HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1321 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:38

hi mindenki!

segítségeteket (tippeket, ötleteket) szeretnék kérni a következőkben:
az alább linkelt rajzon egy nagyon vázlatos, a valóságot közelítő alaprajzot próbáltam kreálni.
minden "teremben" kellene elérhető mikrós kapcsolatot létesíteni, ami elkézeléseim szerint egy a folyosón elhelyezett sugárzóval megoldható (talán).
az első körben felmerülő kérdések:
- milyen antennát kellene rakni az ap-ra (régi építésű épület, valószínű jó vastag falakkal)? a szektorsugárzók ha jól tudom ált. 120%-osak, szerintem az ide kevés. körsugárzó?
- az élület 2 szintes, a második szint hasonló elrendezéssel. kell e mind 2 szintre egy-egy eszköz, vagy lefedhető lehet a dolog egy eszközzel?

2. van egy másik (vasbeton szerkezetű) épületem, (az ügy szempontjából) szintén hasonló elrendezéssel, ahol viszont 3 szinten kellene kb. ugyanezt megvalósítani. tehát egyik oldal folyosó, másik oldalt termek, ahova "bárki" beszalad a laptopjával és tud netezni.

mondjuk gondolom látatlanból nehéz ezekre válaszolni, tehát a legkézenfekvőbb lenne venni egy eszközt, "valamilyen" antennát, és hajrá, próbálgatni mennyi falat, födémet visz át.
természetesen azért nem a nullából szeretném ezt megoldani, "itthon" egy fél km-es körzetben van egy 4 felhasználós kis mikrós hálóm, szóval elszöszöltem én már ezekkel a dolgokkal. :)

esetleg ha meg tudtok támogatni 1-2 tanáccsal azt megköszönném. a gondom igazából az, hogy először egy árkalkulációt kellene csinálnom, amit meg nehezen teszek meg addig, amíg nem tudom minden szintre kell-e ap stb. ...

thx

szerk:
vagy elképzelhető, hogy egy kicsit komolyabb ap a saját antennáival is ki tudja szolgálni ezeket az igényeket? pl. ez

Csatolt fájl:

Szerkesztette: envagyok 2005. 10. 19. 10:19 -kor

--== envagyok ==--

#1322 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 10:32

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 9:38

hi mindenki!

az alább linkelt rajzon egy nagyon vázlatos, a valóságot közelítő alaprajzot próbáltam kreálni.
minden "teremben" kellene elérhető mikrós kapcsolatot létesíteni, ami elkézeléseim szerint egy a folyosón elhelyezett sugárzóval megoldható (talán).
- milyen antennát kellene rakni az ap-ra (régi építésű épület, valószínű jó vastag falakkal)? a szektorsugárzók ha jól tudom ált. 120%-osak, szerintem az ide kevés. körsugárzó?
- az élület 2 szintes, a második szint hasonló elrendezéssel. kell e mind 2 szintre egy-egy eszköz, vagy lefedhető lehet a dolog egy eszközzel?

2. van egy másik (vasbeton szerkezetű) épületem, (az ügy szempontjából) szintén hasonló elrendezéssel, ahol viszont 3 szinten kellene kb. ugyanezt megvalósítani. tehát egyik oldal folyosó, másik oldalt termek, ahova "bárki" beszalad a laptopjával és tud netezni.

mondjuk gondolom látatlanból nehéz ezekre válaszolni, tehát a legkézenfekvőbb lenne venni egy eszközt, "valamilyen" antennát, és hajrá, próbálgatni mennyi falat, födémet visz át.
természetesen azért nem a nullából szeretném ezt megoldani, "itthon" egy fél km-es körzetben van egy 4 felhasználós kis mikrós hálóm, szóval elszöszöltem én már ezekkel a dolgokkal. :)

esetleg ha meg tudtok támogatni 1-2 tanáccsal azt megköszönném. a gondom igazából az, hogy először egy árkalkulációt kellene csinálnom, amit meg nehezen teszek meg addig, amíg nem tudom minden szintre kell-e ap stb. ...

thx

szerk:
vagy elképzelhető, hogy egy kicsit komolyabb ap a saját antennáival is ki tudja szolgálni ezeket az igényeket? pl. ez

Hát ez nem valami féle home projet szóval ezt valaki profira kéne bízni!(mint pl:én! :D )
De hát mit ad isten volt aki márt itt akart nettszolgáltató lenne. :p
1 megoldáshoz:2db szektorsugárzó bőven elég lesz és az egész folyosót befogja sugározni!Ezek elég  goromba antennák szoktak lenne.+hozza minimum 100mw-os senao ap vagy valamely más gyártó csak atheros chipsetes legyen. HA van sok pénz akkor microtik páros. Kábelhossz nem legyen több 2m-nél!
2megáldás:Minden szinten ugyan azt eljátszod és egy kzp switche összekábelezed az ap-kat!Utána azt meg lehet dugdosni routerbe,layer switchbe.
A vasbeton nagyon tud árnyékolni nagyon párszor márt szívtam vele vagy félnapot!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1323 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 02:44

