HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#1801 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 11:00

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 11:50

Macc: nem azert perlik, hanem a penz miatt. IMHO.
Az IE-t WMP-t ki lehet iktatni, sot, olyan telepitolemezt is keszithetsz, amiben nincs benne egyik sem. Az pedig csakis a te hibad, hogy nem talaltal a pc-re hasznos vagy a te kenyes izlesednek megfelelo utilokat, hiszen 1000-szer annyibol valogathatsz, mint mekkre.

Pont azert nem talaltam, mert nem volt turelmem minimum 100x annyit atnezni, hogy egy hasonlo szintu dolgot talaljak.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1802 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 11:01

Idézet: consono - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 11:45

az Adobe csinálna mégegy x86-os verziót a Photoshopból? Gyanítom nem, hisz van már winen futó és linuxra sem csinálta meg....

Idovel biztosan megcsinalna, ha sikere lenne. Csak sok a felteteles mod. Egyebkent linuxra azert nem csinaljak meg, mert az Adobe eleg hulyen szemleli a dolgokat, azt gondoljak, hogy aki szabad szoftvert hasznal, nincs szuksege (nem tudna megfizetni) meregdraga fotosopra es miegymasra... ergo nem lenne ra kereslet. Tudtommal ez a hivatalos allaspont.
Viszont amiket irsz, csupa talalgatas, jo lenne mar szavahiheto szakemberek allaspontja is ezekrol a kerdesekrol. Ez mindig mindenhol kimarad.

#1803 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 11:02

Idézet: Macc - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 12:00

Pont azert nem talaltam, mert nem volt turelmem minimum 100x annyit atnezni, hogy egy hasonlo szintu dolgot talaljak.

Nekem konkret tapasztalatom nincs OSX-es kis utilokkal, de a nagy szamok torvenye alapjan azt gondolom, hogy szamtalan olyan peldat fel lehetne hozni, amit OSX-re nem talalsz meg vagy csak nagyon gyenge kivitelben, raadasul penzert. Lehet, hogy neked arra pont nincs szukseged, de a tobbi Windows-nal leragadt embernek igen.

Szerkesztette: ion 2005. 05. 24. 11:04 -kor

#1804 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 11:51

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 21:14

hát mondjad, nekem mindkért rendszer egyformán tetszik... hehe... :p

Nekem meg egyik se. hehe.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1805 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 11:56

Idézet: consono - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 11:45

Szerintem az Intel procit nem Mac-be akarja az Apple, hanem valami XScale-t akar mondjuk pdaba, vagy iPod Movie-ba... Nem hülyék ők sem, hogy sima PC-vel akarnának a piacon maradni, mert esélyük sem lenne... Még ha ki is jönne ne adj isten az OSX intelre (nem fog) pl. az Adobe csinálna mégegy x86-os verziót a Photoshopból? Gyanítom nem, hisz van már winen futó és linuxra sem csinálta meg....

Az XScale-re alternatíva Motorola oldalon a DragonBall sorozat. Az legalább ugyanolyan endianness-ű, mint a PPC meg a 68k. De lehet, hogy igazad van.

Amúgy ez az Inteles haverkodásról pletykálózás, meg "véletlen" kiszivárgódás már a G5 megjelenése előtt is felbukkant. Nem tudom, hogy van-e most tényleges alapja a dolognak, de az tuti, hogy van stratégiai oka is a dolognak: egy kis fenyegetés az IBM-nek, nyomás alá helyezik az IBM-et.

Ne feledjük azt sem, hogy a cikkben említett Star Wars mi a csuda verzión kívül ott van a Darwin x86 portja.
Szerintem ugyanúgy, mint pl az Intel a Yamhill projektje, az Apple-nél is karban tartják több-kevesebb rendszerességgel az x86 portot.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#1806 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 12:31

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 12:02

Nekem konkret tapasztalatom nincs OSX-es kis utilokkal, de a nagy szamok torvenye alapjan azt gondolom, hogy szamtalan olyan peldat fel lehetne hozni, amit OSX-re nem talalsz meg vagy csak nagyon gyenge kivitelben, raadasul penzert. Lehet, hogy neked arra pont nincs szukseged, de a tobbi Windows-nal leragadt embernek igen.

Nekem pont ellenkezo tapasztalataim vannak: ha pc-re elkezdtem keresni valamit, a 10. gagyi programnal meguntam az install/proba/uninstall-t, mig mac-re (ha van olyan tool) a 2. v. 3. mar egy tokeletes jolhasznalhato megoldasnak bizonyul. Nem akarok altalanositani, mert nyilvan sokminden nincs Mac-re, de nekem eddig mindig sikerult megtalalnom amire szuksegem volt.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1807 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 12:49

Idézet: Macc - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 13:31

nekem eddig mindig sikerult megtalalnom amire szuksegem volt.

És merre érdemes keresgélni?
Ha érted mire gondolok..... hehe  :D

#1808 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:01

Idézet: Macc - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 13:31

Nekem pont ellenkezo tapasztalataim vannak: ha pc-re elkezdtem keresni valamit, a 10. gagyi programnal meguntam az install/proba/uninstall-t.

Egy-ket peldat irhatnal. Sztem 5 perc alatt talalok neked egy jo programot. Csak a teszt kedveert.

#1809 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:06

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:01

Egy-ket peldat irhatnal. Sztem 5 perc alatt talalok neked egy jo programot. Csak a teszt kedveert.

Mondjuk legyen a téma DVD authoring szoftver  ;)

#1810 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:10

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:06

Mondjuk legyen a téma DVD authoring szoftver  ;)

Ez neked util? :D Ilyet nem keresek neked, mert amik vannak, azokat mindenki ismeri, a tobbi mar csak izles dolga.

