Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti?
Elküldve: 2005. 03. 31. 19:39
Elküldve: 2005. 03. 31. 19:41
Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 19:55
a jelzokre
Elküldve: 2005. 03. 31. 20:10
Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 17:48
Miért fogyaszt kevesebbet egy dízel, miközben "füstöl", tehát "kvázi" az én értelmezésem szerint "rosszul ég el" az üzemanyag. Vagy ez mindegy, elkerülhetetlen, a gázolaj elégéskor füstöl és semmi köze hozzá.
Jó, gondolom a jobb hatásfok miatt van, vagy még az is bejátszik, hogy kevesebbet pörög?
:hulye:
A dizel alapbol "koszos", mint irtam mar volt, a dizel egy maradek trutyi a leparlas soran, abba van minden, ken,NxCH stb.stb. Ez a kosz relative "hideg" az egesben ezert maga korul osszegyujt mindenfelet, amit a kipuffban meg tovabb fejleszt.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2005. 03. 31. 21:00

Két kisérletből egyértelműen ez lett a jobb, de a 100 km/h-s tempót itt kicsit később érte el az autó.
Próbáltuk kettesben megütni a 100-at, de 98.8-nál nem volt hajlandó tovább gyorsulni, leszabályozott.
De a teszt majd eldönti.
Nemrég írtam be a 80-120-at is.... Ráadásul akkor +100kg-al mentem.
De ha hajlandó lenne Rics eljönni valamikor, én szívesen bemutatnám ezeket a dolgokat.
Benne lesz ő is, meg még plusz 50kg kacat.
Aztán remélem neki hisztek.
Mondjuk itt olyan a szinvonal, hogy azért is anyáznak, mert ha azt mondom, hogy a hengerfejmarás növeli a hatásfokot és a teljesítményt....
Aztán elárulom a végén, hogy van többféle vastagságú hengerfejtömítés. ÉS tényleg.
Hazudok, mert azt mondom, hogy megy egy 1.6-os benzines kocsi 35-el alapjáratban... Mert a tádéja valakinek képtelen erre.... aztán mégis megy...
Nemérti valaki a váltó működését. Én vagyok ezért is a hülye.
Képtelenek egyesek megérteni a teljesítmény fogalmát.
Azt hiszik, hogy 2000nm nyomaték már 10rpm-en (azaz tíz) már böszme teljesítmény...
Őszintén szólva kicsit unom.
Mindig csak a megkérdőjelezés van. 1x sem próbálják meg egyesek kicsit is elhinni, amit leírok, leírnak mások.
Vazze, az ótómata váltós topikban egyetértünk, de mégis van gond. De én is osztottam az álláspontját. Ennek ellenére van valami gond.
Szóval én nem is értem, hogy miért NEKEM kell bizonygatni azt, amit állítok.. ráadásul néha olyan személyeknek, akik néha olyan kérdéseket tesznek fel, amikkel nemcsak hozzá nem értésükről tesznek tanubizonyságot, de még más alapvető hiányosságokról is...
Írtam, számtalan, leegyszerűsített példát. Hogy még az is megértse, aki nem akarja.
De nem, még véletlenül sem.
Én RiCS-t szívesen látnám egy teszt erejéig.
Jöhet Hobizoli a puntócsodával is.
De ezt itt annyira meguntam, hogy az már fantasztikus.
Őszintén szólva bizonyos dolgokban vannak itt REMÉNYTELENÜL hülyék. Már elnézést.
És főleg attól kérnék elnézést, akik a fenti példákban szerepelnek.
Mert ez csak kiragadott példa a SOK-SOK bődületes ökörség közül...
Én nem fogok itt senkinek sem bizonygatni.
Ha erre jár RiCS egyszer, haveri alapon szívesen megmutatom a kocsit. De hogy én itt bizonygassam olyanoknak az igazamat, akiknek lövésük sincsen a témához, azt már nem.
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector
Elküldve: 2005. 03. 31. 21:14
Elküldve: 2005. 03. 31. 21:29
Ha tudod a választ, akkor mindent tudsz.
És hiába minden erőfeszítés, nem tudod megingatni a másik oldalt
Ez élteti ezt a topikot
Elküldve: 2005. 03. 31. 21:40
Idézet
Ha tudod a választ, akkor mindent tudsz.
És hiába minden erőfeszítés, nem tudod megingatni a másik oldalt
Ez élteti ezt a topikot
Igazad van.
Csak tudod én próbáltam kicsit komolyabb témákra öszpontosítani. De hiába.
Egy az egy biztos.
A dízelteknika ma ott tart, hogy egy 2000-es szívódízel csontgyenge.
A feltöltős dízelek mára már egész jók.
A benzintechnika ott tart, hogy viszonylag jó teljesítmény feltöltés nélkül is kivehető.
A feltöltős benzinesek már a 80-as években a csúcson voltak, ELEGENDŐ teljesítményt produkálhatna vele szinte minden mai autókban használt hengerürtartalom.
De egy az, ami biztos, hogy ilyen dízelből sosem lesz:
(és korynak itt a válasz, hogy mi az ami autó)

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Lehet, hogy fogyaszt. De inkább ezzel 1 km, mint egy puntóval 100km.
Elküldve: 2005. 03. 31. 21:53
Idézet
És ez így folyik tovább és tovább, parttalanul
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:01
Az sem rossz autó.
De én inkább a fentit tankolnám.
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:21
Eljutok enesére előbb utóbb.
Van ilyen dízelben. Lefestek mattfeketére egy phaeton V10 TDI-t, ugyanúgy meghajtom a weillandot villanymotorral mint a filmben szereplő autón tették, kivezetek oldalra kétszer négy helyett kétszer öt kamu kipufogót és máris ott van előtted a 33 lóerővel erősebb, szebb, biztonságosabb, kényelmesebb nyomatékosabb, gyorsabb autó, nagyságrendekkel jobb futóművel.
Szerkesztette: RiCS 2005. 03. 31. 22:23 -kor
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:43
Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 15:58
Ja, es ezt a Punto-t decemberben mertek nyari(!) gumikkal, es kozel 1100kg volt, a gyari az vmi 1010 vagy 1020 vagy mittudomain.
Ugye nem lombozlak le, ha elmondom, hogy nincs olyan isten, hogy ez egy széria GT volt? 6.5-es gyorsulás 100-ra 13x lóerő és 1075 kg-ból? Ugye tudod, hogy ilyen csak a mesékben van?
Ha valaki azt hiszi, hogy ez az eredmény az S2000 gyengesége miatt volt (meg azért, mert annak nincs alul nyomatéka), akkor el kell keserítenem. Ezzel az eredménnyel az a GT megvert még továbbá E34-es M5-öt (!!!), megverte a fentebb már idézett M3-at (a régebbit), megvert egy E36 M3 cabriót, egy Audi A80 coupe quattro-t, egy Lancia Delta HF turbót, egy Eclipse GSX-et és még például egy halom 1.8T Leon-t is. Magyarán: ha ez az autó nincs legalább 180 lovas, akkor megeszem a kalapomat.
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:43
Nemhogy egy Phaeton, de egy S600-as merci sem olyan, mint ez.
Nézz rá, ez gyönyörű. Nagy és erős.
Ráadásul a Phaeton pár évtizeddel modernebb. De nem olyan biztos, hogy azt úgy feltudnád még +ba tölteni.
Mondjuk én direktben hajtanám meg a kompresszort.
Ebay-en van 1 db, 15000 dolcsi a licit eddig.
Egy ilyen nagyon jó lenne.
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:46
Idézet: Satriani - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 18:43
Én nem irigylem az autómtól a jó minőségű kaját, az enyém nem eszik dízel moslékot, hanem jóízű benzint kajál. Az meg teljesen normális, hogy a jó kaja ízlik neki és többet eszik belőle, mint mások az ízetlen dízelből.
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:47
Idézet
Én ilyenekre már nem is reagálok.
Nincs értelme.
Komolyan. Cirka fél éve tuti folyik a vita. És semmi eredmény. Pedig hidd el kitartó vagyok.
Nincs értelme. Semmi.
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:51
Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 23:47
Nincs értelme.
Komolyan. Cirka fél éve tuti folyik a vita. És semmi eredmény. Pedig hidd el kitartó vagyok.
Nincs értelme. Semmi.
De én - legalábbis ebben a topicban - még csak most kezdtem. Az indexen már ontottam néhány helyen az észt. Meg sajnos jónéhányszor a hülyeséget is, de közben már kikupálódtam.
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:53
Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 22:43
Nemhogy egy Phaeton, de egy S600-as merci sem olyan, mint ez.
Nézz rá, ez gyönyörű. Nagy és erős.
Ráadásul a Phaeton pár évtizeddel modernebb. De nem olyan biztos, hogy azt úgy feltudnád még +ba tölteni.
Mondjuk én direktben hajtanám meg a kompresszort.
Ebay-en van 1 db, 15000 dolcsi a licit eddig.
Egy ilyen nagyon jó lenne.
A filmben szereplő autónál a kompresszor csak látványelem volt, azért hajtották meg elektromotorral, mert milyen gizda, hogy kapcsoló elkattintására kezd el forogni. Nem volt más köze az autóhoz mint hogy fel volt szerelve a motor tetejére (Nem töltött fel semmit, emlékeim szerint a totalcaron van erről valahol egy cikk). Ugyanezt bármikor meg tudom csinálni a phaetonnal.
Szerkesztette: RiCS 2005. 03. 31. 23:07 -kor
Elküldve: 2005. 03. 31. 22:55
Elküldve: 2005. 03. 31. 23:11
Idézet
Mondom, volt aki megcsinálta, úgy hogy nem látványelem volt.
Van pár ilyen ilyen autó.
Az mekkora szemétség, hogy magyarországon ilyened nem lehet. Mivel a kompresszor benne van a látómezőben. Meg kipufogót sem lehet átalakítani oldalra....
Tényleg, ki mit tud arról, hogy nem lesz motorszám? Igaz?
Ha egyszer befejezem ezt az "egyetemet", akkor kurva élet, hogy első vásárlásom egy szép vényóc lesz.
Amúgy itt az oldal neked:
Interceptor Page
"The motor in Max's car may have been a 300 horsepower 351 cubic inch (about 5.7 liters) V8 but there is some controversy (see below). It has a Weiand supercharger that is non-functional. I don't believe anyone has ever made a functional supercharger which can be switched on and off (hmm, I've recently been told that the '88 Toyota MR2 had one). In the movies, the supercharger was actually driven by an electric motor rather than by the engine itself. So, even though it is said in Mad Max (the movie) that the car is 600 hp, it was in actuality only 300 hp. However, if the supercharger was functional, it just might be possible to generate about 600 hp but the engine probably wouldn't last very long. "
Elküldve: 2005. 03. 31. 23:18
Szerintetek ilyen autókat érdemes külföldön vásárolni? Ebay.de?
Egyelőre nincs lóvém semmi. De nem is ez a lényeg.
Hány évtől veterán? Bár úgytudom azzá kell nyilvánítatni.

Súgó
A téma zárva.