HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1841 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:07

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:25

Összefoglalva pár dolgot:

IC beszerzése: ha nem mindennapos akkor csak nagyobb tételben (több 100-1000 db) lehet rendelni depóból vagy gyárból.

áramkör 'legyártása': mint köztudott (hogy maradjunk a fellengzős stilusnál) a GHz tartományban a hullámok nem ugy viselkednek mint alacsonyabb frekin, a dolognak 1000 buktatója van/lehet. Ha 1 aktiv eszközt gyártasz és Te meg vagy vele elégedve felettébb nem biztos, hogy az nem zavar másokat. Azért lássuk be az nem 1 passziv vevőantenna.

Műszerpark ára: én a legalapvetőbb műszerekre gondoltam csak, nyilván ezekk 'csak' saccolni lehet, de legalább tudod, hogy alapvetően nem 1 zavaróüzemet gyártottál le.

Más megoldás: ha mindenképp erősitő akkor lehet kapni 200mW-os AP/klienst is vagy nem itthon veszed meg az erősitőt 50-150 eFt-ért hanem EU vagy USA kb. 20 eFt
De leginkább más megoldással kell próbálkozni. pl mint az emlitett passziv átjátszás, aktiv átjátszás, etc, tele vele a net.

Ja, még1 kideritetted már mibe kerül a chip? gyári áron? esetleg lehet hogy az is van 10-20 eFt.

Vannak trükkök, mellyel ingyen is be lehet szerezni. Amúgy természetessen kiderítettem, a chipp 4000Ft- ba kerül.
S természetessen én is inkább vagyok híve az elrősítő nélküli megoldásnak, mint a "valami nem ok, erősítőt neki" felfogásnak. Én itt azokról az esetekről beszélek ahol máshogyan nem oldható meg a dolog. S leginkább pont-pont kapcsolatokra gondolok. Ha valaki szolgáltatni akar, az már más kategória....

ÜDV: Tracert

#1842 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:20

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:38

Bocs nem álhattam meg erre külön is válaszolok.

Tiszteletem a nagymamádnak aki össze tud forrasztani 10-100 alkatrészből álló kapcsolást. Még meg is tervezheti hozzá a NYÁK-ot , mert remélem nem 'drót nyák' ra gondol és igy szépen kialakul akár 1 quad405 a maga 100W jával. Ha nem működik jól legfeljebb szétégeti a kedvenc unokája kedvenc hangfalát. Ha utánanéz akkor ezt akár el is tudja kerülni.

De a nagyanyód jártas a Ghz-es tartományban is? a csirke minden bizonnyal nem sül meg ettől az erősitőtől, de leéghet az IC (gyk chip) ami akár tüzet is okozhat ami eléggé kellemetlen ha nem a saját házad ég le ; vagy agyonszennyezheted az étert.

DE legalább működik.

még 1 gondolat: nem gondolkoztál el még azon, hogy miért van az hogy antennák rajzaival méretezésével több 1000 netes oldal/fórum foglalkozik, mig aktiv cucokkal elvétve ??? Ez vajon miért lehet?

Nah ez végképp felháborított!!!

-Egy ilyen kapcsolást összerakni nem nagy kunszt, főleg hogy 10-20 alkatrészből áll.
-Nem figyelsz!!! A nyáktervet a gyártó megtervezte!!!!! Nem kell érteni semmihez, csak ugyan úgy összerakni....
-Ez operátori feladat (SORMUNKÁS) Egyszerű összeszerelés! Tudod kiket alkalmaznak ilyen munkára???
A 8 általánossal sem rendelkező akár sérült embereket....
-Ebből is látszik, hogy te nem értesz a GHZ-es technológiához!!! Hiszen Tudhatnád, meg persze le is van írva, hogy ezeket a berendezéseket lezárt fém dobozban kell tárolni.
Kis fizika: (Ált. Isk. 6. osztály)
-Mi kell az égéshez??? oxigén,éghető anyag, gyulladási hőmérséklet
-A fém éghető???
-Teflonos nyák éghető???
-S egy lezárt fém dobozba, ha tűz keletkezik hogy jut be az oxigén hogy táplálja az égést???

Miér foglalkoznak ezzel keveset?
-nehéz megtervezni egy ilyen erősítőt. (de végre jött egy cél IC)
-Nehéz ellopni a gyárból a terveket (Persze már ezt is megtették)

Gondolj csak bele... Az elején antennák sem nagyon voltak.....
Ahogy az emberek csinálgatják, úgy egyre több anyag kerül fel a netre!

#1843 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 09:23

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 0:46

mindenesetre kisebb a veszteség, mint egy falat célozni, vagy fát.

Sajnos van úgy hogy minden irányban akadály van...

#1844 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 03. 12:04

Szerény véleményem szerint az a nem mindegy, hogy mire akarják használni ezt az 1w-os erősítőt. Vannak olyanok akiknek mondjuk ez a hobbija (mint anno a rádióamatőrök), hogy minél nagyobb távon tudnak kapcsolatot teremteni (irányított antennával), és nem állandóan 'zavarja' az étert, hanem csak kísérletezgetés, tanulmányozás, stb. Ezt szerintem nem kell megvetni.
(Még talán az is belefér, hogy két 110-es parabolával -vagy nagyobbal aminek kicsi a nyílásszöge- mondjuk két város között akar kapcsolatot létrehozni, igaz erre ott vannak az 5GHz-es eszközök.)

De aki teszemazt 'szolgáltatni' akar, vagy csak passzióból szórja szeméttel tele az étert ilyen eszközökkel (csak mert útban van egy fa, stb.) és nincs tekintettel másokra az már jogosan elitélendő..

#1845 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 15:59

Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 8:20

Nah ez végképp felháborított!!!

-Egy ilyen kapcsolást összerakni nem nagy kunszt, főleg hogy 10-20 alkatrészből áll.
-Nem figyelsz!!! A nyáktervet a gyártó megtervezte!!!!! Nem kell érteni semmihez, csak ugyan úgy összerakni....
-Ez operátori feladat (SORMUNKÁS) Egyszerű összeszerelés! Tudod kiket alkalmaznak ilyen munkára???
A 8 általánossal sem rendelkező akár sérült embereket....
-Ebből is látszik, hogy te nem értesz a GHZ-es technológiához!!! Hiszen Tudhatnád, meg persze le is van írva, hogy ezeket a berendezéseket lezárt fém dobozban kell tárolni.
Kis fizika: (Ált. Isk. 6. osztály)
-Mi kell az égéshez??? oxigén,éghető anyag, gyulladási hőmérséklet
-A fém éghető???
-Teflonos nyák éghető???
-S egy lezárt fém dobozba, ha tűz keletkezik hogy jut be az oxigén hogy táplálja az égést???

Miér foglalkoznak ezzel keveset?
-nehéz megtervezni egy ilyen erősítőt. (de végre jött egy cél IC)
-Nehéz ellopni a gyárból a terveket (Persze már ezt is megtették)

Gondolj csak bele... Az elején antennák sem nagyon voltak.....
Ahogy az emberek csinálgatják, úgy egyre több anyag kerül fel a netre!

Mlért voltam felháboritó? Nem is a Te irásodra reagáltam.

Tény, hogy a NYÁK-ra tett utalásod elkerülte a figyelmem. Ezért bocs, igy másabb is a dolog fekvése.

Lehet hogy sok operátor jobban forraszt mint pár 'szaki' :) és igen nagyon jól tudom kik ők, itt is van ilyen üzem.
Te sem figyeltél, én 1 árva szóval sem emlitettem hogy annyira bonyolult feladat lenne.

Hogy ki mihez ért azt hagyjuk, igen tudom hogy fémkalitkát használnak (kivéve amikor költségtakarékosan lemarad vagy néhány házi barkács)

oxigén: általában nem zárják le hermetikusan ezeket az eszközöket, tehát van oxigén.

a fém égése: ha van megfelelő hőmérséklet akkor az is ég :)
De komolyan: pl. kivitelezési gondok miatt gerjed az egész a melegedés a NYÁK-ot és az árnyékoló lemezt is felmelegitheti.
De lehet hogy nem is ez lesz a baj, hanem 1 rosszul kivitelezett tápegység sokkal valószinűbb.

Soha nem állitottam hogy ez be fog következni, de ha igen 101% hogy a 'házi barkács' készitőjét fogják felelősségre vonni.

#1846 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 16:11

Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 7:58

-Bunkofon vs WLAN ugyan úgy működik, mármint ami az átvitelt illeti... (Elekto-mágneses hullám)
S milyen szépen jön a NET GPRS-el is akár a zárt szobában....
-Na itt viszont keverjük a szezont.....
Éppen ezaz hogy rontja, még akkor is ha te az 1-esen vagy ő meg a 14-esen ugyanis egymásbacsúsznak a csatornák.
Természetesen minél messzeb vagy annál jobb....
-Na ez nagyon jó meglátás: A magas frekis áram a vezető felszínén folyik!!!!! S a cég aki az IC-t gyártja természetesen erre is gondolt a nyákterven,  s szép vastagra, nagy felöletűre tervezte a  jel vezetéket!!
-Ha beleolvastál volna az "antennás" topic-ba tudnád, hogy neves gyártók általad űberfa..ának vélt antennái, gyakran gányabbak mint a "homemade". Ajánlom figyelmedbe azt a topicot is, hiszen az elején nem csak ezt tárgyaltuk ki, hanem a " hogy keletkeznek a gyári cuccok " dolgot is....
-Ez így van, megfelelő eszközökkel finomítani lehet a dolgokon....
-Ha viszont az illetőnek van 1 kis esze, akkor jó távol teszi a csatiját a szolgáltatóétól, esetleg tárgyal is vele...

-Persze mindíg is voltak, vannak, és lesznek is olyanak akik ezt "lesza..ják", de hát őnáluk lehet h. majd kopogtatnak is....

-Bunkofon vs WLAN ugyan úgy működik, mármint ami az átvitelt illeti... (Elekto-mágneses hullám)

és itt véget is ér a hasonlóság: más freki, más hibajavitás, más felhasználás, más tervezés, 100mW vs 2W stb,stb.
GPRS: bunkofon technológiára épül vagyis ld fennt.

Eléggé félreérthető volt az eredeti mondat.
Az 1-es és a 13-as csati nem fedi át egymást !
Természetesen.

Nem meglátás, tény (a jelenlegi fizika szerint).
Tudom/sejtem hogy keletkezik néhány gyári cucc, de azok passziv eszközök, nem 1 kategória.

#1847 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 18:08

Idézet: tracert - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 7:58

-Van úgy hogy sajnos nincsen!
-Van aki örülne, ha legalább egy megfelelő linkje lenne...
S milyen szépen jön a NET GPRS-el is akár a zárt szobában....
-Na itt viszont keverjük a szezont.....
Éppen ezaz hogy rontja, még akkor is ha te az 1-esen vagy ő meg a 14-esen ugyanis egymásbacsúsznak a csatornák.
Természetesen minél messzeb vagy annál jobb....
-Na ez nagyon jó meglátás: A magas frekis áram a vezető felszínén folyik!!!!! S a cég aki az IC-t gyártja természetesen erre is gondolt a nyákterven,  s szép vastagra, nagy felöletűre tervezte a  jel vezetéket!!
-Ha beleolvastál volna az "antennás" topic-ba tudnád, hogy neves gyártók általad űberfa..ának vélt antennái, gyakran gányabbak mint a "homemade". Ajánlom figyelmedbe azt a topicot is, hiszen az elején nem csak ezt tárgyaltuk ki, hanem a " hogy keletkeznek a gyári cuccok " dolgot is....
-Ez így van, megfelelő eszközökkel finomítani lehet a dolgokon....
-Ha viszont az illetőnek van 1 kis esze, akkor jó távol teszi a csatiját a szolgáltatóétól, esetleg tárgyal is vele...

-Persze mindíg is voltak, vannak, és lesznek is olyanak akik ezt "lesza..ják", de hát őnáluk lehet h. majd kopogtatnak is....

Azért a wlan, és a mobil sokban különbözik, na meg nekik még inkább megvan kötve a kezük. Nem használhatnak csak adott teljesítményű erősítőt, és adott frekvenciát. túllépés esetén nagyon megszívják.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1848 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 22:53

Azt se felejtsétek el, hogy a mobilt rendeltetésszerűen használjátok, a wi-fi-t viszont nem. Az egy dolog, hogy engedélyezve van sokminden, de alapvetően arra találták ki, hogy ne kelljen bekábelezni egy lakást/irodát és nem arra, hogy akármilyen módszerekkel x kilométerre működjön...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1849 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:20

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 21:53

Azt se felejtsétek el, hogy a mobilt rendeltetésszerűen használjátok, a wi-fi-t viszont nem. Az egy dolog, hogy engedélyezve van sokminden, de alapvetően arra találták ki, hogy ne kelljen bekábelezni egy lakást/irodát és nem arra, hogy akármilyen módszerekkel x kilométerre működjön...

pont erről van szó! Nem hiába kerül egy kültéri eszköz akár 10x annyiba. Azoknál nem százalékot kell nézni, hanem decibeleket... sokkal nehezebb beállítani, és elegendő az erősítése, hogy akár 10-15 m kábelt is elbírjon nagyfokú minőségromlás nélkül. Nem szobai körülményekre készítették, hanem valódi külső helyszínekre, és van különbség a működésük között is.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1850 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 11:39

Sziasztok!

Van itt valaki aki kereskedelmi jelleggel szolgáltat WLAN netet és segítene pár kérdést tisztázni?
Jöhet mail, de lehet itt a fórumon is, bár kicsit off topic.

#1851 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:37

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 17:11

és itt véget is ér a hasonlóság: más freki, más hibajavitás, más felhasználás, más tervezés, 100mW vs 2W stb,stb.
GPRS: bunkofon technológiára épül vagyis ld fennt.

Eléggé félreérthető volt az eredeti mondat.
Az 1-es és a 13-as csati nem fedi át egymást !
Természetesen.

Nem meglátás, tény (a jelenlegi fizika szerint).
Tudom/sejtem hogy keletkezik néhány gyári cucc, de azok passziv eszközök, nem 1 kategória.

- (Wi-Fi vs bunkofon) és ez elég is, hiszen terjedés szempontjából szinte u.a. 1800 vs 2400 nincs messze....
- Ez elméletben így is van, viszont a gyakorlat kicsit más. Ezeket a határokat nem úgy kell elképzelni mint egy falat. Minnél távolabb vagy az adott frekitől, annál kissebb a zavarás, de attól még van...
Itt a határvonalat az elfogadható szint jelenti...

Aktív eszközök sem kivételek!!!!
Csak ott lassabb ez a folyamat....

#1852 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:43

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 23:53

És akkor mi van??? Hány szolgáltató használja ezt a technológiát internet szolgáltatásra....
S akkor ez nem rendeltetésszerű???
Nem szöget verünk vele a falba.

Persze a HOME-USERek használják csak arra....

#1853 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:49

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 11:20

pont erről van szó! Nem hiába kerül egy kültéri eszköz akár 10x annyiba. Azoknál nem százalékot kell nézni, hanem decibeleket... sokkal nehezebb beállítani, és elegendő az erősítése, hogy akár 10-15 m kábelt is elbírjon nagyfokú minőségromlás nélkül. Nem szobai körülményekre készítették, hanem valódi külső helyszínekre, és van különbség a működésük között is.

Azért kerül 10x annyiba, mert annyiért is megveszik.
Előállítása ugyan annyi+ az időjárásálló tokozás....
Amúgy a SOHO termékeknél is az értelmesebbje nézi a dbm-et!!!! Hiszen Sokaknál ígény hogy a családi ház födémjén átmenjen a jel!!!

Működés u.a. Ami más az a szolgáltatás...

#1854 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:53

Én elhiszem neked, hogy ugyanazon a dzsunkán készül minden, DE van több pár Motorola Canopy cuccom felrakva, amióta fent vannak, azóta 0 azaz nulla másodpercet álltak. ja, hogy kültérre tervezett profi cucc? Ja, hogy 10x annyiba kerül? Ha nekem áll egy évben 1 napot egy cuccom, meg ki kell mennem kicserélni, akkor már többe kerül az "olcsóbb"...

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1855 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 12:54

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:39

Sziasztok!

Van itt valaki aki kereskedelmi jelleggel szolgáltat WLAN netet és segítene pár kérdést tisztázni?
Jöhet mail, de lehet itt a fórumon is, bár kicsit off topic.

Miért? Akinek nem fizetnek érte az már nem is érthet hozzá???
Vagy úgy gondolod, hogy ezt tanítják bármelyik felsőoktatási intézményben, ahonnan ezek az (un. Profik) kerülnek ki.

Elárulom neked: NEM

Aki ért hozzá, az vagy önszorgalomból tudja, vagy résztvett ilyen jellegű továbbképzésen (WLAN-ok is tart pl: Mikrotik témában), melyre természetessen bárki jelentkezhet...

Ha feltennéd a kérdést, lehet többen is tudnánk rá választ adni, s ezzel is gyarapítanánk fórumunk tudásbázisát!!!

#1856 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 13:00

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 13:53

Én elhiszem neked, hogy ugyanazon a dzsunkán készül minden, DE van több pár Motorola Canopy cuccom felrakva, amióta fent vannak, azóta 0 azaz nulla másodpercet álltak. ja, hogy kültérre tervezett profi cucc? Ja, hogy 10x annyiba kerül? Ha nekem áll egy évben 1 napot egy cuccom, meg ki kell mennem kicserélni, akkor már többe kerül az "olcsóbb"...

Azt felejtetted el, hogy itt nem nagy szolgáltatókról beszélünk, hanem max 10-20 emberes hálózatokról!!!
Természetessen azok a cuccok sokkal többet töltöttek a tesztpadon, mint a SOHO termékek.
Cisco pl.: 1 "leülés"/év a megengedett!
De itt sok ember inkább 10X felmászik a tetőre egy évben mint kifizessen érte 100E-t.

/a WRT54GS-em amióta megvan még 1x sem "ült le" bár még nincs 1 éves. Az USR8054-em is csak 1x de az már elmúlt 1 éves=> teljesítette még a cisco által garantált időt is.... )

#1857 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 13:43

Nemis azzal van a gond, hogy kis, vagy nagy szolgáltató, hanem azzal, hogy van egy csomó ember, aki kitalálja, hogy majd ő szolgáltat netet, jól megszedi magát, de áldozni nem akar semmit. Pedig ez nem így működik.
A másik oldal a "majd én szerelek neked linket, mert láttam már olyan embert aki felmászott a tetőre". Én jópár éve csinálom ezt a melót, de még mindig érnek meglepetések...

Szerkesztette: VKP 2006. 03. 04. 13:44 -kor

#1858 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 14:10

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 14:43

Nemis azzal van a gond, hogy kis, vagy nagy szolgáltató, hanem azzal, hogy van egy csomó ember, aki kitalálja, hogy majd ő szolgáltat netet, jól megszedi magát, de áldozni nem akar semmit. Pedig ez nem így működik.
A másik oldal a "majd én szerelek neked linket, mert láttam már olyan embert aki felmászott a tetőre". Én jópár éve csinálom ezt a melót, de még mindig érnek meglepetések...

Azért nem olyan egyszerű netet szolgáltatni, s aki ezt nem így gondolja, majd pofáraesik.
A másik oldallal nincs is gond! Próbálkozzanak csak, azzal szerez tapasztalatot az ember, s tanulhat is belőle...

#1859 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 16:09

Idézet: VKP - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 12:43

Na igen! Sokan vannak úgy, mint Tracert barátunk, hogy tökmindegy, hogy mit tesz fel, hiszen egy elvre épül, és a betéri csak burkolatban különbözik. Neki áll szolgáltatni, azt kész... Végül meg néz, mint a moziban... Azért én összehasonlítottam már rengeteg cuccost, és nem éppen hasonló egy beltéri, és kültéri eszköz. Míg a beltréieknél az olcsóságra koncentráltak, addig a kültérieknél a minőségre. Persze vannak olyan típusok, amik tényleg jók, de példul egy Ovislink 5460-ra mi sem bízunk körsugárzót...

#1860 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:55

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 16:09

Na igen! Sokan vannak úgy, mint Tracert barátunk, hogy tökmindegy, hogy mit tesz fel, hiszen egy elvre épül, és a betéri csak burkolatban különbözik. Neki áll szolgáltatni, azt kész... Végül meg néz, mint a moziban... Azért én összehasonlítottam már rengeteg cuccost, és nem éppen hasonló egy beltéri, és kültéri eszköz. Míg a beltréieknél az olcsóságra koncentráltak, addig a kültérieknél a minőségre. Persze vannak olyan típusok, amik tényleg jók, de példul egy Ovislink 5460-ra mi sem bízunk körsugárzót...

Mielőtt teljesen személyeskedésbe fulladna a topic, sztem külön kéne választani a kültéri/beltéri-profi/soho termékeket. Ne hasonlítsuk össze a Mercedest meg a Tipot :). A "botcsinálta" szolgáltatók előbb-utóbb kikopnak, elsősorban saját tőke hiánya miatt, no meg az NHH, APEH, stb. miatt. A méregdrága kültéri eszköz és a jól megépített Mikrotik is felveszi egymással a versenyt, sokmindenben az utóbbi a jobb, sokmindenben az előbbi; a legfontosabb (szerintem), hogy az adott hálózat úgy működjön, hogy a felhasználók ne panaszkodjanak... Ha még egy csomó egyéb feltétel is teljesül, akkor még akár legális is lehet előbb-utóbb az adott szolgáltatás.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.