#1811 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:19

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:10

Ez neked util? :D

Kicsit nagy util, de util  :D

#1812 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:24

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 10:56

Az XScale-re alternatíva Motorola oldalon a DragonBall sorozat. Az legalább ugyanolyan endianness-ű, mint a PPC meg a 68k. De lehet, hogy igazad van.

Amúgy ez az Inteles haverkodásról pletykálózás, meg "véletlen" kiszivárgódás már a G5 megjelenése előtt is felbukkant. Nem tudom, hogy van-e most tényleges alapja a dolognak, de az tuti, hogy van stratégiai oka is a dolognak: egy kis fenyegetés az IBM-nek, nyomás alá helyezik az IBM-et.

Ne feledjük azt sem, hogy a cikkben említett Star Wars mi a csuda verzión kívül ott van a Darwin x86 portja.
Szerintem ugyanúgy, mint pl az Intel a Yamhill projektje, az Apple-nél is karban tartják több-kevesebb rendszerességgel az x86 portot.

A Motorolaval egyszer mar megegette magat az Apple. A G3-G4 idejen osszeszedett lemaradas kemenyen artott a piaci reszesedesnek.

#1813 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:59

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 22:58

Tizenakarhany evig hasznaltam PC-t, es lassan ket eve csakis Mac.

És van Mac-re valami emulator amivel lehet futtatni olyan progikat amik csak Windowsra vannak megírva? pl:Everest,Paint Shop Pro, stb...

És hol érdemes Macet venni??? És milyet?Mennyibe kerül egy G4 vagy G5. És meiket éri meg jobban? stb...
Mert érdekellne ez a Mac-es dolog, mert negyon teccik.Csak érdeklődök róla ne szívja rá...
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1814 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 14:05

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:59

És van Mac-re valami emulator amivel lehet futtatni olyan progikat amik csak Windowsra vannak megírva? pl:Everest,Paint Shop Pro, stb...

Emulatort: VirtualPC, mindent futtat, amihez x86 kell ill. nem kell 3D gyorsitas.

#1815 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 14:13

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:01

hat pl:
iPodrol zenet visszaszedni az iTunesba: iPodRip
ikonbazgato (teljeskoru, hibatlan): Candybar 2.5
hasznos desktop util: Quicksilver B41
Downloadcomment (safari Downloadokat kommentezi, a letoltes cimevel)
teljeskoru, hibatlan skinezo OSX-hez: Shapeshifter
(bocs a nevekkel kicsit bajban vagyok, mert epp melozom) valamilyen monitor: kulturaltan a fejlecben mutatja a prociterheltseget, network forgalmat, stb.
Tempearture monitor: a homeroket jeleniti meg...
Xscope: webdesign util, sok hasznos tervezesi segedlet.
DVD2OneX: 8,5-es DVD-ket tomoriti 4.7-esre.
(most nem jut eszembe tobb, de ha otthon leszek majd kuldok meg)

stb stb...

#1816 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:18

Idézet: Ytse

Az Intel processzoraira való átállás egyszerre lenne áldás és átok az Apple számára. Amennyiben Intel chipek kerülnének a Macekbe, a vállalatnak el kellene készítenie OS X operációs rendszerének új változatát, valamint a szoftverfejlesztőknek is portolniuk kellene alkalmazásaikat. Persze az egyező hardver miatt a Windows is telepíthető lenne az Apple gépeire, aminek már a hírére is bizonyára számos Mac-rajongó kap a szívéhez.

Mielott szegeny Ytse szetaggodja magat, valaki sugja mar meg neki, hogy az OS magja magy intelen, a grafikus hej objc-ben irodott, a rendszer-compiler gcc, a gcc meg a teljes kodbazist leforgatja rohogve x86-os procira is...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1817 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:28

amugy miert kene kiiktatni? nekem pl semmi bajom egyikkel sem, de biztos az en gepem a szar
Per Aspera Ad Astra

#1818 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:44

Idézet: Macc - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 15:13

hasznos desktop util: Quicksilver B41

Ez mit csinál?

#1819 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 06:05

Mindenki talalgat. hogy atvalt e Intel procira az Apple, pedig ha korulnezunk, akkor mar kesz is a valasz..
Nincs szukseg piaci adatokra ahhoz, hogy lassuk, nincs semmi ertelme valtani, hiszen tobb neves gyarto most valtott PowerPC procira, igy ennek ara robbanasszeruen csokkenni fog, akar az x86-os procik ara ala.

A Sony es a Microsoft elegge meg fogjak hatarozni ezt a dolgot. Gondoljunk a jatekokra, eddig az volt a helyzet, hogy nem tul sok jatek van Mac-re, ezert a PC-s ipar huzoagazata itt nem dominalt. Most fordulni fog a kocka, erre a platformra lesz tobb jatek es a jatekos kedvu emberek is inkabb Mac-et vesznek majd, hiszen egy mar kifejlesztett jatek portolasa fillerekbe fog kerulni, hiszen az architektura nagyjabol megegyezik..
Ha a jovo Mac-jeinek alaphardveret nagyjabol hozzaigazitjak a most megszuleto konzolgeneraciohoz, akkor nyert ugyuk van.

#1820 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 07:57

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 5:05

erre a platformra lesz tobb jatek es a jatekos kedvu emberek is inkabb Mac-et vesznek majd, hiszen egy mar kifejlesztett jatek portolasa fillerekbe fog kerulni, hiszen az architektura nagyjabol megegyezik..

Biztos vagy ebben?:)

Elég meredeken hangzik.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »