HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#721 Felhasználó inaktív   Mephee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 03. 13:30

Hello mindenkinek. Szóval van egy SMC BARRICADE g 54Mbps Wireless Cable/DSL Broadband Routerem (típusa: SMC2804WBRP-G) amivel az internetet szeretném megosztani az itthoni gépek között (11b kártyák vannak a gépekben).Ez azonban nem nagyon megy.11b üzemmódban nagyon gyenge jelerősséggel kapcsolódik.Long range üzemmódban pedig egyáltalán nem. Vettem kiegészítő antennát(SMCHMANT-6) is, semmi érdemleges hatás.Mit tegyek hogy egy háromszintes ház mindegyik szintjén üzembiztosan fogjam a jelet?Hogyan tudnám növelni a jel erősségét?

SOS válaszoljatok,mert mindjárt földhöz csapom!
Minden segítséget köszönök

#722 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 13:38

Közben én is kutakodtam a neten, hátha beválik valami. Több tippet is olvastam, ha nem megy a TFTP-s dolog:

1, bedugva a router, 30 másodpercig nyomni a resetet, miközben folyamatosan nyomod, kihúzod a tápot, 30mp múlva vissza, még mindig nyomod a resetet, 30 mp múlva elengeded

2, A flash IC-n a 15 és 16-os lábakat rövidre zárod, és utána dugod be a tápot. Miután elindult, most már el lehet venni a dolgot, amivel rövidre zártad. Elvileg tudod pingelni. Meg lehet próbálni a TFTP-s dolgot.-> a legtöbben ezzel csinálták meg.

3, A flash IC 16-os lábát az antenna földjével rövidre zárod.

Miután ezek valamelyikét megcsináltad meg lehet próbálni megint a TFTP-s dolgot, hátha megy utána. Remélem összejön!

Szerk: A kockázatok és mellékhatások tekintetében...
Még 1: A szétszedés szinte biztos garivesztés... (A flashelés is)

Szerkesztette: olinka 2005. 07. 03. 13:39 -kor

#723 Felhasználó inaktív   Mephee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 03. 14:08

Hello mindenkinek. Szóval van egy SMC BARRICADE g 54Mbps Wireless Cable/DSL Broadband Routerem (típusa: SMC2804WBRP-G) amivel az internetet szeretném megosztani az itthoni gépek között (11b kártyák vannak a gépekben).Ez azonban nem nagyon megy.11b üzemmódban nagyon gyenge jelerősséggel kapcsolódik.Long range üzemmódban pedig egyáltalán nem. Vettem kiegészítő antennát(SMCHMANT-6) is, semmi érdemleges hatás.Mit tegyek hogy egy háromszintes ház mindegyik szintjén üzembiztosan fogjam a jelet?Hogyan tudnám növelni a jel erősségét?

SOS válaszoljatok,mert mindjárt földhöz csapom!
Minden segítséget köszönök

#724 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 15:02

Nekem már többször előfordult, hogy a router sem a pingre nem válaszol, se a tftpre. Eddig mindig meg tudtam csinálni. A következő a módszer:

1.: töltsd le az auto upgrade utility-t
2.: a routeren nyomd meg a reset gombot 40mp-ig, ezután várj egy percet, majd áramtalanítsd, és úgy dugd vissza a konnektorba, hogy közben nyomva tartod a reset gombot, 40mp múlva engedd el
3.: a gépet, amiről a firmware frissítést fogod végrehajtani állítsd fix ipre, az ip mező legyen 192.168.1.2, a hálózati maszk pedig 255.255.255.0, a többi mező legyen üres
4.: dugd a gépedet a lan1 portba
5.: indítsd el az auto upgrade utility-t, és nyomd meg a next gombot kétszer, az ip és pass beállítások automatikusan jók
6.: húzd ki, majd dugd vissza a routert a 220ba, és amint a windows kiírja, hogy helyi kapcsolat csatlakoztatva, nyomd meg az upgrade gombot az auto upgrade utility-n
7.: ha nem jön össze elsőre, akkor a 6-os pontot próbáld meg többször, itt nagyon fontos a jó időzítés, mert a router boot után pár másodperc múlva már indítaná a firmware-t, és akkor késő. ha legalább ötször próbáltad, és nem sikerült, akkor 2-es ponttól újra, nekem már volt olyan, hogy háromszor kellett a kettes ponttól végigcsinálni..

sok sikert!

