HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1101 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:24

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 11:21

:think: Huh. Akkor még jó hogy benéztem ide :) Nagyon nem vágom még ezeket a dolgokat. Mellesleg tudom hogy automatán nem a legjobb, de ki akarja azon használni :)  Tehát lehet 1GB nem is megy bele? Ahol veszem vajon kipróbálható hogy megy-e benne , vagy elküldenek a búsba  Amúgy mindjárt indulnék venni.

Ez a sebesség beli külömbség miben jelentkezik a géphasználat során? Annyit tudok hogy vannak gyors(általában elég drágák) meg nem olyan gyors kártyák. Vagy ez csak a gép és számítógép közötti adatátviteli sebességre vonatkozik?

A kártya sebessége a sorozatfelvételeknél és a két kép elkészítése közötti minimális időben jelentkezik.
Szerintem nem gond kipróbálni a legtöbb üzletben.

#1102 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:30

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 11:21

:think: Huh. Akkor még jó hogy benéztem ide :) Nagyon nem vágom még ezeket a dolgokat. Mellesleg tudom hogy automatán nem a legjobb, de ki akarja azon használni :)  Tehát lehet 1GB nem is megy bele? Ahol veszem vajon kipróbálható hogy megy-e benne , vagy elküldenek a búsba  Amúgy mindjárt indulnék venni.

Ez a sebesség beli külömbség miben jelentkezik a géphasználat során? Annyit tudok hogy vannak gyors(általában elég drágák) meg nem olyan gyors kártyák. Vagy ez csak a gép és számítógép közötti adatátviteli sebességre vonatkozik?

A sebesség a kártyánál a ráírás a képé és a leolvasás nem jelentős ennél a gépnél mert nem készít tömörítetlen képfájlt én kingstont vettem bele és tökéletesen jól megy de nem is csoda az 1M körüli képhez bőven jó.

#1103 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 10:54

Köszöm szépen mindenkinek az építő hozzászólásokat, mostmár tényleg indulok megvenni a cuccost.
Szóval Kingston akkor már tuti jó bele.:)

#1104 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:28

Le akarom cserélni régi finepix a2650-es gépemet, mert szeretnék egy olyat, ami elfér kényelmesen a zsebemben, és nem 2 mp-es...
És az sem lenne hátrány, ha nem xD card-os, mert kicsit drágának találom.

A Casio gépekről mi az általános vélekedés?
Érdemes? Z50? vagy EX S100? bár utóbbi csak 3,2 mp-es.

Még annyit adalékként, hogy van már egy finepix s7000 a családban, ha a minőség a fontos, csak azt nem tudom zsebrevágni.  Szóval bruttó 60  (max 70) körül keresek gépet, ami elfér a zsebben, és lehetőleg sd mmc cf kártyás legyen.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1105 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 11:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 11:30

tökéletesen jól megy de nem is csoda az 1M körüli képhez bőven jó.

A Z3 átlag 2 megás képeket csinál, ugye, te is írtad, hogy az 512-es kártyára 260 kép fér...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1106 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:16

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 11:24

A kártya sebessége a sorozatfelvételeknél és a két kép elkészítése közötti minimális időben jelentkezik.
Szerintem nem gond kipróbálni a legtöbb üzletben.

A Z3-as Kingston kártyával sorozatfelvételnél is tökéletesen gyors olajozott volt, mivel RAW-ot a gép nem csinál a két kép közötti időnek sincs jelentősége.

#1107 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:16

A Z3-as Kingston kártyával sorozatfelvételnél is tökéletesen gyors olajozott volt, mivel RAW-ot a gép nem csinál a két kép közötti időnek sincs jelentősége.

Az én gépem is kb 2 Mb-os képeket csinál csak, de ettlő függetlenül a mentés időbe telik és ezt befolyásolja a kártya írás sebessége. Hogy milyen mértékben azt nem tudom, nekem is csak 1 kingston kártyám van. Bizonyára nem túl komoly az eltérés ekkora file méreteknél, én csak  a kérdésére válaszolván írtam a korábbiakat.

#1108 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:58

A Z3 átlag 2 megás képeket csinál, ugye, te is írtad, hogy az 512-es kártyára 260 kép fér...

Megnéztem pld az egyik kép ami nagyon sok részletből áll 3,0 Megás a másik 1,6-es a gép a kártyára a várható képszámot írja ki. Meg nálam a legkisebb tömörítés van beállítva.

#1109 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:38

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:21

Az én gépem is kb 2 Mb-os képeket csinál csak, de ettlő függetlenül a mentés időbe telik és ezt befolyásolja a kártya írás sebessége. Hogy milyen mértékben azt nem tudom, nekem is csak 1 kingston kártyám van. Bizonyára nem túl komoly az eltérés ekkora file méreteknél, én csak  a kérdésére válaszolván írtam a korábbiakat.

Igen csak a gépnek is van egy tömörítési és írási sebessége ami a processzorától függ a kártya sebességét lehet a legkevésbé észrevenni mert az a legrövidebb idő  hiába teszek egy gyors kártyát egy lassú gépbe semmit nem érek vele. Sőt előfordulhat hogy nem is működnek együtt. A gyors kártyáknak a tömörítetlen fájloknál van kiemelt jelentősége. Épp most csináltam több felvételt egymásután és észlelhetelen a mentési idő várni gyakorlatilag nem kellett még annyit se mint filmes gépnél a továbbításra. Azt nem írtad milyen géped van.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 04. 12:55 -kor

#1110 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 12:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 13:38

Igen csak a gépnek is van egy tömörítési és írási sebessége ami a processzorától függ a kártya sebességét lehet a legkevésbé észrevenni mert az a legrövidebb idő  hiába teszek egy gyors kártyát egy lassú gépbe semmit nem érek vele. Sőt előfordulhat hogy nem is működnek együtt. A gyors kártyáknak a tömörítetlen fájloknál van kiemelt jelentősége.

Azt nem hiszem hogy nem összemérhető a kártyára írás ideje a kép feldolgozására szánt idővel, de ezeknél a gépeknél lehet, hogy inkább a masina a szük keresztmetszet. Vagyis hogy a gép maga nem is tudná kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket, mert nem kezeli elég gyorsan azokat. És így kijön az is hogy nem tapasztalsz eltérést egy alap és egy gyorsabb kártya között. Azok a gépek amik pedig tömörítetlen formátumú képeket is tudnak készíteni eleve gyorsabb kártyaműveletekre lettek tervezve.

#1111 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:04

Sziasztok!

Mit jelent az a K500i-m optikájánál, hogy VGA 4.1mm 1:2:8 és a 4x Digital Zoom?  :think:

Köszi és üdv: Bepe

#1112 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:07

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 12:28

A Casio gépekről mi az általános vélekedés?

Sose próbáltam egyet sem, de állítólag ezeknek a gépeknek a legkisebb a shutter lag a kompaktok között ami egy igen nagy előny.

#1113 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:24

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:04

Sziasztok!

Mit jelent az a K500i-m optikájánál, hogy VGA 4.1mm 1:2:8 és a 4x Digital Zoom?  :think:

Köszi és üdv: Bepe

Digitális fényképezés mobillal topik
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1114 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:24

Aham, tehát a digitális fényképezés topicból ideküldtök, beírom ide is a kérdésem, innen pedig továbbküldtök immáron egy harmadik topicba...  :up:

#1115 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:44

Bepe! Ha ennyire erdekel a fenykepezes tema akkor miert nem veszel egy gepet magadnak? ne azzal sz*rral szenvedj. Az meg telefonnak se jo nemhogy fenykepezonek  :D

#1116 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:45

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:30

Aham, tehát a digitális fényképezés topicból ideküldtök, beírom ide is a kérdésem, innen pedig továbbküldtök immáron egy harmadik topicba...  :up:

azt nem tudom, hogy gazdi mért ide küldött, én rögtön a mobilosba irányítottalak volna :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1117 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 16:45

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:44

Bepe! Ha ennyire erdekel a fenykepezes tema akkor miert nem veszel egy gepet magadnak? ne azzal sz*rral szenvedj. Az meg telefonnak se jo nemhogy fenykepezonek  :D

Van egy HP PhotoSmart 215-ös digit. fényképezőm is.  ;)

#1118 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:02

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:45

Van egy HP PhotoSmart 215-ös digit. fényképezőm is.  ;)

Hmm Hat az se az a kimondott "fenykepezogep" de mar a celnak jobban megfelel mint a SE k500.
Csinalj azzal fotokat es rakd be a megfelelo topicba.Tudsz te ha akarsz  ;)

#1119 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 04. 17:46

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:45

azt nem tudom, hogy gazdi mért ide küldött, én rögtön a mobilosba irányítottalak volna :)

Én meg ide: https://forum.hwsw.h...showtopic=63514 ;)

#1120 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:21

Ez akkor számít, ha tele akarod venni videóval a karit, meg hogy a soratfevételi mód tudja üríteni a buffert.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »