HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#121 Felhasználó inaktív   Mephistó11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 20:55

Gyors kérdés hogy lehet a linksys wapot meghekkerelni hogy mind két antennáját használja egyforma teljesítménnyel? két irányba kéne antenna és nem akarok 2-ő wapot. venni
ja és hol találok firmwarét a teljesítmény növeléshez?

#122 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 23:48

Idézet: Mephistó11 - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 19:55

Gyors kérdés hogy lehet a linksys wapot meghekkerelni hogy mind két antennáját használja egyforma teljesítménnyel? két irányba kéne antenna és nem akarok 2-ő wapot. venni
ja és hol találok firmwarét a teljesítmény növeléshez?

Wap micsodát? Egyébként gyárilag diversity, bár inkább a jobb (hátulról) dolgozik. Hogy melyik wapon? Ja igen, itt jön az, hogy mi mennyi.

Egyébként meg www.sveasoft.com
www.kevenet.hu

#123 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 23:58

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 23:48

Wap micsodát? Egyébként gyárilag diversity, bár inkább a jobb (hátulról) dolgozik. Hogy melyik wapon? Ja igen, itt jön az, hogy mi mennyi.

Egyébként meg www.sveasoft.com

Sztem a Linksys WAP54G re gondol, valahol lattam iylen oldalat de a google csodakra kepes.
Ha holnapig nem talalod, locsolkodas utan megkeresem neked.

#124 Felhasználó inaktív   Arvizturo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 28. 15:58

Wireless Bridge beszerzésében kérek segítséget.

A neten nézegettem eszközöket ( D-Link DWL-810+ ill. LinkSys WET11 ).
Van valakinek gyakorlati tapasztalata az ügyben?  :confused:  Mit érdemes és hol venni ?

Elsődlegesen az ár lenne a meghatározó kérdés - természetesen az is jó lenne ha működne is a dolog..  :cool: - ugyanis a mostani összeállítás is 98%-ban megy.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Előtörténet:
Most szeretnék wireless bridge-et venni mivel a net egy DI-614+-al van megosztva, de ha rosszabbak a környezeti viszonyok akkor előfordul, hogy billeg a kapcsolat. ( A számítógép egy DWL-120+-al és egy jó hosszú USB kábellel az épület másik oldalán lévő szobában van, az adó router pedig az épület "egyik" oldalátol vagy 60 méterre.)

A sebesség igazábol nem lényeg, ha stabilan 1 Megabit/s-t tud akkor az elég lenne.

Osztottam/szoroztam, és arra a következtetésre jutottam, hogy árban jóval jobban jövök ki ha nem két külső antennát veszek kábellel, hanem egy wireless bridge-et. Ezt egész közel tudom tenni az adó oldali falhoz, és onnan a lakáson belül ki tudok könnyebben hosszabbítani.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

#125 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 17:38

Hi!

Lőjjetek le, hogy megkérdezem, de inkább megkérdezem:
Mi a különbség a router és a bridge között??? :confused:
Lécci ne azt írjátok, hogy a router az egy "útvállasztó", a bridge meg egy "híd" két akármi között!!!

Szerkesztette: Csücsök 2005. 03. 28. 17:41 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#126 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 19:03

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 16:38

Hi!

Lécci ne azt írjátok, hogy a router az egy "útvállasztó", a bridge meg egy "híd" két akármi között!!!

Pedig pontosan ez a különbség!  :D 
A router az fogja az alatta lévő gépekről érkező adatcsomagokat és továbbküldi őket a megfeleő helyre, a bridge pedig két hálózatot köt össze. (Ezáltal egy gépet is be tud rakni egy hálózatba, még mielőtt valaki belémkötne)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#127 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 19:31

Idézet

Pedig pontosan ez a különbség!   
A router az fogja az alatta lévő gépekről érkező adatcsomagokat és továbbküldi őket a megfeleő helyre, a bridge pedig két hálózatot köt össze. (Ezáltal egy gépet is be tud rakni egy hálózatba, még mielőtt valaki belémkötne)

Szóval a két akármi, az a két háló :D  ;) !!!
Egy router ezt nem tudja megcsinálni??? :think:
Mármint azt, hogy 2 hálót összekössön???

Szerkesztette: Csücsök 2005. 03. 28. 19:33 -kor

#128 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 19:39

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 18:31

Szóval a két akármi, az a két háló :D  ;) !!!
Egy router ezt nem tudja megcsinálni??? :think:
Mármint azt, hogy 2 hálót összekössön???

