HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:14

Idézet: LML - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:06

Elsőt-hátsót érdemes együtt, ha nem akarod, hogy a hátulja a kanyarban elinduljon.

Indexen az egyik opeles topicban hirdetnek FK ültetőszettet asszem 55e ftért  (4 gátló+4 rugó), nekem is FK rugók vanak bent 3 éve, eddig még bírta :) A gátló narancs sport-Koni, ez is birja :)

Tudom, de nem akarok többet költeni rá 100-nál most... Csak a 4 koni lenne vagy 80, ha jól tudom. Plusz az ültető rugók, kb 25, plusz a szilentek... Ha a torony szilentet nem kell cserélni, akkor az csak 12e, ha jól tom, de ha azt is, akkor 32e... Plusz a munkadíj...
Affene. Nem egyszerű. Viszont legalább az eleje meglenne.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1942 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:38

Öröm az ürömben, hogy az Astrához 5k/db egy lengőkar. Az enyémhez (gsinek speckó van) 35k/db ha lehet kapni.. :D Na az a vicces.

Én ránéznék arra az FKra a helyedben. Ha el kell vinni keményíttetni a gátlót akkor is jobban jössz ki vele. ( Párját 5e ftért csinálják, 1 nap alatt kész felujítás és keményítés, nagyon sokan a gyárit csináltatják meg 2 évet ki szokott bírni még a városban is nagy kerékkel).

Kárászyhoz ne vidd, szarrágó banda. Ha új konit veszel, 20% kedvezményt tudok rá intézni komplett szett esetén.

Amúgy a Konit nézd meg ez ebaymotors.de oldalon is, meg fogsz lepődni milyen olcsó :)

Szerkesztette: LML 2005. 04. 25. 21:39 -kor

100%

#1943 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 22:38

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:43

A futóműve, a fékei és, a kormányzása mutatnak túl a kategória átlagán, és valószínűleg kis idő elteltével az ára is barátságosabb lesz, jelenleg drága. A motorja amúgy nem olyan nagy durranás, a fiat eredetűt jobbnak tartom, ez isuzu-féle.  A corolla talán a megbízhatóságában mutat túl ezen. A kárpit meg egy dolog, ha nem tetszik nem ilyet rendel bele a kedves vevő. Nekem is sokkal jobban tetszett a 330i vajszínű bőr belseje.

Totalcaros GTI golf 5 tesztet olvastátok, ugyi ? :)

Ja, hogy ebben az az Isuzu motor van? Most esik le :) Ha ugyanaz, mint ami a G-ben is volt, akkor valóban nem dobom tőle hanyatt magam: kolléga hozott be egy ilyen kombit németektől, volt szerencsém kipróbálni (én is odaadtam neki a Toyot), és nem vágott seggre.

Különben 5 milláért szerintem borzalmasan drága ez az Astra. Ha összehasonlítjuk látatlanban a Corollával, és eltekintünk attól, hogy kinek milyen az ízlése, akkor az Astra mellett szól az, hogy új, kevesebbet fogyaszt, és talán jobban megy. A Corolla pedig fele annyiba kerül, még mindig van rá két év garancia (bár lehet, hogy Opelék is eljutottak végre erre a szintre), és valószínűleg - a két és fél éves hendikepjét is figyelembe véve - 10 év múlva jobb állapotban lesz. A Corolla fékje valóban nem bravúros, de a többibe nehéz lenne belekötni, az általam eddig vezetett alsó közép autókkal állja az összevetést (az új Astrán, új Golfon, új Focuson és a 147-en kívül "megvolt" talán az összes).

A Golf GTI biztos piszok jó kocsi, de pont ebben a szegmensben fontos, hogy az autó kiváltson érzelmeket. Nekem az az autó rideg és nem is tetszik, úgyhogy vegye, aki akarja, és van majd' 8 millája egy hot hatchre. Sokkal inkább egy Legacy 6,7-ért vagy egy dízel Accord 7,1-ért, mint egy Golf GTI 7,7-ért... Sőt, továbbmegyek: egy Fiesta ST is jobban kéne 4,4-ért, ugyanis az tetszik.

