HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#361 Felhasználó inaktív   Atiqua 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 12. 21:56

Erről a kártyáról kérnék véleményeket. A leírása meglehetősen impresszív, ráadásul most Sulinetben is kapható, szal nagyon megfelelne.

#362 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 22:17

Idézet: Atiqua - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 22:56

Erről a kártyáról kérnék véleményeket. A leírása meglehetősen impresszív, ráadásul most Sulinetben is kapható, szal nagyon megfelelne.

Gigabyte cuccok jók szoktak lenni... Nekem pl. Gigabyte VGA-m van, és olyan szépen megy, hogy még. :)
Amúgy a leírás alapján jónak tűnik... De ha jól tudom, Ralink chipes, és azzal meg gondok vannak... legalábbis nekem gondjaim vannak vele (Lásd itt)
ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#363 Felhasználó inaktív   Atiqua 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:32

Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 21:17

Gigabyte cuccok jók szoktak lenni... Nekem pl. Gigabyte VGA-m van, és olyan szépen megy, hogy még. :)
Amúgy a leírás alapján jónak tűnik... De ha jól tudom, Ralink chipes, és azzal meg gondok vannak... legalábbis nekem gondjaim vannak vele (Lásd itt)

És az ott ajánlott megoldási mód sem segített (Zero config tools)? Másnak voltak problémái hasonló chipsetes kártyával?

#364 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 12:59

Idézet: Atiqua - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 22:56

Hali!
Nekem volt ilyen kártyám, kb 1 hónapig. Ameddig használtam, addig nem volt vele semmi problémám. Drivert lehet hozzá letölteni nemcsak a gigabyte oldalról, hanem a Ralink honpaljáról is. Ott újabb van.

#365 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 15:18

Idézet: Atiqua - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 11:32

És az ott ajánlott megoldási mód sem segített (Zero config tools)? Másnak voltak problémái hasonló chipsetes kártyával?

1: Nem.
2: Eggyel feljebb... :)

Szerkesztette: gery_hu 2005. 05. 13. 15:21 -kor

ASRock P4i65PE alaplap | Intel Pentium 4 2.8 GHz HT | 1 GB DDR-RAM 200 MHz Dual-Channel | nVidia GeForce 4 MX4000 VGA | SB Live! 24-bit | Maxtor 80 GB 7200 RPM | Maxtor 160 GB 7200 RPM | Philips 16x DVD-ROM | Asus CD-RW 52x32x52x

#366 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 15:20

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 13:59

Hali!
Nekem volt ilyen kártyám, kb 1 hónapig. Ameddig használtam, addig nem volt vele semmi problémám. Drivert lehet hozzá letölteni nemcsak a gigabyte oldalról, hanem a Ralink honpaljáról is. Ott újabb van.

Lehet, hogy nem minden Ralink-os kártya ilyen, de a Conceptronic gyártmányú Ralink RT2500-as kártyák biztos, hogy ilyenek, én már kettőt és próbáltam, mindketőnél ugyanaz a probléma... Néha "becsúszik" pár hibás csomag... De mint mondtam, bővebben itt.

#367 Felhasználó inaktív   bences 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 17:32

Idézet

Hello!

Most már teljesen kivagyok a wifitől.
úgy 2 hete írtam, hogy két notebook között sikerült megcsinálnom, h legyen net leosztava, meg hálozat is volt úgy ahogy.
Ezután vettem egy x-micro g-s usb-s wifit. Ezt rádugtam egy gépre a kollégiumi szobámban, és a notebookommal látták egymást, és volt háló.
Most megpróbáltam ugyanezt otthon is. Az asztali gép most lett frissen telepítve xp-vel, ugyanazt megcsináltam mint a másik esetben. Eredmény: mind a két gépen azt írják a wifi kapcsolatoknál, hogy kapcsolódtak arra a hálózatra, amit csináltam. Ehhez képest, se háló nincs, se net.
IP cím kérések automatikusak, lefutattam a windowsos netmegosztást, a munkacsoport ugyanaz.
Ha valaki tud, kérem segítsen.
Köszönöm

Ezt én írtam, de azóta sikerült megcsinálnom, csak egy problémám maradt. Az asztali géppel látom hálózatban a notebookot, de nem enged belépni, azt írja, hogy: \\XY nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga. A hálózati elérési út nem található. De a notebookról minden további nélkül be tudok lépni az asztali gép megosztott részeibe. Hogy lehetne ezt megoldani?
Köszi

Az asztali gépben egy x-micro wlan 11g usb adapter van, a notebookban pedig beépített wifi van (Intel® PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter). A hálózat egyszerű, csináltam mind a két gépen ad-hoc módban uazon az ssid néven, uazzal a wep kulccsal vezeték nélküli hálózati kapcsolatot, ezután a windows net leoszójával leosztottam a netet és kész. Minden megy is, kivéve ezt a kis apróságot.
Köszönöm előre is.

