HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#141 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:20

Idézet

Üdv Mindenkinek!

Én egy teljesen kezdő hálozat építő vagyok, és volna pár kérdésem. Legyetek szivesek segítsetek!
Vettem egy X-MICRO 11g Routert + X-MICRO USB Adaptert , amit kezdő hálozatos lévén Kb. 5 nap alatt sikerült installálnom. Főleg a rádiós részénél akadtam meg a legjobban. De sokat tanultam belőle.
A kérdésem  a következő:  A rádiós részén 11 Mbps a sebesség az induláskor, majd visszaesik 2 Mbps-re. Amúgy 11-el is nagyon lassú a net a kábeles kapcsolathoz képest, de 2-őn már elviselhetetlen. Ráadásul igen labilis a kapcsolat, értem ezalatt hogy van amikor úgy ahogy ballag, de sürün előfordul hogy fel sem lép a netre. A liírásában pedig 54 Mbps van megadva.
Légyszi, ha tudtok adjatok tanácsot, hogyan tudnám stabilabbá, és főként gyorsabbá tenni.

Köszi.

Hi! Az lenne az első kérdésem, hogy mi van a router és az usb között :think:? Értem ezalatt, hogy kb. 20 m levegő, esetleg 1-2 betonfal, meg ilyesmi. Ha nem laptop-ba vetted az USB akármicsodát, akkor érdemesebb lett volna egy PCI-os hálókarira befizetni!!!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#142 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:24

Idézet

Ez korrekt megfogalmazásnak tűnik! Gartula!

Kb. ennyit értettem és is belőle!!!  :D  :up:

#143 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:38

Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 11:17

es a layer 2 a max szint... tenyleg van ipx router de annak az a neve. nagy altalanossagban router-en tcp/ip router-t ertunk. a fizikai szinthez is van nemi koze, leven a media konverter is egy bridge de azis igaz hogy nem mindegyik bridge mediakonverter.

Nincs egészen igazad; az UTP/BNC konverter pl. nem feltétlenül bridge... Az optikai konverterek egy része szintén nem bridge...

#144 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:53

Kikapcsolodásképp:

Hogyan készítsük el az unikumos pulykát?

1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütobe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hofokot 190 sütore!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1."Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum.
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!
:D
Remélem nem baj!!!

Szerkesztette: Csücsök 2005. 03. 29. 20:54 -kor

#145 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:04

Sziasztok! :hello:

Lenne egy kérdésem hozzátok.

Jómagam nem vagyok túlzottan képben wifi téren, de most szeretnék a kollégával összehozni egy WLAN-t itthon.
---

A két gép között cirka 25-30 méter a távolság (a szomszéd házban van).
Mivel "nem értek" a dologhoz, ezért tőletek szeretném megtudni, hogy milyen  cuccost válasszak, aminek az antennáját ki lehetne tenni az ablakba.
- Ha ki tudom dobni az ablakhoz az antennát, akkor már közvetlen rálátásom lenne a másikra.

Túl sok pénzt nem akarok rászánni a dologra, de azért ami fontos, azt kifizetem. Netet nem akarok leosztani, és a titkosítás sem kell nagyon szuper. A háló játszásra, és anyag mozgatására lesz használva. A sebesség annál jobb, minél nagyobb.
---

üdv.
(és kérdezzetek, ha kihagytam valami fontosat.)
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#146 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:32

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:38

Nincs egészen igazad; az UTP/BNC konverter pl. nem feltétlenül bridge... Az optikai konverterek egy része szintén nem bridge...

de az nem is aktiv halozati eszkoz.

#147 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 10:05

Idézet

A két gép között cirka 25-30 méter a távolság (a szomszéd házban van).
Mivel "nem értek" a dologhoz, ezért tőletek szeretném megtudni, hogy milyen  cuccost válasszak, aminek az antennáját ki lehetne tenni az ablakba.
- Ha ki tudom dobni az ablakhoz az antennát, akkor már közvetlen rálátásom lenne a másikra.
Túl sok pénzt nem akarok rászánni a dologra, de azért ami fontos, azt kifizetem. Netet nem akarok leosztani, és a titkosítás sem kell nagyon szuper. A háló játszásra, és anyag mozgatására lesz használva. A sebesség annál jobb, minél nagyobb.

Kabel, kabel kabel, ilyen tavon ha megoldahato egyertelmuen kabel, sokkal olcsobb, sebessege ossze sem hasonlithato a WIFIvel.

Szerkesztette: Michael 2005. 03. 30. 10:06 -kor

#148 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:44

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:05

Kabel, kabel kabel, ilyen tavon ha megoldahato egyertelmuen kabel, sokkal olcsobb, sebessege ossze sem hasonlithato a WIFIvel.

Kivéve ha két szomszédos panelház 7-8. emeletéről van szó. :) Ha meg megkérdezik mi az, azt lehet mondani, hogy szárítókötél :D
Egyébként mikor a MATÁV kint volt szerelni az ADSL-t, akkor az ürge rákérdezett, hogy mi az a madzag ami kimegy az ablakon, és ugye nem akarom megosztani a netem senkivel, mert irgumburgum...

ZooLee

#149 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 16:24

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 11:05

Tudom, tudom.

Jelenleg is kábellel szoktuk a helyi LAN-t üzemeltetni, csak most úgy adódott a helyzet , hogy ez technikai okokból megszűnik. Így aztán nem marad más, csak a wifi.

Ezért kértem a segítséget. :)

Mi lenne ilyen távra a legjobb megoldás? (nem túl drágán persze)
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#150 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:11

Háhi!

Fentebbi hozzászólásomban írtam, már hogy netet akarok osztani ad-hoc. Asztaliba bejön a net azt meg, meg akarom osztani wireless hálókarikkal. A hálózat áll műxik másolgatok rajta úgy ahogy illik.
Csak a dsl netet nem tudom rajta megosztani.
Adott az a hálókártya amibe bejön a modem utp-je, meg a wireless. Ha mind2nek dhcp oszt ip-t. Akkor a wirelesst nem lehet pingelni. Viszont ha a símának adok egy ip-t (192.168.0.1) akkor nagyon szépen műxik a net is meg a wireless háló is, csak a hálózat beállítása varázsló nem hajlandó lefutni (a feladatot nem lehet befejezni) tehát nem hozza nekem létre az internetátjárót.
Kipróbáltam már ugyanezzel a rendszerrel síma utp-s hálókarikkal ugyanígy megosztani, azzal sikerült gond nélkül.
Tudom win súgója ír vmi olyast, h csak akkor műxik a net megosztás ha nincsenek fix ip-k, hanem a windows kezeli azokat.... de akkor mi a megoldás? Mert ha winre bízom akkor a wireless belső háló nem műxik  :(
Válaszokat, ötleteket előre is köszi  :respect:

Szerkesztette: Bobby_Joe 2005. 03. 31. 09:14 -kor

#151 Felhasználó inaktív   plasterboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:17

Űdv mindenkinek.

Egy nagyonagy kérdésem lenne, még "kezdő" wlanos vagyok, idiáig csak utpsel volt dolgom, most vettem két kártyát, az egyik egy micronet sp906bb, 11mbit es, a másik egy Suercom 108mbit es. és azt szeretném hogy  van egy gép amiröl közvetlen mellete megy át utp-én a net a másikba, és a wlan kártya is abban van és egy másik lakásba megy.(winxp_sp2). hogy tudom megosztani netet? azt már tudom hogy ad-hoc, de hiába látjah két kártyát a gép akkor se megy a net. és mind két kártya csak kűld, de fogand, de érzékelik egymást.
Nagyon megkőszőném ha valaki eltudná magyarázni(Misztrálban nemtudták rendesen)  :respect:

üdv:Rapcsák Krisztián

Csatolt fájl:

#152 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 09:30

Idézet: Bobby_Joe - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:11

Háhi!

Fentebbi hozzászólásomban írtam, már hogy netet akarok osztani ad-hoc. Asztaliba bejön a net azt meg, meg akarom osztani wireless hálókarikkal. A hálózat áll műxik másolgatok rajta úgy ahogy illik.
Adott az a hálókártya amibe bejön a modem utp-je, meg a wireless. Ha mind2nek dhcp oszt ip-t. Akkor a wirelesst nem lehet pingelni. Viszont ha a símának adok egy ip-t (192.168.0.1) akkor nagyon szépen műxik a net is meg a wireless háló is, csak a hálózat beállítása varázsló nem hajlandó lefutni (a feladatot nem lehet befejezni) tehát nem hozza nekem létre az internetátjárót.
Kipróbáltam már ugyanezzel a rendszerrel síma utp-s hálókarikkal ugyanígy megosztani, azzal sikerült gond nélkül.
Tudom win súgója ír vmi olyast, h csak akkor műxik a net megosztás ha nincsenek fix ip-k, hanem a windows kezeli azokat.... de akkor mi a megoldás? Mert ha winre bízom akkor a wireless belső háló nem műxik  :(

A másik gépen, amelyik majd használja megosztott wireless netet beállítottad az átjáró gépen kiosztott DHCP-s IP címet, mint átjárót?

ZooLee

#153 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:29

Idézet: Bobby_Joe - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:11

Háhi!

Nah közben megoldottam
azért köszike:)

#154 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:38

Idézet: plasterboy - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 9:17

Űdv mindenkinek.

Egy nagyonagy kérdésem lenne, még "kezdő" wlanos vagyok, idiáig csak utpsel volt dolgom, most vettem két kártyát, az egyik egy micronet sp906bb, 11mbit es, a másik egy Suercom 108mbit es. és azt szeretném hogy  van egy gép amiröl közvetlen mellete megy át utp-én a net a másikba, és a wlan kártya is abban van és egy másik lakásba megy.(winxp_sp2). hogy tudom megosztani netet? azt már tudom hogy ad-hoc, de hiába látjah két kártyát a gép akkor se megy a net. és mind két kártya csak kűld, de fogand, de érzékelik egymást.
Nagyon megkőszőném ha valaki eltudná magyarázni(Misztrálban nemtudták rendesen)  :respect:

Én ebben a fél órában fejeztem be én is ugyanezt.
Én a WLAN-t kézzel konfigoltam mert a windows vezeték nélküli hálózat varázslója úgy vágta a témát mint mélytengeri búvár a műrepülést.
Aztán felállt a lan, amin tudtam másolni csak épp a netet nem tudtam megosztani. A hálózat beállítása varázsló nem volt hajlandó lefutni.
Adott ugye egy hálókártya (utp) amin bejön a net, ennek a helyi kapcsolatának beírtam egy ipt (222.192.168.1 vagymit) a vezetéknélküli kapcsolatnak szintén (192.168.0.1). Egy harmadik kapcsolat WAN miniport (absztrakt módon ez a net) meg lett osztva s láss csodát műdködik.
A laptopban (arra lett megosztva a net) dhcpvel van megadva az ip.
sok sikert ha kérdés van írj

#155 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 10:43

A lényeg: azért kellett fix ip-t beállítani a helyi kapcsolatra (az upt-s/netes hálókártya) mert ha a windowsra bíztam akkor a belső wlan nem volt hajlandó működni. A küldött pingeket láttam az asztali gépen de nem volt hajlandó válaszolni, ha meg asztaliról küldtem a pinget az el sem ment.

#156 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 07:41

Idézet: plasterboy - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 8:17

Űdv mindenkinek.

1. azonos tartomanyban legyen az ip
2. az network connections ablakban advanced advanced settings legyen beallitva a tcp/ip a wlan-ra is.
3. legyen beallitva a default gateway a magoszto gepre a kliensen.
3. a kliensen legyen beallitva a dns a megoszto gepre.

#157 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:08

Hali,

en erdeklodnek hogy nyaron szeretnek venni notebookot, augusztus kornyeken, nemtom addig hogy valtoznak a dolgok, ar/teljesitmeny, de olyan 250-280ezer HUF lenne ra, mit ajanlanatok? HP Compaq, Asus? ebben a kettoben gondolkoznek. Foleg netezesre, filmezesre, egyetemre feladatokhoz kellene, linux, jatekra nemnagyon, nagyon kis szazalekban.

koszi az infot
udv

#158 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:32

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 8:08

Hali,
nyaron szeretnek venni notebookot
koszi az infot

Itt  szerintem nagyobb eséllyel segítenek!
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#159 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 08:39

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:32

Itt  szerintem nagyobb eséllyel segítenek!

jaja kozben megtalaltam, thx:)

#160 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 11:00

Milyen softtal tudom megoldani, hogy adatkorláttal osszak meg netes kapcsolatot. 1500MB-s EDGE csomagot kellen 3 gépre 500megájával leosztani.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.