HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 04. 10:54

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 11:38

GI-on kívül nemtom más képben van-e, mi is esett le. A poén az, h az adagoló motorblokk felőli oldalán lévő fedél jött le (1 csavar és a lélek tartja), nem lehet hozzáférni, csak ha leveszem az adagolót. Egy 15 centis csavarhúzó épp hogy leér függőlegesen a még helyén lévő csavarhoz, de vízszintesen kéne csavarozni és 2 centire az adagolótól már ott a blokk.

Értem miről beszélsz, érdekes, lehet valamikor levették és nem jól tették vissza?

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 04. 10:55 -kor

#1242 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:05

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 10:36

Szerintem Locutus arra gondolt, hogy eldurrant valami a kocsiban. Gondolom talán gőz(?) volt....  :think:

Jaja, szépen beégette a hengerfejet vagy nemtom, de az összes hűtővíze meg gázolaja hatalmas felhő formájában távozott hátrafelé... Piros TDI feliratos.. lehet hogy ezek a teljesen csúcsrajáratott PDTDI-k nem is olyan jók...

Az autópályán amúgy előttem ment egy új C220 CDI merci, és abból is fehér füst jött. Nem vészesen, de én a helyében már szervizben lennék a kocsival... csak simán haladt konstans tempóval, mégis ilyen ritka fehéres füst jött neki.

#1243 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:27

Én nem tudok róla, h levették volna, amióta nálam van, ahhoz nem nyúlt senki.

Vontatás nagyon gáz, 1,5 tonna az autó. Egy 1,2 tonnással próbáltuk vontatni, de mikor sebességet vált a vontató, az Audi egyszerűen magára húzza a másikat (nehezebb+téli gumi). Szervókormány nem gond, az könnyen megy. De fék nincs igazán, max. a kézi. Ha az vontatónak bármi miatt erősen fékeznie kell, becsókolom hátulról. Ezt 200 km-en keresztül eljátszani durva nagyon.

Ha meg 1,5 t vagy több a vontató tömege, akkor már inkább egy autós utánfutó ráakaszt, arra autó felhúz, az csók. Leginkább ezt a vonalat próbálom kiépíteni, sztem ez a legkedvezőbb.

Autómentő: eddig 130 Ft/km a legolcsóbb ajánlat (télleg jó ár, csak minimum 300 km az oda-vissza út)

Szerelő: dízeladagolós csávó, aki telefonon keresztül megmondta, h mi esett le az adagolóról és hol (ha nem tudom, h hol kell nézni, észre sem veszem, h mi a gáz, annyira nem lehet odalátni az adagoló mellé), szal aszonta, h ha nem ért hozzá az, aki hozzányúl, nagyobb kárt tud tenni az autóban, mint amibe az autómentés kerül. Van VW szervíz Egerben, weblapon hírdetik, h Audival is foglalkoznak, de asszem összefutnának a szerelők, mert ahol eddig járt nagyobb szervízben az autó, kb ez történt :)

Röviden: ismeretlen szerelőben nem bízom meg.
A másik: gőzborotva kellene az autó aljára+motortérbe. És így is csak 2 poroltóval mernék elindulni :D A motorháztető belső hőszigetelése is gázolajban úszik ...

Szerkesztette: fram 2005. 04. 04. 11:34 -kor

Ciciman is on borda

#1244 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:35

Hogy a b. fenébe tudott úgy leesni az a lemez hogy ennyi gázolaj elment? :elmélkedik:

Amúgy ne félj a gázolaj nem annyira gyúlékony :D :(

Vontatás: szerezzetek FIX vontató rudat! Így nem kell fék az Audira, de lehetőleg ne ezres Swifttel vontatva :)

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 04. 11:37 -kor

#1245 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 20:20

Az előbb volt a Viasaton ilyen kandikamerás műsor, aztán azzal szórakoztak, hogy stoppsoknak megálltak egy Integra Type-R-rel :)
Fölvettek így vagy 10 embert, hát azt látni kellett micsoda pofákat vágtak, meg kapaszkodtak, mutogattak, sikoltoztak, amikor cikázott az autók között meg 9000-ig forgatta le gyorsuláshoz :D

Erre azért kíváncsi lettem volna! :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1246 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:39