Szóval amit te megveszel a boltban dsl router címszó alatt az annyit csinál, hogy van két oldala. Az egyik oldalon vannak a gépeid, a másikon pedig az internet. A te gépeidnek mondjuk van egy 192.168.0.1-255 ip tartománya, az internetnek pedig van 1 db ip címe. Alapállapotban annyit csinál, hogy te pl. webezel a 192.168.1.5-ös ip című gépeden, akkor megmondja a te gépedről érkező csomagoknak, hogy merre menjenek.

A bridge viszont annyit csinál, hogy mondjuk van egy hálózatod és azt a hálózatot köti össze egy másikkal. Tehát ha van egy 192.168.1.1-255-ös hálózatod és abba beleraksz egy bridge-t és egy másik hálózatba beleraksz egy másikat akkor a két hálózat egyé válik.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#129 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 19:43

Idézet

A bridge viszont annyit csinál, hogy mondjuk van egy hálózatod és azt a hálózatot köti össze egy másikkal. Tehát ha van egy 192.168.1.1-255-ös hálózatod és abba beleraksz egy bridge-t és egy másik hálózatba beleraksz egy másikat akkor a két hálózat egyé válik.

És annak a bridge-nek lessz egy IP címe az 192.168.1.1-255-ös tartományban??? :think:

#130 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 20:02

Sziasztok

Linksys WRT 54G routerem van. Hogyan és miként lehet beállítani rajta, hogy bizonyos portok nyitva legyenek a bejövő ill. a kimenő forgalom számára. Ha lehet ne tőmondatokban, ugyanis nem nagyon értek hozzá... Windows tüzfalon mindent beállítottam.

Üdv:

#131 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 20:05

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 18:43

És annak a bridge-nek lessz egy IP címe az 192.168.1.1-255-ös tartományban??? :think:

Ha adsz neki akkor lesz, de tulajdonképpen nem kell, hogy legyen, mert anélkül is működik.

Legjobban úgy tudod elképzelni ezt a dolgot, hogy a két bridge tulajdonképpen olyan, mintha egy darab kábel lenne. IP cím csak azért kell neki, hogy be tudd állítani.

Szerkesztette: VKP 2005. 03. 28. 20:06 -kor

#132 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:08

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 16:38

Hi!

a kulonbseg:

a bridge ket kulonbozo mediumot kot ossze, pl uveg, drotos ethernet. tovabba mac szinten mukodik, igy atmegy rajta az ipx megakrmi.

a router tcp/ip szinten mukodik es tcp/ip halozatokat kot ossze.

#133 Felhasználó inaktív   tbesze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:48

Üdv Mindenkinek!

Én egy teljesen kezdő hálozat építő vagyok, és volna pár kérdésem. Legyetek szivesek segítsetek!
Vettem egy X-MICRO 11g Routert + X-MICRO USB Adaptert , amit kezdő hálozatos lévén Kb. 5 nap alatt sikerült installálnom. Főleg a rádiós részénél akadtam meg a legjobban. De sokat tanultam belőle.
A kérdésem  a következő:  A rádiós részén 11 Mbps a sebesség az induláskor, majd visszaesik 2 Mbps-re. Amúgy 11-el is nagyon lassú a net a kábeles kapcsolathoz képest, de 2-őn már elviselhetetlen. Ráadásul igen labilis a kapcsolat, értem ezalatt hogy van amikor úgy ahogy ballag, de sürün előfordul hogy fel sem lép a netre. A liírásában pedig 54 Mbps van megadva.
Légyszi, ha tudtok adjatok tanácsot, hogyan tudnám stabilabbá, és főként gyorsabbá tenni.

Köszi.

#134 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:57

Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 9:08

a kulonbseg:

a bridge ket kulonbozo mediumot kot ossze, pl uveg, drotos ethernet. tovabba mac szinten mukodik, igy atmegy rajta az ipx megakrmi.

a router tcp/ip szinten mukodik es tcp/ip halozatokat kot ossze.

A bridge Layer2 eszköz, a router Layer3. Az első a kollíziós domaineket választja szét, a második a broadcast domaineket; a fizikai közeghez igazából nincs köze egyiknek sem. A router nem feltétlenül csak IP alapú, lehet pl. IPX is....

