HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2001 Felhasználó inaktív   kishofi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 29. 16:17

Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, van egy Netgear wg511 v1 hálókártyám, de sajnos nem hajlandó linux alatt működni. próbáltam többféle linuxot: UHU, Suse 9.2 prof, Wireless auditor 150405-04 , de mindig hibát irt ki. A kártya windows alatt működik igy valószinű jó. A következőt irja ki Wireless auditor 150405-04  alatt:
root@0[root]# iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      NOT READY!  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Channel:6  Access Point: 00:00:00:00:00:00 
          Tx-Power=31 dBm Sensitivity=0/200 
          Retry min limit:0 RTS thr=0 B Fragment thr=0 B
          Encryption key:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0 Missed beacon:0

sit0      no wireless extensions.

Jó lenne ha tudnátok segiteni.

#2002 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 30. 09:20

Sziasztok!

Adott egy Wifi Internet, ami jelenleg egy asztali gépbe megy be ugy, hogy gépben van a wifi kártya az kábellel csatlakozik egy a ház oldalán lévő antennára.
Az internet a fent említett módon működik jelenleg.
A feladat az lenne, hogy az Internet működjön ezen a gépen és egy notebook-on is egyszere vagy ugy, hogy egyik vagy másik ki van kapcsolva. Pl router beiktatásával. A feladatot még talán az neheziti, hogy az asztali gép abban az épületben van amelynek a falán van az antenna a notebook viszont egy másik épületben a két épület közötti távolság kb 5 méter szabad téren.

A pontos helyzet:
-Adott egy wifi kartya azon kabelecske megy ki haz falara ahol van az antenna
-A szolgaltatas mac alapjan megy, fix ip, atjaro, dns
-Azt kellene megoldani, hogy ne csak ezen a gepen mehessen hanem egy notebookon keresztul is
-Akkro ugye elvileg Wifis router kellene aztan arra ra kabel vhogy routerbe at a mac aztan mehet 2 gep
-Net Wifin jon es kabelen menne tovabb megosztva
-A ket kulon epluetrol van szo kozte ket fallal es az udvaron kb 5 meter tavolsaggal?

A kerdesek:
-Milyen routert?
-Wifis routerre hogyan rakjam azt a wifi kartya macjet?

A gond:
-Ezeket a routereket nem arra találtákki hogy wifis netet osszanak,  azt feltételezik, hogy a WAN port az egy kábeles kapcsolat es eszerint is routolnak,  nem találkoztam olyan routerrel ami wifis netet feltételez.

Nagyon sürgős lenne megoldani a dolgot, kérlek segítsetek. Ha lehet konkrét dolgokkal, de ha csak ötlet van az is jöhet!

Elore is koszonom a segitsegeteket!

Udv Piton

#2003 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 13:53

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 9:20

Sziasztok!

Adott egy Wifi Internet, ami jelenleg egy asztali gépbe megy be ugy, hogy gépben van a wifi kártya az kábellel csatlakozik egy a ház oldalán lévő antennára.
Az internet a fent említett módon működik jelenleg.
A feladat az lenne, hogy az Internet működjön ezen a gépen és egy notebook-on is egyszere vagy ugy, hogy egyik vagy másik ki van kapcsolva. Pl router beiktatásával. A feladatot még talán az neheziti, hogy az asztali gép abban az épületben van amelynek a falán van az antenna a notebook viszont egy másik épületben a két épület közötti távolság kb 5 méter szabad téren.

A pontos helyzet:
   -Adott egy wifi kartya azon kabelecske megy ki haz falara ahol van az antenna
   -A szolgaltatas mac alapjan megy, fix ip, atjaro, dns
   -Azt kellene megoldani, hogy ne csak ezen a gepen mehessen hanem egy notebookon keresztul is
   -Akkro ugye elvileg Wifis router kellene aztan arra ra kabel vhogy routerbe at a mac aztan mehet 2 gep
   -Net Wifin jon es kabelen menne tovabb megosztva
   -A ket kulon epluetrol van szo kozte ket fallal es az udvaron kb 5 meter tavolsaggal?

A kerdesek:
   -Milyen routert?
   -Wifis routerre hogyan rakjam azt a wifi kartya macjet?

