Idézet: Ident - Dátum: 2006. aug. 27., vasárnap - 18:02

És most megint újabb ötletem van:
A simakocka hűtőblokk kapna még egy hűtőbordát az oldalára és tetejére, valamint egy egyszerű kapcsolással az is megoldható, hogy ha a pumpa betojna, akkor átváltana egy ventire, amire még egy csipogó is van kötve, ami riaszt, így félautomata a shutdown

Szóval most csak a kivitelezésén filózoka hűtőblokknak. Láttam sokfélét, csak most a bőség zavarában fetrengek

"Egy nagyon fontos tény: a processzor hőfoka nem fordítottan arányos a szivattyú teljesítményével! Ha ésszerűen belegondolunk, egy nagyobb vízhozamú szivattyú alkalmazásakor igaz, hogy a blokkban többször cserélődik ki a víz adott idő alatt, de a folyadék kevesebb ideig van a radiátorban is, ahol nincs ideje visszahűlni!"
Na erre voltam kíváncsi

Valamint ha egy hűtőborda szerűséget zárok dobozba, az a legjobb, a hőleadó felület nagysága végett...
Szia!
Mono oldalát tudom és szoktam is ajánlgatni én is, de azért kicsit eljárt már fölötte az idő, meg amúgy is vannak benne nem teljesen helytálló dolgok, de kiinduásnak jó.
Az "üres belsejű" blokkról lebeszélnélek én is, mivel nem fogja megfelelően hűteni a procidat. Ha már van esztergályos ismerősöd, akkor ezt használd ki és egy esztergán elkészíthető blokk kialakítást célozz meg! A blokkra bordázást nagyon gyorsan felejtsd el,együk úgy, hogy pillantnyi érzelmi kilengés volt, amikor az agyad megpihent kicsit! :Đ

A nagyobb áramlási sebesség ésszerű keretek között csak javítja mind a blokk-víz, mind pedig a víz-radiátor hőcseréjét, tehát az idézet mono oldaláról nem helytálló!
Dobozba zárni nem kell semmit, mert nincs értelme. Egy egyszerűbb felépítésű, blokk esztergán elkészítve jó lehet. Persze kérdés az, hogy milyen procira lesz, lesz-e húzva, későbbiekben is használni szeretnéd a jövőbeni procijaidra stb.