#135 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:08

Hello mindenki!
Következő a problémám. Ad-hoc hálót akarok csinálni laptop és asztali gép között. Asztali gépben: X-MICRO wlan 11g pci card, laptopban:SURECOM EP-9428.
A windowstól elvettem a lan konfigurálását mert azzal semmire sem mentem.
Jelenleg az utils progikkal konfigoltam a hálót, így látják egymást a hálókártyák, és elvileg van hálózat is. dhcp mind2nek leosztotta az ip-t úgy ahogy illik. A hálókártyákat válaszolnak a saját gépükről érkező pingre. Azonban ha a másik gépről pingelem akkor nem érkezik válasz.
A laptopról 4KB méretű pingeket küldtem az asztalira amiket az asztali gép látott is 4 KB-osnak, de válszolni nem válaszol rá. (A kérésre nem érkezett válasz ....)
Azonban ha az asztaliról küldöm a pinget akkor nem érkezik válasz, azt nem látom h megérkezne a laptopra, sőt azt sem látom h a hálókártya elküldené a csomagot, illetve nagy ritkán mégis küld de az sokkal kisebb méretű mint amit eredetinek küldök. Válasz azonban itt sem érkezik soha.
Az oprsys WINXP prof mind2 gépen, sp2vel, aminek a tűzfala természetesen ki van kapcsolva.
Bármilyen ötletnek örülök, mert én már sajn kifogytam belőlök.
Válaszokat köszi előre is!  :respect:

#136 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 11:11

Idézet: Bobby_Joe - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 10:08

Hello mindenki!
Következő a problémám. Ad-hoc hálót akarok csinálni laptop és asztali gép között. Asztali gépben: X-MICRO wlan 11g pci card, laptopban:SURECOM EP-9428.
A windowstól elvettem a lan konfigurálását mert azzal semmire sem mentem.
Jelenleg az utils progikkal konfigoltam a hálót, így látják egymást a hálókártyák, és elvileg van hálózat is. dhcp mind2nek leosztotta az ip-t úgy ahogy illik. A hálókártyákat válaszolnak a saját gépükről érkező pingre. Azonban ha a másik gépről pingelem akkor nem érkezik válasz.
A laptopról 4KB méretű pingeket küldtem az asztalira amiket az asztali gép látott is 4 KB-osnak, de válszolni nem válaszol rá. (A kérésre nem érkezett válasz ....)
Azonban ha az asztaliról küldöm a pinget akkor nem érkezik válasz, azt nem látom h megérkezne a laptopra, sőt azt sem látom h a hálókártya elküldené a csomagot, illetve nagy ritkán mégis küld de az sokkal kisebb méretű mint amit eredetinek küldök. Válasz azonban itt sem érkezik soha.
Az oprsys WINXP prof mind2 gépen, sp2vel, aminek a tűzfala természetesen ki van kapcsolva.
Bármilyen ötletnek örülök, mert én már sajn kifogytam belőlök.
Válaszokat köszi előre is!  :respect:

mi a helyzet normál méretű ping esetén?

#137 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 11:17

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 8:57

A bridge Layer2 eszköz, a router Layer3. Az első a kollíziós domaineket választja szét, a második a broadcast domaineket; a fizikai közeghez igazából nincs köze egyiknek sem. A router nem feltétlenül csak IP alapú, lehet pl. IPX is....

es a layer 2 a max szint... tenyleg van ipx router de annak az a neve. nagy altalanossagban router-en tcp/ip router-t ertunk. a fizikai szinthez is van nemi koze, leven a media konverter is egy bridge de azis igaz hogy nem mindegyik bridge mediakonverter.

#138 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 11:23

storno az előző hozzászólás  :rolleyes:
az asztaliban lévő másik hálókari kevert be  :reklamacio:
tanulság:fától az erdőt  :omg:  :smoker:

#139 Felhasználó inaktív   Mephistó11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 14:15

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 0:58

Sztem a Linksys WAP54G re gondol, valahol lattam iylen oldalat de a google csodakra kepes.
Ha holnapig nem talalod, locsolkodas utan megkeresem neked.

Van wap11 -em is és wap54 em is de gondolom a rádos része ua.
a gyári beállítás nem jó mer ha két antennát használ mindegyiket csk fél gözzel és akkor is elöfordol hogy átáll csak az egyikre.
Na ezér kéne valami megoldás a googl-ben nem találtam számomra értelmezhetőt.
ha emlékszel hol láttad megírhatnád.
kösz.

#140 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 14:41

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 9:57

Ez korrekt megfogalmazásnak tűnik! Gartula!  :respect:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.