HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1141 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:15

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 10:11

Viszont ha valaki videót képeket össze vissza vesz fel, ott már nem olyan egyszerű megbecsülni mennyi hely van hátra. AZért az jó lett vlna ha valami szabad kapacitás dolgot mutat a gép.

Nekem A70-em van az vidónál másiodpercekben, képeknél pedig darabban írja ki hogy mennyi az üres hely. Gondolom egy átlagos méretet vesz figyelembe, és az aktuális üres helyet ezzel elosztva megadja ezeket az értékeke. Szerintem nem rosszabb ez a módszer mintha Mb-okban írná ki hiszen akkor is csak így tudnál saccolgatni, sőt még számolgathatnál is.

Szerkesztette: Picassu 2005. 07. 05. 09:16 -kor

#1142 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 09:16

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 10:03

Szerintem igenis számít a kártya sebessége akkor is, ha nem mentesz RAW-ba.

sajnos többnyire tényleg nem számít: a kamera belső sebessége lesz a limit, ami az esetek nagy részében 8-10x  (x150k) körül van, ezt pedig manapság szinte minden kártya teljesíti
a gyorsabb kártya ezeknél csak ott térül meg, h egy külső kártyaolvasóban lényegesen rövidebb idő alatt gépre lehet másolni

#1143 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:06

Én is gondoltam rá, hogy ez nem biztos hogy így működik ahogy móricka elképzeli.

Mostmár nem tudom mi legyen:) 512 :think:

Jah te írtad vagy más azt hogy 260 képet lehet 512-esre tolni? Ez a legjobb minőség ugyebár?:)

Viszont ha valaki videót képeket össze vissza vesz fel, ott már nem olyan egyszerű megbecsülni mennyi hely van hátra. AZért az jó lett vlna ha valami szabad kapacitás dolgot mutat a gép. De sebaj így is nagyon tetszik a cucc. Csak még meg kell tanuljak vele fényképezni full manuálba. Nyomtam egy pár képet auutomatán. Voltak amik jók lettek , de voltak amik nem tetszettek annyira.

Ha videot készítesz akkor is darabszámot fog kiírni ha visszaállsz fényképezésre.

#1144 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 0:49

Hát nem tudom hogyan a kártyák kemény fehér műanyagban le vannak hegesztve. Még nem láttam kilós kiszerelésben.

több bolt lapján le is van írva, hogy vigyük a gépet kipróbálni, elkerülendő az ebből eredő kellemetlenségeket :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1145 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 05. 15:26

Csak még meg kell tanuljak vele fényképezni full manuálba. Nyomtam egy pár képet auutomatán. Voltak amik jók lettek , de voltak amik nem tetszettek annyira.

A programautomatika és a témaautomatika jó, csak a P, S, A, M, módokban arra ügyelni kell hogy egy egy  beállítás mindegyikre érvényes.Az optika jó az APO minősítés nem csak rá van írva meg is felel neki. A CCD lehetne jobb. A magyar kezelési utasításban hülyeség van a T időre írva mert ha lenyomod a gombot utána el kell engedni majd ahány másodpercet akarsz a 30-on belül akkor ismét meg kell nyomni a gép különben ki is írja. Ha nem nyomod meg a gombot akkor 30 után kiold. A kezelésiben levő leírás a B idő!

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 05. 15:58 -kor

#1146 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 18:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 14:26

A programautomatika és a témaautomatika jó, csak a P, S, A, M, módokban arra ügyelni kell hogy egy egy  beállítás mindegyikre érvényes.Az optika jó az APO minősítés nem csak rá van írva meg is felel neki. A CCD lehetne jobb. A magyar kezelési utasításban hülyeség van a T időre írva mert ha lenyomod a gombot utána el kell engedni majd ahány másodpercet akarsz a 30-on belül akkor ismét meg kell nyomni a gép különben ki is írja. Ha nem nyomod meg a gombot akkor 30 után kiold. A kezelésiben levő leírás a B idő!

Még nem volt időm az egész leírást átfutni, mellesleg amit csak egy lemezen adtak(a magyarra gondolok) igazán kinyomtatthatták volna, ezzel is nekem kellett foglalkoznom.

Te én még azt se tom mire jó az a P, S, A , M (ez valami full manual, ezt csak úgy futólag nézegettem, itt tudok záridőt vagy mit és f-t állítani) Mindegy, majd ha végigrágom magam a leíráson, felteszem itt a 40 milliós kérdéseket :) abban biztos lehetsz. :)
Így is örülök mint majom a farkának, hogy kat aztán anyus nézd már ott vagy a gépben benne  :cool:  :D  Meg azt  nézd még videjót is tud csinálni..

#1147 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:12

http://www.edigital.hu/eshop/index.php?ceg...ort=2a&&oldal=2

Én melegen ajánlom hogy végy egy adapter gyűrűt és egy 52mm-es objektív sapkát, mert te is látod hogy a 3cm-re kitolt objektívtubus milyen sérülékeny.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 05. 19:16 -kor

#1148 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 14:07

Tisztelt kollégák!

Kinéztem magamnak egy Fujifilm S5500-at, nagyon megfogott a tudása, optikája, de még a kinézete is, és legfőképpen az ezekhez képest igen mérsékelt ára. Van-e valami tapasztalat, ellenvetés, esetleg alternatíva más gyártótól, amin érdemes elgondolkozin? Főleg manuális hobbifotózásra kellene.

Köszi :)

http://www.depo.hu/?...lid=10&csid=243

#1149 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 06. 15:46

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 15:07

Tisztelt kollégák!

Kinéztem magamnak egy Fujifilm S5500-at, nagyon megfogott a tudása, optikája, de még a kinézete is, és legfőképpen az ezekhez képest igen mérsékelt ára. Van-e valami tapasztalat, ellenvetés, esetleg alternatíva más gyártótól, amin érdemes elgondolkozin? Főleg manuális hobbifotózásra kellene.

Ezért az árért messze ez a legjobb legkiegyensúlyozottabb gép, egy hibája a manuál fókusz állítása nehézkes de az autófókusza nagyon jó a más hasonló gépekhez viszonyítva. Nekem 4 hónapja van. Komoly fotós hozzáállást igényel, de ezt sokoldalúsággal hálálja meg. A megadott lapon az ár is elfogadható van az országban olyan hely ahol 90 körül árulják.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 06. 16:13 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:01

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 15:07

Tisztelt kollégák!

Irtam 1-2 egy-ket dolgot itt

Jo darab.
Hozzatennek meg egy negativumot a hasznlalhatatlan "manual focus"-hoz: zajos kep, es 200 iso (es a folott) mar latvanyosan az. :(
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1151 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:09

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 17:01

Irtam 1-2 egy-ket dolgot itt

Jo darab.
Hozzatennek meg egy negativumot a hasznlalhatatlan "manual focus"-hoz: zajos kep, es 200 iso (es a folott) mar latvanyosan az. :(

Hmm... Hát nem tudom, lehet marad a Canon A85 :( Csak nagyon tetszik a tudása, a zoom, az evf, ésatöbbi. Komoly gépnek tűnik.

Amúgy, amikor csak lehet, szinte mindig, igyekszem a legkisebb érzékenységet használni. ISO64-en is gond van az S5500 képével?

Szerkesztette: Csybe 2005. 07. 06. 16:11 -kor

#1152 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:12

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 17:09

Hmm... Hát nem tudom, lehet marad a Canon A85 :( Csak nagyon tetszik a tudása, a zoom, az evf, ésatöbbi. Komoly gépnek tűnik.

Amúgy, amikor csak lehet, szinte mindig, igyekszem a legkisebb érzékenységet használni. ISO64-en is gond van az S5500 képével?

Ezek azért még ne bizonytalanítsanak el.  A Canon-ok is zajosodnak (az enyém már ISO100-on is elég zajos tud lenni),  a manuálfokusz pedig szintén nem a kompakt gépek erőssége.

#1153 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:25

Énnekem nem okozott problémát és az is igaz nem nagyítóval vadászok a zajosságra. Viszont az optika minősége messze jobb a Canonnál és itt a keresőben azt látod ami aképre kerül. A zoomról nem is beszélve. A gép fogása a gépek 98%-ánál jobb a Fujinak.A manuálfókusz 1m-en belül jól használható, persze fotós szem kell hozzá, de a fotózáshoz általában az kell. Viszont ha éjszakai felvételt akarsz csinálni az AF nem mér de a gép végtelenre áll és jó lesz a kép.

#1154 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:41

Ennyire zajos - vigyazat nagy kep (1806k): S5500 1806k

Meg nagyitas nelkul latszanak a szemcsek a kek egbolton...

Szerintem az a baj, hogy megszoktam a Minoltat elotte, es most ahhoz hasonlitom.
Amaz gyonyoruen sima volt ehhez kepest. Vigyazat nagy kep: Z1 1377k

Nem akarlak lebeszelni - csak jo ha tudsz rola.
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1155 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 06. 17:37

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 17:41

Ennyire zajos - vigyazat nagy kep (1806k): S5500 1806k

Szerintem az a baj, hogy megszoktam a Minoltat elotte, es most ahhoz hasonlitom.
Amaz gyonyoruen sima volt ehhez kepest. Vigyazat nagy kep: Z1 1377k

Nem akarlak lebeszelni - csak jo ha tudsz rola.

Viszont láttam nagyon kis zajú CCD mellett olyan pocsék lencserajzot akár kromatikus akár lineáris vonatkozásban, hogy a hősök terei felvétel összehasonlíthatatlanul a jobb.Most adtak krétai felvételeket ahol a Fujinon tündökölt minden vonatkozásban. Másik az is lényeges hogy mekkora képeket akar a delikvens. Viszont tapasztalatból mondhatom olyan gépet szinte nem talál melynél egyik másik része ne volna gyengébb. Az 5500-asnál is szinte videókamera szintű felvételt csinál míg a kézi élességállítás ilyen maflára sikeredett. De ez minden gépnél így van aki makrózni akar az se vegye a Fujit, hanem a Minolta Z3-at, de annak meg a fogása rosszabb a Fujiénál.

#1156 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 17:39

Sziasztok!

Kaptam kölcsön egy Fuji S7000-et, a doksi szerint XD-n kívül Type II-es CF kártya használható hozzá. Az lenne a kérdésem, lehet-e Type I-es kártyával használni? Illetve lehet, mert kipróbáltam, inkább az a kérdés, mennyire megbízható így a működés? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1157 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 06. 17:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 18:39

Sziasztok!

Kaptam kölcsön egy Fuji S7000-et, a doksi szerint XD-n kívül Type II-es CF kártya használható hozzá. Az lenne a kérdésem, lehet-e Type I-es kártyával használni? Illetve lehet, mert kipróbáltam, inkább az a kérdés, mennyire megbízható így a működés? :think:

Lassabb lesz sok funkció, már ami a kártyával függ össze.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 06. 18:00 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 18:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 18:50

Lassabb lesz sok funkció, már ami a kártyával függ össze.

Az nem számít, nyaraláson lesz második gép, a feleségem fog vele fényképezni. :omg:  :D

Köszönöm! :respect:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1159 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 07. 00:19

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 17:41

Egyáltalán nem veszélyes ez a szemcsésség. Meg azt se feledd el hogy az alkatrészek között is van eltérés, szórás és ezért két azonos gépnek se lesz pontosan a képe egyforma. Pld vettem ansmann akkut 2000-est nem tudtam feltölteni 900-nál többre, el kellett dobni az unokaöcsém 1,5 éve használ baj nélkül ugyanilyent. Gyártási eltérés, hanyagság?

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 07. 00:20 -kor

#1160 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:22

Megint lenne 1 kérdésem. Szerintetek ez megéri az árát?

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.