Idézet: tetova - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 0:49
Hali!
Szeretnek egy digitalis fenykepezo gepet venni, de nincs tul sok penzem ra. Ertsd: 80-85e Ft. Ezert szerintetek mit erdemes venni? Eddig a Canon gepeket nezegettem (haverom szerint az az igazi, es o egy kicsit jobban ert hozza), de olvasva a forumot, elbizonytalanodtam. Igazabol nem akarok semmi komolyat csinalni vele, de jo lenne egy olyan gep, amivel szep kepeket lehet csinalni, 5Mpixeles legyen, jo minosegu, es meg lehessen vele tanulni rendesen fenykepezni. Elsosorban szobaban lenne hasznalva, mesterseges fenyben, de akkor se illetodjon meg, ha esetleg a szabadban keszitek kepeket, akar termeszet-kepeket is. Vagyis kicsit "advanced-ebb" elso digit-gep. A Canon-ok kozul a PS S50-nel, PS A95-tel, es az IXUS 50-nel baratkoztam kicsit, ezek kozelitik meg az igenyeimet leginkabb (bar az IXUS 50-nel szerintem az 1/2.5"-os erzekelo meret nagy, lehet, hogy jobb lenne kisebb?). Ti mit javasoltok?
U.I.: Bocs, ha mar volt a temarol szo, nincs idom/kedvem atlapozni az osszes hozzaszolast...
Szerintem ne zárd ki kapásból az 5 Mpixel alatti gépeket. Ne dőlj be a marketing dumának. Van élet 5 MP alatt is

. Már 3 MP elég egy A4-es nyomathoz (ha nincs gond a képpel). És szerintem is érdemesebb más márkákat is megnézni. Annak ideén én is így vágtam neki hogy csak Canon, mert az a tuti, de azért van más gyártó is aki jó (vagy jobb) gépeket csinál.