A gond:
   -Ezeket a routereket nem arra találtákki hogy wifis netet osszanak,  azt feltételezik, hogy a WAN port az egy kábeles kapcsolat es eszerint is routolnak,  nem találkoztam olyan routerrel ami wifis netet feltételez.

Nagyon sürgős lenne megoldani a dolgot, kérlek segítsetek. Ha lehet konkrét dolgokkal, de ha csak ötlet van az is jöhet!

Elore is koszonom a segitsegeteket!

Udv Piton

Nem tudom ki a szolgaltatod es hogy fizettel elo. Elvben Client/Bridge modot ismero routert kellene venned aminek levheto az antennaja es a csatlakozasa a WLAN PCI kartyaehoz hasonlo. De inkabb kerdez ra a szolgaltatodnal.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2004 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 21:22

Idézet: szaki - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 14:53

Nem tudom ki a szolgaltatod es hogy fizettel elo. Elvben Client/Bridge modot ismero routert kellene venned aminek levheto az antennaja es a csatlakozasa a WLAN PCI kartyaehoz hasonlo. De inkabb kerdez ra a szolgaltatodnal.

mennyiert vannak ezek a cuccok?
rlan a szolgaltato - de net nem az enyem, hanem egy ugyefeleme - ami meg erdekes, hogy ugye a mac-et at kellen rakni erre, meg fix ip meg ilyenek... szolgaltato allitolag vmi routert adna 18ert, de ez egy nem megoszthato csomag, igy eleg gaz lenne veluk csinaltatni... :(
annak ellenere, hogy itt nem az lenne a lenyeg, hogy egyszerre tobben hasznaljak, hanem  hogy delelott "iroda" delutan, este nappaliban hasznalhassak...

#2005 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 22:26

Idézet: Piton - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 21:22

annak ellenere, hogy itt nem az lenne a lenyeg, hogy egyszerre tobben hasznaljak, hanem  hogy delelott "iroda" delutan, este nappaliban hasznalhassak...

Hello,

Erre a jo megoldas egy Linksys WRT54GL router kb 20.000 ft aron. Vasarlasnal figyelj oda es ellenorizd, hogy valojaban azt vetted meg, mert hajlamosak a WRT54G adni helyette ami nem olyan stabil.
Erre a boltra nem jellemzo, de.....
http://www.mekka.hu/cgi-bin/mgrqcgi94?APPN...GUMENTS=-a0,-n1

Udv Bino

#2006 Felhasználó inaktív   halasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:28

Hello

Azt miként tudom megoldani hogy egy router az emeleten van, de az antennáját pl egy szinttel lentebb szereljem fel? Mert ott kéne jó lefedettség a wlanhoz, de oda nem megy át mert vasbeton van. szal valami kábellel akármivel meg lehet oldani hogy vezetékesen oda le az antenna, és ott szórja a netet?

Létezik erre bármi megoldás?

#2007 Felhasználó inaktív   MrTLD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 08:42

Találtam egy ilyet, árban megfelelő is lenne:AP
A kérdésem annyi, hogy hogyan működnek ezek az Access Pointok!

Cél: Vegye a routerem jeleit, és továbbítsa azokat két vezetéknélküli kártyával rendelkező gép felé! Ebben az esetben hogyan működne az IP osztás, stb!

#2008 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:00

Idézet: halasz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 8:28

Mert ott kéne jó lefedettség a wlanhoz, de oda nem megy át mert vasbeton van. szal valami kábellel akármivel meg lehet oldani hogy vezetékesen oda le az antenna, és ott szórja a netet?
Létezik erre bármi megoldás?

Hello,

Ha leszerelheto a antenna, akkor igen, es H155 Belden nevu kabelel max 10 m lakasban megoldhato.

Udv Bino

#2009 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 09:17

Idézet: MrTLD - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 8:42

hogyan működnek ezek az Access Pointok!
Cél: Vegye a routerem jeleit, és továbbítsa azokat két vezetéknélküli kártyával rendelkező gép felé!

Hello,

Amit a routernek tudni kell, WPA titkositas, mac clon, mac szures, ssid kikapcs, valamint a wlan kartyanak a WPA.
Az ip kiosztast legegyszerub modja: router DHCP alljon, a wlan kartyak viszont ip automatikus kerese.

Udv Bino

#2010 Felhasználó inaktív   bobace 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 10:50

na most tegnap otthon bekapcsoltam a notebookom és talált néhány wifi hálózatot ami nem az enyém. Sőt még rá is tudtam kapcsolódni akármelyikre mert nem volt rajta semmi titkosítás meg ilyesmi, és ment róla a net.
1. De mikor később próbáltam kiirta hogy csatlakoztatva de azt is hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott. Ez mit jelent? Lekódolta, vagy csak lelépett a netről?
2. Ez már lopásnak számít? Nem turkáltam a gépén (tegyük hozzá nem is tudom hogy kell), csak neteztem. Meg hát lehetne annyi esze hogy letitkositja...
3. Ő látta az én gépemet? Én hogyan tudom megakadályozni hogy más turkáljon rajta? Valamint van olyan opcio hogy láthatatlan vagyok mások számára?
:respect:

#2011 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 11:28

Idézet: bobace - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 10:50

na most tegnap otthon bekapcsoltam a notebookom és talált néhány wifi hálózatot ami nem az enyém. Sőt még rá is tudtam kapcsolódni akármelyikre mert nem volt rajta semmi titkosítás meg ilyesmi, és ment róla a net.
1. De mikor később próbáltam kiirta hogy csatlakoztatva de azt is hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott. Ez mit jelent? Lekódolta, vagy csak lelépett a netről?
2. Ez már lopásnak számít? Nem turkáltam a gépén (tegyük hozzá nem is tudom hogy kell), csak neteztem. Meg hát lehetne annyi esze hogy letitkositja...
3. Ő látta az én gépemet? Én hogyan tudom megakadályozni hogy más turkáljon rajta? Valamint van olyan opcio hogy láthatatlan vagyok mások számára?
:respect:

1. Dhcp-t kikapcsolhatta.
2. Erkölcsileg igen, gyakorlatilag home usernek nincs olyan cucca, amivel bemérné a helyzetedet. Viszont ha megosztod az önéletrajzod a gépeden, akkor ne csodálkozz, hogy bekopogtat.  :D
3. Fájlmegosztás kikapcsolása, vagy jelszavazása, meg normális tűzfal.

Suliban láttam én is nyitott hálót, teljes tanári gépállomány tallózható volt.  :(

#2012 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 15:29

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 12:19

250m-re felesleges a parabola! elég egy kis 12 dB-es yagi amit már 2k körül lehet kapni, vagy akár egy kis helix, ami szintén 2-3k körül van.

ami összeszed minden sszemetet, és csodálkozol, hogy szar... na meg beszennyezi az étert, mert sugároz, mint a mikrosütő összevissza. A szar olcsó Yagik a jelenlegi gyenge minőségű hálózatok leggyengébb láncszemei...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2013 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 16:21

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 16:29

ami összeszed minden sszemetet, és csodálkozol, hogy szar... na meg beszennyezi az étert, mert sugároz, mint a mikrosütő összevissza. A szar olcsó Yagik a jelenlegi gyenge minőségű hálózatok leggyengébb láncszemei...

Már nem azért, de 250m-re annyira fölösleges a parabola, mint ágyúval verébre lövöldözni. Nekem 500m-re megy a net 2 ilyen antennával.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: Lazarevics 2006. 03. 31. 16:22 -kor

#2014 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 18:40

Kicsit fentebb volt egykis problémám, az azóta már részben megoldódott
Viszont amivel még mostsem boldogulok az a következő.
Van egy router (dhcp off) erre rá van kötve madzaggal egy AP, ez legyen AP1. Ennek segítségével a házban bárhol használható a net.
Van egy másik ház, légvonalban kb 20-25 méterre, melynek a gardrob részében összekucorodva lehet használni laptoppal az AP1-ről jövő netet, ami igy ebben a formában működik is rendesen. A probléma az, hogy a 2-es házban bár nem lehet használni seholsem, csak azon az egy ponton.
Jött az ötlet, hogy kell még1 AP ami legyen AP2, ami felerősíti AP1 jeleit. Beállítás megtörtént. AP2-t repeater módba, rood ssid beállítva, channel beállítva.
Router: 192.168.1.1
AP1: 192.168.1.2
AP2: 192.168.1.3
Gép ip-je: 192.168.1.20
Namármost. Kapcsolódom AP2-vel. ha pingelem AP2-t illetve AP1-et úgy megy mint egy álom. Tehát a két AP kommunikál egymással. Viszont az AP1-nél tovább sajnos nem jutok, ugyanis a routert már nemtudom pingelni, és a netre sem megy ki, pedig ha közvetlenül ap1-re kapcsolódom akkor simán ki tudok menni netre is.
Erre tud vki vmilyen okosságot, trükköt, egyebet?
köszke
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2015 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 19:05

Idézet: lordrolee - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 18:40

Namármost. Kapcsolódom AP2-vel. ha pingelem AP2-t illetve AP1-et úgy megy mint egy álom. Tehát a két AP kommunikál egymással. Viszont az AP1-nél tovább sajnos nem jutok, ugyanis a routert már nemtudom pingelni, és a netre sem megy ki, pedig ha közvetlenül ap1-re kapcsolódom akkor simán ki tudok menni netre is.
Erre tud vki vmilyen okosságot, trükköt, egyebet?
köszke

Hello,

Itt a link:

https://forum.hwsw.h...ic=77242&st=570
es ott keresd a uboat hozzaszolast aug. 16-an 23.09

Udv Bino

#2016 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:55

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 15:21

Már nem azért, de 250m-re annyira fölösleges a parabola, mint ágyúval verébre lövöldözni. Nekem 500m-re megy a net 2 ilyen antennával.

250 méteren is lehet zavarni másokat!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2017 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 23:01

Idézet: Bino - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 18:05

Hello,

Itt a link:

https://forum.hwsw.h...ic=77242&st=570
es ott keresd a uboat hozzaszolast aug. 16-an 23.09

Udv Bino

Ezt már megtaláltam de ez több ponton is sántít az én problémámhoz képest.
1. nem wlan router+ap kapcsolatról van szó, hanem két AP-ről
2. egyik ap-ben sincs client mode lehetőség
3. gyakorlatilag ezeket a lépéseket csináltam végig énis és nem ment.
Tehát olyan irjon ha lehet, akinek volt ilyen problémája tapasztalata.
A gyártó honlapján is van egy "tutorial" és az alapján végigcsinálva sem működik a dolog.
üdv.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2018 Felhasználó inaktív   Bino 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 08:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 23:01

Ezt már megtaláltam de ez több ponton is sántít az én problémámhoz képest.
1. nem wlan router+ap kapcsolatról van szó, hanem két AP-ről
2. egyik ap-ben sincs client mode lehetőség
3. gyakorlatilag ezeket a lépéseket csináltam végig énis és nem ment.
Tehát olyan irjon ha lehet, akinek volt ilyen problémája tapasztalata.

Hello

1.Egyik ponton sem santit, mert en is a ket AP kapcsolatrol beszelek.
2.Ha az AP nem ismeri a clint, bridge, repeter, ad-hoc modokat az eletben nem lesz kapcsolatod.

Udv Bino

#2019 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 09:06

Pont ezaz hogy client mode nincs, összes többi van, és nem client módra, hanem repeater módra van szükségem a probléma megoldásához. Mert ugye ha bridge módot használok, akkor  az AP-re nem tudok wireless eszközzel csatlakozni, csak vezetéken keresztül. Ezért kell a repeater mód, viszont levetitve a problémámra mindent ugy csináltam ahogy levan irva és mégsem megy túl a másik ap-n a jel vmiért.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2020 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 11:59

Idézet: lordrolee - Dátum: 2006. ápr. 1., szombat - 8:06

Pont ezaz hogy client mode nincs, összes többi van, és nem client módra, hanem repeater módra van szükségem a probléma megoldásához. Mert ugye ha bridge módot használok, akkor  az AP-re nem tudok wireless eszközzel csatlakozni, csak vezetéken keresztül. Ezért kell a repeater mód, viszont levetitve a problémámra mindent ugy csináltam ahogy levan irva és mégsem megy túl a másik ap-n a jel vmiért.

WDS mód?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.