HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:03

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 23:54

Figyi, elhiheted, azon is kielehetett volna akadni, hogy mindenféle kuplungcsusztatás nélkül a 25%-os elemkedőn, 2.-ban elindul a gép megrakva... Csak éppen alapjáraton képtelen elbattyogni...
Aztán elképzelhető, ha annyira szar a kuplungja, hogy besem kell nyomni, mert már annyira csúszik...
Na ezen én és mások is kitudtunk volna akadni.
Mégsem tettem/tettük.

Erről a kuplungcsúszáról az jut eszembe, amikor 4-5 éve elmentünk a haverokkal Prágába egy hétre. Szegény 1.5-ös Civickbe 5-en ültünk, meg a csomagok (lehetett összesen vagy 1500-1600 kg), de becsülettel ment. Prágában aztán egy baromi meredek utcában (tényleg meredek volt) két ember beszélgetett az utca közepén és emiatt meg kellett állnam. Majd elindultam volna, felengedtem a kuplungot, de az autó csak állt eg helyben és az istennek sem akart gyorsulni. 3-4 másodperc alatt azért észbe kaptam és benyomtam a kuplungot és fékeztem, de addigra már kőkemény ájer kezdett el terjengeni. Aztán beraktam újra 1-esbe és elindultam újra, most már sikeresen. Először ugyanis 3-asban voltam. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1582 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:04

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 12:32

Érzem megint muszáj lesz indexes fórum beírással feldobnom a topicot :D Még jobban :)

Szoktál oda írni is vagy csak olvasod?
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1583 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:18

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:03

Erről a kuplungcsúszáról az jut eszembe, amikor 4-5 éve elmentünk a haverokkal Prágába egy hétre. Szegény 1.5-ös Civickbe 5-en ültünk, meg a csomagok (lehetett összesen vagy 1500-1600 kg), de becsülettel ment. Prágában aztán egy baromi meredek utcában (tényleg meredek volt) két ember beszélgetett az utca közepén és emiatt meg kellett állnam. Majd elindultam volna, felengedtem a kuplungot, de az autó csak állt eg helyben és az istennek sem akart gyorsulni. 3-4 másodperc alatt azért észbe kaptam és benyomtam a kuplungot és fékeztem, de addigra már kőkemény ájer kezdett el terjengeni. Aztán beraktam újra 1-esbe és elindultam újra, most már sikeresen. Először ugyanis 3-asban voltam. :D

:omg: :up: Életem első 5 Hondás élménye ilyen :D Folyton harmadik fokozatbban akartam elindulni :Đ Nem voltam hozzászokva a kis percíz váltóhoz :D

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 04. 11. 09:19 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1584 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:41

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:04

Szoktál oda írni is vagy csak olvasod?

Olvasok, csak a MeganeKlub fórumba szoktam írogatni, néha.

Te vagy ott HondaVuk néven?

#1585 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:44

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 10:41

Olvasok, csak a MeganeKlub fórumba szoktam írogatni, néha.

Te vagy ott HondaVuk néven?

Szerinted? Nobel díjat azért ne várj erre a felismerésre! :D

#1586 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:50

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:23

Nem hiszed el, de a topic átolvasása után most az előbb a WC-n ülve találtam ki, s gyorsan leírtam, nehogy a feledés homályába vesszen :D

Hosszú váltójú autók előnyben? :)

manuál szívató az istenkirály. :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1587 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:31

Idézet: Syner - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:50

manuál szívató az istenkirály. :D

Vagy a kézigáz!

#1588 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:54

Idézet

Tenyleg siman elindul alapjaraton is felfele egy feluljaron, tobbszor is megcsinaltam, es hidd el felmegy az, megmozdul a kaszni, picit csusztatod neki meg 1-2sec-ig -hogy legyen vmi sebessege is-, es utana elengedthetsz mindent, gazt kuplungot egyatalan nem kell erinteni sem, csak megy felfele, es nincs benne ECU

Figyi, én elhiszem EZT...
De amit nem hittem el, ott 1-2 seces csúsztatás nem volt...

Idézet

GI, nekem ezt az arat a KKK-ra nekem itt BP-n mondtak, de ha Te ott tucc olcsobban, hat OK, occsoe' johet nekem is egy

Még nem volt haver, igaz most értem csak haza... De jön szólok.

Idézet

Két autó egymás mellett, 2 ember mindkettőben, az egyik ellenőrzi hogy a sofőr ne érintse a gázpedált.
Elindulnak, és csak alapjáraton az egyes fokozatokat felváltogatva kell minél nagyobb távot megtenni, az nyer, aki X időn belül (pl. 1 perc) messzebb jut.

Benne vagyok :D

De ez így nem jó. Időre ki rakja fel ötödik alapjáratra...
Mikor már a versenybíró szerint is alapjáraton, nem alapjárat alatt gurul az uccsó fokozatban.

Ez így korrekt is, mert viszonylag motor teljesítményhez nem lenne erősen kötött a dolog. Gondolok itt a hozzá illesztett váltóhoz.

Bár azt az sem rossz, amit mondassz.

Idézet

Hosszú váltójú autók előnyben?

Igen, sajnos igen.
Sőt, nem is a hosszú váltó miatt lennél a végén sebességelőnyben, hanem ha transzformálod egymásra a görbéket, világosan látszik, hogy neked az alapjárati fordszám magasabb sebességhez társul, a kisebb tartomány miatt.
Gondolok itt arra, hogy mittomén, benyás 800-6000rpm, olajos meg 800-4500rpm... Csak példa....
De ha mindkét változatnál a végfordulathoz azonos sebesség tartozik az adott fokozatban, akkor az olajos alapjárati sebessége nagyobb...
Bár ez a nagyobb sebesség hátrány is egyben, mivel nagyobb sebességeket kell majd áthidalni.
Nem mindegy, hogy 8-12-18-22-30 km/h-t kell lépkedni, vagy hasonló arányban 50km/h-s véggel..

Szóval itt a távolságot elkellene találni, hogy kiélezett legyen a verseny. :D

Idézet

akkor be kell szereltetnem még negyven fokozatot, hogy 44.-ben alapjáraton 180-at menjen a kocsim

Ahhoz szerintem azért kicsit erősebb motor is kellene. :D

Idézet

Életem első 5 Hondás élménye ilyen  Folyton harmadik fokozatbban akartam elindulni  Nem voltam hozzászokva a kis percíz váltóhoz

A legtutibb az ifa...
Amikor gyorsan rakosgatod és ha nem hajszálpontos irányba nyomod a váltókart, akkor is beugrik, de vlaahogy úgy hajlik a váltórúd. :D
Mondjuk üresen fasza, mert mindegy, hogy melyik fokozatban van, indul, hehe...

Valamelyik váltója olyan, hogy ha üveghangig kipörgeted 3-ban, akkor negyedikbe felkapcsolva rángatást és fuldoklást érzel megrakva... hiába, túl nagy a lépcső...
A legtöbben az egyes meg annyira rövid, hogy übermájernek kell lenni (persze földön megrakva), hogy felrakd kettesbe anélkül, hogy megne állj. :D

Idézet

Vagy a kézigáz!

Vannak jó MTZ-s sztorijaim is... :D
Unokatesóm eléggé durván driftelget vele... hehe...

Meg az még megy úgy is, ha egy 12-es csavarkulcs véletlen eltűnik a szerelés közben... aztán gyengül idővel... majd következő javításnál előkerül.... :D Az ütős volt :)

Idézet

manuál szívató az istenkirály.

Trabantos haver ezt manuális feltöltésnek hívta. :D
Bírtam, mindig úgy indult, hogy az önindító murította a kocsit.. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#1589 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 23:53

Idézet

Bírtam, mindig úgy indult, hogy az önindító murította a kocsit.. :D

Az mi? :Đ

Szerkesztette: fram 2005. 04. 11. 23:54 -kor

Ciciman is on borda

#1590 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 07:50

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 0:53

Az mi? :Đ

murvát szállított :Đ

#1591 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:11

Idézet: Lord - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 8:50

murvát szállított :Đ

Trabantal szállítani?  :confused:
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#1592 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:18

Idézet: Aerdos - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 9:11

Trabantal szállítani?  :confused:

hát egy darab kavicsot :Đ

#1593 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:32

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:54

Igen, sajnos igen.
Sőt, nem is a hosszú váltó miatt lennél a végén sebességelőnyben, hanem ha transzformálod egymásra a görbéket, világosan látszik, hogy neked az alapjárati fordszám magasabb sebességhez társul, a kisebb tartomány miatt.
Gondolok itt arra, hogy mittomén, benyás 800-6000rpm, olajos meg 800-4500rpm... Csak példa....
De ha mindkét változatnál a végfordulathoz azonos sebesség tartozik az adott fokozatban, akkor az olajos alapjárati sebessége nagyobb...

