mukodo megoldasert fizet a vevo.

Amennyiben tudtok valakit, aki bizonyithatoan (referenciakkal rendelkezik) kepes lenne megoldani a problemat, kuldjetek PU-t, vagy email-t a tunemx @ gmail.com -ra hogy felvehessem a kapcsolatot az illetovel.

koszonom!

Szerkesztette: thundermix 2006. 04. 17. 10:48 -kor

thundermix

#2167 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 16:17

Idézet: thundermix - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 9:47

Sziasztok!

Tudnatok ajanlani olyan szakembert, aki profi modon be tudna allitani vezetekmentes halozatmegosztast ket epulet kozott? Igazabol egy iroda halozatat kellene atloni harom lakasba amelyek egy masik epuletben vannak. Ralatas egyaltalan nincsen, viszont a tavolsag nem nagy, es magassagban sincs komoly kulonbseg. A megrendelo komplett megoldast szeretne, ez azt jelentene, hogy a megoldas szallitoja hozhatja az eszkozoket, es anyagokat, viszont csak mukodo megoldasert fizet a vevo.

Amennyiben tudtok valakit, aki bizonyithatoan (referenciakkal rendelkezik) kepes lenne megoldani a problemat, kuldjetek PU-t, vagy email-t a tunemx @ gmail.com -ra hogy felvehessem a kapcsolatot az illetovel.

koszonom!

mindez melyik városban van?

#2168 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 18:09

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 17:17

mindez melyik városban van?

Hello, Budapesten.
thundermix

#2169 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:29

WLAN klienst be lehet mérni? Mekkora távolságra van és pontosan merre? Ki képes erre, mármint kinek lehet ilyen műszere? Mennyire pontosan lehet meghatározni?

#2170 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:34

Kell hozzá egy notebook, egy wlan kártya, külső antenna, egy auditor meg rengeteg türelem mire körülbelül megtalálod... ha megtalálod...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2171 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:10

Idézet

Én elsőkörben szétszedném és összeraknám újra.

Ez már egyszer megtörtént, átraktam máshova az antennát, de semmi sem változott :(
Probáltam másik antennával is, hogy csak rádugtam a kártyára, és kilogattam alul a gépből.
A csatlakozok felcserélésével is probálkoztam már, de nemhasznál.

Idézet

vagy a kártyád szar, vagy az AP-d. Egyébként ha ugrál a jelszint, akkor általában vert jelről van szó.

Már probáltam 3 másik kártyával és rengeteg AP-val, de mindenütt ugrál ugyanugy mint a videon.
Volt már probálva olyan helyen, hogy körbe voltam véve az APkal, mind 30-50 SNR, és azt is igy szaggatta.
Amugy miaza vert jel? Bár kétlem hogy mindenhol ilyen lenne :\

Akkor még mi lehet? :(:(:(

#2172 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:11

Idézet: VKP - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:34

Kell hozzá egy notebook, egy wlan kártya, külső antenna, egy auditor meg rengeteg türelem mire körülbelül megtalálod... ha megtalálod...

Vagy árulnak már ilyen kulcstartó hotspot keresőt is :) Van rajta 4-5led, és nemnagyobb mint egy pendrive. Azzal is jó móka keresgélni  :Đ

#2173 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:42

Tegyük fel megvan minden, notebook kellően erős wlan kártya (atheros chipsettel) BackTrack vagy Auditor SC meg a türelem. Hogyan csinálnád?

(Nem egy AP helyét akarom megtalálni,  hanem a klienst(irányt, távolságot és persze úgy hogy semmi külső jel nem utal kliens jelenlétére, tehát nem úgy akarom tudni, hogy kint van egy grid vagy yagi vagy parabola antenna és akkor abból következtetek).
Az ilyen kulcstartós szarok max azt jelzik van-e wlan AP  a környéken, de az engem nem érdekel. Arra ott van a kismet, airodump iwlist stb.)

#2174 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 00:09

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:42

Tegyük fel megvan minden, notebook kellően erős wlan kártya (atheros chipsettel) BackTrack vagy Auditor SC meg a türelem. Hogyan csinálnád?

(Nem egy AP helyét akarom megtalálni,  hanem a klienst(irányt, távolságot és persze úgy hogy semmi külső jel nem utal kliens jelenlétére, tehát nem úgy akarom tudni, hogy kint van egy grid vagy yagi vagy parabola antenna és akkor abból következtetek).
Az ilyen kulcstartós szarok max azt jelzik van-e wlan AP  a környéken, de az engem nem érdekel. Arra ott van a kismet, airodump iwlist stb.)

kismet látja a klienst is...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2175 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 07:54

Valóban látja, de nekem az kell hogy pl. egy adott kliens milyen messze van és milyen irányban tőlem.
Ezt hogy csinálnád auditorral vagy bármi mással?

#2176 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 08:20

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 8:54

Valóban látja, de nekem az kell hogy pl. egy adott kliens milyen messze van és milyen irányban tőlem.
Ezt hogy csinálnád auditorral vagy bármi mással?

Notival kezedben elindulsz, amerre nagyobb a jelszint, arra mész.  :)

#2177 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:27

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 21:42

Jó (nem visszavert) jel esetében viszonylag egyszerű a helyzet: addig jársz körbe, míg az irányát be nem tudod lőni. Ahol az irányok metszik egymást, valahol ott a "forrás". GPS, térkép, iránytű, 1-2 óra, kis térinformatika (antenna abszolút iránya) és már meg is vagy (vagy ki is, ha Bp).

#2178 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 09:11

Helló Mesterek!

Segítség kellene. Van egy Asus wl-500g routerem és azon a gyári bot antenna.
A szomszéddal osztom a netet. Köztünk van 4 fal. 1 db 30cm tégla 3 db 10cm tégla.

Szeretném erősíteni a jelet, mert nála ledobja a router (nála linksys 11b-s usb külső kártya van).

Erre az antennára gondoltam:Panel antenna

Ki mit gondol, megéri nem, más alternatíva.
Az ára 3000 bruttó lenne.

Köszi Gyuri

#2179 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:09

Idézet: gyuri - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:11

Helló Mesterek!

Segítség kellene. Van egy Asus wl-500g routerem és azon a gyári bot antenna.
A szomszéddal osztom a netet. Köztünk van 4 fal. 1 db 30cm tégla 3 db 10cm tégla.

Szeretném erősíteni a jelet, mert nála ledobja a router (nála linksys 11b-s usb külső kártya van).

Erre az antennára gondoltam:Panel antenna

Ki mit gondol, megéri nem, más alternatíva.
Az ára 3000 bruttó lenne.

Köszi Gyuri

Nem biztos, hogy segít. Először is ettől az egész "egyoldalas" lesz, a kliens oldalán semmi, csak nálad antenna.

#2180 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:14

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 12:09

Nem biztos, hogy segít. Először is ettől az egész "egyoldalas" lesz, a kliens oldalán semmi, csak nálad antenna.

Oké ezt értem, de a klienns oldalt egy Linksys WUSB11 van,  erre lett cserélve az előző dlink dwl-122 szintén külső usb kártya, mivel a dlink nem tudott visszafele is megfelelően szolgáltatni.

A routeren a radio power 60-ra van állítva, az átvitelt is levettem fix 11b-re.. :confused:

Egyéb ötlet, ajánlat? :up:

GYuri

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »