HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1791 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 09. 13:08

ha olyan sok feny van, hogy ISO 100-200-on, f/4-en siman belefer 1/500, akkor en is kikapcsolom a 300/4L stabjat, minek menjen :) (felteve, hogy nem akarok rekeszelni, neha azert nem art, mert eleg kicsi a melysegelesseg!) a stabilizalt kep azert nem feltetlenul olyan, mintha mi se tortent volna, nem csodaszer az sem. legjobb, ha nelkule sem mozdulok be :) (pl allvany :D)
de egyebkent sokat segit.
nem 100%-ig megbizhato (mint ahogy a stab nelkuli kezem sem az!), de tud segiteni, nem ertelmetlen.

voltam vele egyebkent koncerten, es a stabnak koszonhetoen jobban meg lehet tartani a 300-as telet, mint a 105-os sigmat. tulajdonkeppen lehozza a megtarthatosagot arra a szintre, ahonnan hosszabb idot nem feltetlenul jo alkalmazni, mert ugyis az alany mozdul bele. (kiveve persze, ha pont ez a celom...)

sajnos altalanos hibam meg mindig, hogy tul optimistan itelem meg a megtartasi kepessegem, akar stabbal, akar anelkul :omg: egyebkent nem talalom tul kiszamithatonak, mit fog muvelni.

masreszt a koncert fenyviszonyai kozt marhara csalodtam a 17-35-os tamronban, de nem tudok, mit csinalni, szuksegem van erre a latoszogre, es egyszeruen nem talalok igazan jo optikat ebben a tartomanyban (20d-n ez egy nagylatos alapzoom, nem egy hiperextra dolog...), foleg emberi aron :( a canon 17-40 kicsit kisebb fenyero (pedig fenyero kellett volna, de nagyon) es valszeg megbizhatobb, de az se tokeletes.... 18-50/2.8-as sigmat is kiprobaltam egyszer, de az a peldany optikailag borzalmas volt, eletlen, mosott, ha talalnek jobbat, lehet beneveznek egyre, meg akkor is, ha nem fullframe...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1792 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 13:49

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 14:08

...

masreszt a koncert fenyviszonyai kozt marhara csalodtam a 17-35-os tamronban, de nem tudok, mit csinalni, szuksegem van erre a latoszogre, es egyszeruen nem talalok igazan jo optikat ebben a tartomanyban (20d-n ez egy nagylatos alapzoom, nem egy hiperextra dolog...), foleg emberi aron :( a canon 17-40 kicsit kisebb fenyero (pedig fenyero kellett volna, de nagyon) es valszeg megbizhatobb, de az se tokeletes.... 18-50/2.8-as sigmat is kiprobaltam egyszer, de az a peldany optikailag borzalmas volt, eletlen, mosott, ha talalnek jobbat, lehet beneveznek egyre, meg akkor is, ha nem fullframe...

Mi a baj a Tamronnal? Nem tud fókuszálni kevés fénynél? Én is szemeztem vele, érdekelne nagyon. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1793 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:03

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 14:49

Mi a baj a Tamronnal? Nem tud fókuszálni kevés fénynél? Én is szemeztem vele, érdekelne nagyon. :up:

semmi ilyesmi. fokuszalni, azt tud. csak valahogy nincs az a szep, tiszta, eles kepe, nem ertem az egeszet. olyan, mintha sok, jol kezelt aberracio csinalna szellemkepet rajta, vagy nem tudom :confused:
majd keresek kepet, megmutatom, milyen.
tok orulnek, ha kiderulne, hogy en voltam a marha, mert az javithato ;)

#1794 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:19

Tudtok olyan helyet ahol lehet venni kényelmes nyakpántot. Mert amilyet a Z3-hoz adtak, az a nyaraláson nagyon vágta a nyakam, meg meleg is volt. Ezen a nyaraláson volt egy fotós is, és ő azt mondta, hogy olyan pántot vett a gépéhez, aminek van egy kis rugózása.
Attól félek, hogy ha bemegyek az egyik helyi fotósboltba az eladó mindegyikre azt mondaná, hogy kényelmes. Ha egyáltalán lenne nekik ilyen.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1795 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:22

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:03

semmi ilyesmi. fokuszalni, azt tud. csak valahogy nincs az a szep, tiszta, eles kepe, nem ertem az egeszet. olyan, mintha sok, jol kezelt aberracio csinalna szellemkepet rajta, vagy nem tudom :confused:
majd keresek kepet, megmutatom, milyen.
tok orulnek, ha kiderulne, hogy en voltam a marha, mert az javithato ;)

Előre is köszi a képet, kíváncsi vagyok rá. Annál is inkább, mert nekem a 28-75 nagyon bejött. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1796 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:24

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:19

Tudtok olyan helyet ahol lehet venni kényelmes nyakpántot. Mert amilyet a Z3-hoz adtak, az a nyaraláson nagyon vágta a nyakam, meg meleg is volt. Ezen a nyaraláson volt egy fotós is, és ő azt mondta, hogy olyan pántot vett a gépéhez, aminek van egy kis rugózása.
Attól félek, hogy ha bemegyek az egyik helyi fotósboltba az eladó mindegyikre azt mondaná, hogy kényelmes. Ha egyáltalán lenne nekik ilyen.

Hali!

Ebben sajnos nem tudok segíteni, de nemrég küldtem neked egy privit és nem jött rá semmi reakció.
Esetleg nem kaptad meg?  :think:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1797 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:22

Előre is köszi a képet, kíváncsi vagyok rá. Annál is inkább, mert nekem a 28-75 nagyon bejött. :up:

sokan dicsertek, es en csak azt sajnalom, hogy nem 24-, (vagy 18- :omg: ) mert akkor jo lenne alapnak, es nagyon sokat hasznalnam, de sokszor hianyzik 28-80-nal is a szelesebb latoszog :( pedig ez a tamron fenyeroben szuper, es allitolag jo kepminoseggel is bir.

#1798 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:46

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:37

sokan dicsertek, es en csak azt sajnalom, hogy nem 24-, (vagy 18- :omg: ) mert akkor jo lenne alapnak, es nagyon sokat hasznalnam, de sokszor hianyzik 28-80-nal is a szelesebb latoszog :( pedig ez a tamron fenyeroben szuper, es allitolag jo kepminoseggel is bir.

Igen, én is szembesültem a 28-al, mint problémával, ezért is érdekel a 17-35. Szóba jöhetett volna még a 24-135, de annak már nem olyan jó a képe. Hiába na, nagy zoomátfogás nem az igazi.

#1799 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:59

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 14:24

Hali!

Ebben sajnos nem tudok segíteni, de nemrég küldtem neked egy privit és nem jött rá semmi reakció.
Esetleg nem kaptad meg?  :think:

Ok. Majd szorítok időt, és küldök. De most egész héten a triatlonon fogok fotózni. :p
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1800 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 15:02

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:59

Ok. Majd szorítok időt, és küldök. De most egész héten a triatlonon fogok fotózni. :p

ok, köszi, bár legkésőbb jövő hét elején be akarom szerezni gépet, hogy 20.án tudjak fotózni :D
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1801 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 13:56

Hi
Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek melyik gép a jobb a Panasonic DMC-FZ5 

vagy a Fuji S7000 :think:
Mert nem tok dönteni.

#1802 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 14:18

:omg: ilyet nem lehet kerdezni :omg:

mire kell, mit akarsz vele/tole, meg ugy egyaltalan, mik az elvarasaid a geppel szemben? :think:

#1803 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 14:26

net rulez (dupla) :o

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 10. 14:27 -kor

#1804 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:19

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 14:56

Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek melyik gép a jobb

Amelyik a jobb oldaladon van.;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1805 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:26

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:37

sokan dicsertek, es en csak azt sajnalom, hogy nem 24-, (vagy 18- :omg: ) mert akkor jo lenne alapnak

???
Tudtommal 35 alattiakat "halszemnek" nevezik a torzitása miatt - ezt miért tartjátok jó alapnak?
Nekem anno 50-70 mm-esek voltak a jó alap optikák, 80 jó volt csoportképre, 135 portréra, 35 alá soha nem mentem a torzitása miatt.
Nálatoknincs torzitás, vagy nem számit, mert csak tájképet akartok fényképezni?
Kun Pál

#1806 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:29

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 15:18

:omg: ilyet nem lehet kerdezni :omg:

Mégis szinte minden oldalon akad valaki, aki megkérdezi.  :reklamacio:
Lassan meg kéne hajolni a nép akarata előtt.  ;)  :respect:
Kun Pál

#1807 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:45

Idézet: kun - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:26

???
Tudtommal 35 alattiakat "halszemnek" nevezik a torzitása miatt - ezt miért tartjátok jó alapnak?
Nekem anno 50-70 mm-esek voltak a jó alap optikák, 80 jó volt csoportképre, 135 portréra, 35 alá soha nem mentem a torzitása miatt.

alap alatt most erts alapzoomot, mint a 28-80 a filmes gepeken, amibe beletartozik az 50 koruli "valodi" alaptartomany. ilyen nagylatotol-kisteleig dolog. es eleg hasznosnak tunik. teleben siman hasznalok prime-okat (es orulok is a gyonyoru kepuknek), de ebben a tartomanyban valahogy jobban esik a zoom.
csak talalnam meg az "igazit" :D es ne legyen tul draga, mert kicsit tulkoltekeztem magam :omg:

ez vanik.

ja, es a nagylato nem feltetlen torzit, csak perspektivat :) es van, amikor jo tajkeptol eltekintve is, foleg zart terben, ha nincs hova hatralni.

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 10. 18:50 -kor

#1808 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:58

Idézet: kun - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:26

???

Rosszul tudod. A halszemek kisfilmnél általában 20mm alatti gyújtótávolságúak.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1809 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:01

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:58

Rosszul tudod. A halszemek kisfilmnél általában 20mm alatti gyújtótávolságúak.

Ez sem igaz, vagyis megtévesztő. 20mm alatt nem feltétlen halszem az obi.

Szerkesztette: saen 2005. 08. 10. 19:01 -kor

#1810 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:51

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:01

Ez sem igaz, vagyis megtévesztő. 20mm alatt nem feltétlen halszem az obi.

Teljesen igazad van, de ezt nem is állítottam. Az, hogy halszem-e egy objektív, az a leképezésén múlik. A halszem mindent egyenest torzít, kivéve azokat, melyek a kép optikai középpontján mennek át.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.