Sziasztok, egy kis tanács kellene ugye :)

Van egy AP, erre csatlakozna 1 másik gép, de nem lehet PCI kártyát betenni a gépbe mert helyi adottságokból adódóan akkor kellene kb. 15m antennakábel ami enyhén szólva is sok...ehelyett egy Dlink 2100 AP-ot gondoltam, és akkor már az UTP kábellel ott lehet a gép ahol akarom 100m-es körzeten belül. Működőképes így a dolog?

A Dlink ezt tudja:
Használati módok:
Hozzáférési pont vezeték nélküli felhasználók vezetékes LAN-nal történő összekapcsolásához,
Point to Point - 2 MAC cím közti áthidaláshoz,
Point to Multipoint több LAN összekapcsolásához, Ismétlés a jelerősítéshez több hozzáférési pont beállításával,
AP kliens mód - a LAN portra csatlakozva vezeték nélkül összekapcsolja az AP klienst egy másik AP klienssel.

Előre is köszi a segedelmet :)

#1324 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 09:06

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 2:44

Sziasztok, egy kis tanács kellene ugye :)

Van egy AP, erre csatlakozna 1 másik gép, de nem lehet PCI kártyát betenni a gépbe mert helyi adottságokból adódóan akkor kellene kb. 15m antennakábel ami enyhén szólva is sok...ehelyett egy Dlink 2100 AP-ot gondoltam, és akkor már az UTP kábellel ott lehet a gép ahol akarom 100m-es körzeten belül. Működőképes így a dolog?

A Dlink ezt tudja:
Használati módok:
Hozzáférési pont vezeték nélküli felhasználók vezetékes LAN-nal történő összekapcsolásához,
Point to Point - 2 MAC cím közti áthidaláshoz,
Point to Multipoint több LAN összekapcsolásához, Ismétlés a jelerősítéshez több hozzáférési pont beállításával,
AP kliens mód - a LAN portra csatlakozva vezeték nélkül összekapcsolja az AP klienst egy másik AP klienssel.

Előre is köszi a segedelmet :)

AP akkor javaslom ha kesobb is tudjatok alkalmazni. Vagy meg szoba johet egy DWL-810+ is. Amugy mukodni fog.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1325 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 09:18

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 9:38

hi mindenki!

thx

szerk:

1. Regi epuleteknel a teglafal nem okoz problemat, szintenkent egy szektorsugarzo + ap, de egy AP barmelyik max egyszerre 10 felhasznalot kepes normalisan kiszolgalni. A konfiguralas nemileg korulmenyes, mert egy azon SSID kene a teljes szakadas mentes mobilitashoz.

2. vasbeton nem mindegy hogy a teljes szerkezet vagy csak egy resze. Ha az elvalaszto falak tegla vagy rabic, gipszkarton kisebb gond ha viszont azok is vasbeton akkor nagy gond mert akkor elkepzelheto hogy tobb AP kell egy szintre.

Sajnos proba kell de olyan eszkozzel amit hasznalni is fogsz. + nem art megtudni milyen laptopok es azok milyen WLAN-nal rendelkeznek. Mert lehet hogy azok a gyenge pontjai az egesznek.

Amit lehet ajanlani tipusokban:
- Senao
- atherososz chipszettes eszkozok leveheto antennaval
- Micronet SP918BK (egy szolgaltatonak szallitottunk 50 darabot)
Az informatika atok de jo hogy van.

#1326 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 10:00

Sziasztok

Gondolom tovább növelem a láma kérdések sorát, de felteszem.
Adott egy régi építésű ház (1910). Alsó szinten hálózat és net. Mind a kettő külön van kábelezve, mert 8 gépből csak 2-n van net (nem akarják egy kábelen a netet és a hálót). Fönti szinten is van egy gép. Oda kéne Net és hálózat.
Meg lehet-e oldani, hogy a netes router Wifi legyen, és az egyik géphez betenni egy wifi routert, ami csak két gépre oszt szét (a föntire és a saját gépre). Tehát két Wifi-s router adna egy gépnek.
Most már bennt van a netes wifi, de a fölső szinten elég akadozva jön a net, és nem szeretnék, ha a háló is néha menne, néha nem. A wifi-s notebookon viszont szuperül megy a net. Lehet hogy nem elég az eredeti antenna a routerben? Ki kéne cserélni egy nagyobbra? Vagy az USB-s vevő a szar? (A routerrel azonos szinten szuperül megy a net)
Két USB-s wifivel elvánszorog egy gép?
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1327 Felhasználó inaktív   Bugi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 09:13

:think:

#1328 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 14:23

Idézet: Bugi - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 8:13

:think:

:confused:  :think:
Nekem ez mostanság sokszor megvan.
Meg ez is:  :reklamacio:  :banghead:  :grrr:
Sajnos ez nem:  :omg:  :dance:

Szerkesztette: Jóqtya 2005. 10. 21. 14:24 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#1329 Felhasználó inaktív   Netszaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:54

Idézet: pauz - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 15:21

nekem az lenne a kerdesem, hogy most akarok venni egy ZyXEL p334wt wifi routert. A topicban talalok olyat, hogy hogyan kell beallitani a wifi titkositast, hogy mas ne tudjon belepni? ilyen WEP VPN titkositasok vagy mik. Vagy annyira egyszeru a varazsloval beallitani hogy felesleges leirni ide?

pl hogy csak mac adress alapjan tudjanak belepni, meg felhasznalo jelszoval, illetektelen ne akarja hasznalni, bar nemhiszem hogy olyan a kornyek ahol sok wifi lenne, de sose tudni

bocs csak nem volt idom vegignezni mind a 6 oldalt, szal ha van ilyen kerem jelezzetek, vagy hogy hol talalok ilyet, vagy irni egy rovid "doksit" rola.

esetleg aki ilyen routert hasznal, azis szolhatna:)

thx
udv

Gyorssegély :)

A legördülő menüből a None, Basic(WEP) vagy Extend(WPA-PSK) opciót választhatja ki a vezetéknélküli biztonsági beállításokhoz. Ha nem kívánja a vezetéknélküli hálózatát védeni, akkor válassza a None -t. Ha nem állít be semmilyen vezetéknélküli biztonsági opciót,  akkor a hálózata bármely, hatótávolságon belül lévő vezetéknélküli eszköz számára hozzáférhető lesz. A Basic(WEP) biztonsági opció segítségével állíthatóak a WEP Encryption paraméterek.  Az Extend(WPA-PSK) biztonsági opcióval állítható a Pre-Shared Key. Ezt az opciót akkor válassza, ha a vezetéknélküli kliense támogatja a WPA-PSK -t. A harmadik képernyő az alapján változik, hogy melyik biztonsági szintet választja. A sikeres kommunikációhoz a vezetéknélküli állomásoknak és a Prestige-nek ugyanazzal az SSID -val, channel ID-val és WPA-PSK beállítással (ha a WPA-PSK engedélyezve van), WEP titkosítókulccsal (ha a WEP engedélyezve van) kell rendelkezniük.
A WEP Encryption   legördülő menüből a 64-bit,  128-bit vagy 256-bit  választható. Válassza ki a Key (Kulcs) gombokkal a használandó WEP kulcsot.  WEP kulcsot generálhat vagy megadhatja kézzel is a következőképpen:  Egy Passphrase (maximum 32 karakter) megadása után kattintson a Generate gombra. A Prestige ekkor automatikusan generál egy WEP kulcsot. Vagy Adjon meg kézzel egy kulcsot a Key mezőben ASCII vagy Hex WEP kulcsmegadási móddal.
Egy előre megosztott (pre-shared) kulcs megadásával a WEP titkosításnál is nagyobb biztonságot érhet el.   Adjon meg egy 8 és 31 közötti hosszúságú ASCII   karakterekből álló kulcsot (ügyeljen a kis- és nagybetűkre). A legbiztonságosabb vezetéknélküli kapcsolatot úgy  érheti el, ha az advanced menüben beállítja a WPA  módot. Ehhez egy RADIUS szervert is be kell állítania.

Szerkesztette: Netszaki 2005. 10. 21. 15:56 -kor

#1330 Felhasználó inaktív   Netszaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 18:01

Idézet: pauz - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 18:39

ok szombaton veszem, ha vmi gaz van, majd jovok:)

vagy nincs MSNed? megdohatnal pu-be egy cimmel ha gond lenne....

Egy tipp: Médiamarkt Megapark, P334WT 24490 Ft bruttó

#1331 Felhasználó inaktív   neonblue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 19:21

Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 21:12

Épületek közt elég felejtős lesz USB cuccokkal. Hacsak nem külső antennacsatis cuccot használsz.

ennyire rossz az usbs cuccok hatótávolsága????

#1332 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 22:10

Idézet: neonblue - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 18:21

ennyire rossz az usbs cuccok hatótávolsága????

Arra kevés, hogy utxában többháznyi területet áthidalj velük.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1333 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 22:58

Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 22:10

Arra kevés, hogy utxában többháznyi területet áthidalj velük.