#368 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 20:19

Idézet: bences - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 18:32

Ezt én írtam, de azóta sikerült megcsinálnom, csak egy problémám maradt. Az asztali géppel látom hálózatban a notebookot, de nem enged belépni, azt írja, hogy: \\XY nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga. A hálózati elérési út nem található. De a notebookról minden további nélkül be tudok lépni az asztali gép megosztott részeibe. Hogy lehetne ezt megoldani?
Köszi

Az asztali gépben egy x-micro wlan 11g usb adapter van, a notebookban pedig beépített wifi van (Intel® PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter). A hálózat egyszerű, csináltam mind a két gépen ad-hoc módban uazon az ssid néven, uazzal a wep kulccsal vezeték nélküli hálózati kapcsolatot, ezután a windows net leoszójával leosztottam a netet és kész. Minden megy is, kivéve ezt a kis apróságot.
Köszönöm előre is.

Szia!

Milyen oprendszerek vannak a gépeken? Azt írtad, hogy az asztali gépen XP van, de milyen oprendszer van a laptopon???
Ha Win98 van rajta, akkor kicsit macerás a dolog, hogy működjön a file sharing, de megoldható. Én is szembekerültem már ezzel a problémával, én úgy oldotam meg, hogy csináltam az XP-s gépen egy olyan felhasználót, akinek a userneve és jelszava megegyezik a Win98-as gépbe belépett MS Network-ös felhasználó (az a kis ablak, ami induláskor jön be... bekér egy nevet meg egy jelszót).
Szóval, csinálsz egy felhasználót az XP-s gépen, egyező névvel és jelszóval, majd egyik csoportba sem sorolod bele az újonnan létrehozott felhasználót, így nem fog megjelenni az Üdvözlöképernyőn.
Ha ez megvan, a Win98-as gépen bejelentkezel a megadott névvel+jelszóval, és máris menni fog a dolog.
Azért a jogosultságokat ellenőrizd az XP-s gépen, "Mindenki"-nek adj olvasási jogot (legalább), illetve a beállításoktól függően lehet, hogy "Senki"-nek is kell adni jogokat, hogy menjen a dolog.
Ha valami nem megy, szólj, segítünk!

Ha a laptopon is XP van, akkor simán csak ellenőrizd a jogosultságokat, mennie kell a dolognak.

Remélem, tudtam segíteni valamit...

Szerkesztette: gery_hu 2005. 05. 13. 20:20 -kor

#369 Felhasználó inaktív   bences 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 22:01

xp van mind2n
jogosultságot hol nézzem meg?
Másik géppel való összekapcsoláskor nem volt ilyen gond

#370 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 22:23

Idézet: bences - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:01

xp van mind2n
jogosultságot hol nézzem meg?
Másik géppel való összekapcsoláskor nem volt ilyen gond

Azon a gépen nézd meg, ahol a megosztás van (asztali géped).
Jobb klikk a megosztott mappán -> Tulajdonságok -> Megosztás fül.
Itt ellenőrizd, hogy be van-e jelölve a "Mappa megosztása a hálózaton" opció, majd ellenőrizd a megosztás nevét + ha akarod, hogy a laptopról is lehessen írni a megosztást, akkor jelöld be a "Más felhasználók módosíthatják a fájljaimat" opciót!

Ha ez megvan, a laptopon csinálj egy ilyet:

Start -> Futtatás -> beírod: //asztali_gep_neve/megosztas_neve majd ENTER.

A hálózaton lévő gépek neveit a net view paranccsal tudod megnézni.

#371 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 22:27

Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:23

Azon a gépen nézd meg, ahol a megosztás van (asztali géped).
Jobb klikk a megosztott mappán -> Tulajdonságok -> Megosztás fül.
Itt ellenőrizd, hogy be van-e jelölve a "Mappa megosztása a hálózaton" opció, majd ellenőrizd a megosztás nevét + ha akarod, hogy a laptopról is lehessen írni a megosztást, akkor jelöld be a "Más felhasználók módosíthatják a fájljaimat" opciót!

Ha ez megvan, a laptopon csinálj egy ilyet:

Start -> Futtatás -> beírod: //asztali_gep_neve/megosztas_neve majd ENTER.

A hálózaton lévő gépek neveit a net view paranccsal tudod megnézni.

En inkabb a nev helyt a gep ip szamat irnam be.mivel szegeny MS termek nem mindig kezeli jol le az ekezetes betuket es a userek eloszeretettel adnak ekezetes gep nemvet

#372 Felhasználó inaktív   gery_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 22:40

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:27

En inkabb a nev helyt a gep ip szamat irnam be.mivel szegeny MS termek nem mindig kezeli jol le az ekezetes betuket es a userek eloszeretettel adnak ekezetes gep nemvet

MS file sharingnél csak gépnevet lehet használni... IP-t nem fogad el.
Pl. ha beírom Futtatáshoz:

//Gery/filmek  -> behozza a Filmek nevű megosztott mappát, ami a Gery nevű gépen található

de ha monjuk az IP-m 192.168.1.5 és beírom ezt:

//192.168.1.5/Filmek, akkor a Windows egy csinos ki hibaüzenettel jutalmaz meg...

Amúgy abban igazad van, hogy nem tanácsos ékezetes betűs megosztási neveket használni... de elvileg az XP-ben már lehet, csak akkor a régebbi, főleg a DOS alapú progik nem fogjá megtalálni...

#373 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 23:02

Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:40

MS file sharingnél csak gépnevet lehet használni... IP-t nem fogad el.
Pl. ha beírom Futtatáshoz:

//Gery/filmek  -> behozza a Filmek nevű megosztott mappát, ami a Gery nevű gépen található

de ha monjuk az IP-m 192.168.1.5 és beírom ezt:

//192.168.1.5/Filmek, akkor a Windows egy csinos ki hibaüzenettel jutalmaz meg...

Amúgy abban igazad van, hogy nem tanácsos ékezetes betűs megosztási neveket használni... de elvileg az XP-ben már lehet, csak akkor a régebbi, főleg a DOS alapú progik nem fogjá megtalálni...

Leheteseges nalam a a galeriabana kepek nel a beszurban megtalalod h lehet ilyet csinalni:D

#374 Felhasználó inaktív   bences 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 23:09

Megcsináltam, és most már egyik gépen se látok a hálón semmit.
A munkacsoport mappája üres.

#375 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 09:24

Nagyon láma kérdés következik. Adott egy wireless router, és noti, amiben van vezetéknélküli hálózati adapter.
Beállítom a router webes felületén a titkosítást.
A notival fel akarok jelentkezni, kéri is a kulcsot, beírom, megerősítem, és nem tud felcsatlakozni.

A titkosítás. WPA-PSK Kell valamit beállítani a notin is? Az op-rendszer XP Prof SP2.

#376 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:32

Sziasztok!

Itthon mikrohullámon keresztül netezek, csak az a gondom, hogy nem tudom nagyon messze vinni a gépemet az antennától. Ezért gondoltam, hogy veszek egy Wireless--Ethernet Bridge-et,aztán utp viszem amíg csak akarom, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel menni fog! SSID-t és Hálózati kulcsot kell csak beállítanom, az IP-t automatice kapom! Ezt az eszközt néztem ki: LINKSYS WET11 2,4GHz 11Mbps Wireless Ethernet Bridge&nbsp
Szerintetek meg lehet vele oldani? A kérdésem inkább az lenne, hogy ebben a bridge-ben be lehet-e állítani SSID-t és Hálózati kulcsot?
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#377 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:17

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:32

Sziasztok!

Itthon mikrohullámon keresztül netezek, csak az a gondom, hogy nem tudom nagyon messze vinni a gépemet az antennától. Ezért gondoltam, hogy veszek egy Wireless--Ethernet Bridge-et,aztán utp viszem amíg csak akarom, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel menni fog! SSID-t és Hálózati kulcsot kell csak beállítanom, az IP-t automatice kapom! Ezt az eszközt néztem ki: LINKSYS WET11 2,4GHz 11Mbps Wireless Ethernet Bridge&nbsp
Szerintetek meg lehet vele oldani? A kérdésem inkább az lenne, hogy ebben a bridge-ben be lehet-e állítani SSID-t és Hálózati kulcsot?

Szia!

Nekem is ilyen volt,míg tökre nem ment.Be lehet rajta állítani ssid-t,hálózati kulcsot is,de neked majd klónozni kell a PCI kártyád MAC címét,a Bridge-ben.Én nem ezt a tipust használnám a helyedben mert sok a szériahibás darab./az enyém is az lehetett/.

#378 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:45

Idézet: piston - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 12:17

Szia!

Nekem is ilyen volt,míg tökre nem ment.Be lehet rajta állítani ssid-t,hálózati kulcsot is,de neked majd klónozni kell a PCI kártyád MAC címét,a Bridge-ben.Én nem ezt a tipust használnám a helyedben mert sok a szériahibás darab./az enyém is az lehetett/.

akkor milyet ajánlasz? A MAC címmel nem lesz gond, mert beszólok a netszolgáltatónak és már át is írták a MAC címet... :D

Szerkesztette: Amd_Boy 2005. 05. 17. 11:46 -kor

Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#379 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:46

Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:40

Én a Total Commenderbe ezt szoktam beírni és teljesen jól működik:

Idézet

cd \\192.168.44.120\Sutff2\

(A backslash-t kell írni.)

#380 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 12:58

Végigolvastam a fórumot (az utolsó részt) és nemtaláltam a kérdésemre a választ ezért feltenném:
Szeretném lecserélni a 12Dbi-s panelantennámat egy nagyobra mert kevésnek találom az erejét 3-4km távolságra (úgy,hogy semmi zavar be a látókörbe)
Szóval légyszives adjatok több linket hol tudok venni minőségi antennákat (wlan-ok.hu-t ismerem) thx

view itt a rálátásom a dolgokra  :rolleyes:  :D

Szerkesztette: alltech 66 2005. 05. 17. 13:10 -kor

Conroe 3,8ghz + R2900XT + 4giga ram + 22" Tft + Watercooling

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21