HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#881 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:23

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:18

512 SD: 12-13k, 512 xD: 17-18k. Ennél olcsóbban nem találtam. Ez még mindig majdnem 50% plusz.

depo.hu

#882 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:38

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:23

OK. :up: Akkor már csak az az aggályom marad, hogy mi lesz, ha 1,5-2 év múlva már senki nem fogja használni. :)

szerk: mondjuk még ha keresgélek egy kicsit, akkor látom, hogy a Kingston és Sandisk CF, SD kártyák 9, 9,5k-tól vannak. :D

Szerkesztette: Studi 2005. 06. 15. 13:41 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#883 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:52

legföljebb eladod a gépeddel együtt...
egy gép árának 10-15%-áról beszélünk, nem döntő tényező

egyébként szerintem is túl apró formátum, és sokkal jobb lett volna ha a Fuji és az Oly is inkább az SD-t fogadja el - de csak azért írtam, h ez ne riasszon vissza senkit, már aligha választási szempont (hasonlóképp a kártyaolvasóhoz: mondjuk egy éve még nem nagyon akadt xD-t ismerő olvasó, most már szinte teljesen általános)

#884 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:19

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:52

legföljebb eladod a gépeddel együtt...
egy gép árának 10-15%-áról beszélünk, nem döntő tényező

egyébként szerintem is túl apró formátum, és sokkal jobb lett volna ha a Fuji és az Oly is inkább az SD-t fogadja el - de csak azért írtam, h ez ne riasszon vissza senkit, már aligha választási szempont (hasonlóképp a kártyaolvasóhoz: mondjuk egy éve még nem nagyon akadt xD-t ismerő olvasó, most már szinte teljesen általános)

Tényleg nem akkora tényező már az xD és a CF/SD közti árkülönbség.
Nekem viszont az is jó az SD-vel, hogy ha messzebb megyek, akkor haveroktól is össze tudok szedni néhány darabot, így meg tudom növelni a tárkapacitásom, nem kell más megoldáson gondolkodni. :)

#885 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:26

Canon Powershot Pro1
bedugtam a gépbe, rögtön felismerte.
mi kell ahhoz, hogy a képeket amikor leszedi, el is forgassa azokat, amelyeket forgatva fotoztunk?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#886 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:30

szenzor a kamerában, h egyáltalán tudjon az elforgatott helyzetről...

sajnos nem általános, azt nem tudom a Pro1-ben van-e. Mindenesetre bármelyik jobb képnézegetővel könnyen, veszteségmentesen lehet átforgatni a képeket, egyszerre többet is

#887 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:49

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:30

szenzor a kamerában, h egyáltalán tudjon az elforgatott helyzetről...

sajnos nem általános, azt nem tudom a Pro1-ben van-e. Mindenesetre bármelyik jobb képnézegetővel könnyen, veszteségmentesen lehet átforgatni a képeket, egyszerre többet is

elvileg tudja.
Nincs "kedvem" több mint 600 képet végignézni, és elforgatni.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#888 Felhasználó inaktív   csabau 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 15. 14:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 10:50

"hát igen...meg se kukkan az utángyártott táppal "

Hát az természetes hogy meg kell tudni hogy mennyi az adott gép max. áramfelvétele és aszerint kell hozzá tápot venni. Mellesleg az én hamám nem utángyártott hanem univerzális táp, és jelenleg egy Fuji 5500-ast és Olympus 725-öst szolgál de elötte jónéhány gépet vitt már. Természetesen csak olyan gépet lehet vele üzemeltetni melynek szabványos DC aljzata van. Az a gép amelynek 1 A felett van az áramigénye hanyagolandó mert a tervezésében hiba van.

Nem írtam volna,ha ilyen egyszerű lenne az eset.Hama-4.0*1,7*90...kiköpi.
Utánrohangálás,Kerekes utca,-csati próbálgat,ötödik jó,nem köpi ki.Haza,épít betonstabil 6 V DC=(1.5A),kamera kiröhög.Minolta szakszervíz-AC-11 gyári táp próba,hogy nem toltam el semmit a gépen,hibátlan.Viszont az kapcsolóüzemű aktív,a próbálgatásaim mind trafós lelkűek voltak.
csaby
(a benzin árából lazán vehettem volna még egy garnitúra aksit....)

Szerkesztette: csabau 2005. 06. 15. 15:03 -kor

#889 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 15. 16:07

"Viszont az kapcsolóüzemű aktív,a próbálgatásaim mind trafós "

Mindegy hogy milyen üzemű lényeg hogy tudja azt ez amperteljesítményt amit a gép igényel.Nekem idáig minden gépem megelégedett a 800 mA-el, pedig amikor vettem akkor volt 1200-as táp is. A szervízben mondták mennyi a max. áram felvétele a gépnek?( a kapcsolóüzemű tápok kisebb súlyuak mint a trafósok)

Az az érdekes hogy nekem volt 3 éve egy zoom nélküli kistudású gépem és annak is annyi volt az áramfelvétele mint ezé az 5500-asé pedig ennek óriási motoros zoomja van.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 15. 16:16 -kor

#890 Felhasználó inaktív   csabau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 16:29

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 17:07

"Viszont az kapcsolóüzemű aktív,a próbálgatásaim mind trafós "

Mindegy hogy milyen üzemű lényeg hogy tudja azt ez amperteljesítményt amit a gép igényel.Nekem idáig minden gépem megelégedett a 800 mA-el, pedig amikor vettem akkor volt 1200-as táp is. A szervízben mondták mennyi a max. áram felvétele a gépnek?( a kapcsolóüzemű tápok kisebb súlyuak mint a trafósok)

Az az érdekes hogy nekem volt 3 éve egy zoom nélküli kistudású gépem és annak is annyi volt az áramfelvétele mint ezé az 5500-asé pedig ennek óriási motoros zoomja van.

Ez mind stimm,tápépítésben otthon vagyok.De ez a nyomorult Minolta miért csak a gyári táppal hajlandó együttműködni???

#891 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 15. 17:05

Idézet: csabau - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 17:29

Ez mind stimm,tápépítésben otthon vagyok.De ez a nyomorult Minolta miért csak a gyári táppal hajlandó együttműködni???

Az áramfelvétele nagyobb mint amit az adott táp elbír. Azt feltételezem hogy stabilizátoros tápegységet
próbáltál. A hama tápoknak van egy tipushibájuk, a feszültségkapcsoló nem kattan össze és előfordul hogy az érintkezők nem teljes felületen érnek össze ekkor nem tudja átvinni a teljes áramot,meg kell mozgatni hogy teljes felületen kapcsolódjanak.

#892 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 19:10

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 15:49

elvileg tudja.
Nincs "kedvem" több mint 600 képet végignézni, és elforgatni.

http://www.dpreview....npro1/page2.asp
Other features: • Orientation sensor

http://www.dpreview....npro1/page8.asp
Setup Menu Options
Auto Rotate 
• On
• Off
Enables or Disables the camera's orientation sensor

Kép

Szerkesztette: eszpe 2005. 06. 15. 19:12 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#893 Felhasználó inaktív   ajaxon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:49

Sziasztok!

A szakértő urak segítségét kérném.  A közeljövőben szeretném lecserélni a kompaktomat (Rollei d33com)
egy komolyabb gépre. Két gép van egyenlöre kiszemelve:

Konika Minolta A1
Panasonic  FZ20

Igazság az hogy 20 évig egy másfélkilos Zenittel fotóztam, és egyszerüen nembírok rászokni a külsö LCD-re, meg az automata focusra.
Tudom a megoldás egy dslr lenne, de így is rezeg a léc az árcédula miatt. :(  A fenti típusok az adatlapok szerint belsőkeresővel (ez a neve?), meg manuál focussal rendelkeznek.
A manuál focus alatt nem a hátlapon eldugott két kis bütyök gombot értem, hanem az objektiv körüli tárcsát álá dslr. Meg amugy is rühellem a menüben a szörfölést ha valamit állitani kell.
Sajnos reményem sincsen kipróbálni bármelyiket is, ezér kérném véleményeteket föleg a belsökeresőröl.
Használható normálisan a gyakorlatban élességállításra, vagy csak azért van mert snassz lenne átnézetit rakni erre a kategoriára?
Én a Minolta felé húzok, márcsak a külsö állító gombok miatt is. De ha tudtok valami mást ajánlani  azt is szívessen venném.
Bocs ha szájbarágos lett.
Köszönettel.

#894 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 21:03

szerintem A2 keresojeben viszonylag latni lehetne, hova allitod az elesseget, leven egesz elborult felbontasu (kb. 1 mpixel :))
a tobbiekre meg ebbol a szempontbol azt kell mondjam, hogy hat ize.
jo, mondjuk en minolta z2-n probaltam manualfokuszalni, de nagyon kinos volt, foleg, hogy ennek nem jofele gyuruvel lehet allitani (mint az A1/A2-n), hanem gombokkal kell nyomkodni... brrr! :)
ezeknek azert nagyobb felbontasu az evf-juk, mint a z2-nek, de azert csak de...

ha az A1 es az FZ20 kozott kene donteni, akkor nem tudom, a te szempontjaid szt mit valasztanek :o
illetve valoszinuleg en is a minolta mellett kotnek ki, pont a kulso beallitok miatt.
A2 nem fer bele a keretbe?
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#895 Felhasználó inaktív   csabau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 21:33

Idézet: ajaxon - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 21:49

Sziasztok!

A szakértő urak segítségét kérném.  A közeljövőben szeretném lecserélni a kompaktomat (Rollei d33com)

Konika Minolta A1
Panasonic  FZ20

Igazság az hogy 20 évig egy másfélkilos Zenittel fotóztam, és egyszerüen nembírok rászokni a külsö LCD-re, meg az automata focusra.
Tudom a megoldás egy dslr lenne, de így is rezeg a léc az árcédula miatt. :(  A fenti típusok az adatlapok szerint belsőkeresővel (ez a neve?), meg manuál focussal rendelkeznek.
A manuál focus alatt nem a hátlapon eldugott két kis bütyök gombot értem, hanem az objektiv körüli tárcsát álá dslr. Meg amugy is rühellem a menüben a szörfölést ha valamit állitani kell.
Sajnos reményem sincsen kipróbálni bármelyiket is, ezér kérném véleményeteket föleg a belsökeresőröl.
Használható normálisan a gyakorlatban élességállításra, vagy csak azért van mert snassz lenne átnézetit rakni erre a kategoriára?
Én a Minolta felé húzok, márcsak a külsö állító gombok miatt is. De ha tudtok valami mást ajánlani  azt is szívessen venném.
Köszönettel.

Az a másfélkilós Zenit igenis nagyon finom eszköz.Aki ilyen kategóriában kezdett,az vszínű megtanult fényképezni.Én a mai napig nem tudom hova tenni a bal kezem,ugyi élességállítás...de hát haladni kell a korral.
csaby

#896 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 15. 21:35

"A manuál focus alatt nem a hátlapon eldugott két kis bütyök gombot értem"

Pedig csak a cserélhető objektíves DSLR-nél van hogy menettel közvetlen állítja az élességet. Az A1-nél van élességállítógyűrű de az elektronikus a motort indítja és nem az optikát. Tehát messze nem olyan könnyű az élességet állítani mint menettel. A belső kereső LCD-s azt látod amit az optika, de itt nincs Fresnell lencse és nehéz látni az élességet. Max. olyan van hogy a kereső közepén a gép kinagyít egy téglalapot.A Fresnell lencse elektronikus megfelelőjét még nem találták ki.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 15. 21:39 -kor

#897 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 21:38

Idézet: ajaxon - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 21:49

Sziasztok!

Konika Minolta A1
Panasonic  FZ20

Köszönettel.

Az általad írt két gép közül az FZ20-al találkoztam élőben. Ne várj tőle annyit, mint a Zenittől. :Đ
Az EVF-el nem hogy fókuszálni nem tudsz, de még a kép megkomponálására is alig használható, olyan gyatra a minősége. A manuális fókusz pedig kamu, igaz ugyan, hogy kézzel tekergetsz egy fókuszgyűrűt az objektíven, csak hát az nem mechanikus, hanem elektromos kapcsolatban van a fókuszrendszerrel. Ez valami olyasmi, mint az "... ízű szörp". Az illúzió megvan (egy idő után már az sem), de az eredmény... :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#898 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 15. 21:48

"Használható normálisan a gyakorlatban élességállításra, vagy csak azért van mert snassz lenne átnézetit rakni erre a kategoriára? "

Csak azt látod ami a képre kerül de élességállítás? Ha azt hiszed hogy nem fogod használni az autófókuszt akkor is használni fogod az autófókuszt. Elektronikus keresőnek EVF hívják.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 15. 21:54 -kor

#899 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 22:07

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 9:41

Hasonló árban? Hol élsz te ember? A Z10 20 ezer forinttal olcsóbb, még a Z20 is olcsóbb egy tízessel. Árban legközelebb a Z3 van hozzá (+7k) de az stabilizált 12× optikai és minden egyéb szempontból is feltörli a padlót az A95-el, szóval valóban, hajrá kanon! :omg:

Akkor tájékozatlan vagyok... puff neki...  :kma:
Mikor vettem a gépem, akkor vaciláltam, de nem tetszett a K-M Z10, vagy Z20 nem tudom már pontosan (10X-es zoom, stabilizátor nélkül, ha jól emlékszem - az volt)... Nyílván hasonló árban volt akkor, mert "szűkös" volt a költsévetés, és abból igyekeztem a legjobbat kihozni <<beleköthető rész
Neked nem teszik a "kanon". Na és? Nem tetszik...
Nem értem miért kell minden egyes hozzászólásodban Canon így, Canon úgy. Neked nem tetszik, nem veszed... Ennyi.
Nem hiszem ezen érdemes "vitázni".
Jó fényképezést!
:respect: :respect:
:respect2:

Szerkesztette: Dolfer 2005. 06. 15. 22:16 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#900 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 22:16

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 22:38

Az általad írt két gép közül az FZ20-al találkoztam élőben. Ne várj tőle annyit, mint a Zenittől. :Đ
Az EVF-el nem hogy fókuszálni nem tudsz, de még a kép megkomponálására is alig használható, olyan gyatra a minősége. A manuális fókusz pedig kamu, igaz ugyan, hogy kézzel tekergetsz egy fókuszgyűrűt az objektíven, csak hát az nem mechanikus, hanem elektromos kapcsolatban van a fókuszrendszerrel. Ez valami olyasmi, mint az "... ízű szörp". Az illúzió megvan (egy idő után már az sem), de az eredmény... :omg:

Csak kérdésként merült fel bennem, hogy ezekben a USM motoros, manuálissal is rátekerős obikkal közvetlen-e a kapcsolat, vagy ott is az USM motort hajtod az élességállító gyűrűvel? :think:

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.