Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:43
A futóműve, a fékei és, a kormányzása mutatnak túl a kategória átlagán, és valószínűleg kis idő elteltével az ára is barátságosabb lesz, jelenleg drága. A motorja amúgy nem olyan nagy durranás, a fiat eredetűt jobbnak tartom, ez isuzu-féle. A corolla talán a megbízhatóságában mutat túl ezen. A kárpit meg egy dolog, ha nem tetszik nem ilyet rendel bele a kedves vevő. Nekem is sokkal jobban tetszett a 330i vajszínű bőr belseje.
Totalcaros GTI golf 5 tesztet olvastátok, ugyi ?

Ja, hogy ebben az az Isuzu motor van? Most esik le

Ha ugyanaz, mint ami a G-ben is volt, akkor valóban nem dobom tőle hanyatt magam: kolléga hozott be egy ilyen kombit németektől, volt szerencsém kipróbálni (én is odaadtam neki a Toyot), és nem vágott seggre.
Különben 5 milláért szerintem borzalmasan drága ez az Astra. Ha összehasonlítjuk látatlanban a Corollával, és eltekintünk attól, hogy kinek milyen az ízlése, akkor az Astra mellett szól az, hogy új, kevesebbet fogyaszt, és talán jobban megy. A Corolla pedig fele annyiba kerül, még mindig van rá két év garancia (bár lehet, hogy Opelék is eljutottak végre erre a szintre), és valószínűleg - a két és fél éves hendikepjét is figyelembe véve - 10 év múlva jobb állapotban lesz. A Corolla fékje valóban nem bravúros, de a többibe nehéz lenne belekötni, az általam eddig vezetett alsó közép autókkal állja az összevetést (az új Astrán, új Golfon, új Focuson és a 147-en kívül "megvolt" talán az összes).
A Golf GTI biztos piszok jó kocsi, de pont ebben a szegmensben fontos, hogy az autó kiváltson érzelmeket. Nekem az az autó rideg és nem is tetszik, úgyhogy vegye, aki akarja, és van majd' 8 millája egy hot hatchre. Sokkal inkább egy Legacy 6,7-ért vagy egy dízel Accord 7,1-ért, mint egy Golf GTI 7,7-ért... Sőt, továbbmegyek: egy Fiesta ST is jobban kéne 4,4-ért, ugyanis az tetszik.