HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1221 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 22. 19:57

Kép
gubitibi

#1222 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 20:04

Idézet

"De honnan kerülhetett föléje ez az esernyő? Megfoghatatlan! Glogován nincsen esernyője senkinek."

Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1223 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 20:28

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 18:05

Nagyon tetszik. :)

Azért jobb lett volna, ha ti is (donphobos, Thrawn) ki tudtok jönni a fotóstalira. Állt mellettünk egy ember. Nyakában 1Ds Mk2 6GB-ás CF, 100-400L.

Valami hasonló hangzott el:
WiZARD megkérdezte, hogy munka, vagy hobbi? Csak hobbi. És mit szokott fotózni? Hát csak úgy elmegyek mindenfele, és kattintgatok. :)  :omg:
Na jó, a bal csuklóján meg egy Breitling volt. :)

Én kint voltam - mint ahogy a kép is mutatja - de ott lógott rajtam két rosszcsont, akiket csak akkor volt veszélytelen szem elől téveszteni, amikor épp jött egy repülő, egyik szemem akkor is inkább rajtuk volt. A másik a keresőn. Mint egy kaméleon. :D Sajnos így csak zavartunk volna. :(
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1224 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 20:30

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 21:04

Kép

Ez nagyon jó! :respect:  :respect:  :up:  Csak kissé szakadt az az esernyő, de szemmel láthatóan nem zavarja. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1225 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 21:56

Köszi a segítséget mindenkinek. Majd kitapasztalgatom valahogyan ;)

#1226 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 23. 06:55

Itt egy érdekes link.
Ha valakit érdekel, hogy hogyan készíthetők makrófotók mozgó (repülő) rovarokról. Nagyon állat. :)
Bár személy szerint előbb a felszerelést tudnám magaménak, amire ráoperálták ezt a szerkezetet.

#1227 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 11:36

Sziasztok!

Egyelőre amatőr szinten kóstolgatom a fotózást, és egyre többet találkozom azzal a problémával, hogy fényes háttér mellett elsötétülnek az előtérben lévő tárgyak, személyek. Jó példa a jelenségre az unokahúgomról készült csatolt fotó (nézzétek az arcát). A probléma blendétől függetlenül fennáll, ellenben azt hallottam, hogy UV szűrő a megoldás a bajomra. Ha valaki megerősítene ebben, nagyon megköszönném, illetve jöhetne info annak kapcsán is, hogy hol érdemes ilyet beszerezni... Fuji S5500-asra kellene (55mm). Nem baj, ha nem túl drága :)

Csatolt fájl:

#1228 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 12:12

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 11:36

Sziasztok!

Egyelőre amatőr szinten kóstolgatom a fotózást, és egyre többet találkozom azzal a problémával, hogy fényes háttér mellett elsötétülnek az előtérben lévő tárgyak, személyek. Jó példa a jelenségre az unokahúgomról készült csatolt fotó (nézzétek az arcát). A probléma blendétől függetlenül fennáll, ellenben azt hallottam, hogy UV szűrő a megoldás a bajomra. Ha valaki megerősítene ebben, nagyon megköszönném, illetve jöhetne info annak kapcsán is, hogy hol érdemes ilyet beszerezni... Fuji S5500-asra kellene (55mm). Nem baj, ha nem túl drága :)

UV szűrő + tubus inkább másra jó: védi az optikát a sérüléstől, kosztól ill. magas hegyvidéken jön jól.
Fotózáskor az ellenfényt kerülni vagy marad Photoshop...
Spot fénymérést választani de ekkor óhatatlanul lesznek beégett részek a képen... esetleg középre súlyozott fénymérést alkalmazni.

Csatolt fájl:

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#1229 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 12:18

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 11:36

Sziasztok!

UV szűrő + tubus inkább másra jó: védi az optikát a sérüléstől, kosztól ill. magas hegyvidéken jön jól.
Fotózáskor az ellenfényt kerülni vagy marad Photoshop...
Spot fénymérést választani de ekkor óhatatlanul lesznek beégett részek a képen... esetleg középre súlyozott fénymérést alkalmazni.

Csatolt fájl:

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#1230 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 13:55

Vakutól föggően esetleg ki lehetne próbálni a derítést is, közelebbi tárgyaknál esetleg segíthet.

#1231 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 23. 14:26

"Jó példa a jelenségre az unokahúgomról készült csatolt fotó (nézzétek az arcát). A probléma blendétől függetlenül fennáll, ellenben azt hallottam, hogy "

Ez a kép amely ordít a derítővakuért. Totál vaku fényerővel még a beépített vakuval is jobb lett volna a kép külsővel meg kifogástalan.

#1232 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 23. 15:46

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 15:26

"Jó példa a jelenségre az unokahúgomról készült csatolt fotó (nézzétek az arcát). A probléma blendétől függetlenül fennáll, ellenben azt hallottam, hogy "

Ez a kép amely ordít a derítővakuért. Totál vaku fényerővel még a beépített vakuval is jobb lett volna a kép külsővel meg kifogástalan.

Ilyen távolságból?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1233 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 18:14

Feltettem a hwsw-s fotóstalis képek közül a tüzijátékosokat, íme:

Kép

Teljes galéria

#1234 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 18:45

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 19:14

Feltettem a hwsw-s fotóstalis képek közül a tüzijátékosokat, íme:

Gratulálok, van köztük ami nagyon jól sikerült, de sajnos olyan is ami eléggé kiégett(nagyon nehéz elkapni a megfelelő pillanatokat, sajnos nem tudja az ember, hogy mikor milyen rakétát lőnek fel).

Grat. :up: 
gubitibi

#1235 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 18:47

Köszi :)

#1236 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 18:57

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 15:26

A derítés nem rossz ötlet, erre nem is gondoltam volna... Viszont csak közeli objektumoknál segít.

A spot fénymérés segítene az arcon, de a háttér szétégne, azért majd kipróbálom ezt is.

#1237 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 19:01

Hasonló (ha nem ugyanaz) a probléma - az első képen a háttér fényereje jó, szépek a felhők, a templom viszont túl sötét. A második képen már elfogadhatóbb, viszont ég a háttér... Olyasmit hallottam, hogy egyfajta polárszűrő segíthet ilyen esetben, de lehet, hogy ez is butaság.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Csybe 2005. 08. 23. 19:02 -kor

#1238 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 19:02

Második kép...

Csatolt fájl:

#1239 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 19:05

Hasonló esetekben szürke átmeneti szűrő segíthet, de itt pont annyira nem jó, mert nem elég kiegyenlített/egyenes az átmenet. Egyetlen megoldás állvány, két (vagy több) kép készítés, egyik a templomra exponálva, másik az égre és photoshopban összegyúrod őket.

#1240 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 19:07

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 20:05

Egyetlen megoldás állvány, két (vagy több) kép készítés, egyik a templomra exponálva, másik az égre és photoshopban összegyúrod őket.

Nem gondoltam volna, hogy ez az egy megoldás létezik  :think:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.