Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2006. 04. 26. 21:01
Meg a notikban milyen erősségű antenna van? Mert az pár méterrel arébbról már látja az ap-t, szal nagyon bízom benne hogy egy jobb adntánnával bejön a jel a háztetőn is.
Elküldve: 2006. 04. 26. 22:45
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 20:47

csak azt nem ertem (semmi koze a kerdeshez, tudom), hogy ha deci, ami ugye tized, akkor miert a tizszerese? a Bell a szazszorosa? es miert mondjak azt, hogy a 6 a dupla, a -6 a fele, amikor ln(2)=.693, azaz ennek a tizszerese inkabb 7 lenne, mint 6. tobb kerdesem nincs.

Akkor okosító üzemmód bekapcsolva:
Először is van köze a kérdéshez (is).
dB: 1 arány 1 log skálán. sokfajta dB létezik. az alap 2 teljesítmény viszonyát írja le:
két teljesítményszint aránya dB-ben: dB = 10 . log(P2/P1)
A deci valóban 10-ed része valaminek, DE a dB (egyben) 10 szerese valaminek (van ez így)
Sőt 10 dB az pont 10:1 teljesítményarány , de itt ki is múlt a 10-es számrendszer.
A Bel valóban 100 szorosa de nemigazán szokás használni !!!
(100 nagyságrend !!! az 1000 dB)
+3 dB dupla -3 dB fele (és nem +-6) (+6dB az kétszeres FESZÜLTSÉGarány azonos ellenállásokon dB= 20.log(U2/U1))
NEM ln(2) hanem log(2)
dBi: 1 antenna nyeresége izotropikus antennához viszonyítva. Megmutaja, hogy egy izotróp ( elméletileg elméleti, ideális gömbsugárzó

dBd: 1 antenna nyeresége félhullámú dipolra vonatkoztatva
a gyártók a dBi-t használják mert az kb 2.15 nagyobb mint a dBd
Szerkesztette: PcCave 2006. 04. 26. 22:49 -kor
Elküldve: 2006. 04. 26. 23:13
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 0:29
Adott 2db D-Link DI-624 WIFI router. Az egyik nálam, a másik a haveromnál. Szeretnénk a kettőnk hálozatát összekötni ezen routerekkel, de persze WIFI-n keresztül. Hogyan lehet ezt megtenni? Nem látja egymást a 2 router. Lehet, hogy ezt nem is lehet? Bár az fura lenne, mert dróttal összekötve nyílván megy, de wireless modon hogyan? Az usb-s wifi kártyám, az tud mindkét routerhez csatlakozni, de mi azt szeretnénk, ha a 2 router csatlakozna össze vezeték nélkül. Lehet ezt valahogyan?
Más: Szeretnék venni egy antennát a routerbe a kis gyári helyett. Cél az lenne, hogy az egész lakásban, udvaron jó erős, stabil jelem legyen. Gondolom, valami körsugárzó antenna kéne.

Elég amatőr vagyok a témában, bocsi, ha zöldséget kérdeztem.
Előrre kis köszönön az esetleges válaszotokat.
Használhatsz iránysugárzó antennát is, ha úgy tudod fordítani, hogy a kívánt területet beszórja. Érdemes magasra szerelni, ha nagy területet kell beszórni.
Egy könnyen felszerelhető antenna: WiFi 11
Nyeresége: 11 dBi
Nyílásszög 55°
http://www.secron.hu
Csatolt fájl:
-
Ablak1mini.JPG (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2006. 04. 27. 00:09
Idézet: PcCave - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 22:45
ja, az en matematikus gondolkodasomnak, ha azt irjak jelzo nelkul, hogy logaritmus, akkor az mar termeszetes alapu!

"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 04. 28. 07:48
Idézet: secron - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 23:13
Egy könnyen felszerelhető antenna: WiFi 11
Nyeresége: 11 dBi
Nyílásszög 55°
http://www.secron.hu
Köszönöm a válaszotokat.

Még egy kérdésem lenne. Lehet e olyat csinálni, hogy egy eszközre ( D-Link 2100 AP ) egy közösítőn keresztül 2db anntennát kötök rá.

Ugyanis össze szeretnénk kapcsolódni a haverommal. Kb. 70m-re vagyunk egymástól, ehhez elég lenne egy kis anntenna hozzá (nálam már van), viszont a haverom meg össze akar kapcsolódni a barátnőjével is ( most wlan-os módon

Tehát az Ő D-Link 2100 AP ketyeréjére egyrészt kéne egy jó irányított anntena a barátnője felé(parabolát akar), felém meg egy egy egyszerű, kis szektorsugárzó szerűség. E két anntennát raknánk bele egy közösítővel a D-Link 2100 AP-ba.
Lehet e ezt így csinálni, vagy ha nem milyen megoldást javasoltok?
PS: még nem vettük meg az D-Link 2100 AP-t és az anntenákat sem, mert ezt a dolgot nem tudjuk. Szóval nemcsak tudatlanok, de még félősek is vagyunk

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2006. 04. 28. 08:49
a megoldas egyebkent: a "Haver" olyan antennat rakjon fel, aminek a fuggoleges nyilasszoge nagyon pici, a vizszintes meg olyan 120 fok. "B.No" (eloszor a rajzot neztem, es el nem birtam kepzelni, hogy ez minek a roviditese..) egy jo "eros" iranyitott antennat. mindket iranyben szuk latoszogben.
azaz: azt hiszem a ket antenna "kinyirna" egymast. ja, persze lehet azt csinalni, hogy olyan AP-t veszel, amin ket antenna csatlakozo van, es diversity(?) modban az AP-ra bizod, hogy menet kozben valtogasson kozottuk. ez a ket megoldas szabvanyos.
Elküldve: 2006. 04. 28. 10:29
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 8:49
a megoldas egyebkent: a "Haver" olyan antennat rakjon fel, aminek a fuggoleges nyilasszoge nagyon pici, a vizszintes meg olyan 120 fok. "B.No" (eloszor a rajzot neztem, es el nem birtam kepzelni, hogy ez minek a roviditese..) egy jo "eros" iranyitott antennat. mindket iranyben szuk latoszogben.
azaz: azt hiszem a ket antenna "kinyirna" egymast. ja, persze lehet azt csinalni, hogy olyan AP-t veszel, amin ket antenna csatlakozo van, es diversity(?) modban az AP-ra bizod, hogy menet kozben valtogasson kozottuk. ez a ket megoldas szabvanyos.
Köszi a választ!
Internet: Van nálam is (ADSL), meg a haveromnál is (ADSL), de nem netet akarjuk megosztani, (ill. Ő akarja a B. Nőjéhez lőnni a netet), hanem egymás gépeit összekötni.
Hol lehet az általad emített antennatípust beszerezni?
Üdv.
AMF.
Elküldve: 2006. 04. 28. 14:24
Van egy laptopom. Van benne PCMCIA-s wlan kártya. Nos valahol elég gyenge a wlan jelem. Azt szeretném megtudni, hogy milyen átalakítót kellene vennem hozzá, hogy pl. egy PC-s wlankártyabeli antennát hozzátudjak csatlakoztani a PCMCIA-s wlankártyámhoz. Esetleg lehet külön kapni ilyen antennát?
köszönöm
Elküldve: 2006. 04. 28. 18:35
?? emlitettem volna konkret tipust?
egyebkent a wlan-ok.hu -t ajanlom, ott nagy a valasztek.
"És akkor a splitter az mire való?" ennyire nem ertek hozza.

Elküldve: 2006. 04. 29. 13:23
Elküldve: 2006. 04. 29. 19:03
Van itt 4 AP ebből 2 egyforma: WX1590;Senao;Linksys WAP11;
Mindegyik tud AP kliens módot (állítólag)
Eddig nem sikerült 1 AP vs AP Client kapcsolatot létrehozni.
No WEP, no Mc szürés.
Van valakinek ötlete?
Elküldve: 2006. 04. 29. 19:10
Idézet: Joke - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 20:01
Meg a notikban milyen erősségű antenna van? Mert az pár méterrel arébbról már látja az ap-t, szal nagyon bízom benne hogy egy jobb adntánnával bejön a jel a háztetőn is.
Fán felesleges átlőnöd! Ha vizes olyan szar lesz kapcsolatod, mintha ólmot lőnél. Tapasztalat! mondjuk ha 25 méterre lősz, akkor incsen gond, de azon túl már túl sok a veszteséged, és hiába erősíted, csak szar marad.
Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).
Elküldve: 2006. 04. 29. 20:35

(nezd meg a leirasukat, lepj be a webpage-ere...)
Elküldve: 2006. 04. 29. 21:07
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:35

(nezd meg a leirasukat, lepj be a webpage-ere...)
bogdan

Nagyon is átgondoltam: AP bridge nem jó (1 AP ; sok USB/PCI kliens; és most kellene AP kliens)
Be állítottam. 1db AP-ként és 1 db AP Kliens-ként.
1590-hez leirás,dok szinte semmi. A Web-en találtam firmware frissítést és [i]érdekes módon[i] ez működik bár ugyanaz !!! a verzioszám (ezeréves)
WX1590 mostmár fellép AP kliensként.
Linksys 'állítólag' csak másik Liksysre lép fel (többek közt ezért is lesz leszerelve mind).
Tud valaki Linksys-hez és Senao-hoz alternatív drivert?
Elküldve: 2006. 04. 30. 00:17

Elküldve: 2006. 04. 30. 04:50
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 23:29
Adott 2db D-Link DI-624 WIFI router. Az egyik nálam, a másik a haveromnál. Szeretnénk a kettőnk hálozatát összekötni ezen routerekkel, de persze WIFI-n keresztül. Hogyan lehet ezt megtenni? Nem látja egymást a 2 router. Lehet, hogy ezt nem is lehet? Bár az fura lenne, mert dróttal összekötve nyílván megy, de wireless modon hogyan? Az usb-s wifi kártyám, az tud mindkét routerhez csatlakozni, de mi azt szeretnénk, ha a 2 router csatlakozna össze vezeték nélkül. Lehet ezt valahogyan?
Más: Szeretnék venni egy antennát a routerbe a kis gyári helyett. Cél az lenne, hogy az egész lakásban, udvaron jó erős, stabil jelem legyen. Gondolom, valami körsugárzó antenna kéne.

a két router beállitasat elmesélné Valaki, mert valahogy képtelen vagyok ezt itthon megoldai, bár itt egy Dlink DL624+ és egy SMC WBR14-G kellene összekötni WiFi-ben. Bármelyik Router és a WiFi-s hálókártyás adatátvitel megy a két lakás kozott, de a 2 router nem akarja egymast latni

Elküldve: 2006. 04. 30. 04:50
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 23:29

a két router beállitasat elmesélné Valaki, mert valahogy képtelen vagyok ezt itthon megoldai, bár itt egy Dlink DL624+ és egy SMC WBR14-G kellene összekötni WiFi-ben. Bármelyik Router és a WiFi-s hálókártyás adatátvitel megy a két lakás kozott, de a 2 router nem akarja egymast latni

Elküldve: 2006. 04. 30. 07:21
Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 4:50

A két router nem vszjnűleg nem is fogja egymást látni, ha nem tud az egyik kliens üzemmódot.
Elküldve: 2006. 04. 30. 07:24
Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 6:21
aham ... és ezt honnan tudhatom meg? ugy tudom, hogy a 624+nak kellene tudni .. vagy mégse?