segítségeteket (tippeket, ötleteket) szeretnék kérni a következőkben:
az alább linkelt rajzon egy nagyon vázlatos, a valóságot közelítő alaprajzot próbáltam kreálni.
minden "teremben" kellene elérhető mikrós kapcsolatot létesíteni, ami elkézeléseim szerint egy a folyosón elhelyezett sugárzóval megoldható (talán).
az első körben felmerülő kérdések:
- milyen antennát kellene rakni az ap-ra (régi építésű épület, valószínű jó vastag falakkal)? a szektorsugárzók ha jól tudom ált. 120%-osak, szerintem az ide kevés. körsugárzó?
- az élület 2 szintes, a második szint hasonló elrendezéssel. kell e mind 2 szintre egy-egy eszköz, vagy lefedhető lehet a dolog egy eszközzel?
2. van egy másik (vasbeton szerkezetű) épületem, (az ügy szempontjából) szintén hasonló elrendezéssel, ahol viszont 3 szinten kellene kb. ugyanezt megvalósítani. tehát egyik oldal folyosó, másik oldalt termek, ahova "bárki" beszalad a laptopjával és tud netezni.
mondjuk gondolom látatlanból nehéz ezekre válaszolni, tehát a legkézenfekvőbb lenne venni egy eszközt, "valamilyen" antennát, és hajrá, próbálgatni mennyi falat, födémet visz át.
természetesen azért nem a nullából szeretném ezt megoldani, "itthon" egy fél km-es körzetben van egy 4 felhasználós kis mikrós hálóm, szóval elszöszöltem én már ezekkel a dolgokkal.
esetleg ha meg tudtok támogatni 1-2 tanáccsal azt megköszönném. a gondom igazából az, hogy először egy árkalkulációt kellene csinálnom, amit meg nehezen teszek meg addig, amíg nem tudom minden szintre kell-e ap stb. ...
thx
szerk:
vagy elképzelhető, hogy egy kicsit komolyabb ap a saját antennáival is ki tudja szolgálni ezeket az igényeket? pl. ez
Csatolt fájl:
-
mikro02.jpg (0byte)
Letöltések:: 4
Szerkesztette: envagyok 2005. 10. 19. 10:19 -kor

Súgó
A téma zárva.