#725 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 15:14

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 13:58

:up:  :up: Igen, ezt kerestem én is! :)

Ezt én is megtaláltam, de pl nem tudom hol kell állítani a "állitsd a kapcsolat sebességét 10Megabitre és Half Duplex üzemmódra" Az IP címet és az Alhálózati maszkot me találtam.

#726 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 17:51

Na most én is kérnék egy kis segítséget tőletek.
Úgy hozta a sors, hogy a meglévő internetmegosztásos hálózatomat (SMC2804WBR router) át kell alakítanom, hogy korlátozni tudjam a sebességet. 1 kliens csatlakozik vezeték nélkül, azt kellene korlátoznom. Be szeretnék állítani egy kislinuxos P1-es gépet routernek.
A meglévő routert be tudom állítani, hogy csak AP-ként menjen? Össze tudom így hozni a hálót?

#727 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:11

Na ujabb gond.
Felvázolom a hálót :

PC1-------                                                                    -------PC4
PC2------- USR8054                    DWL2000+----SWITCH -------PC5
PC3-------                                                                    -------PC6
ADSL-----

A kérdés az hogy ebben az esetben a DWL2000+ nak KLIENS modban kell-e lennie vagy BRIDGE modban.

Azért merült fel bennem a kérdés mert eddig klinesben volt, de most elkezdett vacoklni , elveszti a routert és nem talál rá vissza. Pedig Site Survery-el látja a router. Meg PC kártyával is jól látni a routert.
Most áttettem BRIDGE modra és igy most müxik.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#728 Felhasználó inaktív   M63.003 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:42

Sziasztok!
Ismerőssel össze akarunk dobni egy WiFi hálót, Nálam van a net, egy D-Link DI-624 Routert néztünk ki, a srác kapott egy 54Mbps WiFi pci kártyát az alaplapjához, ez a két eszköz lenne a hálón.
A dolog úgy néz ki, hogy a router a szobámban lenne, a szobám és az erkély között van 1 üvegajtó meg kb 15 méter. Az erkélyről ha balra nézek kb 45°-ban akkor látom a srác monitorját a szembe lévő házban,  kb ugyanolyan magasan lakik mint én, légvonalban van kb 20 méter. A kliens gép az ablak alatt van egy számítógépállványos íróasztalban.
Szerintetek milyen sebességel menne a háló? A cél inkább a Lanos játékok (PL C&C Generals), a netmegosztás csak másodlagos dolog. Működne így a dolog? Vagy a játékokat felejtsük el?
Ja, mind2 ház világháború előtti 4 emeletes, tégla falakkal... 
ASRock K7VT2 P1.30 (VIA KT266A), Athlon XP 2400+, 512 MB 266 MHz Samsung DDR, 60 + 120 GB IBM HDD, Sapphire Radeon 9600 Atlantis 128 MB DDR, Samsung SyncMaster 765MB

#729 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 03. 19:55

Idézet: M63.003 - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 20:42

szobám és az erkély között van 1 üvegajtó meg kb 15 méter. Az erkélyről ha balra nézek kb 45°-ban akkor látom a srác monitorját a szembe lévő házban,  kb ugyanolyan magasan lakik mint én, légvonalban van kb 20 méter. A kliens gép az ablak alatt van egy számítógépállványos íróasztalban.

Szerintetek milyen sebességel menne a háló? A cél inkább a

Ja, mind2 ház világháború előtti 4 emeletes, tégla falakkal... 

Pingek jók lesznek, stabil 20 megabit környékével szerintem lehet számolni, de 2 megával már holt biztos, az meg játéknak és netnek is elég. Ha olyan a cucc, akkor direkt lekorlátozom 1-2 megásra, hogy stabil legyen a kapcsolat ne szinkronizálgassanak folyton.
Make love not Wor.

#730 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 07:30

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 10:10

NEM tudok angolul...

tanulni sose' keso  :p

#731 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 07:57

Idézet: aurum - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 8:30

tanulni sose' keso  :p

Tok franciául, oroszú, tom hogy, az angól a világnyelv...Valahogy a ez a nyelv kimaradt.Valamennyire azért megy! :grrr:

#732 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:46

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 8:57

Tok franciául, oroszú, tom hogy, az angól a világnyelv...Valahogy a ez a nyelv kimaradt.Valamennyire azért megy! :grrr:

Sikerült a visszaflashelés?

