Idézet
Tenyleg siman elindul alapjaraton is felfele egy feluljaron, tobbszor is megcsinaltam, es hidd el felmegy az, megmozdul a kaszni, picit csusztatod neki meg 1-2sec-ig -hogy legyen vmi sebessege is-, es utana elengedthetsz mindent, gazt kuplungot egyatalan nem kell erinteni sem, csak megy felfele, es nincs benne ECU
Figyi, én elhiszem EZT...
De amit nem hittem el, ott 1-2 seces csúsztatás nem volt...
Idézet
GI, nekem ezt az arat a KKK-ra nekem itt BP-n mondtak, de ha Te ott tucc olcsobban, hat OK, occsoe' johet nekem is egy
Még nem volt haver, igaz most értem csak haza... De jön szólok.
Idézet
Két autó egymás mellett, 2 ember mindkettőben, az egyik ellenőrzi hogy a sofőr ne érintse a gázpedált.
Elindulnak, és csak alapjáraton az egyes fokozatokat felváltogatva kell minél nagyobb távot megtenni, az nyer, aki X időn belül (pl. 1 perc) messzebb jut.
Benne vagyok
De ez így nem jó. Időre ki rakja fel ötödik alapjáratra...
Mikor már a versenybíró szerint is alapjáraton, nem alapjárat alatt gurul az uccsó fokozatban.
Ez így korrekt is, mert viszonylag motor teljesítményhez nem lenne erősen kötött a dolog. Gondolok itt a hozzá illesztett váltóhoz.
Bár azt az sem rossz, amit mondassz.
Idézet
Hosszú váltójú autók előnyben?
Igen, sajnos igen.
Sőt, nem is a hosszú váltó miatt lennél a végén sebességelőnyben, hanem ha transzformálod egymásra a görbéket, világosan látszik, hogy neked az alapjárati fordszám magasabb sebességhez társul, a kisebb tartomány miatt.
Gondolok itt arra, hogy mittomén, benyás 800-6000rpm, olajos meg 800-4500rpm... Csak példa....
De ha mindkét változatnál a végfordulathoz azonos sebesség tartozik az adott fokozatban, akkor az olajos alapjárati sebessége nagyobb...
Bár ez a nagyobb sebesség hátrány is egyben, mivel nagyobb sebességeket kell majd áthidalni.
Nem mindegy, hogy 8-12-18-22-30 km/h-t kell lépkedni, vagy hasonló arányban 50km/h-s véggel..
Szóval itt a távolságot elkellene találni, hogy kiélezett legyen a verseny.
Idézet
akkor be kell szereltetnem még negyven fokozatot, hogy 44.-ben alapjáraton 180-at menjen a kocsim
Ahhoz szerintem azért kicsit erősebb motor is kellene.
Idézet
Életem első 5 Hondás élménye ilyen Folyton harmadik fokozatbban akartam elindulni Nem voltam hozzászokva a kis percíz váltóhoz
A legtutibb az ifa...
Amikor gyorsan rakosgatod és ha nem hajszálpontos irányba nyomod a váltókart, akkor is beugrik, de vlaahogy úgy hajlik a váltórúd.

Mondjuk üresen fasza, mert mindegy, hogy melyik fokozatban van, indul, hehe...
Valamelyik váltója olyan, hogy ha üveghangig kipörgeted 3-ban, akkor negyedikbe felkapcsolva rángatást és fuldoklást érzel megrakva... hiába, túl nagy a lépcső...
A legtöbben az egyes meg annyira rövid, hogy übermájernek kell lenni (persze földön megrakva), hogy felrakd kettesbe anélkül, hogy megne állj.
Idézet
Vannak jó MTZ-s sztorijaim is...

Unokatesóm eléggé durván driftelget vele... hehe...
Meg az még megy úgy is, ha egy 12-es csavarkulcs véletlen eltűnik a szerelés közben... aztán gyengül idővel... majd következő javításnál előkerül....

Az ütős volt
Idézet
manuál szívató az istenkirály.
Trabantos haver ezt manuális feltöltésnek hívta.

Bírtam, mindig úgy indult, hogy az önindító murította a kocsit..
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector