HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#781 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 19:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 19:16

jajjman nehogy abban a hiszemben dedelgesd magad, hogy az x86-os OSX az akarmilyen PC-den elindulna :0

LOL. Dedelget a banat, csak leirtam, hogy jo lenne. Ne izgulj, nem fog almatlan ejszakakat okozni a dolog :D

Idézet

tutko megoldanak hogy speci apple bios legyen, speci apple specifikus vga bios, s.i.t. :D

Nagy hulyeseg lenne a reszerukrol szerintem...

Idézet

a silicon graphic x86-os gepeire kizarolag a silicon graphic altal megbaszkuraszott kernelu windows rakhato fel.

Egyreszt kozel sem ugyanaz a celpiac, masreszt az SGI hardvere eleve draga ;)

Idézet

az OSX pillanatok alatt ugyanolyan szarra valtozna mint a windows, mihelyst 5 fele kulonbozo chipsetet, 10 fele eltero IDE controllert, 20 fele halokartyat, 6-7 fele eltero VGA-t, 3-4 fele eltero hangkartyat kene tamogatnia.

Jajj ne, csak ezt a hulyeseget ne! :omg:

#782 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 20:08

Idézet: ANTIpc - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:30

Hat az nekem sajna nincs...majdnem dragabb egy isight, mint az egesz gepem :rolleyes:
Mondjuk sokra nem mennek vele, firewire sincs a gepemen, meg lassu is mint az allat :)
Azee pc-s ismeros "megnyugtatott" a multkor, hogy hiaba volt kamera, es probalkoztak vagy 2 programmal (talan msn volt, es yahoo), nem sikerult osszehozni a masik pc-ssel a video chat-et...valami sosem volt jo.
(Ok azok az atlagfelhasznalok, akik mindig szopnak a szutykos xp-n)
Talan skype lenne a megoldas, de gondolom marhara nagy kedvuk volt/lett volna meg azt is megkeresni, kiprobalni...

Egy szóval nem mondtam, hogy OSX-et használok... WinXp + logitech webkamerát használok és MSN-t.
Arról már nemtehetek, hogy az ismerőseid nemtudták összehozni... én eddíg akivel próbáltam, azzal ment.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#783 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 20:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 17:16

az OSX pillanatok alatt ugyanolyan szarra valtozna mint a windows, mihelyst 5 fele kulonbozo chipsetet, 10 fele eltero IDE controllert, 20 fele halokartyat, 6-7 fele eltero VGA-t, 3-4 fele eltero hangkartyat kene tamogatnia.

Mondjuk az alapját képező FreeBSD elég szépen elfut mindenféle x86 rendszeren. Egyébként nincs speckó Apple bios: a teljesen szabványos (IEEE-1275, bár pont a PC világban nem használt) Open Firmware -re épülnek a gépei (már a PPC procisok).

#784 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 20:39

Idézet: Boba - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 19:08

Egy szóval nem mondtam, hogy OSX-et használok... WinXp + logitech webkamerát használok és MSN-t.

En meg egy szoval nem allitottam, hogy OS X-et hasznalsz :p
De nem is gondoltam - az isight-os dolgot ugy altalanossagban irtam, mint elterjedt mac-es kamera...valami renderelgetos pc-d van asszem, de lehet, hogy rosszul emlexem.

#785 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 21:19

Idézet: Xero - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 19:05

Talán mert az tud kb olyan sebességet produkálni mint a g5... semmi más :p

Üdv

Nincs olyan teszt, ami objektiven megmutatna, hogy a G5 jobb lenne akar egy Athlon-nal is.

De ugy latom, mindenki megint csak ugyanazokra a dolgokra ugyanugy reagal, a mondanivalom lenyegehez nem tudtok mit hozzafuzni :)

Szerkesztette: ion 2005. 04. 28. 21:26 -kor

#786 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 21:37

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 20:19

Nincs olyan teszt, ami objektiven megmutatna, hogy a G5 jobb lenne akar egy Athlon-nal is.

De ugy latom, mindenki megint csak ugyanazokra a dolgokra ugyanugy reagal, a mondanivalom lenyegehez nem tudtok mit hozzafuzni :)

Olyan sincs ami objektiven megmutatna, hogy egy Intel vagy egy AMD jobb mint egy G5. Akkor minek is valtana az Apple X86 ra? :)

#787 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 21:38

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 22:19

Anno volt egy i+ adás ahol HAndras összemérte a dual 2-es G5-öst egy xeon 3.2 duallal aszem.
Ott rendre közel azonos dolgok jöttek ki. Pl PS render meg szintetikus tesztek!
Ebből következtethetünk..

Üdv

#788 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 21:45

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 22:37

Olyan sincs ami objektiven megmutatna, hogy egy Intel vagy egy AMD jobb mint egy G5. Akkor minek is valtana az Apple X86 ra? :)

Mert akkor sok ember boldog lenne. Mellesleg nem biztos, hogy az IBM akár a Microsoft-nak is le tud gyartani egynel tobb procit, pedig az MS-nek megcsak nem is olyan bonyolult proci kell, mint az Apple-nek, ha jol tudom... Kar hadakozni ez ellen, az Apple ugyis valtani fog :)

#789 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 21:47

Idézet: Xero - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 22:38

Anno volt egy i+ adás ahol HAndras összemérte a dual 2-es G5-öst egy xeon 3.2 duallal aszem.
Ott rendre közel azonos dolgok jöttek ki. Pl PS render meg szintetikus tesztek!
Ebből következtethetünk..

Üdv

Megis mire kovetkeztethetunk ebbol? Hogy Andras visszafogta a mekkjet, vagy hogy tul kellett huzni a mekket, hogy utolerje a xeon-t? Az nem lehetett objektiv teszt, hisz Andras csinalta, masreszt Andras nem ert hozza annyira, harmadreszt a fotosop nem lehet viszonyitasi alap.

Szerkesztette: ion 2005. 04. 28. 21:51 -kor

#790 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 21:52

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 22:47

Megis mire kovetkeztethetunk ebbol? Hogy Andras visszafogta a mekkjet, vagy hogy tul kellett huzni a mekket, hogy utolerje a xeon-t? Az nem lehetett objektiv teszt, hisz Andras csinalta, masreszt Andras nem ert hozza annyira, harmadreszt a fotosop nem lehet viszonyitasi alap.

mind a kettő alap órajelen ment.. ha jól tudom xeon friss gép volt render célokra lett rendelve..
Én ebből azt vontam le hogy a mac g5 igazán csak a xeonnal márhető össze!

Üdv

#791 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:10

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 20:45

Mert akkor sok ember boldog lenne. Mellesleg nem biztos, hogy az IBM akár a Microsoft-nak is le tud gyartani egynel tobb procit, pedig az MS-nek megcsak nem is olyan bonyolult proci kell, mint az Apple-nek, ha jol tudom... Kar hadakozni ez ellen, az Apple ugyis valtani fog :)

Sok ember igy is boldog :) ...na meg abban is biztos lehetsz, hogy a cpu-valtas az nem X - pc-s - egyen boldogsagi indexe alapjan megy vegbe :)
Ezen kivul szerintem nem all olyan rosszul most az apple szenaja (fuggetlenul a mostani igen gyenge gepfrissitestol).
Egyszer talan procit valtanak, de addig meg el fog telni szerintem jopar ev.

#792 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:19

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 22:45

Kar hadakozni ez ellen, az Apple ugyis valtani fog :)

Mit erolkodsz mar ezzel? Valtani fog valtani fog... Egyszer biztos, de hogy nem x86-ra az is! Ennel mar most is valoszinubb a Cell. De ez az egesz valtosdi nem tudom honnan jon. Mintha barmi gond lenne a PowerPC-vel...

Meg ez a legyen x86-ra is OSX olyan ize... Legyen a trabantban Mercedesz borgarnitura (es most nem a jarmuvek minosege a pelda lenyege, hanem az osszeferhetetlenseguk)

Szerkesztette: Macc 2005. 04. 28. 22:23 -kor

PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#793 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:21

Te erolkodsz :) Te tiltakozol a sors ellen.

#794 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:26

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:21

Nem azért de van egy olyan procijuk most is ami adott órajelen bármit állva hagy a saját környezetében.
Mi a fenének leváltani a nagyon jól bevált cuccot? Szerintem badarság lenne x86-ra váltani. Bízom benne továbbra is IBM cuccosok lesznek!

Üdv

#795 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:26

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:21

Csak nem ertem honnan jon ez??? Mond mar el legyszi miert tartod ezt logikus lepesnek?
Az Apple nem szoftvergyar, hanem szamitogepgyar (amihez szoftvert is keszit).
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#796 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:38

Idézet: ion - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 21:21

Ezt a "PC über" mentalitást soha nem értettem - egyébként okosnek tűnő arcok osztják az észt, hogy milyen lesz a számítástechnika jövője, és közben nem veszik észre, hogy a PC jövőjéről beszélnek. Ennél csak az a rosszabb, amikor a múltat is a PC szemüvegén keresztül látják - múltkor fejtette ki egy srác, hogy minden informatikai fejlődés motorja a PC volt eddig és minden más csak innen lopja vagy lopta az ötleteit. Lehet hogy az a baj, hogy amikor én kezdtem, még sehol nem voltak a PC-k, de én sem értem, hogy miből következne az, hogy szükségszerű az x86-ra való átállás...

#797 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 22:57

Idézet: Macc - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:19

Meg ez a legyen x86-ra is OSX olyan ize... Legyen a trabantban Mercedesz borgarnitura (es most nem a jarmuvek minosege a pelda lenyege, hanem az osszeferhetetlenseguk)

Ugyan miert lennenek osszeferhetetlenek? :)

#798 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 23:07

Szerintem azert gondol x86-ra, mert azok olcsobbak - nyilvan hasonlo kategoria eseten -, es egyre kevesebben gyartanak cpu-t...draga a fejlesztes, a gyarak is egyre dragabbak, es "keves" procinal nem nagyon (vagy egyaltalan nem) terul meg a befektetes, mig nagy mennyisegnel sokkal jobban megeri/megerheti...
Persze ez csak 1 elmelet, ami nem igy lesz, ha az ibm elkezd mindenfele procit nyomatni ezerrel, es nem veszit piacot, inkabb szerez.

#799 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 05:29

Operating System Review

Mac OS X 10.4 Tiger

http://arstechnica.c...macosx-10.4.ars

#800 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 06:41

Idézet: Macc - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:19

Mit erolkodsz mar ezzel? Valtani fog valtani fog... Egyszer biztos, de hogy nem x86-ra az is! Ennel mar most is valoszinubb a Cell. De ez az egesz valtosdi nem tudom honnan jon. Mintha barmi gond lenne a PowerPC-vel...

A valtas rovidesen elkerulhetetlen!
A G5 technologiailag kifulladt, az IBM nem kepes  gyorsabb, kisebb fogyasztasu processzort gyartani erre az architecturara.
Ezert nincs G5-os Powerbook, es ezert emelkedett a maximalis orajel az uj G5-okben (1.5 ev alatt) 200 MHz-et csak (2.7 GHz-en csak brutalis vizhutessel kepesek kordaban tartani a procit, ez egy elkeseredett megoldas a piac igenyeinek kiszolgalasara. A valtast meg lehet kicsit kesleltetni a dualcore-os procik piacradobasaval (de ez automatikusan orajelcsokkenest jelent), igy lesznek majd dual ketmagos G5-ok 1 es 1.5 GHz-en, amik 20-30%-al lesznek csak gyorsabbak a mostani rendszereknel, de innen mar nincs hova tovabblepni..

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.