HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2321 Felhasználó inaktív   zsity 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 19:12

Sziasztok!
Lehet kicsit láma kérdés és volt is már szó róla, esküszöm visszaolvastam, de semmit nem találtam.
Adott egy D-link DI-524 router és egy szintén D-link DWL G122-es USB PEN bridge. A kettő között 1 emelet és légvonalban kb. max. 4m távolság van. Jelerősség minden fasza volt, majd egyik napról a másikra legyengült. Annyi történt össz-vissz, hogy a fölső szintre bekerült egy ülőgarnitúra. Kérdés, hogyan helyezzem egymáshoz a routert és a bridge-t, hogy visszajöjjön a jó vétel? Tudom, hogy nem érdemes nagyon közdeni az usb-s bridge-el, de szerintem azért 4m távolságot el kellene, hogy bírjon...

#2322 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:16

Idézet: tracert - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 14:36

Az úgy nem fog menni!!! Felváltva használja a két antennát. => C pont a váltogatások miatt max a B-t látná, de lehet hogy teljessen eltolódna a kapcsolat az eggik irányba.

Ha mindenképpen két antenna kell:

A: router
B: AP-switch-AP (Ap ból a switch-be, switch ből jönne egy vezeték a gépbe, 1 pedig a továbbító AP-be.)
C: AP vagy PCI Wlan kari.

(AP tudjon kliensként kapcsolódni) pl: Linksys WAP54G

Ez esetben így lehetne megoldani.

ÜDV: Tracert

egy wap54g már vettünk, és annak próbáltuk a két antennáját két fele írányítani, de sajnos igen ezt kellett tapasztalnunk, hogy semmi jel,
próbáltuk azt is, hogy B pontban volt a WAP54G és A pont fele volt írányítva, így A pontot látta azzal nem is volt gond, csak épp 39% jel erősséggel, mondjuk szobán belülis csak 62%-os (kiprobáltuk egy helyiségben a routerrel) ami azért meglepő mert ha B pontban lévő antennát közvetlenül a gép WiFi-s kártyájába dugom akkor kb 70% volt a jelerősség,
vagy az lehetséges, hogy az AP és a WiFi-s kártya másként értelmezné a jelerőségget,? illetve az lehet megoldás a jel erősség növelésére, ha az AP mindkét antennáját le cserélem egy írányítottra, vagy az is elég ha csak az egyiket a menüjében meg mondom, hogy csak használd a jobb oldalit, pl..
ha berakom a B pontba a másik AP-t ami C pont fele fog nézni, azt hogy fogom konfigolni?, mert az tiszta sor, hogy az A pont fele néző az AP client (meg keresi A pontott és mondom, hogy csatlakozz), de ugye C pontban nincs semmi, ott csak 1 Wifi-s kártyát raknák egyenlőre, akkor mit mondjak a C pont fele néző AP-nek, mi ő ? AP? AP Client? wireless Repeater? wireless Bridge?
Thx,
Üdv,
B.

most kaptam a hírt, van egy csomó szabad nyomdai kapacitás, ha valakinek szüksége lenne: mail me:
bence@palettapress.hu

#2323 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 01. 10:17

Idézet: Bendegoose - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 10:16

egy wap54g már vettünk, és annak próbáltuk a két antennáját két fele írányítani, de sajnos igen ezt kellett tapasztalnunk, hogy semmi jel,
próbáltuk azt is, hogy B pontban volt a WAP54G és A pont fele volt írányítva, így A pontot látta azzal nem is volt gond, csak épp 39% jel erősséggel, mondjuk szobán belülis csak 62%-os (kiprobáltuk egy helyiségben a routerrel) ami azért meglepő mert ha B pontban lévő antennát közvetlenül a gép WiFi-s kártyájába dugom akkor kb 70% volt a jelerősség,
vagy az lehetséges, hogy az AP és a WiFi-s kártya másként értelmezné a jelerőségget,? illetve az lehet megoldás a jel erősség növelésére, ha az AP mindkét antennáját le cserélem egy írányítottra, vagy az is elég ha csak az egyiket a menüjében meg mondom, hogy csak használd a jobb oldalit, pl..
ha berakom a B pontba a másik AP-t ami C pont fele fog nézni, azt hogy fogom konfigolni?, mert az tiszta sor, hogy az A pont fele néző az AP client (meg keresi A pontott és mondom, hogy csatlakozz), de ugye C pontban nincs semmi, ott csak 1 Wifi-s kártyát raknák egyenlőre, akkor mit mondjak a C pont fele néző AP-nek, mi ő ? AP? AP Client? wireless Repeater? wireless Bridge?
Thx,
Üdv,
B.