Igen, ez elég egyértelmű.

Amúgy sokan ezt nem veszik figyelembe, hogy a dízel autóknál egy adott fordulatszámhoz és egy adott fokozathoz jóval magasabb sebesség tartozik, mint egy hasonló benzinesben.

Valóban nagyobbakat kell "lépkedni", de ez egyértelműsíti azt hogy ki nyer :)

Idézet

Bár ez a nagyobb sebesség hátrány is egyben, mivel nagyobb sebességeket kell majd áthidalni.

Nem mindegy, hogy 8-12-18-22-30 km/h-t kell lépkedni, vagy hasonló arányban 50km/h-s véggel..

#1594 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:33

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:54

Ahhoz szerintem azért kicsit erősebb motor is kellene. :D

naja, sajna nincsenek csodák, 1800 kiló vs 133 lóerő :( 210-et már nagyon nehezen megy a kocsi, olyan 180-ig okés
persze ez is 4.-ben :)

az alapjáratos mókával sok sok fokozattal szerintetek hol lehet egy kocsi végsebessége?

#1595 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:36

Locutus, megtaláltalak a Kaposvári talira jelentkezők között. Nem volt nehéz. :D

Durva, hogy több, mint 350 autó jön. A múltkor kb. 100 volt és már akkor is sok volt. Nem baj, úgy szép az élet, ha zajlik! :) Kíváncsi vagyok, hogy a Totalcar ott lesz-e.

#1596 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:51

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:36

Locutus, megtaláltalak a Kaposvári talira jelentkezők között. Nem volt nehéz. :D

Durva, hogy több, mint 350 autó jön. A múltkor kb. 100 volt és már akkor is sok volt. Nem baj, úgy szép az élet, ha zajlik! :) Kíváncsi vagyok, hogy a Totalcar ott lesz-e.

Jaja, nagyon állatság lesz szerintem. Remélem azért odajutok egyet gyorsulni én is :) Többet úgyse nagyon akarok.
Mi csak Sopronból 10 Hondával jövünk, + pár Alfa.

Remélem nem nekünk kell majd hazahúzni őket :Đ

#1597 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:17

Idézet: Lord - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:33

az alapjáratos mókával sok sok fokozattal szerintetek hol lehet egy kocsi végsebessége?

Attól függ milyen, amit említettél szerintem olyan max. 70-80, vagy még annyi se, teljesen sík úton.

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 12. 15:17 -kor

#1598 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:04

Idézet

Hááát...
nem sok.

Eleve mivel nincsen rendes feltöltés, az alapjárati nyomaték nem sok a feltöltött állapothoz képest.
Ebböl következik, hogy az alapjárati fordulaton leadott teljesítmény is harmatos...

Namost ha látnánk a nyomatékgörbét, vagy tudnánk a nyomatékot alapjáraton, akkor következtethetnénk. De így nincs értelme tippelgetni.

Idézet

Valóban nagyobbakat kell "lépkedni", de ez egyértelműsíti azt hogy ki nyer

Miért is?
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#1599 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 22:35

Idézet: Lord - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:33

5ösbe 35 :Đ

Szerkesztette: fram 2005. 04. 12. 22:36 -kor

Ciciman is on borda

#1600 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:34

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 23:04

Hááát...
nem sok.

Eleve mivel nincsen rendes feltöltés, az alapjárati nyomaték nem sok a feltöltött állapothoz képest.
Ebböl következik, hogy az alapjárati fordulaton leadott teljesítmény is harmatos...

Namost ha látnánk a nyomatékgörbét, vagy tudnánk a nyomatékot alapjáraton, akkor következtethetnénk. De így nincs értelme tippelgetni.

Miért is?

Egy hasonló teljesítményű benzin/dízel autónál még így is jóval a dízel teljesítménye (s nem csak a nyomatéka) alapjárat közelében.

S azért "egyértelmű" hogy ki nyer, mert a dízel váltója hosszabb, ezért az alapjárati fordulatszámhoz az egyes fokozatoknál nagyobb sebesség tartozik, így X idő alatt alapjáraton valószínűleg nagyobb utat is tesz meg.

Amúgy az újabb dízelek plusz előnyben vannak, mert ha egy pillanatra leesik terhelés közben alapjárat alá a fordulat (pl. váltáskor), akkor "magától" ad egy kis gázt. Legalábbis Meganennál így van.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.