#1944 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 05:21

Satriani, féktárcsa cserekor fel kell tenni nagyobb, Brembo tárcsát, Ferodo betéttel, és meg van oldva a jobb fék. Ennyi.
BTW sztem is baromi drága ez az Astra. 5misi körül tuti nem ezt vennék, ennél jobb vételek is vannak ma. Pl a Corolla. Még jobban is tetszik nekem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1945 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 05:40

Mintha azt olvastam volna, hogy az új diesel Astráknak 50k a szervízintervalluma. De lehet, hogy félreolvastam valamit... :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1946 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 06:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 22:38

Ja, hogy ebben az az Isuzu motor van? Most esik le :) Ha ugyanaz, mint ami a G-ben is volt, akkor valóban nem dobom tőle hanyatt magam: kolléga hozott be egy ilyen kombit németektől, volt szerencsém kipróbálni (én is odaadtam neki a Toyot), és nem vágott seggre.

Ez a korábbi isuzu motor továbbgondolt változata, cr befecskendezéssel és 75 helyett 100 lóerővel.

Ez az autó egy nagy ugrás a g astrához képest, nem is nagyon lehet hasonlítgatni a kettőt. Ez a difi főleg akkor jön elő mikor az ember beleül és hosszasan vezeti a kettőt. Én azért vettem vectrát mert a g astra aránytalanul drága volt az igénytelenségéhez és kényelmetlenségéhez képest.

Szerkesztette: RiCS 2005. 04. 26. 06:46 -kor

#1947 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 06:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 22:38

Sokkal inkább egy Legacy 6,7-ért vagy egy dízel Accord 7,1-ért, mint egy Golf GTI 7,7-ért... Sőt, továbbmegyek: egy Fiesta ST is jobban kéne 4,4-ért, ugyanis az tetszik.

Accordnak lehet hogy csuda futurisztikus formája van de ez a végletekig leszögletesített design úgyvélem gyorsabban öregszik mint kellene. Egy CDH mazda6 kombit választanék inkább helyette. A golf GTI is akkor kellene, amikor a bmw 330i, vagy ez az astra h cdti: Ha nem nekem kellene előteremtenem az árát.

#1948 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:02

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 7:44

Ez a korábbi isuzu motor továbbgondolt változata, cr befecskendezéssel és 75 helyett 100 lóerővel.

...Én azért vettem vectrát mert a g astra aránytalanul drága volt az igénytelenségéhez és kényelmetlenségéhez képest.

Sorry, én akkor csak a régit ismerem.

A G-vel kapcsolatos észrevételeddel tökéletesen egyetértek (még akkor is, ha én nem Vectrát vettem "helyette" :D).

#1949 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:09

Corolla kicsi volt, avensis meg ritka kombiban és drága dízelben. :) Benzint meg feledjük ilyen üzemanyag árak mellett.

#1950 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:09

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 7:50

Accordnak lehet hogy csuda futurisztikus formája van de ez a végletekig leszögletesített design úgyvélem gyorsabban öregszik mint kellene. Egy CDH mazda6 kombit választanék inkább helyette. A golf GTI is akkor kellene, amikor a bmw 330i, vagy ez az astra h cdti: Ha nem nekem kellene előteremtenem az árát.

Szerintem a Honda nem futurisztikus, inkább letisztult. Öregedne?  :think: Szerintem nem.

A Mazda6 király autó, volt szerencsém kipróbálni a limuzint az erősebb dízellel, egyértelműen "kéne" kategória. A középkategóriából az egyik autó, ami kifejezetten kéne az Accord és a Legacy mellett. (Az Avensist és a Mondeot is elfogadnám, de előbbiek jobban tetszenek. Használtban pedig a 406 HDi a nyerő, Öcsémet akarom rábeszélni az Alfa 147-es meg az Imprezás tévelygései helyett.)

Ha nem nekem kellene előteremteni az árát az autónak, akkor kéne szinte bármi, ami mozog :) A Trabantot is imádtam, pedig annál szarabb autó nem nagyon van. Viszont úgy, hogy (most épp részben) az én pénzem megy a kocsiba, százszor meggondolom.

#1951 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 6:40

Mintha azt olvastam volna, hogy az új diesel Astráknak 50k a szervízintervalluma. De lehet, hogy félreolvastam valamit... :think:

Igen, ez így igaz, de én úgy tudom, csak a FIAT-eredetű 1.9-eseknél. Amúgy ez elég durva.

Én már a 30 ezret / 2 év is sokallom a Meganenál

#1952 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:12

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:33

Különben tudtommal a céges autókat a gyakorlatban is rendszeresen akkor cserélik le, mikor már többe kerül a fenntartásuk, mint egy új vásárlásának a költségei (bár nem ismerem a végzettséged, biztos te is tanultál vállalatgazdaságtant).

Én nem beszéltem általánosságban "céges" autókról.

Ennyi erővel a régi Unot soha nem kéne lecserélnem, mert az életben nem kell rá annyit költenem a fenntartására és a javítására, mint amennyibe egy új kocsi kerül  :p

Amúgy ez meg paradox-világ.

Nálunk a két céges autót idén nem azért vették, mert kevesebbe kerültek a vásárlás költségei (ugyebár az ÉCS), mint a régiek fenntartása. :D (2,5 éves Toledot és 2,5 éves Focust lecserélni Alteára és Toledóra..)

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 26. 07:14 -kor

#1953 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:13

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 8:10

Igen, ez így igaz, de én úgy tudom, csak a FIAT-eredetű 1.9-eseknél. Amúgy ez elég durva.

Én már a 30 ezret / 2 év is sokallom a Meganenál

Én is. Szerintem egyszerűen parasztvakítás. Inkább több garit adnának rá, rövidebb szervízciklusokkal.
Ezért nem értem, pl ugye a Nissan 5 évet ad, a Renault meg csak 2-t (3-at?). Pedig rokon vonásokat mutat a két márka. :)

#1954 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:16

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 8:13

Én is. Szerintem egyszerűen parasztvakítás. Inkább több garit adnának rá, rövidebb szervízciklusokkal.
Ezért nem értem, pl ugye a Nissan 5 évet ad, a Renault meg csak 2-t (3-at?). Pedig rokon vonásokat mutat a két márka. :)

Én is gondoltam rá, hogy most nemsokára 20 ezernél olajcsere vagy 1 éves kornál. De ha egyszer ezt írják....

2 év gari van km korlát nélkül. A Nissan 5 év vagy 100 ezer km. A két márka között egyelőre szerintem kevés a vonás, max. annyi, hogy a Nissan Renault-eredetű dízelmotorokat alkalmaz, és még talán 1 váltót is.

#1955 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:19

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 8:12

Ennyi erővel a régi Unot soha nem kéne lecserélnem, mert az életben nem kell rá annyit költenem a fenntartására és a javítására, mint amennyibe egy új kocsi kerül  :p

Az "új" alatt nem a 0 km-es, hanem a következő (azaz nálad új) kocsit kell ilyenkor érteni. Különben akár igazad is lehet az Unoval kapcsolatban, amíg megy, én megtartanám. Azt is elleneztem, hogy eladjuk Édesanyám 205-ösét. 15 évesen tényleg csak 105-110e volt benne, de Öcsém erős autót akart. Így lett a 720 kilós, 75 lovas, jó állapotú, megbízható, kb. 350-400e-t érő Peugeot helyett egy 1,1 milliós, 130 lovas, majd' egy tonnás, kalap szar Punto GT-je, amire a gatyája ráment, mire megcsinálta.

Tényleg, az nem kell valakinek? Tavaly már kínáltuk, aztán Öcsém végül megtartotta, mert egy éve egyben van, most mégis a Cliot használja. Szerintem 1M-ért oda is adja.

#1956 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:20

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 8:12

Én nem beszéltem általánosságban "céges" autókról.

Amúgy ez meg paradox-világ.

Nálunk a két céges autót idén nem azért vették, mert kevesebbe kerültek a vásárlás költségei (ugyebár az ÉCS), mint a régiek fenntartása. :D (2,5 éves Toledot és 2,5 éves Focust lecserélni Alteára és Toledóra..)

Érdekes egy piac ez, a flottavásárlók elég komoly kedvezményeket kapnak. Emlékszem, anno nagy botrány volt, amikor azt hiszem, a Köztársasági Őrezrednek vettek 5-ös BMW-ket, amiket az egyszerű ember 12 millióért kapott meg. Ők megkapták 7-ért...

#1957 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:24

A szervízperiódusok szerintem is irreálisak. Panaszkodnak is a Renault szerelők, hogy a tulajok szervízkönyv szerint behozzák két évente az autókat, leengedik róluk a fekete olajat, és csodálkozni fognak a tulajok, hogy 140e után már zabálni fogják az olajat.

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 8:16

A két márka között egyelőre szerintem kevés a vonás, max. annyi, hogy a Nissan Renault-eredetű dízelmotorokat alkalmaz, és még talán 1 váltót is.

Ez épp elég ahhoz, hogy a Micra ne hozza a korábbi generációk megbízhatóságát. Szerelő barátom egy haverja itt dolgozik a helyi Nissan szervízben, és örül, hogy végre van munkájuk, mert a Renault eredetű motoroknál Nissannál korábban sosem látott problémákkal kell szembesülniük...

#1958 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:25

Én 10k-nként vagy kicsit előtte cserélem az olajat minden autómban. Nem olyan drága az. Van egy haverom aki korábban a chrysler márkakereskedésnél melózott, ő mondta, hogy "Márkakerbe ha lehet ne cseréltess olajat, némelyik képes megvenni a legolcsóbb hordós olajat amit talál a piacon és beleteszi a sok tízezer km-es szervizintervallumú autókba. Eddig két voyager motort próbáltunk garanciában cseréltetni emiatt, természetesen visszadobta a magyarországi márkakereskedés"

#1959 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:28

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 8:16

Én is gondoltam rá, hogy most nemsokára 20 ezernél olajcsere vagy 1 éves kornál. De ha egyszer ezt írják....

2 év gari van km korlát nélkül. A Nissan 5 év vagy 100 ezer km. A két márka között egyelőre szerintem kevés a vonás, max. annyi, hogy a Nissan Renault-eredetű dízelmotorokat alkalmaz, és még talán 1 váltót is.

A Nissan Renault tulajdon vagy tévedek? Lásd még: pl Renault Logan (módosított Nissan Micra alváz)

#1960 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 8:20

Érdekes egy piac ez, a flottavásárlók elég komoly kedvezményeket kapnak. Emlékszem, anno nagy botrány volt, amikor azt hiszem, a Köztársasági Őrezrednek vettek 5-ös BMW-ket, amiket az egyszerű ember 12 millióért kapott meg. Ők megkapták 7-ért...

Közbeszerzés? Húúú, rázós téma :D Ez a bő 30%-os kedvezmény azért elég húzósnak tűnik. :eek:

Flottakedvezményről általában: hallottam egyszer a helyi Renault kereskedőt telefonon tárgyalni egy flottáról. 20-22 autóról volt szó, Masterek (úgy hívják a kisáruszállítót, ugye?) és dobozos Cliok voltak. A vevő szerint a konkurens kereskedő 10% kedvezményt ígért, a gyöngyösi fazon egyből rávágta a 12%-ot, ami a szervízre is vonatkozott :)

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.