most kaptam a hírt, van egy csomó szabad nyomdai kapacitás, ha valakinek szüksége lenne: mail me:
bence@palettapress.hu

Így van, az hogy hány % az program/eszköz függő!!!

Ha viszonyítani szeretnél akkor db-ben kell megnézned a jelerősséget!

A gyári körsugárzókat hiába forgatod, attól nem lesz jobb a vétel.
Irányított antenna jó 5let, s add meg, hogy akkor csak pl a jobb oldalin adjon, s vegyen. (Nemám mindkettőt lecseréled!!)

A C pont felé néző AP szerintem maradjon AP mivel akkor másik csatornára is tudod (s kell is) tenni a dolgot, ami jól jöhet ha az ABC vonalra nézve változó a csatornák zavaró tényezői. Persze lehet repeater is, s akkor a switch sem kell, de akkor elbuksz egy csomó sávszélt. Persze ha csak netre kell....

Én azért megvenném azt a switch-et, nem drága.

#2324 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:17

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 11:17

Így van, az hogy hány % az program/eszköz függő!!!

Ha viszonyítani szeretnél akkor db-ben kell megnézned a jelerősséget!

A gyári körsugárzókat hiába forgatod, attól nem lesz jobb a vétel.
Irányított antenna jó 5let, s add meg, hogy akkor csak pl a jobb oldalin adjon, s vegyen. (Nemám mindkettőt lecseréled!!)

A C pont felé néző AP szerintem maradjon AP mivel akkor másik csatornára is tudod (s kell is) tenni a dolgot, ami jól jöhet ha az ABC vonalra nézve változó a csatornák zavaró tényezői. Persze lehet repeater is, s akkor a switch sem kell, de akkor elbuksz egy csomó sávszélt. Persze ha csak netre kell....

Én azért megvenném azt a switch-et, nem drága.

Ahoy,
no összeraktam, s sikerült, frankón, C pontban 24-36 Mbs között megy, hozzá tenném, hogy a mai szar időben teszteltük, az antennák a szél miatt elég erősen rezegtek amelyik meg árbócon volt azoknak még nagyobb volt a kilengésük, már ha ez befolyásolja az adaatfolyamot, , , szóval köszönöm a segítséget,
még egy utolsó kérdésem lenne, , , :) ha C pontban tovább szeretném osztani a netet akkor kell ugye egy AP, és azt mibe állítsam AP-be vagy AP client?,
Thx,
Üdv,
B.

#2325 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 23:50

Berakom ide is + még egy kérdést  ;)  :

Na kicsit lehet hosszú leszek, de azért megpróbálom érthetően feltenni a kérdésem.
Adott egy faluban egy 192.168.100.xxx WLAN hálózat (kb 30PC, 7 dreambox, több laptop, 5AP). Ez a háló egy routeron, NAT-on keresztül csatlakozik az internetre (2048/2048). Minden megy tökéletesen, stabil a rendszer. Namost egy következő faluban is lenne egy hálózat, ami 192.168.1.xxx. Ide is szeretnék internetet, de csatlakozási pont csak az előző faluban van, ezért valahogy azon a hálón keresztül kellene eljuttatni a jelet idáig... Egyszerű lenne, ha azonos IP tartományban lennének, de nem szeretném annyi + PC-vel leterhelni a már stabil, jól működő hálónkat. Tehát csak azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet ezt kivitelezni. net csatlakozási pontra lenne rakva még egy router egy másik 2048/2048 vonalra és valahogy ezt kéne át routolni a mi hálónkon keresztül a következő hálózatra... Remélem érthető volt amit irtam megoldható?

És még egy valami. A hálózat láncként van felépitve, 4-5 átjátszó ponttal (mindenhol 2AP 2irányantenna). Mindenhol g-s eszközökkel, szinte mindenhol tökéletes jelszinttel (54-36Mbps). Reálisan szerintetek milyen sávszélt tudok átnyomni rajta. A mostani 2Mbit meg sem kottyan, de ha át szeretnék lőni rajta még +4Mbit-et?
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2326 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 07:25

Teljesen mindegy, hogy egy, vagy több ip tartományt használsz. Ha mégis külön tartományt akarsz, akkor a meglévő hálóba bedugod a második routert és minden további nélkül keresztül fog menni rajta a másik tartomány is.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2327 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:14

Idézet: Bendegoose - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 22:17

Ahoy,
no összeraktam, s sikerült, frankón, C pontban 24-36 Mbs között megy, hozzá tenném, hogy a mai szar időben teszteltük, az antennák a szél miatt elég erősen rezegtek amelyik meg árbócon volt azoknak még nagyobb volt a kilengésük, már ha ez befolyásolja az adaatfolyamot, , , szóval köszönöm a segítséget,
még egy utolsó kérdésem lenne, , , :) ha C pontban tovább szeretném osztani a netet akkor kell ugye egy AP, és azt mibe állítsam AP-be vagy AP client?,
Thx,
Üdv,
B.

Hát attól függ hogyan szeretnéd továbbosztani... Vezetékesen, vagy vezeték nélkül.
Ha nélkül akkor lásd a B pontot. Ha vezetékessen, akkor AP client.

#2328 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:33

Idézet: VKP - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 6:25

Teljesen mindegy, hogy egy, vagy több ip tartományt használsz. Ha mégis külön tartományt akarsz, akkor a meglévő hálóba bedugod a második routert és minden további nélkül keresztül fog menni rajta a másik tartomány is.

Akkor nincs értelme sebesség és pingek szempontjából külön tartományt létrehozni? Valahol mintha azt olvastam volna, hogy ha túl sok gép van egy tartományban wifi hálózaton ( >50 ) akkor az rossz hatással van a válaszidőre és sávszélességre... De az is lehet, hogy rosszul emléxem. Akkor ha mondjuk lesz a hálón 100PC meg 3x 2Mbit net (átjárónként kb 30PC) akkor elvileg nem kellene hogy gond legyen?
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2329 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 13:32

Sziasztok

Ehhez a típushoz (smc wbr14-g) kéne egy beltéri antenna, mert a mostani sajnos olyan helyen van amit nem mindenki lát ezért akarom távolabbra vinni az antenát a rutertől. Ha valaki tudna abban segíteni hol tudnám beszerezni az antenát előre is köszönöm. :respect:  :respect:
Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

#2330 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 07:31

Idézet: telefonn - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 13:32

Sziasztok

Ehhez a típushoz (smc wbr14-g) kéne egy beltéri antenna, mert a mostani sajnos olyan helyen van amit nem mindenki lát ezért akarom távolabbra vinni az antenát a rutertől. Ha valaki tudna abban segíteni hol tudnám beszerezni az antenát előre is köszönöm. :respect:  :respect:

Ajánlom erre a célra az univerzális kültéri/beltéri WiFi 11 antennát. Legnagyobb kiterjedése 11 x 11 cm, nyersége 11 dBi.

Csatolt fájl:

#2331 Felhasználó inaktív   secron 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 07:33

WiFi 11 >>> www.secron.hu

#2332 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:51

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:14

Hát attól függ hogyan szeretnéd továbbosztani... Vezetékesen, vagy vezeték nélkül.
Ha nélkül akkor lásd a B pontot. Ha vezetékessen, akkor AP client.

1 kis érdekesség,

http://www.seattlewireless.net/WAP54G

Üdv,
B.

#2333 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 10:00

Nem talalok olyan wlan dslroutert, ami print server is egyben.. En vagyok bena?

#2334 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 10:04

Ok, mar megvan, asus wl500g, de ez biztos dslrouter...?? :(

Szerkesztette: ion 2006. 06. 07. 10:15 -kor

#2335 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 11:46

termeszetesen sehol sincs wl500g....

tudna valaki ajanlani ugyanilyen kepessegu cuccot 25rugoig? surgos :(

#2336 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 12:48

Én ezeket találtam így hirtelen:
1
2
3

Nekem SMC van. 2 éve hiba nélkül folyamatosan üzemel.

Szerkesztette: Kenderice 2006. 06. 07. 12:49 -kor

#2337 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 19:15

Az asztali gépben van egy WLAN kártya, ezen keresztül van a notebookkal összekötve. A két gép kb 8 méterre lehet egymástól, közöttük csak a gép háza és egy 15 centis betonfal van.
A notebookból jövő jel gyenge az asztali gépen, pedig maximumra van állítva az adó erőssége.
Lehetséges, hogy ennyit már nem bír áthidalni normálisan?
Az asztali gépben lévő antenna állása mennyire befolyásolja a kapcsolatot?

#2338 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 17:19

Gondom van. Wlan probéma.

Zyxel P-334WT router. WPA2-PSK 64 bájtos generált kulccsal és MAC szűréssel.
Időnként azt játssza, hogy nem engedi fel a notimat wlanra.
Nem derült ki az oka, egyszerűen waiting for authentication aztán no connect. Ilyen esetekben a noti újraindítása nem megoldás. A router újraindítása viszont igen.

Most visszavettem a kódolást sima WPA-PSK-ra. Azon gondolkodom, elég erős-e a WPA-PSK és a MAC szűrés, vagy lehetne még valamivel javítani a hálózat biztonságát? (hide SSID, g only, ... ).

Mit ajánlanátok ami erősíti a hálózat biztonságát? WPA-PSK helyett mit lehetne használni ha ilyen bugos a WPA2-PSK? Radius serverem nincs, csak egy non-stop üzemelő win2k Pro van.

Előre is köszi!

#2339 Felhasználó inaktív   torzsmokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 12:24

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 20:15

Az asztali gépben van egy WLAN kártya, ezen keresztül van a notebookkal összekötve. A két gép kb 8 méterre lehet egymástól, közöttük csak a gép háza és egy 15 centis betonfal van.
A notebookból jövő jel gyenge az asztali gépen, pedig maximumra van állítva az adó erőssége.
Lehetséges, hogy ennyit már nem bír áthidalni normálisan?
Az asztali gépben lévő antenna állása mennyire befolyásolja a kapcsolatot?

Lehetséges  :rolleyes:
Amikor a 200m-es rálátós linkemet egy kb tiedhez hasonló paraméterűre cseréltem, ugrásszerűen romlott a jelem... de nálam router van a túlvégén, az erősebben ad -gondolom- mint a te notebookod.
Rálátás, rálátás, rálátás. Ja, és antenna, antenna, antenna :D
Az antenna állása is számíthat egy picit, próbálgasd netstumbler-rel.
Amivel még esetleg érdemes szórakozni, ha nem akarsz külön antennát venni, hogy vmi fémből parabola alakot hajtogatsz az asztali antennája mögé (linket elfelejtettem:(), ezzel irányítod a szórt adást.
csináltam magamnak CD-ből és drótból WLAN antennát! ...ilyen lett, és hasít :)

#2340 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 19:05

Idézet: torzsmokus - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 12:24

Lehetséges  :rolleyes:
Amikor a 200m-es rálátós linkemet egy kb tiedhez hasonló paraméterűre cseréltem, ugrásszerűen romlott a jelem... de nálam router van a túlvégén, az erősebben ad -gondolom- mint a te notebookod.
Rálátás, rálátás, rálátás. Ja, és antenna, antenna, antenna :D
Az antenna állása is számíthat egy picit, próbálgasd netstumbler-rel.
Amivel még esetleg érdemes szórakozni, ha nem akarsz külön antennát venni, hogy vmi fémből parabola alakot hajtogatsz az asztali antennája mögé (linket elfelejtettem:(), ezzel irányítod a szórt adást.

Idő közben próbálgattam, bedöntöttem kicsit az antennát, azóta nem szakadt meg szerencsére. :up:
Asztali antenna nincs, az asztali hátuljából lóg ki a kártya antennája.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.