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:35

Hogy a b. fenébe tudott úgy leesni az a lemez hogy ennyi gázolaj elment? :elmélkedik:

Vontatás: szerezzetek FIX vontató rudat! Így nem kell fék az Audira, de lehetőleg ne ezres Swifttel vontatva :)

Igen, ilyenkor jobb a diesel.... A szétspriccelő benyától én is be lennék tojva.... :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1247 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:41

Idézet: LML - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 20:49

A 2.2 Vti 210-220 lovas attól függetlenül mibe rakták (a legújabb prelude ben 220 lovas, a type R accordban meg kb 210-215 ló (ami lóerő itt elmegy, az nyomatékba megy) az 1.8 meg 170 gyárilag

Az 1.8 azért 170 lovas (mert alul nyomatékosabb), hiszen ezt a motort beletették a kombiba is, amit ha megpakol a fater 4 külökkel, a mutterral meg 1 mázsa disznóval, akkor azért ne kelljen 8000 ig forgatnia egy rajtoláshoz :D

Az 1.8Vti egy dugattyúcsere , és egy kis tengelyállitás után 180-185 ló lessz chip nélkül. És a nyomatéka is egész jól megmarad.

Ráadásul az 1.8 Vti (integra blokk) sperrel szerelték gyárilag, azért kicsit előnyben van... :)
(Viszont az ITR szívósor a hengerfej mássága miatt nem megy fel az 1.8ra (nem fér el tőle)... Ellenben az 1.6 Vtire meg simán felmegy :)

Nem. Az alábbi mocik voltak:

2.2 VTi:
190 ló a Prelude-ben
212 ló az Accord Type-R-ben

2.0 iVTEC:
200 ló Civic Type-R
215 ló Civic Type-R japán verzió és Accord Euro-R
220 ló Integra Type-R (új)

Az S2000 mocija más, az teljesen egyedi. Viszont az 240 lovas.

Az Integra mocija is más, mint az 1.8 VTi, viszont 195 lovas. Az 1.8 VTi valóban 169 lovas volt. Az 1.6 motorból a csúcsverzió a japán Civic Type-R-ben volt, ami 185(!!!) lovas volt. Ez ugyanazon a motoron alapult, mint amit nálunk VTi-nek hívtak.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1248 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:48

Hát fram sajnálom az eseted! Azért gyere haza valahogy! Ha máshogy nem megy indítunk egy Black Hawk Down hadműveletet érted! :D

#1249 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:50

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:39

Igen, ilyenkor jobb a diesel.... A szétspriccelő benyától én is be lennék tojva.... :(

Csak ilyenkor jobb?  :Đ

Akkor jövő húsvétkor gázolajjal fogok locsolni :D

#1250 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:52

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:50

Csak ilyenkor jobb?  :Đ

Akkor jövő húsvétkor gázolajjal fogok locsolni :D

Figy, megértem szegényt, én Bécs belvárosában maradtam ott tavaly nyáron az Omegával, egy kb 10 cm hosszú vizes csövem durrant szét. Az ideg majdnem szétb*szott.... :(

#1251 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:56

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:52

Figy, megértem szegényt, én Bécs belvárosában maradtam ott tavaly nyáron az Omegával, egy kb 10 cm hosszú vizes csövem durrant szét. Az ideg majdnem szétb*szott.... :(

Jó, csak tréfa volt. Nem jó dolog ha az autó nem működik. Főleg külföldön. Főleg ha használt kocsi és nincs semmi Assistance,stb aztán keresheted a szerelőt.

#1252 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 11:59

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:56

Jó, csak tréfa volt. Nem jó dolog ha az autó nem működik. Főleg külföldön. Főleg ha használt kocsi és nincs semmi Assistance,stb aztán keresheted a szerelőt.