#733 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:01

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 6:57

franciazni en is tudok de tobb dolognak a franciakkal kapcsolatban nem latom ertelmet  :rolleyes:

#734 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:53

Szeretnék beköttetni egy mikrós netet.
Most mérték fel, hogy egyáltalán van-e rálátás a tornyukra. /van/
A srác elmondása szerint alapesetben az antenna kábelét húzzák be a szobába, és kötik rá pl. egy PCI wlan kártyára.
Én olyat szeretnék, hogy már a padlástól UTP kábel jöjjön a gépemhez. Olvasottak alapján úgy kevesebb a jelveszteség.
Erre ajánlotta a srác a Planet WAP1963A Bridget.

Az lenne a kérdésem, hogy ehhez nem elég egy wlan router?
Azon is van wlan és lan csatlakozó.

Ha meg akarnám osztani a netet a bridge mellé biztosan kell a router? Vagy elég egy switch?

Carline
Lenovo X201s
­

#735 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:03

Idézet: carline - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:53

z lenne a kérdésem, hogy ehhez nem elég egy wlan router?
Azon is van wlan és lan csatlakozó.

Ha meg akarnám osztani a netet a bridge mellé biztosan kell a router? Vagy elég egy switch?

Nem elég a router, oda az a bridge kell.

ŰHa meg szeretnéd osztani, akkor magadnak intézel egy routert, aztán kész.
Make love not Wor.

#736 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:03

Nem elég a router, oda az a bridge kell.

ŰHa meg szeretnéd osztani, akkor magadnak intézel egy routert, aztán kész.

Ha pedig belső wifi hálót akarok akkor a bridge mellé egy wlan routert kell tennem és a kliensekbe meg wlan karit és kész is?

Nem zavarja egymást a mikrós net meg a belső wifi?
Lenovo X201s
­

#737 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 13:20

Idézet: carline - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:12

Ha pedig belső wifi hálót akarok akkor a bridge mellé egy wlan routert kell tennem és a kliensekbe meg wlan karit és kész is?

Nem zavarja egymást a mikrós net meg a belső wifi?

Más csatornára kell állítani, amit nem használ senki a környéken, és kész :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#738 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:00

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 18:11

Na ujabb gond.
Felvázolom a hálót :

PC1-------                                                                    -------PC4
PC2------- USR8054                    DWL2000+----SWITCH -------PC5
PC3-------                                                                    -------PC6
ADSL-----

A kérdés az hogy ebben az esetben a DWL2000+ nak KLIENS modban kell-e lennie vagy BRIDGE modban.

Azért merült fel bennem a kérdés mert eddig klinesben volt, de most elkezdett vacoklni , elveszti a routert és nem talál rá vissza. Pedig Site Survery-el látja a router. Meg PC kártyával is jól látni a routert.
Most áttettem BRIDGE modra és igy most müxik.

Valaki sugja meg hogy ebben a felálásban a DWL 2000-nek kliens , vagy bridge modban kell lennie, ha zet szeretném hogy mind a 6 gép egy IP tartományban legyen és menjen a net.

2 Hétig ment kliens modban de mostanában kezdett vacakolni ezért kapcsoltam bridge modra és most ugy megy.

Szóval hivatalósan mi a megfelelő üzemmód ?
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#739 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 14:33

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 18:51

Na most én is kérnék egy kis segítséget tőletek.
Úgy hozta a sors, hogy a meglévő internetmegosztásos hálózatomat (SMC2804WBR router) át kell alakítanom, hogy korlátozni tudjam a sebességet. 1 kliens csatlakozik vezeték nélkül, azt kellene korlátoznom. Be szeretnék állítani egy kislinuxos P1-es gépet routernek.
A meglévő routert be tudom állítani, hogy csak AP-ként menjen? Össze tudom így hozni a hálót?

aha, nálam jelenleg így megy.
annyi hogy mindent a lan portokra dugsz majd, és a wan-ba semmit.
routernak értelemszerűen ugyanabból a tartományból adsz ip-t mint a netosztó gép és a kliensek.
--== envagyok ==--

#740 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 15:16

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:46

Sikerült a visszaflashelés?

Szia.
Sikerült!!!! De nem otthon. Felhívtam a Alphasonic kft és "megfelelő díjjazás" fejében készségesen megcsinálták. Bőve bőven megérte. Ők is a tftp progit használják, de szervizes szerint van egy kis elírás az angolnyelvű eredetiben ezért sokaknak nem sikerül otthon a flashelés, hogy mi? a kérdésre csak mosolygott.
Hát ennyi.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, főleg "aurumnak" az epítő hozzászólásokért, segítségért. Mindegy majd legközelebb...

Üdv:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.