HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#1921 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 15. 21:48

Idézet: Mono - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 20:16

1. Mijaza "FAT blokk" :confused:

2. Színhelyességi problémák vannak, vagy tényleg sárgazérből készült a "FAT blokk" :confused:

Ó már. Igen, elírta, de erre gondolt.

#1922 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 22:26

Idézet: waltex - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 20:30

Hali!

Huh drusza Te aztán tudsz írni, és köszönöm is, hogy válaszoltál, ezzel is elősegítve az én szellemi-vízügyi fejlődésemet.
Közben már én is szétnéztem radiátor ügyben, itt errefelé nálunk csak rendelni lehet aluradit, én már kinéztem egy HELYOS nevezetű radit ebből is a 600mm magasat  fogom rendelni 6 taggal ami 17.400.-ba fog fájni, hőleadása papíron 876W ennek elégnek kell lennie egy kis tuningra is.
Pumpaügyben én is a Hydorokat néztem ki magamnak és most általad eldőlt, hogy elég lesz a kissebbik L20-as, első rendszerbe szerintem elég is ez, olcsó és megfelelő a célra.
Egyenlőre a blokkokat azt venni fogom, sajna most nincs időm velük bíbelődni, pedig szívesen tenném, de majd a következő generációval...
Egyedül a kiegyenlítő tartállyal kapcsolatban vagyok egy kicsit tanácstalan, de egy biztos olyan nagy nem lesz mint a tiéd.  :)

Köszönöm még egyszer a helpet.

üdv.Sanya

Milyen blokkokat veszel?Esetleg tudok segíteni :)

#1923 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 22:33

Idézet: csosz - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 14:47

FET?

Ok, bocsi, ezt mindíg elírom. :omg:

Idézet

1. Mijaza "FAT blokk"

2. Színhelyességi problémák vannak, vagy tényleg sárgazérből készült a "FAT blokk"

1. Ld fentebb, elírtam, igen, és pont ennyire vagyok bamba :D
2. Színhelyességi hiba, természetesen az anyag vréz.

Idézet

Ugye forrasztva lesznek a csonkok? Egyébként gratula! Vinyó blokk nincs elfekvőben? Az enyém elkészült, aztán szétszedtem, közben elfogyott a gáza  forrasztáshoz!!!

Természetesen forrasztva. Ha nem leszek lusta, keményforrasztva.
Vinyó blokkom nincs pluszban, csak magamnak készíttettem egyetlen párat, de a rajzát belinkeltem ide, annak alapján egy marós megcsinálja neked.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1924 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 22:47

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 21:10

Ez sok?
Láttál volna pár éve a DPG-n..
SW történetekkel szórakoztattuk egymást. Volt hogy napi 3-4db A4-esoldalt kopácsoltam be hardwareből, amit vártak a többiek, hogy folytathassák a sztorit....

Akkor vissza a vízhez..
Azt a 876W-ot felejtsd el, mert azt 70 / 80 fokos víznél teljesíti a cuccos, ahol az infra sugárzása is tetemes, tehát nem csak a levegő viszi el a meleget. Sztem inkább mérd meg, és számold ki a radi hőleadó felületét, azzal jobban tudsz kalkulálni.
Összehasonlításként a Zalman Reserator-1 tornyának nagyjából 1,5 négyzetméter a hőleadó felülete, míg az én radim 2,5 negyzetméter felülettel gazdálkodik.
Pumpa OK! De vigyázz, hogy ne szűkítsd le a keresztmetszetet, mert azt nem szeresse...
Blokkokat sztem ne csinálj! Hacsak nem vagy rákényszerítve. A gyáriak elég kedvező áron nagyon meggyőző teljesítményt produkálnak, de erről kérdezd Zollkát!! Én annó az szűkös anyagiak miatt csináltam magam a blokkjaimat. Viszont az új VGA-ra Zollkától rendeltem már egy gyári cuccost, ami nagyon meggyőzően teszi a dolgát.

Na akkor most egyenlőre ennyi...

Azért ugye az sem mindegy ,hogy milyen kialakítású is az az x négyzetméter felület...A leghatékonyabb felületkihasználással passzívban az lehet mondani ,hogy négyzetméterenként 100 wattot lehet elfűteni...A gond ott kezdődik ,hogy ha 2 passzív radit egymás után teszel a sorba akkor a teljesítményük nem adódik össze...

A Zalman reserator féle kialakítás nem tartozik a hatékony felületkihasználási megoldások közé :)

#1925 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 06:14

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 22:47

A Zalman reserator féle kialakítás nem tartozik a hatékony felületkihasználási megoldások közé :)

Ebben egyet értünk,  de szem abban is hogy jól néz ki.... :D
Báz a jó kinézet nem sokat ér, ha melegen tartja a vizet :Đ

#1926 Felhasználó inaktív   waltex 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 09:58

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 22:10

Ez sok?
Láttál volna pár éve a DPG-n..
SW történetekkel szórakoztattuk egymást. Volt hogy napi 3-4db A4-esoldalt kopácsoltam be hardwareből, amit vártak a többiek, hogy folytathassák a sztorit....

Akkor vissza a vízhez..
Azt a 876W-ot felejtsd el, mert azt 70 / 80 fokos víznél teljesíti a cuccos, ahol az infra sugárzása is tetemes, tehát nem csak a levegő viszi el a meleget. Sztem inkább mérd meg, és számold ki a radi hőleadó felületét, azzal jobban tudsz kalkulálni.
Összehasonlításként a Zalman Reserator-1 tornyának nagyjából 1,5 négyzetméter a hőleadó felülete, míg az én radim 2,5 negyzetméter felülettel gazdálkodik.
Pumpa OK! De vigyázz, hogy ne szűkítsd le a keresztmetszetet, mert azt nem szeresse...
Blokkokat sztem ne csinálj! Hacsak nem vagy rákényszerítve. A gyáriak elég kedvező áron nagyon meggyőző teljesítményt produkálnak, de erről kérdezd Zollkát!! Én annó az szűkös anyagiak miatt csináltam magam a blokkjaimat. Viszont az új VGA-ra Zollkától rendeltem már egy gyári cuccost, ami nagyon meggyőzően teszi a dolgát.

Na akkor most egyenlőre ennyi...

Oké a "mester" tanácsát megfogadom, radiból van egy kiálított darab a boltban annak egy tagját lemérem kedden vagy hátha benne van a katalógusban és nem is kell mérni, szerintem 3 négyzetméternyi hőleadó felület elég lesz majd, igaz a cpu-gpu-k fogyasztásának csökkentését hajtják végre immár a kedves gyártók, de azért biztos ami biztos.
Én a 10mm-es csőre gondoltam, ez remélem elég lesz az L20-asnak.
Én is Zollkára adok egy szavazatot, már a PH-n említettem is neki, hogy "a telszáma elmentve" és amikor aktuális lesz a dolog jelentkezek nála, már ki is néztem pár blokkot, de azért majd a gurura fogok hallgatni

Én már csak ilyen szűkszavú vagyok.

üdv.Sanya

#1927 Felhasználó inaktív   waltex 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:10

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 23:26

Milyen blokkokat veszel?Esetleg tudok segíteni :)

Igen majd tudsz Ph-n már beszéltünk, nekem cpu775/P4630-gpu7900gt-alaplapi chip, egyenlőre ezekhez kellenek majd blokkok, hónap vége felé jelentkezek.
Addig is ha van kedved küldhetnél mailen pár blokkfajtát mindhárom kategóriában mit is ajánlasz, forintosítva, 30-35k-val bezárólag, enyhe tuningra megfelő legyen. waltex@freemail.hu
Előre is köszönöm.

üdv.Sanya

#1928 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:22

Idézet: waltex - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 11:10

Igen majd tudsz Ph-n már beszéltünk, nekem cpu775/P4630-gpu7900gt-alaplapi chip, egyenlőre ezekhez kellenek majd blokkok, hónap vége felé jelentkezek.
Addig is ha van kedved küldhetnél mailen pár blokkfajtát mindhárom kategóriában mit is ajánlasz, forintosítva, 30-35k-val bezárólag, enyhe tuningra megfelő legyen. waltex@freemail.hu
Előre is köszönöm.

üdv.Sanya

Hát ennyiért nem csak "enyhe" tuningra való blokkokat fogsz kapni, majd meglátod. :cool:

#1929 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 13:38

Idézet: waltex - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 10:10

Előre is köszönöm.

üdv.Sanya

Majd élőben megmutogatom úgyis ott jobban lát mindent az ember :)

#1930 Felhasználó inaktív   waltex 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:21

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 14:38

Majd élőben megmutogatom úgyis ott jobban lát mindent az ember :)

Vagy ami még jobb, addigra meglesz a webshopod.  ;)

#1931 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:45

Idézet: waltex - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 15:21

Vagy ami még jobb, addigra meglesz a webshopod.  ;)

Tudod hány ember van ki kinéz valamit egy shopban aztán élőben a másikat választja ?:D

#1932 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:43

Sziasztok!

A THERMALTAKE AQUARIUS II cucc használható valamire?  :rolleyes:

Kép

Link
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1933 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 17:01

Vagy a Gigabyte GH-WIU01

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1934 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 17:41

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 16:43

Sziasztok!

A THERMALTAKE AQUARIUS II cucc használható valamire?  :rolleyes:

Kép

Link

Igen! A radijával pl. tök jól lehet nyulat dobni :D Többre nem jó :)
HA valami komolyabb cucc kell és nem cask azt akarod elérni ,hogy elmondhasd ,hogy vízhűtés van a gépedbe hanem hőfokokban is kemény difi van akkor keress meg privátban és tudok ajánlani igazán korrekt vízhűtést jó árban...

#1935 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 07:43

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 18:41

Igen! A radijával pl. tök jól lehet nyulat dobni :D Többre nem jó :)
HA valami komolyabb cucc kell és nem cask azt akarod elérni ,hogy elmondhasd ,hogy vízhűtés van a gépedbe hanem hőfokokban is kemény difi van akkor keress meg privátban és tudok ajánlani igazán korrekt vízhűtést jó árban...

Köszi! De azóta láttam a cuccot... És nagyon nagy difi van hűtésben...  :D  Kedden megveszem  :up:

#1936 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 08:49

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 8:43

Köszi! De azóta láttam a cuccot... És nagyon nagy difi van hűtésben...  :D  Kedden megveszem  :up:

Akkor gyenge a jelenlegi hűtésed. Gyakorlatilag ezek a cuccok annyit tudnak, mint egy prémium léghűtés- és az azért olcsóbb.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1937 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 09:28

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 8:43

Meg ne band..

#1938 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 17:05

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 7:43

Igen akkor a jelenlegi hűtésed nagyon gyér lehet...A mai jobb léghűtők megverik a TT Aquariust...HA azt mondom neked amit nálam kapsz kb. 8-10 ezer forinttal többért az 20-25 fokot ver egy TT Aquariusra és a későbbekben bővíthető egy komplett rendszerreé ami BÁRMIT KÉPES lehűteni nem csak a VGA-t akkor is jó vételnek tartod a TT Aquariust??? Én 5 évvel ezelőtt mikor megjelent a TT Aquarius akkor vettem meg az első vízhűtésemet és először én is TT aquarius-t akartam...Azóta is köszönöm az illetőnek (Etele) aki lebeszélt és jó útra térített, akkor egy innovatek vízhűtésem lett...Akkor 25K-t mentett meg számomra mert most kidobhatnám a TT-t mivel már tudom ,hogy egy 10K-s léghűtés porrá veri... :) A mai Alphacool és Watercool árak mellett pedig inkább add valamelyik hajléktalannak azt a pénzt amit a TT aquariusra szánsz mert még az is értelmesebb mint ezt a cuccot mevenni...Egyébként nagyon szívesen megmutatom neked én miket árulok, eljössz hozzám és megnézed, ha nem tetszik veszel egy TT-t...Bár kétlem ha látnád milyen cuccokat forgalmazom akkor utána a TT Aquarius láttán nem fogna el heveny nevetés :)

#1939 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 10:01

Idézet: freeone - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 23:33

Ok, bocsi, ezt mindíg elírom. :omg:

1. Ld fentebb, elírtam, igen, és pont ennyire vagyok bamba :D
2. Színhelyességi hiba, természetesen az anyag vréz.

Természetesen forrasztva. Ha nem leszek lusta, keményforrasztva.
Vinyó blokkom nincs pluszban, csak magamnak készíttettem egyetlen párat, de a rajzát belinkeltem ide, annak alapján egy marós megcsinálja neked.

Oksa, köszi!

#1940 Felhasználó inaktív   BandiTar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 10:45

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:05

Igen akkor a jelenlegi hűtésed nagyon gyér lehet...A mai jobb léghűtők megverik a TT Aquariust...HA azt mondom neked amit nálam kapsz kb. 8-10 ezer forinttal többért az 20-25 fokot ver egy TT Aquariusra és a későbbekben bővíthető egy komplett rendszerreé ami BÁRMIT KÉPES lehűteni nem csak a VGA-t akkor is jó vételnek tartod a TT Aquariust??? Én 5 évvel ezelőtt mikor megjelent a TT Aquarius akkor vettem meg az első vízhűtésemet és először én is TT aquarius-t akartam...Azóta is köszönöm az illetőnek (Etele) aki lebeszélt és jó útra térített, akkor egy innovatek vízhűtésem lett...Akkor 25K-t mentett meg számomra mert most kidobhatnám a TT-t mivel már tudom ,hogy egy 10K-s léghűtés porrá veri... :) A mai Alphacool és Watercool árak mellett pedig inkább add valamelyik hajléktalannak azt a pénzt amit a TT aquariusra szánsz mert még az is értelmesebb mint ezt a cuccot mevenni...Egyébként nagyon szívesen megmutatom neked én miket árulok, eljössz hozzám és megnézed, ha nem tetszik veszel egy TT-t...Bár kétlem ha látnád milyen cuccokat forgalmazom akkor utána a TT Aquarius láttán nem fogna el heveny nevetés :)

Zollkának igaza van. Szerintem is kerülni kell az ilyen gagyikat. Én is rábaxtam a bigwaterre.... :D
Egyébként a vga-hőfok problémám megoldódott. Hosszú történet,dióhélyban annyi hogy nagyon meg voltak húzva az inbuszcsavarok a plexin(ami a plexit fogja össze a rézlappal) és kilógtak 1 mm-t a rézlapból ezáltal a csavarok elemelték a magról a blokkot. Mert a gto-n pont ott van egy lesarkazásvédö négyzetalakú fémlap....

Most a hőfokaim opel corsa fütőradival és rajta egy darab 14cm-es aerocool ventivel,és hydor seltz l20-szal a következők:(bigwater cpu blokk,alphacoool chipset és vga blokk)
-cpu 2300 Mhz 1.45 v max 41 fok (s939 3000+ A64)
-vga 400/490 helyett 580/600 -on 42-43 fok (x800 gto) Csak úgy megjegyzem alapon volt léggel 70-74
-chpiset 35 fok

(Bigszar cpu blokk jövő hónapban csere alphacool blokkra)
Ezek a terhelés alatti értékek(játék közben). Úgyhogy azt kell mondjam fasza. :D
Thx to Zollka! :respect:
KONFIG: Asus A8N-E, X2 4200+, ASUS 1950Pro, 2 GB A-Data, Maxtor 300Gb,WD 320Gb, Hyundai Imagequest L72D, Logitech Mx 518, Genius Slim Star Pro, Audigy2, Genius SW-5.1 Home Theatre, FSP Bluestorm 500, Vízhűtés(Alphacool+házibarkács)

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.