Mondjuk ha új autóm lenne és úgy rohadna le külföldön, akkor még mérgesebb lennék... Mint szegény unokatestvérem. Svájcban dolgozott, a kis Pug 205 minden alakalommal rakoncátlankodott. Tele lett a t*ke vele, vett egy 206 2.0hdi-t. No, azzal sem jutott ki.... :) Az adagolónál valami elromlott. Bevontat szervíz, megjavít. Legközelebb hazajött vele, ment fel pestre, akkor megint eldurrant benne valami.... A 3. alkalom után már jó a gép... :up:

#1253 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 12:16

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:35

Úgy, h most van egy 5forintosnyi lyuk, igaz, h annak a nagy részét kitölti a tengely, de körbe, a szélén ~1 mm-nyi rés van, odabent meg nyomás. Spriccel szanaszét

Jaja, nem annyira gyúlékony, de cserébe átszellőztetéssel nemigen párolog el :)

Fix vonórúd nem rossz, kérdés, h 200 km-en keresztül milyen egy lenne egy Mercedes Sprinter  (kölcsönkapnék egyet) hátulját bámulni 5 méterről. Szal ez tényleg jó ötlet, nem jutott eszembe, köszi.
Megpróbálok szerezni rudat.
Ciciman is on borda

#1254 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 12:18

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:52

Én Bp-en voltam, tesómék maradtak ott :Đ (Hazajöttek vonattal)
Ciciman is on borda

#1255 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 12:21

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 13:18

Én Bp-en voltam, tesómék maradtak ott :Đ (Hazajöttek vonattal)

Cseles... ;)

#1256 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 12:50

Idézet: fram - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:16

Úgy, h most van egy 5forintosnyi lyuk, igaz, h annak a nagy részét kitölti a tengely, de körbe, a szélén ~1 mm-nyi rés van, odabent meg nyomás. Spriccel szanaszét

Jaja, nem annyira gyúlékony, de cserébe átszellőztetéssel nemigen párolog el :)

Fix vonórúd nem rossz, kérdés, h 200 km-en keresztül milyen egy lenne egy Mercedes Sprinter  (kölcsönkapnék egyet) hátulját bámulni 5 méterről. Szal ez tényleg jó ötlet, nem jutott eszembe, köszi.
Megpróbálok szerezni rudat.

Cserébe készülj fel rá, hogy a rend őrei rátok szállhatnak. Bár a vontató rúd nem annyira veszélyes, de állítólag tilos hosszú távon vontatni műszaki hibás autót. Egy  rendőr ismerős mesélte, hogy ha elkapnak egy vontatót, akkor rászólnak, majd tovább engedik és a rádióznak a kollegának, hogy megy a kassza :( és 10-20 km múlva már lehet pénzt előkészíteni. Sőt képesek és ők is tovább szólnak a szomszéd városban levőknek.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1257 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 12:55

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 13:50

Cserébe készülj fel rá, hogy a rend őrei rátok szállhatnak. Bár a vontató rúd nem annyira veszélyes, de állítólag tilos hosszú távon vontatni műszaki hibás autót. Egy  rendőr ismerős mesélte, hogy ha elkapnak egy vontatót, akkor rászólnak, majd tovább engedik és a rádióznak a kollegának, hogy megy a kassza :( és 10-20 km múlva már lehet pénzt előkészíteni. Sőt képesek és ők is tovább szólnak a szomszéd városban levőknek.

Najó azért nem kell itt ijesztgetni. Van jobb megoldás?

Ez hol van leírva amúgy, hogy vontató rúddal nem lehet "hosszú távon" vontatni? Mi az a hosszú táv?

#1258 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:01

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:55

Mi az a hosszú táv?

Szerintem
hosszú táv = nincs sapkád.
Azaz embere válogatja. A dél/keleti vidék rendőrei nem szeretik a nagyvárosiakat...  :(
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1259 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:06

Trailerhez E-s jogsi kell. Ez kiderült.
Ciciman is on borda

#1260 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:22

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:01

Szerintem
hosszú táv = nincs sapkád.
Azaz embere válogatja. A dél/keleti vidék rendőrei nem szeretik a nagyvárosiakat...  :(

Hát gondoltam valami hasonló lesz. 

Ha meg megállítanak és szívóznak, akkor meg azt kell mondani épp ide megyünk 1-2 km-re, aztán letérni az útról ha lehet, és úgy tovább. Ha meg meg akar bírságolni mert "vontatsz", amit nem látok leírva hogy tilos lenne vonórúddal, akkor meg szvsz jelentsen fel, és legyen meg az öröme. Majd a bíróság eldönti, (hogy hülye a rendőr).

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.