HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2241 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:22

Idézet: Teddy Snow - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 8:36

Sziasztok.

Olyat kérdezek, de olyat, hogy... Már kb. fél éve keresem a választ. Google kereső, külföldi fórumok, 100 oldalas topikok átböngészése, sehol semmi. Ezért megpróbálom itt is.

A gép:
600MHz AMD
380MB RAM
Radeon 7200
Intel pro 100
Hangkártya (Az áldozat)
D-Link DWL 520+ (A gyanusított)
WinXP pro SP1-el aztán SP2-vel

Történet:
Vezeték nélküli internet. 512-vel megy, nagyon jól, hiba nélkül. A gépben van egy SB128-as hangkártya, ez is teljesen jó. Elindítom a Skype-ot és a gép dob egy kékhalált vagy egy nagy kattanással újraindul. Havernál ugyan ez a hiba, ugyan ez a konfig, csak neki más videókártyája van. Vett egy új gépet, a hangkártya és az wifi kártya maradt. A hiba is megmaradt. Kicserélte a wifi kártyát egy ASUS nem tudom mire. A hiba még mindig ugyan az. Kivette a hangkártyáját és beállította az alaplapit és megszünt a hiba. Én annyit cseleztem, hogy kicseréltem az SB128-amat egy Fortemedia szoftveres kártyára és jó lett dolog. A Fortemediát tovább cseréltem egy Cmedia-ra (szoftveres az is). Azzal is jó. Most ott tartok, hogy vennék egy SB Audigy-t, de nem merem, mert félek, hogy a DWL 520+ nem szereti a hardveres hangkártyát. Egyébként akkor is újraindul vagy lefagy a gép ha a Sound Forge-ban nyitok egy felvétel ablakot. Azzonal.
Tehát a kérdésem, hogy ismer valaki olyat, akinek D-Link DWL 520-as kártya mellett van egy hardveres hangkártyája és Skype-ozik, TeamSpeak-ezik, hangot digitalizál?

Bocs, hogy hosszú lett.
A segítséget előre is köszönöm.

esetleg nincs ütközés(azonos irq) a két kártya között?  :confused: 

#2242 Felhasználó inaktív   Teddy Snow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:14

Azonos IRQ-van minden, az összes kártya. De más más IO címen, így nincs ütközés "Ez az eszköz megfelelően működik." Közben tegnap kaptam kölcsön egy Audigy 1-est és úgy néz ki, hogy jó. Ezek szerint az SB128 nem tűr maga mellett WIFI-t, de még tesztelem.
Köszi a tippet.

#2243 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:04

Háj!
Tudja e véletlen valaki hogy ez pontosan mire is jó? :: Inter Acces Point Protokol

Az AP-ban IAPP-nak van rövidítve. Ha bekapcsolom akkor mi lesz jobb, mit érek el vele?

#2244 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 08:30

Tudja valaki, hogy hol kapok szombaton mmcx csatlakozót Bp.-en?

#2245 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 10:00

Sziaszok

Egy wlan kártya vásrálás előtt állok. Tudnátok segíteni a típus kiválasztásában. Az ár elég viszonlag meghatározó, minél olcsóbban szeretném megúszni, de nem lenne jó vmi gyönge cuccba beruházni. Egy Linksys router küldi a jelet és 2 vastagabb fal van a gépig. Egy Asus kártyával próbálkoztam már (ha jól emlékszem 138g típusú), de vmiért nem az igazi. 40-50 dB körüli a max jelerősség és elég instabil néha a kapcsolat.  Egy laptoppal is megnéztük, azon tökéletes volt a jel, de nekem normál asztali gépem van.
Esetleg ha vkinek vann a kedvencei között egy jó teszt ezekről a kártyákról, akkor az is jól jönne.

Előre is köszi a segítséget

#2246 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:30

Antennával nem oldódna meg? pl Zyxel -nek van 5dbi-s antenája. 3k körüli összeg. Mágnestalpas kb. 1m kábel SMA csatis. Azt hiszem az ASUS-nak is sma kell.

#2247 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:31

Connection timeout miatt duplán ment...

Szerkesztette: www1 2006. 05. 06. 12:31 -kor

#2248 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:37

Idézet: www1 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 13:30

Antennával nem oldódna meg? pl Zyxel -nek van 5dbi-s antenája. 3k körüli összeg. Mágnestalpas kb. 1m kábel SMA csatis. Azt hiszem az ASUS-nak is sma kell.

nem tudom, de jobb lenne ha magában a kártya egy jobb, de megfizethető változat lenne. Most néztem, egy ilyen kártyát már bruttó 6e Ft ért odaadnak. De van 14-ért is más márka. Mondjuk olyan 8-at adnék is érte, ha jó darab.

#2249 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:27

Idézet: Picassu - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 12:37

nem tudom, de jobb lenne ha magában a kártya egy jobb, de megfizethető változat lenne. Most néztem, egy ilyen kártyát már bruttó 6e Ft ért odaadnak. De van 14-ért is más márka. Mondjuk olyan 8-at adnék is érte, ha jó darab.

akkor a te választásod a U.S. Robotics 5416-os PCI kari lesz! 9000 FT körüli árához képest NAGYON jóóóó!!!!

#2250 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:24

Idézet: gamer8200 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 15:27

akkor a te választásod a U.S. Robotics 5416-os PCI kari lesz! 9000 FT körüli árához képest NAGYON jóóóó!!!!

Köszönöm a tippet, utánanézek merre és mennyiért kapható. :respect:

#2251 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:47

Idézet: Picassu - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 16:24

Köszönöm a tippet, utánanézek merre és mennyiért kapható. :respect:

Hát sajna csak 1 helyen találtam eddig, de ott is nettó 9eFt. én jobban örülnék ha áfával lenne max ennyi. 12-t nem szeretnék kiadni. Esetleg tudsz boltot mondani ehhez az árhoz?

Szerkesztette: Picassu 2006. 05. 06. 15:52 -kor

#2252 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 16:34

Hmm..
tényleg 9000+áfa körül van, DE! hidd el, annyi többletet megér, én USR ezközöket használok, és mindegyik egy Istencsászár...
itt 1 link, én innen szoktam vásárolni : http://www.wlan-ok.hu/index.php?setf=8

#2253 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 17:45

Idézet: gamer8200 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 17:34

Hmm..
tényleg 9000+áfa körül van, DE! hidd el, annyi többletet megér, én USR ezközöket használok, és mindegyik egy Istencsászár...
itt 1 link, én innen szoktam vásárolni : http://www.wlan-ok.hu/index.php?setf=8

Köszi, őket találtam meg én is.  :(
Majd akkor még győzködöm magam, mert ennyit nem akartam rááldozni :)

#2254 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 10:22

Ki tud olyan PCI-os wifi kártyáról, ami képes access point módban üzemelni és még Linux alatt is tudom használni? Azt tervezem, hogy a router-gépet egy access point funkcióval egészítem ki.
Használ valaki ilyen felállást?
Ha már sokszor volt ez a kérdés, akkor egy egysoros - link - válasszal is teljesen megelégszem :)

#2255 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 10:39

Válaszolok magamnak: Intersil Prim2 -es chipset kell nekem a kártyán. Ezt az adatot a gyártók a datasheeteken nem nagyon reklámozzák. Hogy tudok mégis ilyen kártyát találni? Milyen márkát/típust ajánlotok hatótávolság/megbízhatóság szempontjából?

#2256 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:12

Idézet: NAron - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 10:22

Ki tud olyan PCI-os wifi kártyáról, ami képes access point módban üzemelni és még Linux alatt is tudom használni? Azt tervezem, hogy a router-gépet egy access point funkcióval egészítem ki.
Használ valaki ilyen felállást?
Ha már sokszor volt ez a kérdés, akkor egy egysoros - link - válasszal is teljesen megelégszem :)

http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=238
Ez biztosan menni fog és az ára sem veszélyes! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2257 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 14:35

Idézet: NAron - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 10:39

Válaszolok magamnak: Intersil Prim2 -es chipset kell nekem a kártyán. Ezt az adatot a gyártók a datasheeteken nem nagyon reklámozzák. Hogy tudok mégis ilyen kártyát találni? Milyen márkát/típust ajánlotok hatótávolság/megbízhatóság szempontjából?

Múzeumban talán még találsz; ma már csak 2.5 van időnként.....

#2258 Felhasználó inaktív   wlantal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 07:27

Jó reggelt.
Egy kérdés.Lehet-e két wifi karesszal,olyat csinálni,hogy az egyik fogja a router jelét igy van net,és a másik kártyát AP ként üzemeltetném és igy tovább osztja a netet?

#2259 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:33

Idézet: Picassu - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 10:00

Sziaszok

Egy wlan kártya vásrálás előtt állok. Tudnátok segíteni a típus kiválasztásában. Az ár elég viszonlag meghatározó, minél olcsóbban szeretném megúszni, de nem lenne jó vmi gyönge cuccba beruházni. Egy Linksys router küldi a jelet és 2 vastagabb fal van a gépig. Egy Asus kártyával próbálkoztam már (ha jól emlékszem 138g típusú), de vmiért nem az igazi. 40-50 dB körüli a max jelerősség és elég instabil néha a kapcsolat.  Egy laptoppal is megnéztük, azon tökéletes volt a jel, de nekem normál asztali gépem van.
Esetleg ha vkinek vann a kedvencei között egy jó teszt ezekről a kártyákról, akkor az is jól jönne.

Előre is köszi a segítséget

Ammi eddig bevalt az mind Atherosos chipsettes volt a Wlan-ok.hu oldalon van tonze kartya 2,5 es 5 Ghz PCI kartya (lehet hogy nincs fent de hivd oket fel. Az ar kb 15e Ft de mukodik minden alatt Linuxban AP modban is.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2260 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:35

Idézet: wlantal - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 7:27

Jó reggelt.
Egy kérdés.Lehet-e két wifi karesszal,olyat csinálni,hogy az egyik fogja a router jelét igy van net,és a másik kártyát AP ként üzemeltetném és igy tovább osztja a netet?

Win XP alatt az MSI PCI Wlan kartyaja tudja, Linux alatt barmelyik atheros chipsettes kartya.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.