Atmel chipes usb cuccok elég gorombák tudnak lenni! :)

#1334 Felhasználó inaktív   Beerka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:01

Sziasztok!

Segitsegeteket szeretnem kerni, a kov problemahoz:
- Van egy zyxel 334 wlan router
- meg egy acer 1362lmi notebook

Problem az acer notin allandoan szakad a net+packet lossos ha van.
Egy szobaban  a routerrel hasznalhato. De egy vagy ket fal es szenvedes
a netezes notirol. Volt itt egy sony vaio kisgep az meg 4 falon tul
is 54mbittel nyomta rezzenestelenul, a notim meg kb 1 percet birt aztan
feloraig nem is latta a routert. Ezekszerint eleg gyenge a notiban
levo wlan cucc.

Irtam acernek es zyxelnek is de nem lettem okosabb, nem nagyon tudtak
mit mondani.

Mit lehet tenni?
Lehet normal aron vmi usbn kapcsolodo wlan vevot vagy mittomen mit venni?
Vagy mitevo legyek?

Koszi

#1335 Felhasználó inaktív   Jola 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 15:31

Hello kezdő vagyok hálózat témában ezért kérnék egy kis segítséget. Szoval nemrég van itthon egy SMC WBR14-G EU 54 Mbps routerem és egy X-micro 54Mbps 11g usb adapterem (egyik gép kábellal csatlakozik a routerhez míg a mésik wierlwss úton). A problémám az hogy a router az internetkapcsolatot megosztja és az adapter veszi szóval az internet jó de a két gépet nem tudom összekötni, hogyan kell és mit csinálni? Előre is kösz a segítséget!

#1336 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:32

Idézet: Beerka - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 14:01

Sziasztok!

Segitsegeteket szeretnem kerni, a kov problemahoz:
- Van egy zyxel 334 wlan router
- meg egy acer 1362lmi notebook

Problem az acer notin allandoan szakad a net+packet lossos ha van.
Egy szobaban  a routerrel hasznalhato. De egy vagy ket fal es szenvedes
a netezes notirol. Volt itt egy sony vaio kisgep az meg 4 falon tul
is 54mbittel nyomta rezzenestelenul, a notim meg kb 1 percet birt aztan
feloraig nem is latta a routert. Ezekszerint eleg gyenge a notiban
levo wlan cucc.

Irtam acernek es zyxelnek is de nem lettem okosabb, nem nagyon tudtak
mit mondani.

Mit lehet tenni?
Lehet normal aron vmi usbn kapcsolodo wlan vevot vagy mittomen mit venni?
Vagy mitevo legyek?

Koszi

Vegyél bele egy izmosabb pcmcia kártyát pl:senaot és menni fog rendesen! :)

#1337 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:33

Idézet: Jola - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 15:31

Hello kezdő vagyok hálózat témában ezért kérnék egy kis segítséget. Szoval nemrég van itthon egy SMC WBR14-G EU 54 Mbps routerem és egy X-micro 54Mbps 11g usb adapterem (egyik gép kábellal csatlakozik a routerhez míg a mésik wierlwss úton). A problémám az hogy a router az internetkapcsolatot megosztja és az adapter veszi szóval az internet jó de a két gépet nem tudom összekötni, hogyan kell és mit csinálni? Előre is kösz a segítséget!

Jól megadtad a kábeles gépnek az ip cimeket?Elvileg a natolást automitkusan elvégzi a router!

#1338 Felhasználó inaktív   Jola 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 18:05

Szoval azt leszögezném megint, hogy kezdő vagyok és minek és hol kellene megadni a kábeles gépnek az ip címeket? Elérhető vagyok msn-en megköszönném ha valaki ott tudna segíteni cím:ger84@freemail.hu
Köszönöm!

#1339 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 13:36

Idézet: Jola - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 19:05

Szoval azt leszögezném megint, hogy kezdő vagyok és minek és hol kellene megadni a kábeles gépnek az ip címeket? Elérhető vagyok msn-en megköszönném ha valaki ott tudna segíteni cím:ger84@freemail.hu
Köszönöm!

azert kellene vegigolvasni a topic elejet, es ha ket halokartyan akarsz netet osztani, talan a netmegosztas topicban kellene keresgelni

#1340 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 13:39

Idézet: Jola - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 19:05

Köszönöm!

a ket gepet akarod osszekotni? hogy menjen rajta a LAN? tudjal egyikrol a masikra masolgatni?
ha a ket gepen megy a net a routerrel, akkor pl sajatgep kijeloolod azt a a meghajtot amit osztani szeretnel, jobbkilkk ra es megosztas, engedelyezed vagy mi gondolom magyar szal egyertelmu minden. utana leokezod varsz egy kicsit, es windows commanderben meghajtovaltas halozatok ..... ott keresgelj latni kellessz majd a gepet

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.