HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:25

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:54

Amíg homogén magyargyalázásról szólt a topik, addig szalonképes volt...

Erről hallhatnánk bővebben?  :D  :D  :D (bocs, magas labda volt  ;) )
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#142 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:30

Elolvastam az első oldalt. Rögtön be kellett volna zárni, Drummaster!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad:  Tovább nem is olvastam. Ennyi.
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#143 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:31

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:30

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:think:

nyugi :)

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 03. 29. 18:35 -kor

JóSebesség

#144 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:39

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:31

Drummaster bezárta most. Jól tette. Be kellett volna zárni rögtön, mert az első oldal semmivel sem jobb, mint az utolsó 5 oldal. Szerintem.  Ezért a !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , ha akkor nem zárta, most miért???? Az indoka pedig nem okés. Ez az én véleményem.

#145 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:44

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:31

nyugi :)

Okés, a felkiáltójeleleket nyomatéknak szántam.  ;)  :up:

#146 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:56

Én személy szerint sokkal jobban "örülök" (megint csak egy szerencsétlen szóhasználat a részemről), ha a kimondott vagy bújtatott rasszista vélemények ilyen, valamennyire irányítható fórumot kapnak. Sokkal rosszabb, ha megmaradnak ezek - szimbolikusan és a valóságban is - a füstös kocsmákban és pincékben.
És még valami: a rasszizmus nem politikai kérdés, bár kétségtelen, hogy olykor politikai fennhangot is kap, de ebben a topicban messze nem erről volt szó.
Sajnálom, hogy elveszítettünk egy értékes fórumot a vélemények ütköztetésére. Sajnálom, hogy Drummaster (de lehetne ez bármely másik moderátor, nem személyeskedem) nem hajlandó tágabb kontextusban vizsgálni a dolgot.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#147 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:45

Idézet: bbence - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:56

Én személy szerint sokkal jobban "örülök" (megint csak egy szerencsétlen szóhasználat a részemről), ha a kimondott vagy bújtatott rasszista vélemények ilyen, valamennyire irányítható fórumot kapnak. Sokkal rosszabb, ha megmaradnak ezek - szimbolikusan és a valóságban is - a füstös kocsmákban és pincékben.

Aha, aha.

De nem itt van a helye, akkor sem, ha valahol meg kell beszélni. Hogy miért? Szerintem az írott (és sajnos létező) íratlan fórumszabályzat egyértelműen ezek ellen van. Pl. az Államháztartástan topic is eléggé pengeélen táncolt egy jó darabig, most talán beljebb kerülünk vele, de ott is volt már utolsóelőtti fenyítés, büntetés, stb...

#148 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:14

Idézet

De nem itt van a helye, akkor sem, ha valahol meg kell beszélni. Hogy miért? Szerintem az írott (és sajnos létező) íratlan fórumszabályzat egyértelműen ezek ellen van.

Pedig sajnos a probléma létezik és amíg képesek vagyunk kihozni magunkból annyi objektivitást, hogy ésszerű keretek közt vitassuk meg a gondolatainkat addig szerintem nem ütközik a fórum írott vagy íratlan szabályaba (az íratlanba már csak azért sem mert akkor a topik már rég zárva lenne, vagy nem írt volna bele senki)
In Flames We Trust

#149 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:30

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 20:45

Pl. az Államháztartástan topic is eléggé pengeélen táncolt egy jó darabig, most talán...

Mióta mindenki csak belinkel egy monetáris tanácsi nyilatkozatot, minden olyan frankó - és izgi... :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#150 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 29. 22:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 20:45

Aha, aha.

De nem itt van a helye, akkor sem, ha valahol meg kell beszélni. Hogy miért? Szerintem az írott (és sajnos létező) íratlan fórumszabályzat egyértelműen ezek ellen van. Pl. az Államháztartástan topic is eléggé pengeélen táncolt egy jó darabig, most talán beljebb kerülünk vele, de ott is volt már utolsóelőtti fenyítés, büntetés, stb...

Ezek pedig él(je)nek és virul(ja)nak:

Idézet

És ezeket a "vicceket" ismered? Részlet a fórumról:

Idézet 
Cigányasszony levele

Kedves Gazsi!

A család jól van, különös újság nincs. Apádat tegnap felakasztották, az öcsédet holnap fogják.
Azt a leveledet, amelyben pénzt és csomagot kértél, sajnos nem kaptam meg.
A gyerekeid továbbra is büszkék rád, mert tudják, hogy nem te vagy bezárva, hanem az ajtó.
A legkisebb fiad már folyékonyan mondja, hogy bazd meg az anyád.
A nagyobbik már meg is teszi. Képzeld, szaporodik a család, örökbe fogadtam az unokabátyád fiat.
Most fogom megszülni a jövô hónapban.Csókol az összes családtagod, maradj nyugodtan.

Idézet 
Mikor lesz Magyarországon jó világ? Ha a négy nyelven beszélő rendőr felsegíti a munkában megfáradt cigányt a miskolci mágnesvasútra, amelyen gazdag közalkalmazottak és tisztességes vállalkozók utaznak a korrupció miatt elítélt politikusok tárgyalására.

Idézet 
A népes cigány család elmegy a polgármesteri hivatalba, hogy segélyért könyörögjenek.A cigányasszony megszólal:
- Jajj, drága kisasszony, szánjon már meg minket! Már hét hónapja nem volt hús a számban!
Erre a férje:
- Hát mi neked az én f@szom, karalábé?

Idézet 
A cigány lop egy tyúkot. Leviszi a tópartra és megkopasztja. Észreveszi a rendőrt és ijedtében a tyúkot beledobja a folyóba.
- Gazsi, - mondja a rendőr - csak nem tyukot loptál?
-Nem, nem, dehogy - válaszol a cigány - csak elment fürdeni és megkért, hogy vigyázzak a ruhájára. 

Idézet 
- Mit csinál a cigány, ha befejezi az egyetemet?
- ?
- Átmegy egy másik építkezésre.

Idézet 
Márkanevek jelentései:
BKV: Biztos Késés Várható.
MÁV: Ma Átb@szunk Várhatsz.
IFA: Ideiglenes Forgalmi Akadály.
FTC: Focizni Tanuló Cigányok.
BMW: Busz Metro Willamos.
MALÉV: MA LÉgikatasztrófa Várható.

Idézet 
Két cigány megy az úton, amikor szembejön vele a pap. A papnak be van gipszelve az egyik lába. Megkérdezik hogy mi történt vele. Mire a pap: Elcsúsztam mikor kiléptem a kádból. A cigányok elhaladtak pár métert, ilyet szólt az egyik: Te mi az a kád? Mire a másik: Mittudomén, nem járok templomba. biggrin_2.gif

Két legfontosabb dolog amit nem szeretnek a barna bőrű barátaink. 

Idézet 
Cigánygyerek dugja a nővérét.
-Te Gazsi! Jobban b@szol, mint az apánk.
-Tudom. Már az anyánk is mondta.

Még egy ájtatos manó nem emelte fel a szavát ellenük. Pedig felkiáltójelezni tud ám.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#151 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 22:46

Idézet: pascal - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 21:14

Pedig sajnos a probléma létezik és amíg képesek vagyunk kihozni magunkból annyi objektivitást, hogy ésszerű keretek közt vitassuk meg a gondolatainkat addig szerintem nem ütközik a fórum írott vagy íratlan szabályaba (az íratlanba már csak azért sem mert akkor a topik már rég zárva lenne, vagy nem írt volna bele senki)

HWSW Informatikai Hírmagazin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Hol látsz itt olyat, hogy HWSW Társadalmi Problémák Kerekasztala? :think: A Sziget és a Társalgó is csak egy megtűrt valami, csak hogy ne legyen olyan durván szakmai, látogassák többen a fórumot (némi reklámbevétel, ugyebár). De aki ilyen topicot akar, az biztosan talál, csak nem itt. Amíg a szabályzat tiltja...

#152 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 22:48

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 23:35

Ezek pedig él(je)nek és virul(ja)nak:

Még egy ájtatos manó nem emelte fel a szavát ellenük. Pedig felkiáltójelezni tud ám.

Nem igazán értem, miért nekem írod ezt. Azzal felemelted a szavad, hogy beidézted ezeket ebbe a topicba. Álljunk melléd és verjük többen az asztalt? Attól igazabbad lesz? :think:

Egyébként "veled vagyok", csak nem értelek.

#153 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 23:12

Ha a felkiálltójeles netán én lennék..., ha nem, akkor bocsi.

Az idézeteket egy házigazda tette be oda abba a topikba, kigyűjtve a fórumról, ezt inkább vele kéne megbeszélni. Egy házigazda csak tudja mit szabad, mit nem???? Jaaaaa. Azok a viccecskék nem az adott topikban szerepelnek, a fórumról lettek kigyűjtögetve, és szépen betéve oda. Ha pedig szabad, akkor miért kritizáljam. Ha neked gondod van vele, tied a pálya..................

#154 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 23:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 23:48

Azzal felemelted a szavad, hogy beidézted ezeket ebbe a topicba.

Más egyebet nem is csinált azon kívül, hogy beírt egy-két, számomra azóta is értelmezhetetlen gondolatot, majd engem lekommunistázott. Mindenesetre elérte a célját, mert a kommunista szó láttán már semmi kétség nem férhetett hozzá, hogy itt kőkemény politizálásról van szó. :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#155 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 23:23

Én a mellett vagyok, hogy nyíljon meg újra a topic. Az a (nagyobb arányban) értékes párbeszéd megérné szerintem. Ha egyszer a máig nem túl színvonalas (magánvélemény) "Neked ki a legjobb nő" topic is újra megnyílhatott, ráadásul a Szigeten, akkor azt hiszem, hogy ez a topic is megérdemelne egy második esélyt.
És egy másik kérdés, Drummaster: konzultáltál a topic bezárása ügyében speciallal? Mert ugye ő szintén moderátor, és talán ilyesformán inkább az ő hatásköre lett volna dönteni a topic sorsa felett.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#156 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 30. 06:34

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 0:13

Más egyebet nem is csinált azon kívül, hogy beírt egy-két, számomra azóta is értelmezhetetlen gondolatot, majd engem lekommunistázott. Mindenesetre elérte a célját, mert a kommunista szó láttán már semmi kétség nem férhetett hozzá, hogy itt kőkemény politizálásról van szó. :D

Kis hazugság, nagy hazugság, miki2? :)

Állításaid igazságtartalma körülbelül ennyi, mint az itteni mondatod. Kicsit régi trükk, hazudjunk egy jó nagyot, legfeljebb visszavonulunk.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#157 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:36

Idézet: Macska - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:30

Elolvastam az első oldalt. Rögtön be kellett volna zárni, Drummaster!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mad:  Tovább nem is olvastam. Ennyi.

Egyszer már - ha jól emlékszem - bezártam azt a topicot, még valamikor a legelején. Aztán pucolás és csörték után megint megnyitotta valaki - már nem emlékszem, hogy ki. Mint mondottam, voltak értelmes, értékes és magas színvonalú hozzászólások, de nem azok miatt zártam be. Én nem fogom megnyitni, mert semmiféle garancia nincs arra, hogy nem kezdődik el megint a burkolt, vagy nyílt cigányozás, zsidózás, stb. Az eljárásom és az intézkedésem ellen bárki felszólalhat a másik két globalmodnál, Krinyonál és PPeternél. Mivel sajnos-hál' Istennek én sem vagyok tévedhetetlen lehet, hogy ők másképp látják a dolgot mint én és felülbírálják az intézkedésem.

#158 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:44

Öööö... bocsánat, kissé kevertem a dolgokat, az Államháztartástan topicot zártam, majd nyílt meg újra. Az ominózus topic indulásakor még nem voltam sem moderátor, sem házigazda, ergo be sem zárhattam.

#159 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:09

Jól elszaladt a ló abban a topikban... Röpke 'ahogy én látom':

Az adott topikban a kérdés elvárható szintű tárgyalásához egyik oldalról nem volt meg a szükséges belátás ( a 'cigány' életmód ellen védekező közember indulata attól függetlenül valós és elfogadandó, hogy alapvető tévedés a részéről a cigányságra, mint népcsoportra ragasztani mindazt a rosszat, amit tapasztal), a másik oldalról pedig a megoldásra törekvés, valamint a szükséges minimális háttérismeret hiányzott. Ebben a helyzetben minden cselekvési út lezárul, a felek kölcsönösen nem értik egymást.
Az, hogy a topik belefutott ebbe a zsákútcába, várható volt: ugyanezzel küzd az egész magyar társadalom, és ugyanez gátolja azt, hogy a  kérdés megoldására ténylegesen tenni lehessen valamit.
Ebben a helyzetben a topikban nem alakult ki valós párbeszéd, ugyanazokat a köröket futotta egyre alacsonyabb szinvonalú spirálokban. A zárása SZVSZ időszerű és indokolt volt. Ugyanakkor helyes lenne elgondolkodni azon, hogy az ilyen kérdéseket milyen keretek között lehetne konstruktív módon megvitatni, hiszen a probléma valós.
Elköltöztem :-)

#160 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:17

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 17:54

Amíg homogén magyargyalázásról szólt a topik, addig szalonképes volt...

Tudnal erre peldat hozni?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.