Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 11:51
Szerintem aki 760Li-t vesz, azt marhára nem erdékli, hogy mennyibe került. És valószínűleg a szomszédját sem. Az pedig, hogy 5,5 alatt van százon, ha kell és röhögve tartja a 250-et, van, akinek sokat megér. Mégsem vesz Ferrarit, mert mindennap használható autó kell neki. Viszont az kell neki, hogy ezzel is hangsúlyozza a társadalmi helyzetét. Európában a berögződések miatt is nehéz ezt tenni egy A6 méretű autóval - ráadásul japánnal, amivel ugy am block semmi gond nincs, csak a presztízs az utolsó szó, amire az ember asszociál, ha pl. a Hondára vagy a Toyotára gondol - egy S-Merci ellenében.
Ja és még valami: ha idegesen jön egy 607/Vel Satis/Camry/Legend az autópályán, a többség nem menekül előle fejvesztve. Ellenben, ha egy BMW jön, akkor igen. Na ez az, amit csak a kis márkajelvény tud.
Így van, erről beszélek! Arról, hogy van egy réteg, akinek ez a presztizs megér ennyit. Van aki meg nem akarja mutogatni a pénzét, az vesz egy nem ennyire hivalkodó autót. Bár persze az is igaz, hogy
az igazán jó körökben a 7-es BMW minden csak nem hivalkodó. Mondjuk úgy, hogy az a belépő modell.
Viszont az is igaz, hogy sokan vesznek használt 7-es BMW-t, S mercit és hasonló autókat, aztán spórolnak az alkatrészeken és a kötelező szervizen (az A8-nak van olyan szervize, ami 1 milla fölötti). Ezért van olyan sok lestrapált nagy autó. A Legend épp ezeknek nyújthat megoldást, ugyanis a fentartási költsége alacsonyabb. Az persze nyilvánvaló, hogy ez nem jó pont azokban a körökben, ahol a gazdagság kimutatásának egyik jele, hogy drága és sokért fenntartható autót vesznek.
Én semmi elöl nem menekülök fejvesztve. Lehúzódni viszont lehúzódok, mert udvarias vagyok. Vagy legyorsulom.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor