HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1641 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 31. 12:47

Sony DSCS40 -ről vélemény?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1642 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 14:36

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 10:17

Egy lánynak kellene segítenem gépválasztásban, de a szűk keret miatt alapgépet kell nézni, de ha lehet, akkor a legjobbat szeretném abból, hogy meg legyen elégedve vele.

Ja, tényleg meg kéne tanulni kérdezni.  :D

Mjd, ha rájöttél, hogy mik a fontos szempontok, ami alapján gépet akarsz választani, akkor ird meg, és tudunk segiteni.
Eddig csak anynit tudunk, hogy egy lányra hajtasz - nem látjuk a lányt, igy nem tudjuk megmondani, megéri-e, és hogymivel lehet a legjobban kielégiteni. :D
Az is lehet, hogy egy diszes csomagolású bóvlinak jobban örül, mint egy profi gépnek, amit csak úgy a kezébe nyomnak. :respect:
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1643 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 21:12

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 15:36

Ja, tényleg meg kéne tanulni kérdezni.  :D

Mjd, ha rájöttél, hogy mik a fontos szempontok, ami alapján gépet akarsz választani, akkor ird meg, és tudunk segiteni.
Eddig csak anynit tudunk, hogy egy lányra hajtasz - nem látjuk a lányt, igy nem tudjuk megmondani, megéri-e, és hogymivel lehet a legjobban kielégiteni. :D
Az is lehet, hogy egy diszes csomagolású bóvlinak jobban örül, mint egy profi gépnek, amit csak úgy a kezébe nyomnak. :respect:

Köszönöm az építő jellegű válaszod, csak azt nem értem minek szóltál hozzá, ha egyszer semmit nem segítettél vele...
Ha nem lenne világos, hát elmagyarázom.
Szempontok a következők:
-Olcsó
-Jó
-Nem kell profi
Nem értem miért hiszed azt, hogy hülyék a nők, és a bóvlikat szeretik. Úgy látszik te még nem találkoztál másmilyennel, hát nagyon sajnállak...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1644 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 21:51

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 20:12

Köszönöm az építő jellegű válaszod, csak azt nem értem minek szóltál hozzá, ha egyszer semmit nem segítettél vele...
Szempontok a következők:
-Olcsó
-Jó
-Nem kell profi
Nem értem miért hiszed azt, hogy hülyék a nők, és a bóvlikat szeretik. Úgy látszik te még nem találkoztál másmilyennel, hát nagyon sajnállak...

bocsáss meg, de sok száz gép van... Mennyit szánsz rá? mit akarsz vele fotózni? Ez most olyan volt "autót akarok" kérdés: milyet? válasz: olcsót, jót, nem kell versenyautó... :think: 
látatlanban ajánlom a Canon A510 gépét. vagy esetleg olvass sokat, itt és  máshol. MI is így kezdtük.

Szerkesztette: alexha 2005. 07. 31. 21:55 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1645 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 22:10

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 22:12

Szempontok a következők:
-Olcsó
-Jó
-Nem kell profi

Az általad említett Nikon egy pici, korrekt, főleg automata gép. Nyugodtan meg lehet venni.

#1646 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 22:29

Idézet: alexha - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 22:51

bocsáss meg, de sok száz gép van... Mennyit szánsz rá? mit akarsz vele fotózni? Ez most olyan volt "autót akarok" kérdés: milyet? válasz: olcsót, jót, nem kell versenyautó... :think: 
látatlanban ajánlom a Canon A510 gépét. vagy esetleg olvass sokat, itt és  máshol. MI is így kezdtük.

Olcsó alatt a netto 35-40et értem
Mindent akarok vele fotózni

Haver 510-e kicsit furcsa, zoommal a képek homályosak lesznek...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1647 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 22:31

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:10

Az általad említett Nikon egy pici, korrekt, főleg automata gép. Nyugodtan meg lehet venni.

Akksit mennyire eszi? Esetleg van valami típushiba vagy rossz tulajdonság?

#1648 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 22:32

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 22:12

Máris elkezdtem a segitséget, mert irtál 3 szempontot, amiből kiderül, hogy még mindig nem tudsz kérdezni, de már gondolkozol.  :D

Ezért tovább segitek, mert szeretek segiteni.  :respect:
Tehát: olyan, hogy "olcsó", nem létezik.
Csak olyan létezik, hogy "20 ezret szánok rá".

Gondolom, ennyi elég volt ahhoz, hogy a másik két szempontot is átfogalmazd úgy, hogy érthető legyen.  ;)

Tudom, hogy a legnehezebb azt leirni, ami az ember fejében van, főleg, ha nem objektiv kategóriák alapján választ, hanem szubjektivitás dönt, mint pl. a méret, szin, kényelmes fogás, szép feliratok a dobozon, valamint a kellemes hangú eladó.;)

Ezen a fórumon viszont objektiv alapú válaszokat szeretnél, ezért ennek előfeltétele, hogy objektiv kérdéseket fogalmazz meg. Örülök, hogy segithettem.  :respect:
Kun Pál

#1649 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 22:36

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:32

Máris elkezdtem a segitséget, mert irtál 3 szempontot, amiből kiderül, hogy még mindig nem tudsz kérdezni, de már gondolkozol.  :D

Ezért tovább segitek, mert szeretek segiteni.  :respect:
Tehát: olyan, hogy "olcsó", nem létezik.
Csak olyan létezik, hogy "20 ezret szánok rá".

Gondolom, ennyi elég volt ahhoz, hogy a másik két szempontot is átfogalmazd úgy, hogy érthető legyen.  ;)

Tudom, hogy a legnehezebb azt leirni, ami az ember fejében van, főleg, ha nem objektiv kategóriák alapján választ, hanem szubjektivitás dönt, mint pl. a méret, szin, kényelmes fogás, szép feliratok a dobozon, valamint a kellemes hangú eladó.;)

Ezen a fórumon viszont objektiv alapú válaszokat szeretnél, ezért ennek előfeltétele, hogy objektiv kérdéseket fogalmazz meg. Örülök, hogy segithettem.  :respect:

Válasz feljebb... :respect:

#1650 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 22:44

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:29

Na, tehát bruttó 40-50 ezres kategória. Ettől kezdve adott a 3 Megapixeles kategória.
Nézd meg a depo-n ezt a kategóriát, néhány tucat gép adatait megnézheted, a fele kb. kiesik, mert gondolom, olyan gépet nem akarsz, aminek csak digitális zoom-ja van. Ezek után már megfogalmazhatsz néhány szempontot.

A "mindent" akarok fotózni megint nem működik. Vagy arra hajtasz, hogy 2-3 cm-ről tudj makró felvételeket készítni pl. egy darázs szeméről, vagy arra törekszel, hogy autóversenyen minél kisebb bemozdulással minél több képet tudj készíteni. Vagy azt szeretnéd, hogy tűélesek legyenek a képek, vagy azt akarod elérni, hogy a holdfogyatkozásnál is tudj vaku nélkül fotózni.

További szűkítő tényező lehet pl. a kép rögzítése.
Ha arra törekszel, hogy minél nagyobb kapacitású és minél olcsóbb legyen, akkor SD vagy CF kártya kerül előtérbe - ez rögtön determinál néhány gyártó mellett, és másik néhány gyártó kiesik.

Tovább lehet szűkíteni a cserélhető objektiv, külső vaku csatlakoztatása, gyári akku vagy AA akku, stb. szempontok alapján.
Amint látod, pl. _ezek_ az objektiv szempontok, ami alapján lehet csoportositani.

Örülök, hogy segithettem.  ;)  :respect:
Kun Pál

#1651 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 22:54

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:44

Na, tehát bruttó 40-50 ezres kategória. Ettől kezdve adott a 3 Megapixeles kategória.
Nézd meg a depo-n ezt a kategóriát, néhány tucat gép adatait megnézheted, a fele kb. kiesik, mert gondolom, olyan gépet nem akarsz, aminek csak digitális zoom-ja van. Ezek után már megfogalmazhatsz néhány szempontot.

A "mindent" akarok fotózni megint nem működik. Vagy arra hajtasz, hogy 2-3 cm-ről tudj makró felvételeket készítni pl. egy darázs szeméről, vagy arra törekszel, hogy autóversenyen minél kisebb bemozdulással minél több képet tudj készíteni. Vagy azt szeretnéd, hogy tűélesek legyenek a képek, vagy azt akarod elérni, hogy a holdfogyatkozásnál is tudj vaku nélkül fotózni.

További szűkítő tényező lehet pl. a kép rögzítése.
Ha arra törekszel, hogy minél nagyobb kapacitású és minél olcsóbb legyen, akkor SD vagy CF kártya kerül előtérbe - ez rögtön determinál néhány gyártó mellett, és másik néhány gyártó kiesik.

Tovább lehet szűkíteni a cserélhető objektiv, külső vaku csatlakoztatása, gyári akku vagy AA akku, stb. szempontok alapján.
Amint látod, pl. _ezek_ az objektiv szempontok, ami alapján lehet csoportositani.

Örülök, hogy segithettem.  ;)  :respect:

Én először konkrét típusra kérdeztem. Valóban olyat keresek, aminek optikai zoomja is van, a másikban nem látok fantáziát...
Makro nem lényeges, gyors fotózás sem. Általános felhasználásra kell! Szép képeket csináljon.
SD vagy CF kártyás, de asszem írtam is hogy xD nem játszik. Külső vakkus szerintem nem ez az árkategória, mint ahogy a gyári akksi sem...

#1652 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 05:41

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:31

Akksit mennyire eszi? Esetleg van valami típushiba vagy rossz tulajdonság?

Akksi 200-250 kép, mélyreható tapasztalatom nincs.

#1653 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 08:47

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:54

Én először konkrét típusra kérdeztem. Valóban olyat keresek, aminek optikai zoomja is van, a másikban nem látok fantáziát...
Makro nem lényeges, gyors fotózás sem. Általános felhasználásra kell! Szép képeket csináljon.
SD vagy CF kártyás, de asszem írtam is hogy xD nem játszik. Külső vakkus szerintem nem ez az árkategória, mint ahogy a gyári akksi sem...

Pedig ha esetleg meggondolnád azt az xD kártyát... akkor ajánlanám 50k bruttó körül az Olympus C-725 UltraZoomot, ennyiért szerintem nem kapsz jobb minőségű, univerzálisan használható gépet.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1654 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 01. 09:19

"SD vagy CF kártyás, de asszem írtam is hogy xD nem játszik"

Azért ezt az xD dolgot nem értem. Úgy beszélnek sokan róla mintha egy rossz használhatalan kártya lenne, és az ára meg valami horribilis összeg holott egyik se igaz.Két éve volt nagy eltérés az árában azóta csak közelít a többiekhez, sőt nagyon is közel van árban a másikakhoz.

#1655 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 09:39

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 10:19

Azért ezt az xD dolgot nem értem. Úgy beszélnek sokan róla mintha egy rossz használhatalan kártya lenne, és az ára meg valami horribilis összeg holott egyik se igaz.Két éve volt nagy eltérés az árában azóta csak közelít a többiekhez, sőt nagyon is közel van árban a másikakhoz.

Még mindig drágább egy nagyságrenddel az xD; egy olcsó gépnél igenis lehet ez szempont. A "nagyon is közel" nem tudom, nálad mit takar; itt egy árlista, ahol a hasonló gépekbe való 256-os és 512-es kártyák árai így néznek ki:

CF          SD          xD
256      6.310      6.310       10.570
512     10.300      10.300      18.430

Több mint másfélszeres áron kapható az xD... Biztos van valamivel olcsóbb bolt, de a nagyságrendek hasonlóak.

#1656 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 09:47

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 10:39

Még mindig drágább egy nagyságrenddel az xD; egy olcsó gépnél igenis lehet ez szempont. A "nagyon is közel" nem tudom, nálad mit takar; itt egy árlista, ahol a hasonló gépekbe való 256-os és 512-es kártyák árai így néznek ki:

CF          SD          xD
256      6.310      6.310       10.570
512     10.300      10.300      18.430

Több mint másfélszeres áron kapható az xD... Biztos van valamivel olcsóbb bolt, de a nagyságrendek hasonlóak.

Igen, én is ilyesmit láttam, és ezért is szempont hogy sd vagy cf legyen...

#1657 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 01. 09:55

"Igen, én is ilyesmit láttam, és ezért is szempont hogy sd vagy cf legyen"

Az nem is érdekes hogy a gép milyen. Mert bizony olyan is van hogy az ugyanolyan tudású xD-s gép 10-12000 Ft-al olcsóbb mint a másik.

#1658 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 01. 10:13

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 23:29

Haver 510-e kicsit furcsa, zoommal a képek homályosak lesznek...

Ezzel az árú géppel nem lehet mindent fotózni. Ha zoommal életlenek a képek, nem az a baj hogy nem tudja remegésmentesen tartani a gépet? Persze olyan is van hogy az optikán belül lencse kilazul elmozdul de akkor többnyire minden állásban életlenség lép fel.

Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 01. 10:20 -kor

#1659 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 11:05

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 13:47

Sony DSCS40 -ről vélemény?

yóódlll :think:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1660 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 01. 14:37

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 1., hétfő - 10:55

"Igen, én is ilyesmit láttam, és ezért is szempont hogy sd vagy cf legyen"

Az nem is érdekes hogy a gép milyen. Mert bizony olyan is van hogy az ugyanolyan tudású xD-s gép 10-12000 Ft-al olcsóbb mint a másik.

Viszont az SD, CF kártyákat két év múlva is tuti fogod tudni használni.

Alacsony árkategóriában nincsenek akkora eltérések az árak között, hogy az "olcsósága" miatt érje meg xD-s gépet venni. A komolyabb gépeibe meg mind a Fuji, mind az Oly CF foglalatot tesz. Ez nem lehet véletlen.

PS: mintha már kértünk volna, hogy idézz a fórummotor adottságai szerint. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »